Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3216 reacties

Hi @BramR, yes - dat kan zeker! 😁 Alle knoppen horen zonder problemen te werken, dus ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen een paar dagen heb je deze al in huis. Veel kijk-plezier! 

Super bedankt! 👍

Hallo, mijn afstandsbediening is kapot is het ook mogelijk om een nieuwe te krijgen?

Beste, ik ben al een langere tijd mijn afstandsbediening kwijt. Is het mogelijk om een nieuwe te krijgen?

 

Met vriendelijke groet,

 

P. Beck

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @a.b.boer en @Priscillabeck1991, jullie nieuwe afstandsbedieningen zijn besteld en worden binnen maximaal vijf dagen geleverd - over het algemeen is de levering binnen twee tot vier dagen! 😉

Hoi @Patrick426, graag stuur ik jou ook een nieuw exemplaar toe, maar voordat we zover zijn, wil ik nog zeker weten dat je de tips op pagina één doorlopen hebt - wat is er precies kapot aan de ab?

Hallo,

Mijn hond heeft helaas uit protest voor het uurtje alleen zijn mijn afstandsbediening kapot gemaakt.

Zou ik een nieuwe mogen a.u.b.

 

Mvg Ricardo

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ricardodh, die afstandsbedieningen blijven toch lekkere hapjes ongeacht hoe ze eruitzien! 😉

Ik stuur meteen een nieuw exemplaar op. Deze komt binnen vier dagen bij jou binnen. Alvast een prachtig weekend toegewenst!

@jason je bent een topper!

Goedenavond, mijn afstandsbediening heeft het nu echt volledig begeven. Zouden jullie mij een nieuw exemplaar kunnen toesturen? Hartelijk dank alvast! 

Reputatie 7
Badge +4

Hey @JudithSchrama, jammer dat een gewaardeerd lid van de familie vervangen moet worden! 😜 Ik ga ervoor zorgen dat er snel een waardige vervanger voor je in de brievenbus ligt en je weer snel ongeremd kan genieten. Hopelijk bouw je snel weer een band op met het nieuwe familielid!

Reputatie 2

Goedemiddag moderators, medewerkers etc….

Mijn afstandsbediening(OUD exemplaar) op de slaapkamer heeft het begeven. Alle toetsen werken behalve de ¨stb¨en de ¨tv¨ knop, die reageren nergens meer op, ook het rode lampje doet het dan niet als ik één van de twee indruk.

Nu heb ik nog een afstandsbediening(NIEUW exemplaar) omdat ik meerdere TV´s heb en die gebruik ik nu even maar dat geeft ook maar ergernis, lig ik in bed en dan denk ik, o ja, de afstandsbediening doet het niet en moet ik mijn bed weer uit naar de kamer om de andere op te halen.

Mijn vraag is of ik een andere afstandsbediening zou kunnen krijgen zodat ik weer rustig in mijn bed kan blijven liggen kijken.

Met vriendelijke groet,

Huib van Hoorn

Goedenavond,

Ik ben al een tijdje mijn afstandsbediening kwijt en hoewel SBS6 leuk is zou ik graag weer andere zenders kunnen bekijken. Zou het mogelijk zijn om een nieuwe afstandsbediening te bestellen? Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Floris

Hoi @a.b.boer en @Priscillabeck1991, jullie nieuwe afstandsbedieningen zijn besteld en worden binnen maximaal vijf dagen geleverd - over het algemeen is de levering binnen twee tot vier dagen! 😉

Hoi @Patrick426, graag stuur ik jou ook een nieuw exemplaar toe, maar voordat we zover zijn, wil ik nog zeker weten dat je de tips op pagina één doorlopen hebt - wat is er precies kapot aan de ab?

Heb hem in het water lateb vallen en nu doet ie het niet meer

Hey @JudithSchrama, jammer dat een gewaardeerd lid van de familie vervangen moet worden! 😜 Ik ga ervoor zorgen dat er snel een waardige vervanger voor je in de brievenbus ligt en je weer snel ongeremd kan genieten. Hopelijk bouw je snel weer een band op met het nieuwe familielid!

Superfijn! Heel veel dank, ook namens mijn 2 pubers! 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @huibvanhoorn, @FlorisPeters en @Patrick426, er komen nieuwe exemplaren aan. De brievenbuspakketjes worden binnen vier dagen geleverd! Voor nu: gebruik de handige tips op pagina één van dit topic. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 📺

Reputatie 2

Hoi @huibvanhoorn@FlorisPeters en @Patrick426, er komen nieuwe exemplaren aan. De brievenbuspakketjes worden binnen vier dagen geleverd! Voor nu: gebruik de handige tips op pagina één van dit topic. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 📺

Dank je @Jason , je maakt mij weer een gelukkig mens.

Reputatie 7
Badge +16

Heel graag gedaan! 

 

 

 

Hallo,

Mijn afstandsbediening begint het te begeven, want ik moet wel minstens 5x hard op de knop drukken, voordat de TV-box aangaat. Het zelfde moet ik doen voor het aanzetten van de TV. Heb al 4x gloednieuwe batterijen in gedaan.
Is het tijd voor een nieuwe afstandsbediening?

John

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Junkie, zo te horen doet jouw afstandsbediening niet helemaal meer wat ‘ie zou moeten doen! Ik heb meteen een nieuw exemplaar verstuurd zodat je straks weer normaal kunt genieten van het TV-abonnement.

Alvast veel kijkplezier toegewenst! 📺

Hi, ons afstandsbediening is kapot, ik zou graag een nieuwe willen ontvangen. Kan dat via hier worden geregeld? Groetjes!

Reputatie 7

Hi @Taas51, top dat je dit aangeeft! Dit kunnen we zeker voor je regelen en heb ik zojuist in orde gemaakt voor je. Binnen een paar dagen kun je van deze gloednieuwe afstandsbediening genieten. Veel kijk-plezier! 😁

Goedenavond,

Vandaag tot de conclusie gekomen dat mijn afstandsbediening het heeft begeven. Batterijen al vervangen en ook poging gedaan tot resetten van de afstandsbediening maar dit lukt helaas niet. Ook heeft hij al heel lang geen connectie meer met mijn tv dus vermoed dat hij er wel klaar mee is en zou fijn zijn als ik een nieuwe opgestuurd zou kunnen krijgen.

Alvast bedankt. 

Reputatie 7

Hi @annemiek85, hartstikke goed dat je hiervoor in dit topic aan de bel trekt! Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Dit pakketje valt binnen een paar dagen bij jou op de mat. Laat je het weten of je dan weer helemaal probleemvrij bent? 😁

Hoi,

Jammer genoeg is er iemand op de afstandsbediening gaan staan. Deze werkt niet meer zoals het hoort. De batterijen zijn vervangen maar steeds vaker moeten we knoppen meerdere keren indrukken voor resultaat.

Graah ontvang ik een nieuwe afstandsbediening.

Fijne avond!

Groetjes

Thijs

Reputatie 6

Oh nee @Thijs1990, ik hoop dat niemand een enkel verzwikt heeft? Een nieuwe afstandsbediening is onderweg, hij ligt over een paar dagen op de mat!

Ik heb sinds 2015 t-mobile thuis (toen nog vodafone). De afstandbediening van het kastje werkt niet goed meer. Alle toetsten die vaak gebruikt worden (TV, STB, VOL, 1) moet je heel hard indrukken om een reactie te krijgen of doen helemaal niets meer. Andere knoppen doen het nog wel prima, batterijen al vervangen, afstandbediening gereset etc, dat helpt allemaal niet. Waarschijnlijk zijn de koolstof contacten versleten.

Is het mogelijk om een nieuwe afstandbediening op te sturen? Als ik de foto's bekijk is het zo te zien het model met de grijze knoppen bovenaan.

Reageer