Beantwoord

internet lampje brand rood zyxelt50

  • 23 September 2020
  • 35 reacties
  • 7319 Bekeken

Goedenavond allemaal,

 

Ik zit nu thuis al 24 uur zonder internet verbinding, het derde lampje links brand rood(wereldbol internetverbinding). Heb meerder malen iemand van de helpdesk gesproken. Zij hebben een monteur ingepland. Monteur van Guidon kan pas 1 oktober terecht. Dat is pas over 8 dagen. Dat is toch niet meer van deze tijd dat het zo lang moet duren? Ik ben niet voor mijn lolletje van Ziggo overgestapt naar tmobile om zonder internet te zitten. 
 

Het meest frustrerende is dat iedereen thuis moet werken en nu zitten we dus zonder internet. 
 

Mijn vraag is dus kan het zo zijn dat ik iets over het hoofd heb gezien wat betreft de bekabeling of een instelling? Of is dit echt een probleem die de monteur zou moeten oplossen? 
 

Heb al meerder malen de converter losgekoppeld van het stroom de kabels unplugged en weer terug gedaan. Jammer genoeg heeft het niets geholpen. Het FO lampje brandt oranje. Is dat de bedoeling? De modem ook daarna losgekoppeld en weer terug gekoppeld.

is er iets wat ik zelf thuis kan doen of heeft er iemand buiten m’n glasvezelkabel kapot gemaakt tijdens Werkzaamheden. 
 

Wie zou m’n vragen kunnen beantwoorden? 
 

groetjes Caroline 

icon

Beste antwoord door Marcel MCi 24 September 2020, 08:47

Bekijk origineel

35 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Redyas 

Bedoel je een rood knipperende LOS en PON uit of een groen knipperende PON en LOS uit?

Bij een rood knipperende LOS ontvangt de ONT mogelijk heen glasvezel signaal.

Zou je dan eens een foto van het glasvezelaansluitpunt en ONT op 1 foto kunnen plaatsen?

@Waqqas

 

De power en LAN lampjes branden groen, het PON lampje knippert groen en het LOS lampje werkt niet. Ik stuur je een foto van de aansluiting en lampjes. Kan je met spoed een vergoeding sturen voor de verbruikte data.

 

Kunnen jullie meedenken aan een oplossing? Ik ben mijn contract met mijn werkgever namelijk aangegaan met mijn paraat dat de internetverbinding stabiel is. Nu is dat niet zo en hierdoor wordt ik opgezadeld met problemen wat kan leiden op beëindiging van mijn arbeidscontract als dit probleem zich voor blijft doen.

 

Zou je met spoed een Guidion monteur kunnen sturen naar mijn adres want als ik het zo lees gaat dit nog weken duren en ik wil mijn baan niet kwijtraken!

 

Reputatie 7
Badge +15

@Redyas

De patchkabel zou je wat losser kunnen maken want die verloopstuk wordt bijna scheef getrokken en de kabel zal denk ik wel knel in de connector zitten.

Haal hierna de Huawei ONT eens even van het stroom. Mocht de verbinding dan nog niet werken dan bestaat er nog steeds een kans dat je verbinding het misschien na een paar uur weer doet.

Ik ben ook een klant dus kan zelf niks voor je doen, je kan nog bellen naar de klantenservice voor een 7 dagen unlimited voucher.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Redyas, de technische dienst heeft jouw case in behandeling genomen en is het onderzoek gestart. Wanneer zij meer duidelijkheid hebben, zal je op de hoogte worden gebracht. Dit gebeurt doorgaans per e-mail.

Maak jij toevallig gebruik van een T-Mobile of Tele2 simkaart (prepaid of abonnement)? Zo ja, dan kan ik je ter overbrugging een voucher voor Unlimited Internet aanbieden. Dan kun je in ieder geval gedurende de komende zeven dagen onbeperkt online blijven via mobiele hotspot op pc en laptop. Ook hoef je deze bundel niet aan te vullen, dus je bent niet gelimiteerd tot slechts een aantal GB per dag.

Laat me alsjeblieft weten of ik dit in orde kan maken voor je, dan stuur ik je zo snel mogelijk een voucher code toe!

@Jason 

 

Hoelang zou zo’n onderzoek duren en wat wordt er tijdens zo’n onderzoek gedaan. Het namelijk al uitgesloten dat het probleem binnenshuis ligt, volgens een collega van u die ik gesproken heb zou het probleem bij de centrale liggen.

 

Wij gebruiken beide Tele2 en de bundel van mijn partner is bijna zo goed als leeg dus ik zie graag de voucher tegemoet voor mn partner.


Betreft mijn eigen werkzaamheden kan ik deze niet voortzetten omdat ik perse via een bekabelde verbinding moet werken. Hebben jullie daar toevallig een oplossing voor? Mijn vrienden, kennissen, buren werken namelijk zelf ook allemaal vanuit huis dus daar is het al druk.

Iemand hier die kan helpen i.p.v. klanten neer te laten vallen zonder informatie, updates etc.

Reputatie 6

@Redyas De Community is geen directe chat, wel streven we ernaar om op werkdagen binnen 24-48 uur op jouw bericht te reageren en in het weekend binnen 72 uur. De technische dienst onderzoekt de algehele verbinding en zal daarop de juiste actie ondernemen, bijvoorbeeld door het aansturen van een gespecialiseerde monteur, afhankelijk van waar het probleem zich exact bevindt. Zodra er een update over is, wordt je hiervan op de hoogte gesteld.Ik stuur je een privébericht met daarin de Unlimited datavoucher zodat de bundel de komende 7 dagen aangevuld wordt.

Een tijdelijke bekabelde oplossing hebben wij niet, al had ik je daar graag mee geholpen!

Goedenavond,

kan iemand mij misschien helpen? 
ik heb al de hele dag een rood lampje bij het wereldbolletje op mijn Zyxel T-50 modem. 
ik krijg deze al de hele dag niet groen. Ik heb het modem herstart, gereset, stekker eruit gehad ook tegelijkertijd met het tvkastje. 
ik heb de gele lan kabels verwisseld, in een andere poort gedaan…. Maar nog steeds rood. 
ik heb op mijn modem ingelogd wifi aan en uit gezet (ook achterop trouwens) maar nog steeds geen succes. Oh en ik heb glasvezel trouwens. 
 

iemand een tip? 🥸 ik kan nu ook geen tv kijken dus dat is wel echt klote. 
ik hoor het graag!!!

@SKarlijnn 

 

Wij hebben daar ook al ruim een week last van. Zeer waarschijnlijk ligt het probleem niet binnenshuis maar buitenshuis. Als ik jou was ik morgen vroeg direct contact opnemen met T-mobile zodat zij direct een onderzoek starten. Wij wachten inmiddels al 5 werkdagen op meer informatie betreft het onderzoek. 
 

Vraag ook gelijk naar een unlimited bundel mits je  een mobiel abonnement van Tele2 of T-mobile hebt. Zo kan je tenminste online blijven gedurende de komende dagen. Verder kan je alleen maar afwachten en hopen op het beste.

 

Als wij wisten dat een storting zoveel tijd in beslag zou nemen hadden wij nooit T-mobile genomen. Storingen van concurrenten die glasvezel aanbieden hebben nooit langer dan 48 uur in beslag genomen. Als T-mobile een tekort aan monteurs zou hebben hadden zij mij wel aangenomen met mijn jarenlange ervaring als monteur.

 

Succes!

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @SKarlijnn,

Goed van je dat je direct actie onderneemt en naar hulp zoekt! Ik wilde meteen voor je aan de slag, alleen was ik opgelucht en blij om te lezen dat je weer volledig online en bereikbaar bent. Dit meld je in het volgende topic: Rode wereldbol lampje brandt. Graag raad ik je aan om, in lijn met onze huisregels, jouw vraag te beperken tot één topic. Zo blijft alle informatie centraal en overzichtelijk waardoor je sneller geholpen kunt worden.

Voor nu wens ik je nog heel veel plezier met het internet toe!

 

Hi @Redyas,

Sorry dat wij je nog geen inhoudelijke update kunnen geven, ik vind het ook erg jammer dat we de onderste steen nog niet boven hebben. Het probleem lijkt een stuk dieper te zitten dan doorgaans gebruikelijk is. Hierdoor zijn wij nog hard op zoek naar de mogelijke oplossing. In ieder geval kan ik je verzekeren dat wij er bovenop zitten en hopelijk kunnen wij je snel het verlossende antwoord geven!

Reageer