Eigen ONT registreren: XGS SFP-ONT


Reputatie 5
  • is een King Poster
  • 110 reacties

Hallo community /moderators,

Ik maak dit topic aan (hopefully) een sfp-ont gerigistreerd en werkend te krijgen op het T-Mobile netwerk.

Om hopelijk de volgende stap te zetten in modem vrijheid.

Model : SFP-XGS-USTICK-SUPC-I-SO

 

Tommie van Odido 1 jaar geleden

Hey @R3D, bedankt voor het aanmaken van je eigen topic.

Ik heb nog geen privébericht ontvangen, zou je mij het serienummer kunnen doorgeven, dan kan ik dit doorzetten! 

Bekijk origineel

83 reacties

Een eigen ONT voegt ook weinig aan extra functionaliteit voor een gebruiker toe. Je bespaard hooguit een stopcontact.  Een eigen router geeft wel meet c.q. andere mogelijkheden,  maar ook dat is slechts voor de betere hobbyisten weggelegd. Het gros van de mensen gebruikt het gewoon zoals standaard aangeboden. Daar zijn ook alle processen en helpdesk flows voor opgesteld. De hobbyisten zitten veelal op dit forum!

Helaas moet ik je gelijk geven dat het gros van de T-Mobile èn KPN-gebruikers de ONT van de provider gebruiken, omdat dat de minste problemen geeft.

Ik heb al sinds 30 mei 2022 een router (eerst een FRITZ!Box 5530 fiber en nu het “grote” broertje van de FRITZ!Box 5530 fiber een FRITZ!Box 5590 fiber) rechtstreeks op XGS-PON-glasvezel aangesloten en ik moet je bekennen dat bevalt prima. Maar om mijzelf daarom een “hobbyist” te noemen, vind ik wat ver gezocht….. De huidige glasvezel techniek interessert mij mateloos omdat er voor de toekomst veel mee mogelijk is......... Hoe meer je over een techniek/onderwerp weet hoe meer "verstand" je daar dan van hebt/krijgt. Kennis is immers macht ;-)

Hoi Gensnet,

Hoe heb je dat gedaan? Ik heb al sinds 30 mei 2022 een router (eerst een FRITZ!Box 5530 fiber en nu het “grote” broertje van de FRITZ!Box 5530 fiber een FRITZ!Box 5590 fiber) rechtstreeks op XGS-PON-glasvezel aangesloten

Welke regio zit je op het Odido glasvezel netwerk?

Ik zit op het Open Dutch Fiber netwerk maar daarop krijg ik het niet voor elkaar ondanks dat ik op XGS-PON zit!!

Kun je me de instructies geven hoe ik het moet instellen!

Heb ook de FRITZ!BOX 5590 met een FRITZ!BOX SFP-XGS-PON Module.

Hopende op de oplossing van je want ik moet van die Huawai ONT af want mijn Fiber ingang staat nu leeg van de FRITZ!BOX 5590

Met vriendelijke groet,

Hendrikus

Reputatie 7
Badge +6

@HendrikusL Ik heb je een privébericht gestuurd met enkele suggesties. Hopelijk zit de juiste daarbij.

@HendrikusL Ik heb je een privébericht gestuurd met enkele suggesties. Hopelijk zit de juiste daarbij.

dankje ga het proberen bij ID/PLOAM password

Ik heb pogingen gedaan dit voor mijn 5590 XGS-Pon geregeld te krijgen om er achter te komen dat het (nog) niet mogelijk is. Als ik dit zo lees schiet het ook niet echt op. Ik vraag mij af of Odido zich realiseert dat ze op dit moment niet aan de regelgeving van het ACM voldoen waarbij de consument de mogelijkheid moet hebben om vanaf het passieve aansluitpunt eigen apparatuur aan te sluiten, wat voor XGS-Pon gebruikers dus niet het geval is.

@jdevrie

De reden voor de keuze om de ONT te vervangen zal per persoon verschillen. Een van de redenen kan zijn dat de ONT toch constant 5 a 6 watt verbruikt, wat op een jaar bijna 44 kWh is.

Is het mogelijk om de xgspon sfp+ glasvezel aan te sluiten op een switch zoals mikrotik in plaats van de huawei converter zoals nu? Zo ja, moet ik dan weten welke configuratieopties ik moet instellen om het te laten werken?

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @unnamedplayer 

Het is nog niet mogelijk om een third party XGSPON ONT te gebruiken, er zal eerst nog wat moeten gebeuren aan de kant van Odido.

Hallo @unnamedplayer 

Het is nog niet mogelijk om een third party XGSPON ONT te gebruiken, er zal eerst nog wat moeten gebeuren aan de kant van Odido.

Kunt u aangeven wat daar moet gebeuren en hoe ik daar naar kan vragen?

@unnamedplayer 

Zie mijn topic het bericht van @Tommie van Odido .

Hopelijk wordt het snel mogelijk.

 

Reageer