Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Reputatie 7
Hey @dannyensarah, @RubenHH en @Birdybird,Jullie ontvangen binnenkort een splinternieuwe afstandsbediening! Veel zapplezier!😄
Dankjewel Piotr!!
Reputatie 2
Dat klopt poitr
Ik heb deze afstand bediening maar kan hiermee mijn televisie niet aan of uit zetten.

in de beschrijving staat een korte handeling echter het magenta lampje reageert niet, in de lange beschrijving, waaronder met code nummers van tv kan proberen staat, druk de setup knop, echter in de handleiding is deze knop totaal niet te vinden.

ik moet dus de tv in of uitschakelen met de afstandsbediening van de tvgebruiken.Hoi @KarenB, ik zie dat er inderdaad wat vertraging is geweest. Het pakketje is gisteren aan de bezorger overgedragen. Deze zal dus gisteren (11 juni) of vandaag bezorgd zijn of worden.Hoi @Antogino, ik heb een afstandsbediening voor je besteld. Je ontvangt deze binnen 5 werkdagen!Hoi @Vos84, ook voor jou is een fonkelnieuwe afstandsbediening onderweg.Hoi @Tessii, komt eraan!@allemaal er zijn geen kosten verbonden aan het vervangen van een defecte afstandsbediening!

Je kunt tijdens het wachten gebruikmaken van TV Anywhere op mobiel/tablet of laptop/PC.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 30+ zenders op je mobiel of tablet. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! ;)


Helaas heb ik nog steeds geen nieuwe afstandbediening en onder bestellingen kan ik niets vinden... Ik lees vaak over 5 werkdagen is ie er, maar die zijn bij mij nu wel voorbij. Wanneer kan ik mijn nieuwe afstandsbediening verwachten?
Reputatie 7
Hoi @Jos brand, het lijkt er inderdaad op dat de nieuwe afstandsbediening ( magenta knop) niet reageert op de handeling die jij beschrijft. Onze techneuten zijn hiervan op de hoogte. We plaatsen in dit topic een update zodra er meer bekend is.Hey @Tessii ik wil je vragen om mij een privébericht te sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN. Dan kijk ik dit gelijk voor je na!
HalloWij zijn onze afstandsbediening al een tijdje kwijt.

Graag ontvangen wij een nieuwe.
Reputatie 4
Hoi @H.A. Venema! Ik stuur je graag een nieuwe afstandsbediening toe. Wil je met mij in een privébericht je postcode + huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN delen? Je kunt mij een privébericht sturen door eerst op mijn naam te klikken. Zodra ik je gegevens ontvang, zorg ik er dan voor dat je zo snel mogelijk weer kunt zappen! 😄
Hey @dannyensarah, @RubenHH en @Birdybird,Jullie ontvangen binnenkort een splinternieuwe afstandsbediening! Veel zapplezier!😄


Inmiddels kunnen we 2 weken geen tv kijken. Wanneer ze je kans de afstandsbediening op te sturen?
@piotr, even een vraagje.. Hoelang zou het moeten duren voor de afstandsbediening bij ons aan te komen? We hebben hem nog steeds niet ontvangenThnxBart
Reputatie 7
Hey @RubenHH, jouw bestelde afstandsbediening zou al gearriveerd moeten zijn. Ik heb gelijk de desbetreffende afdeling gemaild om je zo snel mogelijk van een nieuwe afstandsbediening te voorzien. Sorry voor het ongemak!Hey @bartoosthoek, ik zie dat je afstandsbediening is overgedragen aan PostNL. Ik verwacht dat hij vandaag en uiterlijk morgen bij je arriveert!😄
Mijn zoon van anderhalf heeft de afstandsbediening van opa en oma geprobeerd zwemles te geven in een glas water. Resultaat is dat de afstandsbediening geen diploma heeft behaald. Alleen de cijfer-knoppen (met uitzondering van de '1' en '2') werken nog. Kan ik een nieuwe aanvragen zodat opa snel weer naar zijn favoriete programma's kan kijken?Groeten, Kevin
Hoi @H.A. Venema! Ik stuur je graag een nieuwe afstandsbediening toe. Wil je met mij in een privébericht je postcode + huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN delen? Je kunt mij een privébericht sturen door eerst op mijn naam te klikken. Zodra ik je gegevens ontvang, zorg ik er dan voor dat je zo snel mogelijk weer kunt zappen! 😄

Hoi Candy,Wanneer ik op je naam klik kom ik op de homepage van de community maar ik zie niet hoe ik een privé bericht kan sturen.
Hey @RubenHH, jouw bestelde afstandsbediening zou al gearriveerd moeten zijn. Ik heb gelijk de desbetreffende afdeling gemaild om je zo snel mogelijk van een nieuwe afstandsbediening te voorzien. Sorry voor het ongemak!Hey @bartoosthoek, ik zie dat je afstandsbediening is overgedragen aan PostNL. Ik verwacht dat hij vandaag en uiterlijk morgen bij je arriveert!😄


Ik begrijp niet waarom een nieuwe afstandbediening via een communityplatform besteld moet worden!

Het lijkt me echt niet interessant.

Hoe ingewikkeld kan het zijn een afstandbediening te verzenden? Ik wacht er nu meer dan een week op. Ook de standaard 5 dagen die jullie er voor geven, lijkt me onzin. Waarom niet opsturen, morgen in huis?
Reputatie 7
Hey @Qjewwin, haha met de huidige temperaturen is afkoeling gewenst! Jammer genoeg houden onze afstandsbedieningen niet zo van water. Ik wil uiteraard voor opa en oma een nieuwe bestellen! Ik wil je vragen om mij een privébericht te sturen met de postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van de IBAN van de abonnementshouder. Dan ga ik dit voor ze regelen!Hey @H.A. Venema, ik heb je verzoek verwerkt! Een nieuwe afstandsbediening is naar je onderweg!😄Hoi @RubenHH, normaal gesproken duurt het maximaal 4 a 5 dagen. Excuses dat het bij jou langer heeft geduurd! Blijkbaar is de bestelling op jouw adres later verwerkt. Ik zie dat de afstandsbediening 26 juni is verzonden. Hij kan dus op ieder moment bij je aankomen.
Hallo, de afstandbediening heeft mijn hond uitgedaagd maar helaas daarbij verloren. Helaas kan ik hem met pleisters niet meer redden en is het lampje ook echt uitgegaan.

is het mogelijk dat ik een vervangende kan krijgen en die goed met honden overweg kan ? Mvgr Rene

en een 🐾 van Baina

Reputatie 7
Hey @Renéke home,Haha die afstandsbediening is redelijk K.O.! Ik ben benieuwd met welk zwaargewicht de gehavende afstandsbediening heeft gevochten. Heb je ook een foto van de kampioen? Een nieuwe uitdager komt binnenkort met bevende batterijtjes jullie kant op!😄
Goedendag, diverse knoppen van onze afstandsbediening werken niet goed meer en hij ligt half open. We hebben het lang volgehouden, maar het is nu echt tijd voor een nieuwe. Kunnen jullie dat voor ons regelen? Alvast bedankt!
Hallo,Ik heb mijn afstandbediening kwijt geraakt. Graag wil ik een andere bestellen.
Hallo,Ik ben mijn afstandbediening kwijt, kan ik een nieuwe bestellen?Groeten,

Camille
Hallo! Onze afstandsbediening is kapot! 😞 mogen we een nieuwe krijgen?
Hallo,

Mijn afstandsbediening is zoek geraakt. Ik heb mijn huis al ondersteboven gekeerd maar al een paar weken verder en nog steeds niet gevonden.

Zou ik een nieuwe toegestuurd kunnen krijgen?
Reputatie 7
@tvbox37 Dat klinkt niet best, er komt een nieuwe naar je toe! ;)@cneb @danielvg9 Ook voor jullie is er een nieuwe onderweg!@Mir91 Van jou heb ik nog geen gegevens om de nieuwe afstandsbediening voor je te bestellen. Zou je mij een privébericht willen sturen met je volledige adres, je geboortedatum en de laatste vier cijfers van het rekeningnummer? Dan stuur ik graag een nieuwe voor je op!
Goedenavond,Na een avond lange speurtocht door het huis blijken de kaboutertjes er toch echt met de afstandsbediening vandoor te zijn gegaan.Kunnen jullie een nieuwe afsturen?
Reputatie 2
Goeiemorgen! Wij hebben sinds 1 juli tmobile thuis, twee kastjes en dus ook twee afstandsbedieningen. Allebei zijn ze niet te koppelen met de tv, wij hebben de afstandsbedieningen met de roze magenta knop, na knop 1 en 3 tegelijk in te drukken zou de magenta knop moeten knipperen. Dit doet ie dus niet, resetten ook niet dus helemaal niets. Wij moeten nu de tv met de tv afstandsbediening aan en uit zetten, niet erg handig steeds met twee afstandsbedieningen. Nog een andere oplossing hiervoor?

Reageer