Apple TV/ iOS app gebruiksgemak


Reputatie 1
 • is een Top Poster
 • 8 reacties

Hi,

Sinds kort overgestapt van KPN naar T-Mobile internet+TV. 
Internet is internet, dus dat is allemaal wel prima. Ik denk echter dat er nog wat werk aan de winkel is mbt TV. 
Ik ben zelf gebruiker van de Apple TV en ios Apps. Als ik naar de gebruikers ervaring kijk, dan moet er hier en daar nog wel gespijkerd worden aan gemak e.d. 
Hieronder mijn feedback: 

 • Apple tv: Bij pauzeren van het beeld, is het wenselijk dat na enkele minuten de Apple TV screensaver inschakeld. Hiermee wordt inbranding voorkomen. Kijk naar de Netflix app, deze app heeft die functie ook. 
 • Apple tv: Zodra je schakelt tussen zenders, heb je onderin de zender informatie. Daar kun je momenteel niet doorheen bladeren. Zodra deze balk verdwijnt, kun je een soortgelijke balk oproepen (down knop van de Apple TV ab). In deze balk kun je wel navigeren. Betere gebruikers ervaring zou zijn dat de interactieve balk ook tevoorschijn komt bij het schakelen tussen zenders.
 • iOS : Toevoegen van favoriete zenders is omslachtig. Dit moet makkelijker kunnen. 
 • iOS : Volgorde van lijst favoriete zenders niet aan te passen. Overigens ook niet in de ipad/iphone app. Hier zou je bijvoorbeeld zo'n lijst willen zien waar je met van die ribbons de volgorde aan kunt passen. 
 • Apple tv: Bij terugspoelen van een programma vind ik het persoonlijk onlogisch om weer terug te gaan naar de live stream (eerst beeld pauzeren, en dan op de knop "terug naar live tv"). Deze kan ook een kwestie van wennen zijn. 
 • Apple tv/ios: Bij terugspoelen van een programma op commerciele zenders, kun je weer niet vooruitspoelen. Ik snap dat dit niet mogelijk is bij kijken vanaf begin, maar bij terugspoelen zou ik verwachten dat je dat deel ook weer vooruit kunt spoelen. 
 • Instellen van kwaliteit is nu per zender. Ik zou verwachten dat ik centraal ergens de kwaliteit kan instellen voor alle zenders. 
 • Apple TV: In sommige menu's (tv gids bijvoorbeeld) heb je een options ribbon. Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om met de Apple TV ab hier te komen. 


Als ik nog wat zaken tegenkom dan zal ik ze hier wel delen, maar dit zijn volgens mij wel de meest opvallende. 

Grt
Martijn


15 reacties

Reputatie 7

Hi @melze,

Allereerst natuurlijk een warm welkom bij de Community! Fijn om te zien dat je je weg hebt gevonden. We nemen je mening en feedback graag mee, omdat wij van mening zijn dat we daarmee onze diensten alleen maar kunnen verbeteren. Mijn collega @Lisa staat wekelijks in contact met de ontwikkelaars van de apps, waarbij ik haar wil vragen om ook jouw feedback met hen te delen. Enorm bedankt voor je scherpe blik, we gaan hier zeker mee aan de slag! 

Reputatie 1

Hi @Boris & @Lisa 

 

Thanks en mooi dat jullie dit soort feedback verzamelen. 

Heb er nog 1: 

 

 • Bij switchen van zender, sluit die info balk automatisch. De Interactieve info balk daarentegen moet je nu expliciet sluiten. Zou mooi zijn dat deze ook weer automatisch verdwijnt na zo'n 5 tot 10 seconden. 

Grt

Martijn 

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @melze,

Ook dat vind ik een goed punt, mooie en fijne verbeteringen die je deelt! @Lisa is momenteel een aantal dagen afwezig. Met haar ongeëvenaarde enthousiasme weet ik zeker dat ze dit graag voor je meeneemt in haar meeting met de ontwikkelaars van het platform. Hopelijk kunnen wij hier snel op terugkomen!

Reputatie 1

Thanks @Cal 

Heb er nog 1 voor @Lisa :)

In de Apple TV app, heb je met dubbele click op de ronde knop naar rechts een mooi zenderoverzicht waar je doorheen kunt scrollen. Super handige functie btw. 

 

Links heb je de lijst met zenders, en als je naar rechts swipt dan krijg je rechts van de zenderlijst een lijst met de programma's van die zender waar je doorheen kunnen scrollen. Zodra je teruggaat naar de lijst met zenders, dan sluit de lijst met programma's niet, en blijft daar dan vervolgens ‘hangen” zodra je terugswipt naar de zenderlijst. Dan moet je 1 extra stap extra terug naar links, om vervolgens weer maar rechts te swipen zodat je weer door de zender lijst kunt scrollen en kun je de lijst met programma's van andere zenders weer zien. 

 

Reputatie 7

Hi @melze, helemaal super! Aankomende vrijdag gaat de tv-meeting weer door nadat deze even was gepauzeerd door meerdere vakanties. Ik ga vrijdag dan ook alle punten die je tot nu toe hebt aangekaart bespreken en voorzie je na afloop van een update. Heel fijn dat je hier jouw feedback deelt, dat waarderen wij enorm. Zo zorgen we dat de App op Apple TV nóg fijner in gebruik wordt! 

Reputatie 7

Hi @melze, vanochtend had ik weer de tv-meeting samen met mijn collega's! Hierin gaf ik aan dat jij enkele feedback hebt en mijn collega's gaven aan dat ik dit naar hen door kan zetten en dat zij hier dan verder mee aan de slag gaan. Ik heb dus al jouw punten opgesomd en laat het je weten wanneer mijn collega's mij meer kunnen vertellen over wanneer dit aangepast gaat worden. Het kan nog wel even duren voordat je dit daadwerkelijk terugziet, maar het wordt dus zeker doorgezet en meegenomen! 😁

Reputatie 1

Hi @Lisa 

goed om te horen :) btw, die screensaver is wel hoogste prio wat mij betreft. 

Als ik nog iets vind dan laat ik het je weten. 

mocht ik iets moeten testen dan hoor ik je. 
 

Reputatie 7

Hi @melze, helemaal top! Super dat je zo fijn mee wilt helpen, dankjewel. Ik laat het je zeker weten als je iets voor ons kunt testen! 🎈

Reputatie 7

Hi @melze, het is alweer even geleden - maar ik wil je graag laten weten dat al jouw feedback is meegenomen door onze tv-specialisten! Zij vonden dat je hele goede tips hebt aangedragen, dus nogmaals dank daarvoor. Wel vroegen zij zich af of je nog tips hebt voor hoe het toevoegen van favoriete zenders beter kan. Zou je dit nog kunnen laten weten? Dan zetten zij die tips graag op onze verbeterlijst. Tot slot wil ik je laten weten dat het instellen van de kwaliteit per zender iets is wat te maken heeft met de kwaliteit van de stream die we nu binnenkrijgen. Blijf vooral jouw feedback delen als je nog andere punten hebt, want zoals je ziet doen wij hier graag wat mee! 💪

 

Reputatie 1

Hi Lisa, 

Mooi, goed om te horen dat jullie werken aan een nieuwe versie :)

Mbt de favorieten denk ik dat je dit wel kunt laten zoals het is. Ik merk zelf dat ik hier sowieso weinig gebruik van maak, dus op zich is het denk ik wel prima zoals het nu werkt. 

Ack mbt de kwaliteit! 

Mocht ik nog iets vinden, dan laat ik het je hier weten. 

groet

Martijn 

 

 

Reputatie 7

Hi @melze, heel fijn dat je via deze weg nog deze aanvulling doorgeeft! Helemaal super om te lezen. En yes, blijf dat zeker doen. Voor nu nog een hele fijne en zonnige dag! 🎈

Reputatie 1

heb nog een leuke…. 

Apple TV kun je op je i-devices met de ingebouwde remote bedienen. Daar zit ook het switchen van kanalen als mogelijkheid… Wellicht ook leuk om dat met de t-mobile app werkend te krijgen. 

 

 

 

Reputatie 7

Hi @melze, helemaal perfect! Deze ga ik ook doorzetten voor je. Dankjewel voor het aanstippen en alvast een heel fijn weekend!

Reputatie 4

Als we dan toch wensen aan het doorgeven zijn 😎, kan bij het pauzeren van een uitzending aub die T-mobile OSD weg. Ik wil nog wel eens een uitzending op pauze zetten om een beeld te bekijken en die knoppen zijn dan alleen maar hinderlijk. (en mijns inziens voegen ze ook niets toe).

Reputatie 7

Hi @Dolphin, yes super - thanks voor het melden! Helemaal helder zo, dus ook dit punt ga ik doorzetten naar onze specialisten. Dankjewel voor het meedenken! 😁

Reageer