Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


2924 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Dat ga ik meteen voor je in orde maken @pieterzz! Ik zorg ervoor dat ‘ie verpakt wordt en je ziet 'm met enkele werkdagen bij je op de mat vallen. Ik wens je alvast veel kijkplezier toe! 🙂

Reputatie 1

Hoi, onze afstandsbediening wil niet meer koppelen met de tv. Het tv kastje zelf bedienen lukt nog wel. Resetten en opnieuw koppelen is niet gelukt. Eerder lukt het wel. Hij is van de week gevallen, mogelijk dat er iets kapot is gegaan? 

Hallo, mijn hond heeft (weer) onze afstandsbediening kapot gebeten. Mochen we een nieuwe ontvangen? 
 

alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @LiBu, goed dat je een seintje geeft! Omdat verder alles werkt met de afstandsbediening vermoed ik dat een nieuwe niet de oplossing zal zijn. Heb je ook al geprobeerd om de afstandsbediening te koppelen met de codes in plaats van de snelfunctie?

Afstandsbediening met een magenta knop:

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Afstandsbediening zonder magenta  toets:

Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

Ik vermoed dat je hiermee een heel stuk verder komt! 🙂

 

 

Hi @Soledad, alweer een gevallene in de strijd! Ik zorg ervoor dat er een nieuwe afstandsbediening jouw kant op komt. Hopelijk blijft je harige vriend dit keer uit de buurt van je TV vriend. 😜

Reputatie 1

Hoi @LiBu, goed dat je een seintje geeft! Omdat verder alles werkt met de afstandsbediening vermoed ik dat een nieuwe niet de oplossing zal zijn. Heb je ook al geprobeerd om de afstandsbediening te koppelen met de codes in plaats van de snelfunctie?

Afstandsbediening met een magenta knop:

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Afstandsbediening zonder magenta  toets:

Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

Ik vermoed dat je hiermee een heel stuk verder komt! 🙂

 

 

Hi @Soledad, alweer een gevallene in de strijd! Ik zorg ervoor dat er een nieuwe afstandsbediening jouw kant op komt. Hopelijk blijft je harige vriend dit keer uit de buurt van je TV vriend. 😜

Hoi, 

Dat heb ik zeker al gedaan, tot twee keer aan toe. Als ik de nummers 1 en 3 tegelijk indruk, gaat het magenta knopje 2 keer knipperen en blijft daarna branden. Daar lijkt dus al iets niet goed te gaan. 

Wel bedankt voor het meedenken. Er is niets in de situatie veranderd, behalve dat de afstandsbediening is gevallen. 

Groet. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @LiBu, ik lees in je bericht dat je de toetsen 1 + 3 indrukt. Dit moet 1 + 6 zijn. Zou je dit nog kunnen uitproberen?

Reputatie 1

Hi @LiBu, ik lees in je bericht dat je de toetsen 1 + 3 indrukt. Dit moet 1 + 6 zijn. Zou je dit nog kunnen uitproberen?

Zelfde verhaal ;)

Reputatie 7
Badge +9

@LiBu bedankt voor je snelle reactie! Ik heb toch besloten om een nieuwe afstandsbediening naar je op te sturen. Deze wordt binnen enkele dagen in de brievenbus bezorgd. Kun je laten weten of het koppelen met de nieuwe afstandsbediening wel werkt? Talk soon!

Hoe kan ik een nieuwe afatandsbediening aanvragen? Ik ben mijne kwijt. Kan hem echt nergens meer vinden 

Reputatie 4

Hoi @Koelie1984, ik stuur meteen een nieuwe afstandsbediening op, dit komt binnen twee werkdagen binnen. Je zal natuurlijk een track & trace code ontvangen per e-mail. Fijn paasweekend! 😊 Groetjes, Ishana

Hoi @Koelie1984, ik stuur meteen een nieuwe afstandsbediening op, dit komt binnen twee werkdagen binnen. Je zal natuurlijk een track & trace code ontvangen per e-mail. Fijn paasweekend! 😊 Groetjes, Ishana

Dank u. Prettig weekend

Goedenavond, mijn afstandbediening van de tv box is kapot. Ik zou graag een nieuwe ontvangen.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet, 

Mebrahtu

Ik heb laatst een nieuwe afstandsbediening opgestuurd gekregen maar nu is de afstandsbediening van de 2e box kapot kan er nog een opgestuurd worden 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Mebrahtu en @ThomasPero, vrolijk pasen!🐣

Ik heb voor jullie de afstandsbedieningen besteld. Deze komen door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Ik wens jullie nog een goed paasweekend en alvast veel kijkplezier! 

Goedemiddag,

mijn afstandbediening van de tv box is kapot. Ik zou graag een nieuwe ontvangen. ( zwarte knop )

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet, 

Martin

Goede avond,

helaas ben ik de afstand bediend kwijt geraakt tijdens het opruimen. Wel andere dingen gevonden maar helaas de afstandsbediening kwijt gemaakt haha. Zou er misschien een nieuwe opgestuurd kunnen worden,

vriendelijke groet,

gio

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Martin1986 en @Giovanni.S, er komen nieuwe afstandsbedieningen jullie kant op - houd alsjeblieft rekening met een paar dagen verzendtijd. De pakketjes worden als brievenbuspost geleverd. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 😄📺


P.s. Het komt nog weleens voor dat ik het verzoek krijg om een ab met grijze knop toe te sturen: deze wordt al ruim vier jaar niet meer geleverd. De ab met magenta knop werkt op precies dezelfde manier, geen zorgen dus wanneer je dit nieuwere exemplaar ontvangt.

 

Hallo!

 

Ik wilde een nieuwe afstandsbediening aanvragen, omdat mijn hond idd haar bot heeft verwisseld met het apparaat 🙄

 

Alvast bedankt,

Claudia

Afstandsbediening blijf 5 keer knipperen, kan hem niet koppellen of resetten. Batterij al vervangen, tv box herstarten. Blijft 5 keer knipperen als in wil koppelen, wat te doen?
 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Claudiaruigrok2, de nieuwe ab is onderweg! Geef het maximaal vier dagen, dan wordt jouw pakketje door de brievenbus bezorgd. Veel kijkplezier toegewenst! 📺

 

Hoi @Stanh1992, dit klinkt als een koppelingsprobleem. Je kunt opnieuw koppelen door de box volledig te resetten of via de volgende handelingen:

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

Hoi @Claudiaruigrok2, de nieuwe ab is onderweg! Geef het maximaal vier dagen, dan wordt jouw pakketje door de brievenbus bezorgd. Veel kijkplezier toegewenst! 📺

 

Hoi @Stanh1992, dit klinkt als een koppelingsprobleem. Je kunt opnieuw koppelen door de box volledig te resetten of via de volgende handelingen:

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

Het is opgelost, afstandbediening werkte nu wel normaal mee. Alleen heb ik optie 1,6 gedaan met de code.

Bedankt voor de hulp

Hoi.

Mijn afstandsbediening is kapot, kunt u mij een nieuwe sturen of waar kan ik deze aanvragen?.

bedank.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Emy0277, heb je alle stappen doorlopen op pagina één van dit topic? We zien vaker dat het opnieuw koppelen of het vervangen van de batterijen de juiste oplossing blijkt te zijn. Mocht ook dit niet werken, dan bestel ik uiteraard met alle plezier een nieuw exemplaar voor je! 😄

Hoi ja klopt.ik heb  de stappen gevolgd, de batterijen zijn nieuw maar het werkt niet, ik zou het op prijs stellen als je het zou kunnen vervangen, bedankt. 

Reputatie 7
Badge +4

Komt voor de bakker @Emy0277, je zal snel een nieuwe op de mat horen vallen! Alvast veel kijkplezier gewenst. 🙂

Reageer