Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Reputatie 7
Badge +16

@Minouvds Ach jee, nou dan krijg je van ons een nieuwe! :smile: De afstandsbediening komt eraan. Maximaal 3 tot 5 werkdagen.

Super dankjewel :)

Graag nieuwe afstandsbediening opsturen

Afstandsbediening nieuwe graag mijne is kapot gevallen werkt niet meer

Ik ben mijn afstandsbediening kwijt geraakt hoe krijg in een nieuwe?

 

Dag, ik ben mijn afstandsbediening kwijt en zou graag een nieuwe ontvangen. Bedankt alvast!

Reputatie 7
Badge +5

Kan gebeuren @Noussie! Geen zorgen, er is een nieuwe afstandsbediening onderweg. Je ontvangt 'm binnen een paar werkdagen, gewoon door de brievenbus. Dit geldt ook voor jou @Bakkiek, bij jou valt hij binnenkort ook op de mat!

 

Ik wil graag hetzelfde voor jou doen @Vien, maar ik mis jouw gegevens. Wil je mij een privébericht sturen, gepaard met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste 4 cijfers van je IBAN? Dan kom ik er zo snel mogelijk aan!

Hallo, 

 

Zouden jullie zo spoedig mogelijk een nieuwe afstandsbediening kunnen sturen? Onze doet het niet meer is een aantal keren gevallen en is helemaal uit elkaar. Zonder afstandsbediening kunnen wij moeilijk tv kijken....

Onze afstandbediening is gevallen en is niet meer te repareren. Kunnen we een nieuwe ontvangen

 

Groet

Hoi, is het mogelijk een nieuw afstandsbediening(grijze knop) op te sturen.

Mijn hond heeft huidige namelijk als bot/speelgoed gezien.

Grtjes, Jiliany

Reputatie 4
Badge

Hoi @Familie007 en @sdiouri01,

 

Een kapotte afstandsbediening zapt natuurlijk niet zo fijn. Geen zorgen, er is een nieuwe onderweg. Eventjes geduld en dan kunnen jullie weer gaan genieten van een goed werkende afstandsbediening. Als er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag!

 

Hi @Jiliany,

 

Haha, heel herkenbaar - ze zien ook alles voor een lekker botje aan! Je hebt inmiddels al gebeld zie ik en de afstandsbediening is voor je besteld. Hij komt eraan! Geef je je hond een aai over zijn bol van ons? Fijne avond!

Hoi

Mijn tv box en afstandsbediening zijn 2 maanden oud maar helaas sinds vandaag werkt de afstand bediening niet.

Ik heb gewoon beeld en verbinding.

Batterij is niet leeg ma slechts 7 weken, heb ze eruit gehaald en opnieuw erin gedaan en het lichtje op de afstandsbediening brand/knippert gewoon als ik een knopje indruk. 

Heb de box van de stroom gehaald en later weer in geplugd.

Resetten lukt niet! Ik heb een magenta knop afstandsbediening. Als ik de 1 en 6 tegelijk indruk dan na 3 sec knippert het licht knopje 5x en als ik de knopjes loslaat knippert het 4x. 

Heb het vaak geprobeerd maar dit is het enige wat er gebeurt.

 

Groeten Richard

 

 

Reputatie 4
Badge

Hoi @Richard L,

 

Geen zorgen, er is een nieuwe afstandsbediening onderweg. Deze ontvang je binnen enkele dagen en dan kun je weer optimaal gaan zappen. Laat je even weten of alles is gelukt én als ik nog ergens bij kan helpen? Fijne dag gewenst!

Goedendag!

Onze afstandsbediening heeft het nu dan écht begeven en is stuk. Het was een lange lijdensweg van het uitvallen van steeds meer knopjes, maar we hebben een waardig afscheid gehouden.

Kunnen wij een nieuwe ontvangen? Dat verzacht de pijn…

Alvast dank!

Hier graag ook een nieuwe AB, hij is kapot gevallen. 

Reputatie 7

@sari2menkveld RIP afstandsbediening, you will be missed :cry: Al zal je eerste afstandsbediening emotioneel nooit te vervangen zijn, er komt een nieuwe naar je toe. :wink:

@jk90 Ook voor jou is er een nieuwe onderweg!

 

@sari2menkveld RIP afstandsbediening, you will be missed :cry: Al zal je eerste afstandsbediening emotioneel nooit te vervangen zijn, er komt een nieuwe naar je toe. :wink:

@jk90 Ook voor jou is er een nieuwe onderweg!

 

Dankjewel, Brian!

@sari2menkveld RIP afstandsbediening, you will be missed :cry: Al zal je eerste afstandsbediening emotioneel nooit te vervangen zijn, er komt een nieuwe naar je toe. :wink:

@jk90 Ook voor jou is er een nieuwe onderweg!

 

Thanks! 

 

Zouden jullie mij een nieuwe afstandsbediening willen sturen? De oude ligt uit elkaar…

We hebben het oude type, met de grijze knoppen. Heel erg bedankt!

Reputatie 7

@AHarberink Hij komt naar je toe! :slight_smile:

 

Graag nogmaal een nieuwe ab... Verkeerde is opgestuurd. 

Alvast bedankt, 

Graag ontvang ik een nieuwe afstandsbediening, de oude is met de noorderzon vertrokken(gewoon kwijt):see_no_evil:

Onze afstandsbediening is kapot. Alles geprobeerd wat er te vinden is op het forum, maar hij is gewoon stuk. Zou ik een nieuwe kunnen ontvangen? Bedankt!

@Jiliany  We hebben sinds kort inderdaad een nieuwe afstandbediening, Deze is geschikt voor alle TV boxen. Het kan zijn dat je afstandsbediening  opnieuw moet kopplen. Hoe je dat doet vind je in dit topic.

@wckm  Als je de afstandbediening echt niet kan vinden laat het mij dan weten, dan bestel ik er graag één voor je.

@JonasW  Ik heb een afstandbediening voor je besteld en je kunt deze verwachten binnen 5 werkdagen.

Hij is echt kwijt! Al 2,5 weken nu..

Reageer