Beantwoord

Problemen Nummerweergave bij vaste telefoon

  • 9 September 2019
  • 131 reacties
  • 14838 Bekeken

Reputatie 7
Badge +5
  • is een gewaardeerde antwoordgever
  • 1376 reacties
Bijna alle vragen, op dit moment 9-9-2019 in het T-Mobile Thuis - Telefonie gedeelte betreffen het niet werken van de nummerweergave bij inkomende gesprekken.

Om de forum vervuiling die hiermee ontstaat tegen te gaan hoop ik dat dit topic van een zacht roze kleurtje wordt voorzien en bovenaan in de lijst terecht kan komen.

Samenvatting betreffende de falende nummerweergave.

Getroffen toestellen.
Gigaset, Philips, Panasonic en Profoon.

Modems; In ieder geval de Zyxel T50 maar er is ook een melding van een Huawei modem

Oorzaak: Er zijn vele protocollen en signaalvormen waarmee het Caller-id tijdens het maken van een verbinding meegestuurd wordt. T-mobile blijkt een dusdanig protocol te hanteren waar heel veel telefoons niet mee overweg kunnen.

Oplossing;
Tot op dit moment geen.

Er is wel een toezegging van de T-mobile moderators op dit forum dat er voor de Zyxel T50 een andere firmware (software op de modem) in een testfase is maar daarvan is helaas geen uitgifte datum bekend.


Lijst van wel werkende toestellen durf ik niet aan te bieden omdat blijkt dat bij klant A die een nieuw toestel aanschafte dat zo uit de doos werkte, maar dat hetzelfde toestel bij klant B die het om die redenen ook gekocht had geen oplossing bracht.
Een dergelijke lijst is ook bijna niet samen te stellen omdat de mensen waar het werkt dit hier niet op het forum komen vertellen. ūüėĀ
icon

Beste antwoord door jaki12 5 December 2020, 19:25

Bekijk origineel

131 reacties

Reputatie 3

Ik durf het bijna niet te zeggen ūüėā maar hier inmiddels ook de firmware update gehad naar b12¬† en het werkt!

Zaterdag ook de firmware update gehad naar V5.50(ABPY.0)b12_20190730, alleen helaas nog geen nummerweergave op mijn Panasonic KX TG 6811NL , bij mijn vorige provider Telfort dit probleem niet , wat kan ik nog meer doen dan modem resetten , standaard op DTFM zetten ???

Reputatie 7
Badge +5

@bantak.

Modem een keer opnieuw opgestart?

Inloggen in de modem via het hamburgermenu (3 streepjes) rechtsboven naar VOIP ‚Üí Telefoon en dan Tabblad Regio. Hier kan nu gekozen worden voor BellerId type en kan er FSK of DTMF ingesteld worden.

De daaronder staande mogelijkheid ‚Äúservicemodus van gesprek‚ÄĚ op Europe type instellen is nog een volgende mogelijkheid om te proberen.

En uiteraard ook het Dect basisstaion even stroomloos stroomloos maken kan helpen.

@bantak.

Modem een keer opnieuw opgestart?

Inloggen in de modem via het hamburgermenu (3 streepjes) rechtsboven naar VOIP ‚Üí Telefoon en dan Tabblad Regio. Hier kan nu gekozen worden voor BellerId type en kan er FSK of DTMF ingesteld worden.

De daaronder staande mogelijkheid ‚Äúservicemodus van gesprek‚ÄĚ op Europe type instellen is nog een volgende mogelijkheid om te proberen.

En uiteraard ook het Dect basisstaion even stroomloos stroomloos maken kan helpen.

Dank je voor je suggesties @yalerta alleen helaas geen resultaat :-( 

Bij ons op kantoor doet de nummerweergave het eindelijk.

 

Wij hebben sinds 3 dagen thuis T-mobile thuis internet abonnement aangesloten. Wij gebruiken onze Gigaset VoIP telefoon om met andere gigaset.net gebruikers onderling te bellen.

Sinds het overstap naar T-mobile thuis internet alleen maar problemen gehad met bellen en gebeld worden via onze vertrouwde Gigaset VoIP telefoon.

Bij andere internet providers had wij nooit problemen gehad met met onze Siemens Gigaset VoIP telefoon.

Ik heb het probleem onderzocht bij T-mobile thuis internet Zyxel modem en hieronder beschreven hoe ik voor elkaar gekregen heb via T-mobile internet Zyxel modem samen te laten werken met Gigaset VoIP telefoon.

Nu kunnen wij onderling probleemloos bellen en gebeld worden via Gigaset VoiceIP telefoon die rechtstreeks aangesloten is op T-mobile thuis internet modem.

Als je zelfde probleem ondervonden hebt, kan je onderstaande link klikken, instructies lezen en eventueel toepassen op jou T-mobile Zyxel modem en Gigaset VoIP telefoon.

https://community.t-mobile.nl/t-mobile-thuis-telefonie-494/probleem-met-gigaset-net-inkomende-gesprekken-314310#post1527335

Reputatie 7

@mdsm ik heb zojuist al gereageerd en je eigen topic, wat goed dat je de oplossing hebt gevonden. Ik hoor graag van anderen of het voor hen inderdaad ook werkt met deze stappen!

Edit: Wat de update betreft, deze is inmiddels voor ongeveer 90% van onze klanten uitgerold. Zie dit topic voor meer informatie.

@mdsm dank voor je reactie ik heb alleen geen Voip toestel ,

ik¬†heb ondertussen wel een oplossing gevonden door de regio indeling op Belgi√ę te zetten. @yalerta¬†

Reputatie 7
Badge +16

@bantak Je hebt een Panasonic KX TG 6811NL en dat is toch echt een vast telefoontoestel (of lees ik verkeerd?). :wink: Superfijn trouwens dat je een oplossing gevonden hebt! Chapeau en hopelijk hebben meer mensen op de Community hier baat bij. Thanks voor het delen! :smile:

Ja klopt @Jason¬†maar niet een specifiek IP toestel, wat @mdsm¬†wel heeft volgens mij¬† ,maar ik ben blij dat het nu bij mij werktūüėĀūüĎć

Reputatie 2

Goedenavond, ik ben sinds vandaag klant bij T-mobile thuis na overstap van Telfort. Heb reeds de klantenservice moeten bellen aangezien mijn nummerweergave niet werkt op mijn Panasonic dect telefoon. Nu lees ik van alles op dit forum echter zie ik nergens een oplossing. Bij Telfort/KPN nooit problemen ondervonden met de nummerweergave. Wat is de oplossing in deze? 

@Svlijmen¬†Ik heb de regio indeling in de router op Belgi√ę gezet en daarna gewoon weer nummerweergave op mijn Panasonic dect telefoons.

Reputatie 2

@Svlijmen¬†Ik heb de regio indeling in de router op Belgi√ę gezet en daarna gewoon weer nummerweergave op mijn Panasonic dect telefoons.

Helaas bantak, bij mij nog steeds geen nummerweergave, eerst gaf hij helemaal niks aan en nu alleen '0' in het display. 

@Svlijmen  En Beller id op : Default

Servicemodus van gesprek : Europe Type ?

Reputatie 2

@Svlijmen  En Beller id op : Default

Servicemodus van gesprek : Europe Type ?

Ja dat stond al zo ingesteld

Ik neem aan dat de laatste update er ook staat ?

V 5.50 (ABPY.O) b12_20190730

Reputatie 2

V 5.50 (ABPY.O) b12_20190730

  • Gisteren dit nieuwe modem aangesloten
  • ¬†
  • Firmware-versie
  • V5.50(ABPY.0)b9
  • ¬†

Lijkt er toch op dat dit nog een oude firmware is , zou dit even melden bij support 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @bantak,

 

Goed dat je het neergelegd hebt bij de techneuten. Zij hebben jouw vraag nu in behandeling en zullen normaal gesproken binnen 3 tot 5 werkdagen reageren vanaf het moment dat het aangekaart wordt. Zou je de oplossing die zij eventueel aandragen met ons willen delen als het zover is? Dan hebben andere users daar ook baat bij (indien zij het zelf kunnen oplossen natuurlijk). :relaxed:

Hoi @Jason 

Ik reageerde op een bericht van @Svlijmen  omdat hij/zij dezelfde problemen had als ik met een Panasonic telefoon blijkt dat het modem wat geleverd is aan @Svlijmen  nog een oude firmware erop heeft staan,  en dan gaat het sowieso niet lukken.

 

Reputatie 2

Hoi @Jason 

Ik reageerde op een bericht van @Svlijmen  omdat hij/zij dezelfde problemen had als ik met een Panasonic telefoon blijkt dat het modem wat geleverd is aan @Svlijmen  nog een oude firmware erop heeft staan,  en dan gaat het sowieso niet lukken.

 

Vind het ook wel heel vreemd dat een nieuw aangesloten modem niet automatisch een update binnen haalt van de server. Je moet eerst contact leggen met de klantenservice van T-mobile waarna zij het bij de technische dienst neerleggen wat circa 1 werkweek kan duren. Was bij Telfort/KPN anders geregeld. Daar werd de update automatisch binnengehaald

@Svlijmen 

Is idd apart dat ze router voor uitlevering eerst niet updaten of het automatisch laten doen als je hem aansluit.

Hoop wel dat als de update er op staat dat je nummerweergave het dan doet ūüėä

Reputatie 7
Badge +16

@bantak en @Svlijmen Volledig mee eens, het lijkt wel alsof er een wat gedateerde batch Zyxels naar een aantal klanten is verstuurd. Sorry voor het ongemak! Ik speel jullie feedback door aan de specialisten want jullie mogen hier niet de dupe van zijn. 

Reputatie 2

@bantak en @Svlijmen Volledig mee eens, het lijkt wel alsof er een wat gedateerde batch Zyxels naar een aantal klanten is verstuurd. Sorry voor het ongemak! Ik speel jullie feedback door aan de specialisten want jullie mogen hier niet de dupe van zijn. 

Hey Jason, met andere woorden dat ik nog vanavond voorzien ben van deze update zodat de nummergave weer werkzaam isūüėČūüĎćūüŹĽ

Reageer