Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3208 reacties

Hi, al een hele tijd werkt de 1 vd afstandsbediening erg slecht tot niet. Vrij onhandig... resetten ook geprobeerd, maar omdat de 1 het niet doet... 😉 Het begint nu echt irritant te worden, vandaar dit bericht. Kunnen we een nieuwe krijgen?
Reputatie 1
Hallo,Ik zou heel graag een nieuw model afstandsbediening ontvangen. Ik zie dat je met die ook de TV source kan aanpassen dat is een functie die ik nu enorm mis op mijn oude afstandsbediening, het zou super zijn als ik die om kan wisselen voor het nieuwe model.
Goedenavond heer/mevrouw,Mijn afstandbediening (oude type) begint steeds meer kuren te krijgen. Zenderkeuze (met name 1), volume en ch/pg weigeren steeds vaker dienst. Inmiddels de batterijen vervangen, maar helaas zonder resultaat.

Is er een mogelijkheid om een nieuw exemplaar te bestellen? Ik verneem het graag van u!
Reputatie 1
Graag ontvang ik een nieuwe afstandsbediening. Na meerdere keren de afstandsbediening gereset te hebben kwam ik er achter dat enkele knoppen en voornamelijk die ik het vaakst gebruikt heb slecht contact maken. Ook nieuwe batterijen boden geen oplossing.

Met vriendelijke groet,

John.
Reputatie 7
Excuses voor de late reactie allen!@mulder45 Er is een nieuwe afstandsbediening naar je onderweg via mijn collega!@mijzelf dat klinkt alsof je wel de jusite stappen doorloopt. Van welk type TV maak je gebruik? Ik kijk graag met je mee of we een oplossing kunnen vinden.@stefanva Ik zie dat je inmiddels telefonisch contact hebt gehad en mijn collega's hebben je vraag nog in behandeling.@Peltpet Dat zet ik graag voor je in gang. Zou je mij hiervoor een privébericht willen sturen met je volledige adres, geboortedatum en de laatste vier cijfers van het rekeningnummer? Dan ga ik voor je aan de slag!@Erik2607 Hmm dat klinkt alsof de afstandsbediening in de koppelstand staat. Wat gebeurt er wanneer je op de 'stop' knop (nummer 6 in het plaatje) klikt?@Melanie76 Ik ben bang dat met het design van apparaten tegenwoordig de "ouderwetse" knoppen steeds meer verdwijnen op apparaten. Dat heeft voordelen qua design maar in deze situaties inderdaad wat minder handig. Hopelijk kan je inmiddels weer volop zappen! :)@Kaarlm De nieuwe afstandsbediening komt naar je toe :)@NPouwelse Geen zorgen, het wisselen van bron kan ook met de oude afstandsbediening maar dan via de 'input' knop (links onder op de afstandsbediening).@Bastiaan17 @JDarthuizen Ik heb voor jullie een nieuwe afstandsbediening besteld en je ontvangt hem in de loop van volgende week!
Hallo Sander,Onze afstandsbediening heeft het begeven. Bovenstaande allemaal geprobeerd zonder succes.Kunnen jullie voor een nieuwe zorgen?Mvg,Bart Heijthuisen
Goedemiddag,Helaas begint mijn afstandsbediening langzamerhand kuren te tonen. Ik heb ook al het bovenstaande geprobeerd, maar helaas heeft niks geholpen, af en toe reageert het gewoon niet. Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen.Groeten,captainkent
Mijn afstandsbediening van de tv boven werkt niet meer. Ik heb de afstandsbediening geprobeerd te resetten en de batterijen vervangen. Het maakt niets uit en de afstandsbediening werkt niet. De afstandsbediening van beneden werkt wel boven maar nu hebben we maar 1 afstandsbediening en dat is natuurlijk geen doen. Die van mij heb ik pas 2 maanden en is nooit gevallen dus ik zou niet weten hoe het is gekomen.

ik wil graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen.

mvgshella
Reputatie 1
Hoi,

ik wilde even vragen hoe ik een nieuwe afstandsbediening kan bestellen, letterlijk onze hond heeft m te pakken gehad.Mvg Claudia
Reputatie 1
Het is gearriveerd! De nieuwe afstandsbediening! Binnen een week. Dank jullie wel.
Beste T-mobile,Een hele tijd terug had ik al een berichtje geplaatst over het slecht functioneren van de afstandsbediening. Op jullie advies heb ik enkele keren een reset geprobeerd, maar het is duidelijk dat de veel gebruikte knoppen (aan/uit, volume, 1) toch echt versleten zijn. Zouden jullie een nieuwe kunnen toesturen?

Hartelijk dank,

Erik
Reputatie 2
Hallo,na dat de hond laatst al een ab te grazen had genomen heeft ie nu onze 2de die we van boven in gebruik hadden ook kennis laten maken met de tanden.graag zou ik dan ook 2 nieuwe ontvangen.groet Mark
Goedemiddag,Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen voor onze televisie. Degene die we hebben reageert traag, sommige knopjes werken niet meer. Batterijen, reset etc. al gedaan, maakt niets uit.De afstandsbediening van onze andere tv getest op de tv beneden, dit gaat prima.Ligt dus echt aan de afstandsbediening zelf.vr, groet
Reputatie 1
Goedenavond,Mijn afstandbediening werkte al een tijdje niet optimaal meer maar nu doet hij helemaal niets meer. Batterijen vervangen maar geen enkele knop doet het nog. Kunnen jullie een nieuwe afstandbediening versturen?Alvast bedankt.S. Wouden
Reputatie 7
Hi @b_heijthuisen, excuus voor het late reageren. Ik zie dat de afstandsbediening inmiddels onderweg is.Hi @captainkent, @shella89, @edevrieze, @Swouden, ik heb een nieuwe afstandsbediening voor jullie besteld. Reken op 3-5 werkdagen voordat deze binnen is.Hi @Claudiebauw, @m_hermens, er is een nieuwe afstandsbediening onderweg naar jullie. Mag ik je vragen om een foto van de boosdoener te plaatsen? Vinden we leuk! 🐶🐺Hoi @EKoelman, graag help ik je aan een nieuwe! Mag ik hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht? Klik op mijn naam hiervoor!
Reputatie 2
@Sander het worden er 2 toch?

Reputatie 1
hi @Sander

dit is onze boosdoener hahaHoi, mijn afstandsbediening is kwijt. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?
Reputatie 7
Hoi @Iris1985, er is een nieuwe (heel goed vindbare) afstandsbediening naar jou onderweg. Reken op 3-5 werkdagen.Hoi @m_hermens, wow een schatje (als ze slapen!). 😉 En, goed dat je het zegt, de tweede is nu ook onderweg. Echt een heel mooie witte vos. Pas op met die schoenen!Hoi @Claudiebauw, wat een pracht! Die blik!
Ik heb mijn installatie van internet en tv box ontvangen, alleen zit er geen afstandbediening bij. Graag zou een afstandbediening willen, anders kan ik geen gebruik maken van de tv box.
Goedemorgen, mijn afstandsbediening werkt niet meer. Het gaat om het nieuwe type met een magenta knop rechtsboven. De gevonden oplossingen uitgevoerd: reset van de TV-box (10 seconden van de spanning gehaald) en vervolgens gepoogd de afstandsbediening te resetten. Bij de eerste handeling daarvan gaat het al fout, na het tegelijkertijd indrukken van de cijfertoetsen <1> en <6> knippert het magenta knopje vijf keer i.p.v. twee keer. Als ik daarna de vervolgstappen uitvoer leidt dat tot niets.
Mijn hond zag de afstandbediening aan voor speelgoed dus nu kan ik niet meer tv kijken via mijn box en mis ik de wedstrijden van het grote Ajax 😞 zouden jullie z.s.m. een nieuwe kunnen opsturen?

dankje!
Reputatie 7
Hi @Outsidenl,Zojuist heb ik een nieuwe opgestuurd. Reken op 3-5 werkdagen. In de tussentijd kun je van TV Anywhere gebruikmaken.
Reputatie 7
Hoi @kajokoolen, ik heb direct een nieuwe uitgestuurd!Hoi @Andreas Thor, ik ontvang graag je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam), dan stuur ik een nieuwe op. Ook wil ik je vragen om een foto in dit topic te plaatsen van de boef!
Wij hebben dezelfde box en afstandsbediening als IlseNZ. Ook bij ons is het de Vodafone versie en werkt deze niet meer. Is het mogelijk dat wij ook een nieuwe kunnen ontvangen?

Reageer