Thuis veilig online vindt geen gekoppelde apparaten

  • 15 March 2024
  • 42 reacties
  • 413 Bekeken

Ondanks 2 keer volledig opnieuw installeren inclusief uitzetten en opnieuw opstarten van telefoon, vindt TVO geen gekoppelde apparaten (waren 9 apparaten). Kan dit te maken hebben met het na stroomuitval moeten resetten van mijn modem wegens een dwarsliggend tv kastje?

Verder werkt alles weer normaal.

 

Tommie van Odido 1 maand geleden

Hoi @TruuDt, welkom op onze Community!

Dat zou inderdaad de oorzaak kunnen zijn. Alle apparaten moeten verbonden zijn met wifi, die apparaten zou je op je afbeelding moeten zien. Anders raad ik je aan om een volledige powerflip uit te voeren en dan opnieuw je apparaten te verbinden met je netwerk. Als het goed is moet je dan de apparaten weer zien staan.

 

       Powerflip

  1. Haal de stekker van het modem en Media Converter/ONT uit het stopcontact.
  2. Wacht minimaal 10 seconden
    • Sluit eerst je Media converter/ONT weer aan en laat die 30 seconden opstarten. Sluit daarna pas het modem weer aan op de stroom.
  3. Doe de stekker terug in het stopcontact van het modem en laat alles volledig opstarten
  4. Controleer of de verbinding stabiel is.

 

 

Bekijk origineel

42 reacties

@ploman74 @Jongedeeric wat is de firmware versie op jullie Zyxel EX5601 modem/router? Bij mij is dat B10 terwijl mijn bekabelde wifipunten (Zyxel WX5600) op B8 zitten. In de topologie op het dashboard van het modem worden hierdoor de wifipunten niet correct weergegeven en de apparatuur die daar aan hangt ook niet. Hier ligt volgens mij ook de oorzaak dat Thuis Veilig Online de apparaten niet toont. Thuis Veilig Online werkt wel maar doordat de apparaten niet zichtbaar zijn kan je inderdaad geen gerichte actie ondernemen of blokkades verwijderen of vreemde apparaten te identificeren. Aan mijn apparatuur ligt het in ieder geval niet. Mijn vorige provider was KPN en ik heb alleen het modem en de wifi punten vervangen door Odido apparaten. Bij KPN werkte het allemaal wel...

@ploman74 @Jongedeeric wat is de firmware versie op jullie Zyxel EX5601 modem/router? Bij mij is dat B10 terwijl mijn bekabelde wifipunten (Zyxel WX5600) op B8 zitten. In de topologie op het dashboard van het modem worden hierdoor de wifipunten niet correct weergegeven en de apparatuur die daar aan hangt ook niet. Hier ligt volgens mij ook de oorzaak dat Thuis Veilig Online de apparaten niet toont. Thuis Veilig Online werkt wel maar doordat de apparaten niet zichtbaar zijn kan je inderdaad geen gerichte actie ondernemen of blokkades verwijderen of vreemde apparaten te identificeren. Aan mijn apparatuur ligt het in ieder geval niet. Mijn vorige provider was KPN en ik heb alleen het modem en de wifi punten vervangen door Odido apparaten. Bij KPN werkte het allemaal wel...

V5.70(ACEA.0)T56C_b10_0130

mijn wifipunten Zyxel Multy M1 hebben firmware V1.00(ABZF.6)C0

Ik heb het idee dat de Thuis Veilig Online server wat een F-Secure server is niet goed werkt. Met regelmaat wordt aangegeven dat de server niet bereikbaar is. Dit terwijl het eerder prima werkte!

@Ishana van Odido we zijn inmiddels 4 werkdagen verder, is er al een oplossing?

Hier het zelfde probleem.. hou het hier in de gaten 

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @John97, het ticket staat nog open. Hopelijk heb ik morgen een nieuwe update hierover! 

@Tommie van Odido @Ishana van Odido is er al een oplossing?

Ik heb contact met Odido. Er is helaas geen oplossing. Ik heb rond 0:00 vorige week wel even een volledig werkende thuis veilig online gehad, maar vervolgens werd het in de loop van de volgende dag weer slecht en dat duurt nu voort. zojuist een uitgebreide mail naar odido geschreven. Ik houd jullie op de hoogte.

Hey @John97, het ticket staat nog open. Hopelijk heb ik morgen een nieuwe update hierover! 

Hi Tommie, kan je mij een update geven?

Reputatie 7
Badge +9

Als het goed is moet het opgelost zijn @John97, kan je dit eens checken? 

@Tommie van Odido er is helaas helemaal niets veranderd:

  1. de wifipunten hebben nog steeds firmware versie B8 en het modem versie B10
  2. in de topologie op het dashboard van het modem worden alle apparaten als client weergegeven, ook de wifipunten (beide bekabeld)
  3. het mesh-principe werkt hierdoor niet omdat de wifipunten nu simpele acces points zijn geworden
  4. in de TVO app op mijn telefoon zijn nog steeds de apparaten niet zichtbaar waardoor ik nu geblokkeerde apparaten niet kan deblokkeren
  5. doordat de apparaten in de TVO app niet zichtbaar zijn kan ik niet zien op welk apparaat bedreigingen zijn aangetroffen

Ik wil graag een oplossing voor al deze problemen want dit schiet niet op.

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Thanks @John97, ik heb de informatie doorgezet. We gaan het verder onderzoeken! 

Reputatie 1

Ik heb net even gekeken, bij mij lijkt het weer te werken.

Bij mij helaas nog steeds niets veranderd.

  1. de wifipunten hebben nog steeds firmware versie B8 en het modem versie B10
  2. in de topologie op het dashboard van het modem worden alle apparaten als client weergegeven, ook de wifipunten (beide bekabeld)
  3. het mesh-principe werkt hierdoor niet omdat de wifipunten nu simpele acces points zijn geworden
  4. in de TVO app op mijn telefoon zijn nog steeds de apparaten niet zichtbaar waardoor ik nu geblokkeerde apparaten niet kan deblokkeren
  5. doordat de apparaten in de TVO app niet zichtbaar zijn kan ik niet zien op welk apparaat bedreigingen zijn aangetroffen

@Tommie van Odido we zijn inmiddels vele werkdagen verder, is er al nieuws van de techneuten?

Reputatie 7
Badge +9

Ik heb nog geen nieuwe update @John97. Ze zijn het nog steeds aan het onderzoeken. 

Ik heb dit ook sinds een paar weken: geen apparaten meer zichtbaar in de app, als ik de app start zegt 'ie na een tijdje: 'geen verbinding met modem'.

 

Al alles wat in de communities wordt gesuggereerd gedaan: diverse resets van modem (zacht/hard/factory), app opnieuw geladen op diverse apparaten: werkt allemaal niet…

Het is gewoon een beroerd product, ben ik bang… En het 'uitzoeken door de techneuten' na melden bij service duurt gewoon te lang, zonder enige tussentijdse feedback.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @BartMichiel, goed dat je dit aangeeft. Ik zet het graag voor je door. Zou je mij nog een screenshot willen sturen van; “Geen apparaten gevonde”? Dan zet ik het voor je door naar onze techneuten!

@Tommie van Odido we zijn nu ruim 3 weken verder en er is nog steeds geen oplossing. Ik moet zelf overal achteraan, krijg geen updates tussendoor en ik heb een product wat niet werkt. Ik voel mij als nieuwe klant niet serieus genomen. Waar zijn die techneuten nu concreet mee bezig en waarom duurt het zo lang?

Reageer