Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3202 reacties

Hi, probleempje. Ik had mijn afstandsbediening gekoppelt met mijn tv want dat was makkelijk voor uit en aan zetten, en zonder na te denken ook volume gekoppeld. Nou heb ik een aparte soundbar waar mijn geluid uit komt en die heeft weer een aparte afstandsbediening, waardoor ik dus niets heb aan het feit dat mijn tv harder gaat als ik de tv box harder wil zetten want het tv geluid staat uit maar externe speakers staan aan. Ik heb hem geprobeerd te resetten, dat is gelukt, hij is ontkoppelt, maar ik kan nu mijn tv box niet meer harder of zachter zetten. Kan iemand me hiermee helpen?
Onze ab doet het niet goed. De knoppen die we veel gebruiken moeten we heel stevig indrukken.

Heb de ab al gereset, maar dat helpt niet.
Hoi de afstandbediening van de tv werkt niet meer. Heb alles geprobeerd maar helaas. Graag asap een nieuwe toesturen bvd
Goedemiddag,

Helaas ben ik mijn afstandsbediening kwijt, wat te doen?

Gr. Remco
Mijn afstandsbediening is op miraculeuze wijze verdwenen, nu zou ik graag een nieuwe willen. Hoe kan ik dit regelen?
Reputatie 7
Hoi @lloydlorenzo, na een reset van de afstandsbediening zou je juist het volume op de TV Box zelf moeten bedienen. Kun je nogmaals een reset doen?Uitleg reset:Bij de oude afstandsbediening:

• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset op met de volgende stappen:

• Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.

• Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
Tweede mogelijkheid:• Druk een paar seconden op de ‘SETUP-knop’ tot het rode LED lampje twee keer knippert

• Druk vervolgens één keer op de ‘MUTE-knop’

• Druk tenslotte één keer op de ‘STB-knop’
Hoi @Rene Broekman, @RDVWacanno, de nieuwe afstandsbediening komt jullie kant op!Hoi @cik-iwb, wij leveren de TV Box met bijbehorende afstandsbediening. De afstandsbediening van de TV zelf kunnen wij niet leveren. Welk merk/logo staat er op de afstandsbediening die het niet meer doet? Gaat het om die met een T-Mobile logo? Kun je de reset uitvoeren die ik hierboven beschrijf? Kun je vervolgens precies beschrijven wat er niet werkt?Hi @chinoukeekhout, ik bestel graag een nieuwe voor je. Wil je hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) sturen?
@Sander al 5x gedaan, werkt niet zoals ik al zei.
Sorry dat ik zo onduidelijk was maar het gaat natuurlijk om de afstandbediening van de TV Box metT-mobile logo. Het is het typ met het grijze stipje linksboven.
En ja ik heb alle mogelijkheden geprobeerd maar de TV-Box reageert op geen enkele knop. ( Batterijen zijn ook vervangen door goede nieuwe)
Reputatie 7
Hi @lloydlorenzo, ik heb zojuist de TV Box een fabrieksreset gegeven. Kun je controleren of het volume van de TV Box aanstaat? Wat zie je gebeuren als je het volume hoger/lager zet? Werkt het uitzetten van de TV nog steeds met onze afstandsbediening? Kun je deze optie ook nog proberen:

• Druk een paar seconden op de ‘SETUP-knop’ tot het rode LED lampje twee keer knippert

• Druk vervolgens één keer op de ‘MUTE-knop’

• Druk tenslotte één keer op de ‘STB-knop’Ik hoor graag je bevindingen!
Hi @Sander, de laatste reset optie die je gaf werkte pas. Mute en standby werkte. Daarvoor gebeurde er letterlijk niets als ik volume harder of zachter zette terwijl uit en aan zette wel gewoon werkte. Heel vreemd, maar het werkt weer. Thanks!
Hallo Sander Krijg ik nog een reactie?
Graag wil ik een nieuwe afstandbediening aanvragen, we zijn hem kwijt. Alvast bedankt.
Beste Sander,Graag ontvangen wij een nieuwe afstandbediening. De oude is overleden en geen van de bovenstaande tips werken.Britt
Reputatie 3
Goedenavond,

Graag zou ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen. Degene die ik nu heb hapert regelmatig waardoor ik niet van zender kan veranderen of het volume kan wijzigen.

Ik heb de batterijen al een paar keer vervangen en ook de afstandsbediening een paar keer gereset maar dat werkte beide niet.

De afstandsbediening is niet gekoppeld met de tv.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Eric
Beste t-mobile medewerker,Onlangs hebben wij tmobile thuis in huis genomen, echter werkt de afstandbediening niet naar behoren. Wij hebben problemen met de afstandbediening op de volgende punten:


 • de toets 9 werkt niet
 • de afstandbediening kan niet gekoppeld worden aan de tv wat tot grote ergenis leidt
 • de volume knoppen werken niet

de problemen blijven ook na resetten van de afstandbediening.ik hoop dat jullie iets eraan kunnen doen.
Reputatie 7
Hoi @cik-iwb, ik begrijp dat de nieuwe afstandsbediening al onderweg is!Hi @LindadeHaan, de nieuwe afstandsbediening komt eraan!Hoi @brittosin, ik bestel graag een nieuwe voor je. Wil je hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) sturen?Hi @Ecnirp, bedankt voor het doorlopen van de stappen. Ik stuur een nieuwe afstandsbediening naar je 'Big White Mansion'!Hi @soochit, voor de zekerheid heb ik een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Voor het koppelen van de nieuwe AB, zie onderstaand plaatje. Hiermee moet het lukken!Reputatie 3
Dankjewel @Sander!

😎

See-Ow-Ow-El!

What does that spell??
Beste T-mobileThuis,

Sinds vandaag doet 1 van onze afstandsbedieningen het niet meer. Het lampje brandt wel maar tv en box reageren niet meer. Alle resets en dingetjes al geprobeerd maar niets helpt. Kunnen jullie mij verder helpen? Schiet natuurlijk niet op met maar 1 afstandsbediening voor 2 tv's. De afstandsbediening is overigens pas 4 maanden oud.

Alvast bedankt !
Reputatie 4
Hi @NicolinaV, zo te zien ben je gelukkig telefonisch al geholpen door een van mijn lieftallige collega's. Fijn! Veel kijk plezier gewenst. 😄
Hi @NicolinaV, zo te zien ben je gelukkig telefonisch al geholpen door een van mijn lieftallige collega's. Fijn! Veel kijk plezier gewenst. 😄

Hoi Melisa,

Dat klopt inderdaad, afstandsbediening is onderweg 😁
Reputatie 3
Dankjewel @Sander!

😎

See-Ow-Ow-El!

What does that spell??


En vandaag ontvangen!

Dank voor de snelle service!
Goedenmiddag,Helaas is onze afstandsbediening gesneuveld tussen de gangdeur 🙃 🙄... Hoe kan ik een andere bestellen?Vriendelijke groet!
Reputatie 7
Hi @Vroem oei daar er zijn betere deur stoppers te bedenken 😉 Ik heb zojuist een nieuwe afstandsbediening voor je besteld en hij komt jouw kant op!
onze twee afstandsbedieningen werken beiden niet meer, graag ontvangen wij twee nieuwe.groet,

Bert

Reageer