Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

@Brian, wanneer ga je de berichten van de klanten eens serieus lezen en beantwoorden, @yahoekstra wil gewoon met zijn T-Mobile afstandbediening iets heel simpels wat ook moet kunnen wat in de startpost staat, de TV aan/uit zetten en het volume bedienen.Dus jullie leveren rotzooi wat niet werkt en zeggen dan dat jullie dat ook niet leveren, wat een:

Reputatie 7
Hoi @yahoekstra,Naast het koppelen zoals mijn collega aangaf, heb ik nóg een manier gevonden. Lukt het met onderstaande koppelcodes?

Reputatie 2
@Sander , Hoi Sander, nee was het maar zo'n feest, maar dat stomme knopje, die roze magenta wil helemaal niet knipperen, niet bij 1 en 3 tegelijk en ook niet 1 en 6 tegelijk. Ieder ander knopje licht ie op, maar niet met twee tegelijk.....grrrrr. Net weer geprobeerd, helaas. Neem aan dat een "oude" afstandsbediening ook niet werkt? Met dat setup knopje? Vast niet, anders had ik die wel gekregen denk. Maar bedankt voor het meedenken hoor.
Reputatie 7
Hoi @yahoekstra,Ik ga jou een oude afstandsbediening sturen, in een kek kleurtje. Let op, de koppelcodes hiervan zijn anders. Die verstuur ik je per e-mail. De afstandsbediening zal nog enkele dagen op zich laten wachten.Houd je ons op de hoogte van de ontwikkelingen? 🙂
Reputatie 2
@Sander Dankjewel Sander!! Kek kleurtje? Klinkt best eng.....ben benieuwd. Tuurlijk hou ik je op de hoogte, de mail heb ik ook ontvangen. Nou, duimen maar 😉
Goedenavond,

onze afstandsbediening doet het niet meer. Er branden nog wel lampjes, maar de bovenste knopjes (tv/stb tot en met de gekleurde knopjes) reageren niet meer.

Als ik hem wissel voor de afstandsbediening van de andere box reageert de box wel, het ligt dus echt aan de afstandsbediening.Kunnen wij een nieuwe toegestuurd krijgen? Het gaat om de versie met grijze knoppen.

Alvast bedankt 🙂
krijg het kastje niet meer aan met de afstandsbediening die knop werkt niet meer

alle opties doorlopen. geen resultaat

dus zou graag een nieuwe toegestuurd krijgen

zoja hoe gaat dat
Reputatie 2
@Sander Super bedankt voor de (fel roze !! 😉 ) afstandsbediening. Heb de eerste code gebruikt voor de tv....één keer raden: HIJ DOET 'T !! Super bedankt, en ja, was wel ff schrikken van dat kleurtje, maar mooi roze is niet lelijk 😉 Fijn dat je ons probleem hebt opgelost, we kunnen nu met 1 afstandsbediening af. Groetjes Wendy en geniet van het weer de komende dagen.
Reputatie 7
@Iris4888 @keanowings Ik heb voor jullie beiden een nieuwe afstandsbediening besteld en jullie hebben hem waarschijnlijk eind van de week binnen!@yahoekstra Mooi dat de nieuwe afstandsbediening werkt En het is inderdaad wel een lekker kleurtje 😎
Hallo,

De afstandbediening van.mijn Entone tvbox doet het.niet meer. Geen enkele knop geeft reactie, ook niet met nieuwe batterijen. Kan ik een nieuwe ontvangen?

Mvg Willem
Onze afstandsbediening is kapot gebeten door de hond. Graag zouden wij een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen. Groeten Peter
Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de AB weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!Wij zijn onze afstandsbediening al dagen kwijt en hebben het hele huis op de kop gezet, maar krijgen m echt niet gevonden. Zouden jullie een nieuwe kunnen sturen?
Reputatie 6
Badge
Gisteren geprobeerd de afstandsbediening van een Entone te koppelen aan een Hisense tv maar had geen effect. Na het ontkoppelen reageert de Entone niet meer op de volume knoppen 😒?

Met de afstandbediening van de tweede box reageert de Entone wel ...
Reputatie 7
Hi @Willempo en @Maerkus, de afstandsbediening is onderweg. Binnen 5 werkdagen valt deze op de mat!Hoi @Piddee, ik help je graag verder. Zou ik hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) mogen? Ook zie ik graag een foto van de schuldige in dit topic verschijnen. 🐩Hi @apis4, zojuist heb ik je een e-mail gestuurd met allemaal codes die bij verschillende merken TV horen. Met deze codes kun je de afstandsbediening koppelen aan de TV. Zie hier de uitleg:

1. Druk op de Setup knop op de afstandsbediening. Doe dit totdat het rode LED-lampje twee keer knippert.

2. Vul de code in die bij de merkafstandsbediening staat uit deze bijlage. Let op! Staan er meerdere codes? Probeer deze dan 1 voor 1 uit. Als je de code correct hebt ingevoerd zal de rode LED wederom 2x oplichten.

3. Zet de televisie Uit en Aan met TV op de afstandsbediening. Als de TV niet uitgaat probeer dan de volgende code voor jouw merk TV.


Gaat het alleen om het volume, dan is dit stappenplan wellicht ook voldoende:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,

• Druk 1 keer op de MUTE knop

• Druk 1 keer op de TV knop


Laat je weten of het is gelukt? 😎
Goedemiddag,Wij hebben na een aantal maanden eindelijk internet op de slaapkamer. Nu komen wij er achter dat wij helemaal geen 2e afstandbediening hebben gekregen bij ons 2e kastje boven. Zou je daarvoor een nieuwe afstandbediening kunnen toesturen?Bij onze tv beneden is deze helaas gister stuk gegaan en zodoende gaan zoeken naar de andere afstandbediening. Maar deze hebben wij nooit gehad.Zou U er 2 kunnen opsturen? Dan hebben wij alles weer compleet.Met vriendelijke groeten

Kevin van Gaalen
Reputatie 6
Badge
Hi @apis4, zojuist heb ik je een e-mail gestuurd met allemaal codes die bij verschillende merken TV horen. Met deze codes kun je de afstandsbediening koppelen aan de TV. Zie hier de uitleg:1. Druk op de Setup knop op de afstandsbediening. Doe dit totdat het rode LED-lampje twee keer knippert.

2. Vul de code in die bij de merkafstandsbediening staat uit deze bijlage. Let op! Staan er meerdere codes? Probeer deze dan 1 voor 1 uit. Als je de code correct hebt ingevoerd zal de rode LED wederom 2x oplichten.

3. Zet de televisie Uit en Aan met TV op de afstandsbediening. Als de TV niet uitgaat probeer dan de volgende code voor jouw merk TV.
Gaat het alleen om het volume, dan is dit stappenplan wellicht ook voldoende:• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,

• Druk 1 keer op de MUTE knop

• Druk 1 keer op de TV knop
Laat je weten of het is gelukt? 😎


Met de codes is het inderdaad gelukt bij poging/code 3 (iirc 0556). De andere methodes had ik inderdaad geprobeerd maar die werkten allemaal niet (zelfde resultaat als codes één en twee in de bijlage voor dit merk: wel twee keer knipperen na het invoeren maar zonder effect). Alleen het ontkoppelen nog vergeten te testen ...
Reputatie 6
Badge
5. Reset Afstandsbediening

• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.Dit nog opnieuw getest en lijkt inderdaad losgekoppeld van de tv echter werkt het bedienen van het volume op het Entone kastje erna nog steeds niet. Voor nu is dat geen probleem verder maar zal vast niet zo bedoeld zijn ...
Mijn afstandbediening is stuk, geluid kan ik nog bedienen ma verder kan ik geen zenders meer wisselen etc. Wel knippert het lampje rood. Ik heb de batterijen verwisseld maar zonder effect.

Het enige wat nog werkt zijn de volgende knopjes:

Teletext

Exit

Volume

Input.
HalloMijn afstandsbediening doet helemaal niks meer
Goedenavond,Mijn afstandsbediening is kapot, ik zou graag een nieuwe willen.Bedankt,

Christiaan
Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de AB weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!Hallo, mijn afstandsbediening is stuk, ongelukkig gevallen. Kan ik een nieuwe bestellen?gr. Tim.
Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen, mijn zoontje van 1,5 heeft hem in de vuilnisbak gegooid en deze is zojuist opgehaald😅
Goedemiddag, hoe koppel je afstandsbediening met een Philips tv.

Hoi Tmobile. Ik heb een probleempje. Tijdens mijn verhuizing ben ik de Tmobile TV afstandsbediening kwijt geraakt. Ik kan hem al dagen nergens vinden. Hoe kan ik een nieuwe bestellen ?
Reputatie 7
Hi @Piddee, is de afstandsbediening inmiddels gearriveerd? Ik wacht nog op een mooie afbeelding van de schuldige viervoeter!Hi @RichardD794, @Christiaanb, ik begrijp dat de afstandsbediening al onderweg is!Hi @Kevinvgaalen, ik maak het graag voor je in orde! Zou ik hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) mogen?Hi @apis4, super om te horen! Fijn dat het inmiddels correct gekoppeld is. Na de reset (ontkoppelen) zou je met de volumetoets het volume van de TV Box zelf moeten kunnen aanpassen. Nou ja, als het geen probleem is, dan zou ik het verder zo laten. Mocht het ooit een issue zijn/worden, laat het me weten!Hi @Lisanneseinen, dan zal de reset waarschijnlijk wonderen verrichten. Wil je de volgende stappen uitvoeren:

Bij de oude afstandsbediening:

• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset op met de volgende stappen:

• Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.

• Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet gelukVergeet ook niet de TV Box eerst voor 10 seconden van de stroom te halen. Je hebt toevallig toch geen favoriete zenderlijst geselecteerd waardoor je niet kunt zappen?Hi @Riffster, er is een nieuwe afstandsbediening onderweg!Oeioei, @luukbecker1, goede intentie (keurig opgevoed!), maar pakt hier niet zo goed uit. Ik zie dat de afstandsbediening al onderweg is!Hi @Evalinda, zojuist heb ik je de koppelcodes opgestuurd per e-mail!Hi @Lettje, ik maak het graag voor je in orde! Zou ik hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) mogen?

Reageer