Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


2920 reacties

Reputatie 1

Heb update gedaan 

Reputatie 1

@Marcelmiranda Super, ook jij krijgt een nieuwe afstandsbediening opgestuurd!

@Dancer29 Voor jou heb ik een nieuwe afstandsbediening besteld!

@Haeckie@M. Meiberg en @Marcelmiranda, voor jullie wil ik dit ook heel graag fixen, maar helaas missen jullie klantgegevens nog in jullie profielen. Zouden jullie de profielen willen updaten met jullie klantnummers en een seintje geven wanneer dat gedaan is?
Dan sturen wij direct een nieuwe afstandsbediening op!

Ik heb mijn klantnummer ingevuld. Alvast bedankt! 

Reputatie 1

@Haeckie Dankjewel, ook voor jou wordt er een nieuwe afstandbediening verstuurd!

Dag Mitch, ik ben mijn profiel bijgewerkt.

Het rode lampje op mijn afstandsbediening blijft knipperen. Hij reageert nergens meer op (ook niet setup) en bij het eruit halen en opnieuw erin doen van de (zeide of nieuwe) batterijen gaat hij weer knipperen.

Tips ? 

Reputatie 7
Badge +16

@M. Meiberg en @stam.jacco Jullie afstandsbedieningen zijn ook onderweg! Houd alsjeblieft rekening met maximaal vijf dagen levertijd. Veel plezier met tv-kijken straks! 😄

Goedendag,

Helaas is mijn afstandbediening vandaag kapot gegaan. Hij reageert helemaal niet meer op de kast. Waarschijnlijk doordat de kleine (1 jaar) er iets te lomp mee om is gegaan. Ik hoop dat jullie een nieuwe op kunnen sturen?

Alvast bedankt. Als het goed is staan al mijn gegevens in het account.

Reputatie 7
Badge +16

@Sietse van der Bij Er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe
afstandsbediening misschien wat draaglijker! :wink:

Ha Jason,

De afstandsbediening van de TV-box is bijna overleden. Al meer dan een jaar wordt de werking van sommige knopjes minder, vallen andere knopjes helemaal uit en ondanks reset, nieuwe batterijen, tikje op de knie, wiebelen met de knopjes (echt, soms hielp het nog om een knopje niet precies in het midden in te drukken maar bijvoorbeeld meer aan de zijkant, waarbij de ene reageerde op links, de andere op rechts) wordt het nu echt lastig om van kanaal te wisselen, naar de guide te gaan en uitzetten van de TV-box werkt helemaal niet meer. Het ding stamt nog uit de Vodafone tijd, dus heeft ‘ie het waarschijnlijk nog lang volgehouden. Is het mogelijk dat jullie me een nieuwe sturen?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ibbetje, jij hebt een bijna antieke afstandsbediening, ik denk dat je één van de weinigen bent die het origineel nog steeds in bezit heeft - het T-Mobile museum lonkt voor deze ab! 😋

Alle gekheid terzijde, ik stuur je een nieuwe toe zodat je straks weer op een normale manier kunt tv-kijken en zappen. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vijf dagen levertijd. Een prachtig weekend toegewenst!

@Jason Top! En bedankt voor je snelle reactie!

Fijn weekend!

Reputatie 3

Onze afstandsbediening is kapot. We zouden graag een nieuwe ontvangen.

Reputatie 7
Badge +16

@Bryan96 Er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! :wink:

Reputatie 7
Badge

Graag zou ik voor mijn Entone 510 een nieuwe afstandsbediening ontvangen aangezien diverse toetsen slecht of nauwelijks werken.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank

Reputatie 7
Badge +16

Goedemiddag @BeMu, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd rekening met maximaal, ongeveer vijf dagen levertijd. Veel kijkplezier toegewenst straks en nog een mooie zondag toegewenst!

Hi

 

Our remote control does not work. Please can you send us a new one. 

 

Thank you

 

Simon

Reputatie 7
Badge +16

Hi @Smallers, welcome to the Community!

This may seem like a rather superfluous question, but did you try to change batteries yet? Also, is it simply broken as in: does it not function at all, or do some buttons still work?

If you tried both of these, please let me know. I’d be more than happy to send you a new remote!

Hi,

 

Yes some buttons work but the ok button in the center does not work and the on/off buttons at the top do not work. 

 

Thanks

 

Simon

Reputatie 7
Badge +16

@Smallers The new remote has been ordered, in approximately three to five days the remote will be delivered at your address. Please enjoy your subscription and in the meantime, use the tips on page one! 😄

Goededag t-mobile,

De afstandsbediening is stuk gebeten door de hond 😖 

en nou kunnen we niet echt meer tv kijken en of zappen !!

kan ik een nieuw hiervoor krijgen?? 
 

vriendlijke groet

Reputatie 7
Badge +16

Goedemiddag @Sjors lutgerink, ooh jee dat heeft de ab dan niet helemaal heelhuids overleefd zo te lezen? Ach kan altijd gebeuren, die rakkers blijven er verdraaid appetijtelijk uitzien. We sturen je meteen een dog-proof nieuwe afstandsbediening! 😉

Foto van de ondeugende viervoeter zou heel leuk zijn!!

Hoi, de afstand heeft het begeven. Knopje 1 en OK zijn er mee opgehouden. Mag ik een nieuwe ontvangen ?

Mvg. Rick

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Rick…, er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! 😉

Reputatie 2

helaas heb ik nog niets mogen ontvangen Jason 
kijk vriendelijke groet , Karel

Reageer