Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


2928 reacties

Geachte.  Ik ben mijn afstandsbediening kwijtgeraakt, graag wil ik een nieuwe met magenta knop bestellen

mvg

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @kooszoeteweij en @herwigjansen1,

2 voor de prijs van 1, dat is mooi meegenomen! Levert het mij alleen nog steeds niks op, aangezien ze gratis zijn… Ik heb 2 nieuwe afstandsbedieningen besteld, maar dan wel 1 per persoon natuurlijk. :wink:

Hoi @kooszoeteweij en @herwigjansen1,

2 voor de prijs van 1, dat is mooi meegenomen! Levert het mij alleen nog steeds niks op, aangezien ze gratis zijn… Ik heb 2 nieuwe afstandsbedieningen besteld, maar dan wel 1 per persoon natuurlijk. :wink:

Alvast bedankt

Reputatie 1

Super bedankt!!

Mijn afstandsbediening is kwijt. Ik zou graag een nieuwe willen. Mvg

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Dinamyte, ooh jee wat jammer, ,maar geen zorgen! Er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd rekening met een gemiddelde levertijd van vier tot zeven werkdagen. Veel kijkplezier straks! 😁

Stappenplan uitgevoerd en afstandsbediening (ab) werkt helaas nog steeds niet, ab-lampje brandt niet meer rood bij indrukken van een knop.

Daarnaast met 2e ab (van 2e tv-box) getest en dan werkt de tv-box nog wel gewoon (gelukkig :grinning: ).

 
Zou graag een nieuwe afstandsbediening willen.

Reputatie 6

@omnia.nl goed dat je aan de bel trekt en zelf al actie hebt ondernomen! Aangezien de stappen niet hebben gewerkt, komt er een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Je kunt hem eind van de week verwachten. 😊

Goeieavond, sinds een paar dagen is mijn afstandbediening kapot.. zou er een nieuwe opgestuurd kunnen worden?

Reputatie 7

Hey @Kellyjohanna,

Ai dat kan gebeuren! Zojuist heb ik een splinternieuwe afstandsbediening voor je besteld. Binnen enkele dagen ontvang je 'm per post! :smile:

Hoi,

Mijn afstandsbediening is verwisseld voor een bot :disappointed: :dog2: . Ik zou graag een nieuwe willen. Mvg

Reputatie 7

Hi @Maybirdy,

Ik kan het wel begrijpen hoor, voor een hond ziet ‘t er soms heerlijk uit! Geen zorgen, ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je besteld! Deze is binnen enkele dagen bij jou! :slight_smile:

Reputatie 1

Helaas nog geen afstandsbediening ontvangen, anderhalve week geleden gevraagd en toegezegd, is deze al onderweg?
met vr groet,

Koos

Hoi, 

 

Mijn afstandsbediening is helaas stuk. De bovenste twee knoppen werken niet meer (al 3x de batterijen vervangen in de hoop dat dat zou helpen) mijn zwager zei toen..hij is stuk want als de tv eenmaal aan staat dan gaat zappen en harder en zachter prima. En dat klopt. De bovenste twee knoppen zijn echter wel nodig om de tv aan te zetten. 

 

Kunt u mij een nieuwe opsturen? 

Vriendelijke groet,

Inge

 

Reputatie 7

Hey @kooszoeteweij,

Ik vrees dat er dan iets mis is gegaan bij de bestelling. Niet getreurd! Ik heb zojuist gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toe verzonden. Sorry voor het ongemak! 

Hi @Inge2509,

Pientere zwager heb jij! Een nieuwe afstandsbediening is naar je onderweg. :relaxed:

Hoi! Mijn afstandsbediening is kwijt, heb het hele huis uitgekamd maar kan hem nergens vinden, ik verdenk mijn hond, haha.

Ik kan nergens vinden waar ik een nieuwe kan bestellen, dus daarom hier. Ik wil een nieuwe! 

Hoop dat mijn berichtje gelezen wordt. 

Mvg, Fee Oomes

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @feeoomes,

Zozo, dan heeft jouw hond een grote maaltijd te pakken gehad als de afstandsbediening in een keer weg is. Hopelijk verspringt de TV niet al te vaak als jouw hond langs komt rennen? Ik ga ervoor zorgen dat er een nieuwe afstandsbediening wordt verzonden!

Mijn afstandsbediening doet ineens niks meer. Kan de tv-box niet aan of uit zetten, niet zappen, niks. Ik heb alle stappen hierboven doorlopen, de tv-box gereset, batterijen gewisseld, afstandsbediening gereset. Nog steeds doet hij niks. Ik hoop dat jullie hier een oplossing voor hebben 

Reputatie 7

Hey @Mr_Tony,

Klinkt alsof je afstandsbediening zijn laatste adem heeft uitgeblazen! :wilted_rose:  Een splinternieuwe afstandbediening is inmiddels naar je onderweg!

Beste,

Wij hebben 2 HD TV-ontvangers (één met HDD en één zonder), waarbij we nog de oude Vodafone afstandsbedieningen gebruikten. Nu zijn deze allebei gammel geworden in de afgelopen maanden. Sinds een maand of 4 gebruiken we er daarom nog maar 1, maar ook die reageert nu slecht. We moeten eigenlijk gewoon heel hard op de toetsen drukken om reactie te krijgen (het rode lampje geeft natuurlijk aan wanneer er signaal verzonden wordt, maar dat vergt eigenlijk zelfs een soort inspanning). Ik zou het fijn vinden 2 nieuwe afstandbedieningen te mogen ontvangen, omdat met deze twee simpelweg niet meer te ‘zappen’ valt.

Alvast dank!

Beste,

Wij hebben 2 HD TV-ontvangers (één met HDD en één zonder), waarbij we nog de oude Vodafone afstandsbedieningen gebruikten. Nu zijn deze allebei gammel geworden in de afgelopen maanden. Sinds een maand of 4 gebruiken we er daarom nog maar 1, maar ook die reageert nu slecht. We moeten eigenlijk gewoon heel hard op de toetsen drukken om reactie te krijgen (het rode lampje geeft natuurlijk aan wanneer er signaal verzonden wordt, maar dat vergt eigenlijk zelfs een soort inspanning). Ik zou het fijn vinden 2 nieuwe afstandbedieningen te mogen ontvangen, omdat met deze twee simpelweg niet meer te ‘zappen’ valt.

Alvast dank!

Oh ja, ik heb natuurlijk geprobeerd de ontvanger en afstandbediening te resetten en de batterijen te vervangen, maar dat hielp allemaal niet…

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Freddy van Maurik,

Zo te horen zijn deze twee veteranen inderdaad aan pensioen toe! Ik zorg dat onze nieuwe generatie afstandsbedieningen ze zal vervangen. Vooral het veranderde logo ben ik zelf erg fan van. :stuck_out_tongue_winking_eye:  

Hi @Freddy van Maurik,

Zo te horen zijn deze twee veteranen inderdaad aan pensioen toe! Ik zorg dat onze nieuwe generatie afstandsbedieningen ze zal vervangen. Vooral het veranderde logo ben ik zelf erg fan van. :stuck_out_tongue_winking_eye:  

Haha, ja het logo wat er nu op staat doet me denken aan Ziggo… ik heb ook liever de magenta T!
Bedankt alvast voor de nieuwe AB's!

Reputatie 2

Onlangs had ik een nieuwe afstandsbediening toegestuurd gekregen omdat de konijnen van mijn dochter de knoppen eraf hadden gevreten.

Deze nieuwe afstandsbediening met magenta knop werkt echter vele malen beter dan de oude met grijze knoppen. 

Zou ik voor mijn andere twee TV boxen ook de afstandsbeding met magenta knop mogen ontvangen? Of mag dat alleen als ze kapot zijn? 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @topa1979, je wilt gewoon drie matchende afstandsbedieningen hebben! We hebben je wel door hoor! 😉👍 

Nee grapje natuurlijk, in principe vervangen we enkel afstandsbedieningen wanneer deze echt defect of kwijt zijn. Anders houden we straks geen ab's meer over. Sorry! Mochten de grijze of één van de twee toch kapotgaan, geef een seintje. Dan vervang ik die met alle liefde. Voor nu: een prachtige zondag toegewenst! 🌞

Reageer