Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3220 reacties

Hallo,

ik heb een probleem met de afstandsbediening van de box.  Ik heb alles meerdere keren aan het resetten geweest,ook heb ik de afstandsbediening proberen te resetten met die code zonder resultaat!                                           Het lampje blijft branden zonder te gaan knipperen.     Ik wil graag een nieuwe afstandsbediening bestellen!                               Mvg.  Christian 

Reputatie 7
Badge +4

Komt voor de bakker @Christian Nikamp! Ik zorg ervoor dat er spoedig een afstandsbediening naar je toekomt. Zo kan je snel weer genieten! 

Reputatie 1

Hallo, mijn afstandbediening is helaas ten prooi gevallen aan mijn nieuwe puppy. Waar deze hem erg lekker bleek te vinden, is de ab helaas wel overleden en zou ik graag een nieuwe toegestuurd krijgen.

 

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Sanne Kiesenberg, onze trouwe viervoeters zien de afstandsbedieningen klaarblijkelijk nog steeds als appetijtelijke hapjes - wordt toch tijd om het modem aan te passen! 😉 Nee zonder gekkigheid: er komt een nieuwe ab jouw kant op. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd (meestal binnen twee of drie) en gebruik de handige tips in de originele post in de tussentijd. Veel kijkplezier toegewenst! 📺

Reputatie 1

Goedemorgen @Sanne Kiesenberg, onze trouwe viervoeters zien de afstandsbedieningen klaarblijkelijk nog steeds als appetijtelijke hapjes - wordt toch tijd om het modem aan te passen! 😉 Nee zonder gekkigheid: er komt een nieuwe ab jouw kant op. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd (meestal binnen twee of drie) en gebruik de handige tips in de originele post in de tussentijd. Veel kijkplezier toegewenst! 📺

Top! Bedankt. Ik ga vast beginnen met de aanpassingen aan de puppy modem. Hopelijk is de update erdoor vóór de nieuwe ab komt

Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen bestellen. Oude is niet meer te vinden.

groet,

Noppie.

Heb hier de afstandsbediening met magenta knop en kan hem wel koppelen met de tv(Philips) maar zodra ik van hdmi1 naar 2/3 of usb wil schakelen krijg ik wel het keuze menu van de tv om dit te doen maar kan ik niks kiezen omdat de pijltjes toetsen of welke toets dan ook alleen reageren op de tmobile box en niet op de tv. Automatisch verbinden met tv en alle codes al handmatig ingevoerd maar bij geen enkele code kan ik iets kiezen in het menu. Knoppen die wel reageren op de tv is volume aan/uit knop en keuze menuknop voor andere poort

Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen bestellen. De afstandsbediening heeft het namelijk begeven.

Mijn afstandbediening is kapot . Wil graag een nieuwe .  Mvgr 

Reputatie 7
Badge +16

@Noppie2023 en @MaikelP Jullie krijgen allebei een nieuw exemplaar toegestuurd. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd. Alvast veel kijkplezier een prachtig, zonnig weekend toegewenst! 📺☀

 

@Bromsnorro en @pel167 Kunnen jullie aangeven wat er precies kapot aan is en of alle stappen (opnieuw koppelen en batterijen vervangen onder andere) al doorlopen zijn? Vaak zien we dat deze stappen het probleem oplossen en een nieuwe ab niet per se nodig is. Alvast bedankt voor jullie medewerking - als blijkt dat de ab’s inderdaad aan vervanging toe zijn, dan ruil ik ze direct om! 😉👍

Hoi , nee deze heeft de hond doormidden gebeten dus ben bang dat daar niets meer aan te doen is

@Noppie2023 en @MaikelP Jullie krijgen allebei een nieuw exemplaar toegestuurd. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd. Alvast veel kijkplezier een prachtig, zonnig weekend toegewenst! 📺☀

 

@Bromsnorro en @pel167 Kunnen jullie aangeven wat er precies kapot aan is en of alle stappen (opnieuw koppelen en batterijen vervangen onder andere) al doorlopen zijn? Vaak zien we dat deze stappen het probleem oplossen en een nieuwe ab niet per se nodig is. Alvast bedankt voor jullie medewerking - als blijkt dat de ab’s inderdaad aan vervanging toe zijn, dan ruil ik ze direct om! 😉👍

Checken hoeft niet. Gehele voorkant van de afstandsbediening is kapot / doormidden. Graag een nieuwe :)

@Noppie2023 en @MaikelP Jullie krijgen allebei een nieuw exemplaar toegestuurd. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd. Alvast veel kijkplezier een prachtig, zonnig weekend toegewenst! 📺☀

 

@Bromsnorro en @pel167 Kunnen jullie aangeven wat er precies kapot aan is en of alle stappen (opnieuw koppelen en batterijen vervangen onder andere) al doorlopen zijn? Vaak zien we dat deze stappen het probleem oplossen en een nieuwe ab niet per se nodig is. Alvast bedankt voor jullie medewerking - als blijkt dat de ab’s inderdaad aan vervanging toe zijn, dan ruil ik ze direct om! 😉👍

Bedankt. Eveneens een goed weekend.

Greetz,

Noppie.

Reputatie 7
Badge +9

@pel167 en @Bromsnorro dat werkt inderdaad niet meer haha!

Ik heb zojuist voor jullie een nieuw exemplaar opgestuurd. Deze komt door de brievenbus, je hoeft dus niet thuis te zijn hiervoor. Zorgen jullie dat de nieuwe afstandsbediening niet meer doormidden gaan?😁

Okee perfect , hartstikke bedankt mvg

@Noppie2023 en @MaikelP Jullie krijgen allebei een nieuw exemplaar toegestuurd. Houd rekening met maximaal vier dagen levertijd. Alvast veel kijkplezier een prachtig, zonnig weekend toegewenst! 📺☀

 

@Bromsnorro en @pel167 Kunnen jullie aangeven wat er precies kapot aan is en of alle stappen (opnieuw koppelen en batterijen vervangen onder andere) al doorlopen zijn? Vaak zien we dat deze stappen het probleem oplossen en een nieuwe ab niet per se nodig is. Alvast bedankt voor jullie medewerking - als blijkt dat de ab’s inderdaad aan vervanging toe zijn, dan ruil ik ze direct om! 😉👍

Bedankt. Eveneens een goed weekend.

Greetz,

Noppie.

Gister de AB ontvangen. Bedankt voor de zeer snelle levering.

Fijne zondag.

Greetz,

Noppie.

Hebben jullie ook een ander model afstandsbediening? Want ik vind het huidige model mateloos irritant. Omdat alles rond en superglad is aan dat pokkeding glijd hij steeds uit mijn hand, vooral als ik cijfers in wil drukken. Een vierkanter en minder glad ontwerp zou mij enorm helpen. Ik denk dat veel mensen hiermee worstelen.

Reputatie 7
Badge +9

@Wicher we hebben maar één soort afstandsbediening. Wellicht dat er ooit in de toekomst een nieuw model zal komen maar dat staat voor nu niet op de planning.  

@Wicher we hebben maar één soort afstandsbediening. Wellicht dat er ooit in de toekomst een nieuw model zal komen maar dat staat voor nu niet op de planning.  

Misschien een beter hanteerbaar model voor de mensen met problemen met handmoteriek? Het zou t-mobile sieren als er ook aan zulke mensen gedacht zou worden bij het ontwerpen van zulke dingen

Hi, mijn afstandsbediening werkt niet meer. Alle resets geprobeerd, maar het kastje reageert nog steeds niet op de afstandsbediening. Kan ik een nieuwe krijgen?

Hi, helaas is de ab niet meer vindbaar. Zou ik een nieuwe mogen ontvangen? Mvg

 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @SamB1994 en @MikeN92, welkom op onze Community!

Ik heb direct een nieuwe afstandsbediening voor jullie besteld. Jullie zullen hem binnen een paar dagen ontvangen, hij komt door de brievenbus dus jullie hoeven niet thuis te zijn hiervoor. Alsvast veel kijkplezier!📺 

Mijn afstandsbediening werkt niet meer. Ik moet er elke week nieuwe batterijen in doen en dan na een paar dagen werkt er weer niets meer. En als er dan nieuwe batterijen in gaan, werkt het weer even. Dus dat is niet praktisch.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Smolly89, er gaat iets niet helemaal goed met de afstandsbediening zo te lezen. Ik heb meteen een nieuw exemplaar besteld. Deze wordt binnen een paar dagen bezorgd als brievenbuspakketje. Alvast veel kijkplezier en een prachtig weekend toegewenst! 📺☀

Hallo. Mijn afstandsbediening werkt niet meer. Ik heb nieuwe batterijen geplaatst en het reageert nog steeds niet. 

Zou ik een nieuwe mogen ontvangen?

Bvd. 

Reageer