Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Reputatie 1
De afstandsbediening is helaas stuk. Graag zou ik een nieuwe ontvangen
mijn afstandbediening, die ik destijds van Vodafonethuis bij mijn Entone hd recorder heb ontvangen, werkt niet goed meer. Een aantal van de bovenste knopjes, waaronder Menu en TV en doorspeoelen werken niet meer. Het lampje brand ook niet als ik op de knopjes druk. Andere knoppen werken wel gewoon.
Reputatie 7
@Rowdy2904 Helpt het om de batterijen nog even een keer uit de afstandsbediening te halen en er weer in te doen? Als je het geknipper echt niet kan verhelpen laat het mij dan even weten, dan stuur ik een nieuwe naar je op!@sigridboer1968 Wat is er precies stuk? In veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee.@simonejdn Heb je de stappen voor de reset en het opnieuw koppelen in dit topic geprobeerd? Ook voor jou geldt, in veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee! 🙂
Reputatie 1
mijn afstandsbediening is door de hond opgevreten , kan ik een nieuwe krijgen.
Reputatie 1
De afstandsbediening is helaas stuk. Graag zou ik een nieuwe ontvangen@Rowdy2904 Helpt het om de batterijen nog even een keer uit de afstandsbediening te halen en er weer in te doen? Als je het geknipper echt niet kan verhelpen laat het mij dan even weten, dan stuur ik een nieuwe naar je op!@sigridboer1968 Wat is er precies stuk? In veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee.@simonejdn Heb je de stappen voor de reset en het opnieuw koppelen in dit topic geprobeerd? Ook voor jou geldt, in veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee! :)


hond heeft hem opgevreten .... haha
Reputatie 1
graag wil ik weten of de nieuwe is opgestuurd
Reputatie 1
Zie al , dit forum werkt voor geen meter ..... je krijgt geen antwoord op je vraag ......... zit nu al 3 dagen zonder te weten of hij al is opgestuurd ........
Reputatie 1
@Rowdy2904 Helpt het om de batterijen nog even een keer uit de afstandsbediening te halen en er weer in te doen? Als je het geknipper echt niet kan verhelpen laat het mij dan even weten, dan stuur ik een nieuwe naar je op!@sigridboer1968 Wat is er precies stuk? In veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee.@simonejdn Heb je de stappen voor de reset en het opnieuw koppelen in dit topic geprobeerd? Ook voor jou geldt, in veel gevallen helpt het om de afstandsbediening een reset te geven zoals beschreven in dit topic. Mocht het niet lukken laat mij dan even weten waar je op vastloopt, dan kijk ik graag met je mee! :)


afstandsbediening is kapot omdat de hond hem als een bod zag , zit nu al 3 dagen zonder omdat er niet gereageerd word , word langzamerhand steeds pissiger omdat ik ook al 3 dagen geen tv heb ........ als ik om een reactie vraag word er niet gereageerd .......
Goedenavond,Onze A.B. is overleden. Kan ik een nieuwe aanvragen?BVD,

Wout
Reputatie 1
Goedenavond,Onze A.B. is overleden. Kan ik een nieuwe aanvragen?BVD,

Wout


Ze zijn niet zo snel hier , wacht al 3 dagen op antwoord
Reputatie 7
@sigridboer1968 We geven altijd tips mee om de afstandsbediening zo snel mogelijk weer te laten werken, 'stuk' kan ook betekenen dat hij niet reageert en als een afstandsbediening niet gebroken is, is een reset vaak de oplossing. Vandaar dat mijn collega eerst deze tip aan je gaf. Maar oei, die van jou klinkt flink stuk inderdaad! Heb je een foto van de boef voor ons? In ruil daarvoor zorg ik dat er vliegensvlug een nieuwe afstandsbediening jouw kant op komt. Hiervoor heb ik in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer nodig. Wil je mij deze sturen?@Cloudworld Vertel! Wat werkt er niet meer? Als enkele knoppen op de afstandsbediening niet meer werken, of de TV Box reageert niet goed op de afstandsbediening, is de snelste oplossing een reset van de afstandsbediening en/of de TV Box. In onze beginpost lees je hoe je dat doet. Laat mij het resultaat weten!
Hi Sterre,Niks werkt meer. Nieuwe batterijen helpt niet. Alle mogelijke dingen geprobeerd.Wout
Reputatie 7
Hi Wout, helder, er komt een nieuwe afstandsbediening naar je toe! 🙂
Mijn afstandsbediening van de itv is stuk. De hond zag hem aan voor een bot. Vergissing. Hoe kan ik een nieuwe bestellen?
Reputatie 7
Hoi @Jhk56,Ik ben geen hond, maar als ik er een was, dan denk ik dat een bot toch een stuk lekkerder is! In ruil voor een foto van de dader, voorzie ik je graag van een hele, nieuwe afstandsbediening. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen? Dan stuur ik 'm naar je op!
Reputatie 1
Mijn afstandsbediening is stuk, de knop met het pijltje naar rechts werkt niet meer. Heel onhandig.

Ik zie graag een nieuwe tegemoet.
Reputatie 7
Hoi @Pat01,Daar ga ik je mee helpen! Ik zorg ervoor dat jij zo snel mogelijk fijn kunt zappen. Heb je de reset van de afstandsbediening kunnen proberen? Zo doe je dat:• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.

Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie de beginpost van dit topic.
Reputatie 1
Allemaal al geprobeerd idd
Reputatie 1
beste tmobile,hellaas heeft onze hond de fout gemaakt die in jullie voorbeeld staat beschreven....

nadat hij op zn kop heeft gehad bleek dat de afstandsbediening het niet meer doet. we willem graag een nieuwe bestellen
Hoi hoi, ik heb een probleem met de t mobile afstandbediening. Maar enkele knoppen werken. Ik kan bijvoorbeeld wel het volume regelen en de tv aan en uit doen maar niet van zender wisselen of op guide klikken.. resetten helpt niet.

Wat nu?
Reputatie 7
@Pat01 Bedankt voor het proberen! Ik stuur je een nieuwe op. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen?@vanal1994 Oh jee, stoute hond! Zo te lezen is de afstandsbediening als tussendoortje gezien voor de hond en is dit apparaat niet meer te redden. In ruil voor een foto van de boef stuur ik je graag een nieuwe afstandsbiediening op. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen? Dan komt deze jouw kant op!
Reputatie 7
Hoi Nynkenicolai,Ik stuur je graag een nieuwe, werkende afstandsbediening op. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen?
Hallo mijn afstandbediening werkt niet goed meer. Geprobeerd te resetten en opnieuw te koppelen. Maar werken doet het nog niet. Ik kan niet meer van zender wisselen, niet naar menu of naar de gids. Wat kan hieraan worden gedaan?
Reputatie 1
@Pat01 Bedankt voor het proberen! Ik stuur je een nieuwe op. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen?@vanal1994 Oh jee, stoute hond! Zo te lezen is de afstandsbediening als tussendoortje gezien voor de hond en is dit apparaat niet meer te redden. In ruil voor een foto van de boef stuur ik je graag een nieuwe afstandsbiediening op. Kun je mij in een privébericht jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw rekeningnummer sturen? Dan komt deze jouw kant op!


hierbij alsnog de foto sterre!

afstandsbediening kwijt!!! Wil met spoed een nieuwe bestellen!!!!

Reageer