Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3204 reacties

Reputatie 1

Hallo mijn afstandsbediening werkt niet mee goed sommige cijfers werken niet meer hoe krijgen we een nieuwe?

Mvg Gina

 

Reputatie 7

Hi @Marcopaulo1975, @Wendy078 en @Gina67, ik heb goed nieuws voor jullie! Zojuist heb ik voor jullie alle drie een nieuwe afstandsbediening aangevraagd. Het duurt enkele dagen voordat deze bij jullie op de mat valt. Dus zie het als een verlaat kerstcadeautje. Veel zap-plezier alvast en maak er mooie feestdagen van! 🎄😁

Reputatie 1

Top dank je wel

Reputatie 1

Helemaal blij mee.😁😁

Fijne feestdagen allemaal.🎄🥂🎂

Mijn afstandsbediening is kapot. Ik zou graag een nieuwe willen bestellen.

 

Mvg Anke

Reputatie 7

Hi @Anke92, top dat je dit aangeeft! Ik heb zojuist een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd, yay. Deze heb je binnen enkele dagen in huis. Maak er een hele mooie kerst van! ✨

Hallo,

Onze afstandsbediening is helaas overleden. Kunnen we een nieuwe ontvangen?

Wij hebben sinds korte tijd jullie pakket met een magenta afstandsbediening. Na alle stappen te hebben doorlopen en contact met jullie te hebben gehad werkt het nog niet. Kunnen wij een nieuwe ontvangen??

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Wieke NRI, er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! 

 

Hoi @Leonie_jansen6, ik kan met de opgegeven informatie in jouw profiel geen actief abonnement vinden. Kun je mij een privébericht (de link is klikbaar) sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN, alsjeblieft? Dan stuur ik je zo snel mogelijk een werkende afstandsbediening! 😉

Hoi hoi,

 

Graag zou ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen. Het lampje blijft maar knipperen na het vervangen van de batterijen. En met nieuwe batterijen werkt hij nog de helft van de tijd niet. Ik heb geprobeerd om hem te resetten maar helaas lukt dat ook niet. 

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Lin200285, top dat je alle stappen al doorlopen hebt, maar erg jammer dat de afstandsbediening niet mee wil werken! 

Ik heb je meteen een nieuwe toegestuurd, deze arriveert normaliter binnen twee tot vier dagen. Veel kijkplezier toegewenst straks! 😄

Helaas zag mijn puberale hond de afstandsbediening inderdaad als botje en is de afstandsbediening niet meer werkzaam. Ik gebruik nu TVanywhere, maar ik zou alles graag weer op de tv willen bekijken. Kan ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen?

Mvg K.

Graag zou ik een nieuwe afstandsbediening willen aanvragen. Onze oude reageert nergens meer op helaas.

Reputatie 7

Hi @KMilo en @B0ellie, allereerst: een heel gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar optimaal van jullie tv te genieten, heb ik meteen voor jullie allebei een nieuwe afstandsbediening aangevraagd. Het handige is dat hij binnen een paar dagen op de mat valt en dus door de brievenbus past. Zo hoef je niet de bel in de gaten te houden. Veel plezier ermee! 😁

Hi @KMilo en @B0ellie, allereerst: een heel gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar optimaal van jullie tv te genieten, heb ik meteen voor jullie allebei een nieuwe afstandsbediening aangevraagd. Het handige is dat hij binnen een paar dagen op de mat valt en dus door de brievenbus past. Zo hoef je niet de bel in de gaten te houden. Veel plezier ermee! 😁

 

Bedankt en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Goedemorgen,

Helaas werkt onze afstandsbediening niet meer. Ik zou graag een andere ontvangen.

Mvg Jeroen 

Hi,

 

Ik heb een oude Entone afstandsbediening(grijze knop), sinds kort doen enkele knoppen het niet meer aan de linkerkant en ch+ en ch-. Ik heb mijn tv kast gerest, zonder resultaat.  Het resetten van de afstandsbediening lukt niet omdat de 1 knop niet meer werkt. Kan deze vervangen worden?

 

Reputatie 7

Hi @Jeroensvanark en @HRaz, hier ben ik al: jullie reddende engel! Top dat jullie dit aangeven, want ik heb zojuist gelijk een nieuwe afstandsbediening aangevraagd voor jullie allebei. Hopelijk kunnen jullie hier weer even mee vooruit. Als jullie nog andere vragen hebben, laat het dan zeker even weten. Veel zap-plezier! ✨

Bedankt voor het regelen 

Hoi,

Onze hond heeft onze afstandsbediening voor interactieve televisie kapot gemaakt. Ik wil graag een nieuwe bestellen. Hoe kan ik dit doen?

Beste T-mobile medewerker, 

 

de afstandsbediening van mijn tv box werkt niet goed meer, met name de toetsen voor geluid hard en zacht en de toetsen voor het wisselen van zenders. 
 

graag ontvang ik zsm een nieuw exemplaar 

Hallo, Ik ben mijn afstandsbediening kwijt en ontvang daarom graag een nieuwe. Ik kijk uit naar jullie reactie. Groeten, Michiel

Reputatie 7

Hi @vanhornsveld89, @Antoine61 en @Michielvanriel, jullie zijn bij mij helemaal aan het juiste adres! Ik heb gelijk drie nieuwe afstandsbedieningen aangevraagd, die binnen enkele dagen bij jullie binnen zijn voor gebruik. Zo kunnen jullie weer zonder slag of stoot van jullie tv genieten! 😁

Hoi , onze afstandsbediening van de tv box is defect door de kids helaas , kunnen we een nieuwe opgestuurd krijgen?

Hallo, 

Onze afstandbediening werkt niet meer, zouden wij een nieuwe opgestuurd kunnen krijgen ? 

Mvg. Fokalien booij

Reageer