Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3216 reacties

Ik heb 3 entone tv kastjes en van één van de kastjes is de afstandsbediening defect. Een aantal toetsen (met name de nummertoetsen) werken niet meer. Nieuwe batterijen en reset al geprobeerd.
Kan ik een nieuwe ontvangen?

Heb ook al een PB getuurd naar Jason.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @DerPaulie, top dat je alles al geprobeerd hebt! Ik heb je meteen een nieuwe afstandsbediening toegestuurd. Veel kijkplezier en een prachtig weekend toegewenst! 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)! 😁

Goedemorgen,

Mijn afstandsbedieningen zijn helaas kapot gemaakt door de hond. Ik zou graag een nieuwe willen krijgen als dat mogelijk is.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jessie Roelofs

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Jessie1986, er komt een nieuwe, dog-proof afstandsbediening jouw kant op, deze ziet er iets minder appetijtelijk uit! 😉 Houd rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)!

Super, bedankt!

Reputatie 7
Badge +16

Heel graag gedaan, veel kijkplezier toegewenst en stay safe!

Hoi T-Mobile,

 

Helaas heeft ook onze afstandsbediening grotendeels de geest gegeven, meerdere cijferfouten doen het niet meer. Resetten en nieuwe batterijen hebben helaas niets geholpen.

Zodoende vraag ik graag bij deze een nieuwe aan.

 

Hoi,

Mijn peuter heeft op miraculeuze wijze de afstandsbediening kwijt gemaakt. Hele huis overhoop gehaald, nergens te vinden. Ik vrees dat mijn grapjas m in de prullenbak heeft gegooid en die is natuurlijk al lang in een container verdwenen. Zou ik een nieuwe kunnen ontvangen?

Groetjes tessa 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tess8891, zo te horen is jouw kleintje een ondeugend boefje, gelukkig zal het volgende model meer tot de verbeelding spreken! 😊

Er komt een nieuwe afstandsbediening aan. Houd rekening met vier tot zeven werkdagen levertijd, alsjeblieft - dit is een maximale levertijd, in de praktijk wordt het vaak sneller geleverd. Veel kijkplezier toegewenst en stay safe!

Hoi @Timmhe, met de opgegeven informatie in jouw Communityprofiel kan ik geen contract vinden. Zou je mij de volgende gegevens willen toesturen in een privébericht, alsjeblieft?

-Postcode

-Huisnummer

-Geboortedatum

-De laatste vier cijfers van jouw IBAN

Zodra ik deze gegevens heb, bestel ik meteen een nieuwe. Alvast bedankt voor je medewerking! 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)!

Hallo! 

Mijn afstandsbediening werkt niet meer naar behoren, meerdere knopjes reageren niet. Uiteraard eerst nieuwe batterijen geprobeerd. Zou ik een nieuwe afstandsbediening kunnen krijgen?

Groetjes Nathalie 

Goedemorgen,

Mijn dochter heeft de afstandsbediening laten vallen, waardoor deze het niet meer doet.

Kan ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen?

Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Nath001 en @Lexxie22, er komen nieuwe afstandsbediening aan. Ze zullen binnen maximaal vier tot zeven werkdagen bij jullie in de bus liggen. Veel kijkplezier toegewenst en stay safe! 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)! 😉

Mijn afstandsbediening werkt helaas niet meer. Al van alles geprobeerd, alle stappen doorlopen, maar niks werkt. Ik ontvang graag een nieuwe afstandsbediening.

Hallo,

Mijn afstandsbediening is defect. Normaal gaat het rode ledje aan wanneer je een van de toetsen bediend. Ledje gaat echter niet aan bij de toetsen TV en STB .TV en STB schakelen ook niet aan/uit.

Ik heb de reset procedures doorlopen en batterijen al vervangen.

 

Reputatie 7
Badge +16

@Klieuwma Ook aan jou wordt een nieuwe afstandsbediening geleverd. De bezorging zal binnen maximaal vier tot zeven werkdagen zijn (vaak iets sneller). Veel kijkplezier toegewenst alvast en stay safe! 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)! 😉

@Klieuwma Ook aan jou wordt een nieuwe afstandsbediening geleverd. De bezorging zal binnen maximaal vier tot zeven werkdagen zijn (vaak iets sneller). Veel kijkplezier toegewenst alvast en stay safe! 

P.s. vergeet niet om de tip van TMTV te gebruiken op pagina één (onderaan het originele bericht)! 😉

Naar mij of naar @Klieuwma ?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Oet Breej, ik denk dat ik net iets te lang over mijn reactie heb gedaan/te lang heb gewacht met reageren, want jouw bericht was nog niet zichtbaar ten tijde van het typen. Mijn excuses! 😅 Er is nu ook een nieuwe afstandsbediening naar jou onderweg. Houd rekening met de maximale levertijd. Veel kijkplezier toegewenst straks en stay safe! 

 

Mijn (oude) afstandsbediening blijft knipperen. Resetten afstandsbediening werkt niet, resetten TV-box werkt niet, batterijen vervangen werkt niet. Dus ik wil graag een nieuwe.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @TMT-Wilbert, jij zult ook binnen vier tot zeven werkdagen (maximaal) een nieuwe afstandsbediening ontvangen. Een mooie avond en veel kijkplezier toegewens straks! 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker. 

Reputatie 1

Goede middag. Sinds een paar weken hebben wij een pup die sinds vandaag weet dat de afstandbediening geen speeltje is. Door het ontbreken van de knopjes voor ons dus ook niet meer.

Kunnen jullie een nieuwe afstandbediening opsturen?

Met vriendelijke groet.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @hpj-perquin, wat voor pup hebben jullie? We houden van hondjes op de Community, zou je een foto willen delen van de deugniet? 😊

Met de opgegeven informatie in jouw Communityprofiel kan ik geen Thuis abonnement in ons systeem vinden, zou je me een privébericht willen sturen met daarin de volgende gegevens, alsjeblieft?

-Postcode

-Huisnummer

-Geboortedatum

-De laatste vier cijfers van jouw IBAN

Zodra ik die gegevens heb en ik jouw abonnement heb gevonden, kan ik een nieuwe afstandsbediening naar je versturen!

Reputatie 7
Badge +16

@hpj-perquin De nieuwe afstandsbediening is onderweg, veel kijkplezier toegewenst straks. Stay safe!

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker. 

Reputatie 1

Hoi @hpj-perquin, wat voor pup hebben jullie? We houden van hondjes op de Community, zou je een foto willen delen van de deugniet? 😊

Met de opgegeven informatie in jouw Communityprofiel kan ik geen Thuis abonnement in ons systeem vinden, zou je me een privébericht willen sturen met daarin de volgende gegevens, alsjeblieft?

-Postcode

-Huisnummer

-Geboortedatum

-De laatste vier cijfers van jouw IBAN

Zodra ik die gegevens heb en ik jouw abonnement heb gevonden, kan ik een nieuwe afstandsbediening naar je versturen!

 

 

Die met het rode tuig is de 7 maanden oude sloper 🙂 en toen hij nog onschuldig was :-)

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Aww wat een schatjes! Superleuk dat je de foto's deelt, dankjewel. Laat deze afstandsbediening maar veilig in een lade of iets dergelijks! 😉

Reputatie 1

Aww wat een schatjes! Superleuk dat je de foto's deelt, dankjewel. Laat deze afstandsbediening maar veilig in een lade of iets dergelijks! 😉

Graag gedaan :relaxed: . De afstandsbedieningen liggen nu idd in een lade :blush:. Nog bedankt voor de tv anywhere app tip.

Goed weekend.

Reageer