Beantwoord

Zyxel T50: ouderlijk toezicht (parental control) werkt niet


Inmiddels de hele week bezig geweest (inclusief 2x bellen met de helpdesk) in een poging mijn vanaf het begin reeds correct ingestelde parental control werkend te krijgen. Van alles geprobeerd (modem moest ook een keer terug naar de fabrieksinstellingen om ‘em weer op te kunnen laten starten).

Na een week werkt het dus nog steeds niet! Wie heeft hetzelfde probleem met dit modem en wie weet een oplossing? De helpdesk in ieder geval niet.

icon

Beste antwoord door Pieter_B 19 December 2019, 16:40

Bekijk origineel

106 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Hoi @santheman-nl, ik heb op je gereageerd in het andere topic! 😊

@Sven-TMT  weet jij of hier inmiddels al vooruitzicht op is?

Is er inmiddels al nieuws mbt instellen parental control  op Zyxel modem VMG8825-T50?
Instellen van Ouderlijke toezichtregels (OTR) gelukt wel (als is het niet echt gebruiksvriendelijk). Wat nog steeds niet werkt is apparaten koppelen aan de toezichtregels. Je stelt het wel in maar na enige tijd worden de gekoppelde apparaten (soms deels) niet meer weergegeven en geldt de blokkade niet meer. Gisteravond 3 uur bezig geweest alles in te stellen, deze ochtend waren de OTR's er nog wel maar weer alle gekoppelde apparaten niet.

Ook als je de technische namen van de verbonden apparaten aanpast aan bijv de naam van je kind dan blijven deze wijzigingen niet behouden en springt deze direct of soms na enige tijd weer op de technische naam.

In de huidige tijd moet je je modem toch kunnen instellen in het belang van je kinderen! Deze topic loopt al 3 jaar zie ik. Ik lees ook dat het geen prio had, hoe ver is het nu?? Is er al zicht op het oplossen van deze bug of is er een alternatief zoals het ontvangen van een nieuw modem ook omdat hier in leiden inmiddels glasvezel ligt?

 

gekoppelde apparaten worden ook niet consequent getoond. Gisteren lagen alle gekoppelde apparaten op tafel verbonden met wifi, maar bij het overzicht van verbonden apparaten wordt maar een deel getoond, na refreshen/uitloggen worden soms dezelfde apparaten getoond, of weer anderen. Niet stabiel in ieder geval waardoor het koppelen van apparaten aan regels ook onbegonnen werk is

 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Liv Yoga, welkom op de Community!

Het klopt inderdaad dat het wijzigen van de naam van apparaten niet lang werkt. Hij veranderd de naam zelf weer terug. We zullen met Zyxel om tafel gaan om te kijken of we dit kunnen aanpassen naar de oude manier. Dan blijven de namen van je devices wel opgeslagen. Ik kan je een T-54 opsturen, hier werkt Parental control een stuk beter! Alleen het opslaan van naam voor een device nog niet.

Beste Tommie, Bedankt voor je bericht. Laten we het dan proberen met de T54. Tijdblokkades voor specifieke apparaten is hierop mogelijk? En met komende glasvezel nog steeds geschikt of komt dan weer n ander modem?

Reputatie 7
Badge +9

Ik heb hem omgeruild @Liv Yoga! Je ontvangt hier zodadelijk een bericht over en de T-50 hoeven we ook niet meer retour. De T-54 is inderdaad geschikt voor glasvezel maar we hebben ook de T-56 en T-75, deze beschikken niet over een DSL aansluiting en de T-75 is alleen voor de 8 Gb snelheid. 

Ik heb het wifipunt ook voor je opgezegd, deze werkt namelijk niet met de T-54. Zodra je de T-54 ontvangen hebt en de order is afgerond in Mijn Odido, kun je een nieuwe aanvragen, dan ontvang je de WX5600! Het wifipunt moeten we wel weer retour.

Reageer