Beantwoord

Zwart beeld


Reputatie 1

Goedemorgen,

Vanochtend wil ik de tv aan doen en is er alleen maar zwart beeld. Heb het tv kastje al een paar keer van het stroom gehaald maar dit heeft helaas niet geholpen. Bij het zappen komt er elke kaar een error te staan: ‘Er heeft zich een fout voor gedaantijdens het afspelen, probeert het alstublieft later nog een keer’.

Het tv kastje is een entone 510b.

Zou iemand mij hierbij verder kunnen helpen? Zou graag vanavond weer tv willen kijken. 

Met vriendelijke groet,
Daan

icon

Beste antwoord door Jason van Odido 25 March 2021, 13:32

Bekijk origineel

28 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hallo @KiwiMc ,

Wat vervelend dat je geen tv kan kijken.

Heb je ook het volgende al geprobeerd?

  1. Koppel de internetkabel en stroomkabel los van de Interactieve TV Box.
  2. Haal het modem (en eventueel de Media Converter) 20 seconden van de stroom. 
  3. Als het modem is opgestart, kun je de TV Box weer aansluiten op de stroom.

De TV Box geeft nu de melding "Geen internetkabel gevonden". Je kan nu de internetkabel ook weer aansluiten.

Verder heb je wel gewoon verbinding met internet?

Mocht dit niet helpen meldt je hier dan weer. Dan kan een moderator dit oppakken. Zij helpen op volgorde van binnenkomst.

Reputatie 1

Bedankt voor je berechtje @soepkip67 

Ik heb telefonisch contact gehad met T-mobile en er komt binnenkort als het goed is een monteur langs. Was helaas niet op afstand op te lossen. 

Reputatie 1

Monteur komt dinsdag pas, dus zo goed als een hele week geen tv. Aangezien het probleem al sinds eergister is. 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @KiwiMc, sorry dat het langer duurt voordat de monteur komt. Normaliter zou ik hebben voorgesteld om de TV Box om te ruilen naar een nieuwer model, maar het lijkt erop dat dit probleem daar niet per se mee opgelost is, daarom komt er een technicus langs om het te herstellen. Indien op locatie blijkt dat dit wel dé oplossing is, zal de box alsnog omgeruild worden.

Wat betreft de TV: je kunt via TV Anywhere het gros van de zenders bekijken. Ben je in de gelegenheid om dit via een laptop/mobiel/tablet naar je (smart) TV te casten? Je kunt natuurlijk ook via een Chromecast of Apple TV TV Anywhere bekijken, maar niet iedereen heeft zo'n apparaat thuis dus dat is slechts een suggestie die bij een deel van de gebruikers zin heeft. 

Als ik je ergens mee kan helpen, let me know!

Reputatie 1

Hoi @Jason,

Klopt heb gister avond gekeken via de Chromecast naar het Nederlands elftal en dat ging prima, in tegenstelling tot wat er op het veld gebeurde :yum:

Ik had de afspraak gemaakt en ging voor de gein kijken of ik die afspraak kon wijziging en tot mijn verbazing kon ik nu ineens vrijdag kiezen, morgen dus. Dat is dikke prima en valt het allemaal heel erg mee!

Als die morgen dus komt dan ben ik zeer tevreden over de service die geleverd word :thumbsup_tone1:

Reputatie 7
Badge +16

@KiwiMc Hey dat is superfijn zeg, wat mooi dat je de afspraak hebt kunnen wijzigen!

Oranje speelde echt abominabel slecht, ik vond het zeker geen pretje om te aanschouwen, hopelijk wordt het tegen Letland zaterdag aangenamer want op deze manier ga je die kwalificatie echt niet redden. Maar het is nog vroeg en een day-off kan altijd. Volgende keer maar lekker starten met Klaassen en De Jong trouwens en wellicht Stekelenburg op goal, maar we’ll see! 😊

Reputatie 1

Haha ja helemaal mee eens. Hopelijk kan ik dat dan 'gewoon' op m'n tv kijken zaterdag. 

Reputatie 1

@Jason  1 maand later en we hebben nog steeds zwart beeld.

Inmiddels zijn we verhuisd en hebben we een nieuwe modem voor internet en ook een nieuw tv kastje. Internet doet het maar het nieuwe tv kastje geeft ook zwart beeld, lijkt wel hetzelfde probleem te zijn.

Ik heb ondertussen ook al 4 á 5 keer gebeld en nu moet ik waarschijnlijk ook nog dit weekend weer wachten tot dat ze weer wat gaan checken op mijn lijn.

Kortom, ik heb sinds 24 maart al geen tv kunnen kijken via het kastje. Met de app enzo werkt het wel hoor maar voetbal kijken daarop is echt geen pretje, kwaliteit is echt een stuk minder.

Heel eerlijk, ik ben er een beetje klaar mee. Elke keer moet ik er zelf weer achteraan bellen terwijl je collega's bijvoorbeeld zeggen dat ze een mailtje sturen en/of een monteur laten langs komen maar vervolgens hoor je niks meer of verschijnt er geen mailtje.

Nu moet ik blijkbaar die lange kabel in het tv kastje houden, die loopt nu het hele weekend dan door de woonkamer heen, zodat de technische dienst daar misschien vandaag of dit weekend naar kan kijken. 

Sorry voor mijn geklaag maar moest het even kwijt, ik weet dat jij er ook niets aan kan doen hoor maar het schiet gewoon echt niet op!

 

Reputatie 7
Badge +8

@KiwiMc Kan ik mij heel goed voorstellen. Ik wil graag voor jou controleren hoe de vork in de steel zit, maar ik kan geen Thuis gegevens vinden in jouw profiel. Zou jij jouw Thuis klantnummer aan jouw profiel willen toevoegen? Dan kunnen we in de toekomst ook gelijk met jou meekijken! :grinning:

Reputatie 1

@Demi Ik heb net mijn TV-klantnummer toegevoegd, hopelijk kan je nog kijken hoe de vork in de steel zit :wink:

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @KiwiMc, met een TV-klantnummer kunnen wij jouw gegevens niet opzoeken. Zou je alsjeblieft jouw Thuis klantnummer kunnen toevoegen (drie letters en 5 cijfers)? Thanks! 😄

Reputatie 1

@Jason Oeps verkeerde nummer! Heb nu hopelijk de juiste toegevoegd.

Vandaag weer gebeld, wordt een dagelijks dingetjes nu, maar ze gaan dus weer naar mijn lijntje kijken o.i.d. Ik heb het idee dat dit al een paar keer is gedaan. Nu hopelijk wel met succes!

Afwachten maar weer...

Reputatie 7
Badge +16

Bedankt @KiwiMc, nu kunnen we jouw klantprofiel bekijken! 

Er is inderdaad een verzoek verstuurd is naar de technische dienst om hier een oplossing voor te vinden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het deze keer wel volledig hersteld wordt, mijn collega heeft jouw toelichtingen toegevoegd zodat de techneuten volledig op de hoogte zijn van de situatie. De gemiddelde verwerkingstijd bedraagt drie tot zes dagen, ik vermoed dat je uiterlijk vrijdag een update ontvangt van hen!

Indien ik je in de tussentijd kan helpen, laat het me alsjeblieft weten. 

Reputatie 1

@Jason Ik heb het nieuwe stb kastje ontvangen. We hebben daarmee 1 avond tv kunnen kijken, jeej!

Sorry voor het sarcasme maar helaas heeft ook dit kastje hetzelfde probleem. Weer zwart beeld. Dus maar weer gebeld met de klanten service. Wat ik heb begrepen is dat ik nu wordt omgezet naar het nieuwe platform, hij was verbaasd dan niet iemand anders hier al mee was gekomen.

Het kan alleen wel 2 weken duren voordat dit gedaan wordt :unamused:

Begin me bijna zorgen te maken of ik wel normaal het EK kan kijken over een maand… zal toch wel?

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @KiwiMc, de reden dat je nog niet overgezet was naar T-Mobile TV is omdat we eerst alle problemen wilden herstellen. Het had op dat moment geen enkele toegevoegde waarde om je op het nieuwe platform over te zetten. Dat zou het verschuiven van het probleem zijn geweest. Dat daar nu wel voor gekozen is, snap ik na alle controles, dus goede keuze!

Misschien een gekke vraag zo laat in het proces, maar zou je eens een foto kunnen nemen van de aansluiting (modem naar TV Box) en TV Box naar TV alsjeblieft? Ik heb sterk het vermoeden dat dit een onzichtbaar probleem is omdat het niet in de verbinding ligt, maar wellicht elders. Ik wil alles voor je uitsluiten en wil daarom een combinatie van laatste herstelopties proberen voordat ik het toch nog een keer beraadslaag bij de specialisten:

Zou je het modem én de TV Box op de volgende manier willen resetten (klik op topiclinks alsjeblieft): 

 

Normaliter zou ik dit niet adviseren, maar ik zie in dit geval een aantal foutmeldingen in WAN (de diensten TV en Internet) en Internet management staan welke oplosbaar zouden moeten zijn met een fabrieksreset.

Laat me weten of het geholpen heeft. Zo niet, ik ben zaterdag weer actief op de Community en zal je topic dan zo snel mogelijk oppakken. Sorry voor het ongemak!

Reputatie 1

Hoi @Jason Ik wil best wat foto's opsturen hoor (kan dat prive?) maar van het Zyxel modem gaat er nu een direct internet kabeltje naar het tv kastje, ook verschillende poorten al geprobeerd, en ook verschillende tv kastjes geprobeerd. Tv kastje zit op HDMI 1 van de tv, dus het amino setup beeld krijg ik te zien. Verder zit er niks tussen, geen switch en ook geen powerline adapter. 

Dat resetten van de modem en het tv kastje heb ik al meerdere keren gedaan dus ik denk niet dat het gaat helpen maar ik ga het vanmiddag of vanavond wel weer proberen.

Tijdens telefoon gesprekken heb ik al meerdere keren het reset proces verlopen en dan komen er geen foutmeldingen te staan volgens mij. Staat waarschijnlijk ook wel in het ticket gedocumenteerd. Die WAN foutmeldingen duiken elke keer weer terug denk ik dan. 

Reputatie 7

Hi @KiwiMc, heel erg bedankt voor jouw terugkoppeling! Helemaal super als jij mij zou willen voorzien van wat foto's. Dit mag inderdaad in een privébericht (door op mijn naam te klikken). Jason is heerlijk van een welverdiende vakantie aan het genieten, dus ik help jou hier graag verder mee. Heel fijn dat jij al vaker de moeite hebt genomen om het modem en de TV Box te resetten, merci. Ik hoor heel graag of jij momenteel nog steeds kampt met dezelfde problemen? Ik duim dat het zwarte beeld als sneeuw voor de zon is verdwenen! 🤞

Reputatie 7

Hi @KiwiMc, ik kan jou als het goed is al sneller van goed nieuws voorzien dan ik dacht! Zoals ik vanochtend in een privébericht aan jou heb aangegeven, heb ik aangeklopt bij één van de TV specialisten aangezien jouw probleem maar terug blijft keren. Zojuist heb ik een seintje gekregen dat er een aanpassing in jouw TV Box is verricht, yay! Zou jij voor mij nogmaals de volgende stappen kunnen uitvoeren? Als het goed is, merk jij vervolgens direct zichtbaar verschil. 

Wil je het modem en de TV Box van de stroom halen? Daarna mag je de internetkabel uit de TV Box halen. Stop na twintig seconden de stroomstekker van het modem weer in het stopcontact. Zodra alle lampjes weer branden zoals ze deden, mag je de stroomkabel van de TV Box weer in het stopcontact stoppen. De TV Box gaat nu opstarten. Pas wanneer je de melding ‘geen internetkabel gevonden’ krijgt, stop je de internetkabel weer in de TV Box.

Ik hoor heel graag van jou of dit het probleem heeft verholpen. Laat jij het aan mij weten? Fingers crossed! 🎉

Reputatie 1

Hoi @Lisa ,

Door jou enthousiasme ging ik direct in mijn lunch pauze de boel uit de stop contacten halen. Alles is uit geweest voor een minuut lang en staat nu weer aan volgens jou werkwijze. 

Helaas heb ik wederom zwart beeld.…

Ik heb ook een mailtje ontvangen van tmobile en daarin staat dat ik op 25 mei word omgezet, moet ik daar dan op wachten? Of zou ik nu al wel beeld moeten hebben?

Reputatie 7
Badge +4

Hi @KiwiMc,

Fijn dat je zo adequaat aan de slag bent gegaan! Ik ben zojuist weer diep in het systeem voor je gedoken, en wederom heb ik met een collega van de technische dienst weer een aantal wijzigingen uitgevoerd. Zou je kunnen proberen om de TV Box twintig seconden van het stroom af te halen? Het stappenplan van @Lisa hierboven is iets rigoureuzer, alleen met de wijzigingen die wij zojuist hebben uitgevoerd zou een reset genoeg moeten zijn.

Hiermee geef ik tegelijkertijd aan dat beeld momenteel al zou moeten helpen. Tegelijkertijd hopen wij ook met de overzetting op de 25e een aantal voorgaande problemen die zich in de achtergrond voordeden definitief te verhelpen.

Ik hoor graag of je weer zorgeloos van glanzend beeld kan genieten!

Reputatie 1

Hoi @Cal,

Ik heb de boel weerr uit en aan gezet. Weer hetzelfde verhaal, zwart beeld.

Hoe nu verder? Ik heb al 2 maanden geen tv op deze manier, kan er iemand langs komen ofzo, wellicht een nieuw modem of wat dan ook. Dit schiet echt niet op!

Ik denk dat overstappen sneller gaat....

Reputatie 7
Badge +16

Goedemiddag @KiwiMc, onze Klantenservice heeft jouw case heropend en doorgezet naar de technische afdeling zodat het nu opnieuw bekeken wordt. Ik heb om er helemaal zeker van te zijn dat het echt niet aan de verbinding/apparatuur ligt, een reprovisie uitgevoerd zodat TV opnieuw naar het modem verstuurd wordt. Indien dit nog geen succes is, dan is het echt aan de TV-specialisten om het voor je op te lossen.

Dat gezegd hebbende, ben ik me er zeer van bewust dat dit al te lang duurt, daarom graag aan jou het advies om tijdelijk via TV Anywhere te kijken. Indien jij niet de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld van je smartphone/tablet naar je smart TV te streamen/casten, wil ik je graag de optie bieden om een Chromecast aan te schaffen. Ik heb overlegd en wij zijn dan bereid om de helft van de aankoopkosten te vergoeden tot een maximum van € 20,00 - dat is op het totaalbedrag dan wat er door ons vergoed wordt.

Reputatie 1

Hoi @Jason 

Oké dan wacht ik het nog even af. Hoe lang moet ik dan nog wachten? Gaat dit om een paar dagen of weken? 

Ja we kijken al regelmatig via de TV Anywhere app, via de chromecast naar de tv. Merk alleen wel dat de kwaliteit daarvan iets lager is en dat is vooral merkbaar bij voetbal :unamused:

Zoals je wellicht kan begrijpen hoop ik toch echt dat dit voor 11 juni opgelost kan worden.

Reputatie 7
Badge +4

Hi @KiwiMc,

Gisteren heeft onze technische dienst weer een aantal wijzigingen uitgevoerd, alleen lijkt het er voor mij niet op alsof het al is opgelost. Zou je kunnen proberen om de TV Box kort van het stroom af te halen zodat ik zeker weet dat de wijzigingen zijn doorgekomen?

In principe zou dit binnen een paar werkdagen opgelost moeten zijn, alleen is het lastige dat ik dit initieel ook al dacht. Daarentegen heb ik er nog steeds goede hoop in dat dit snel is opgelost!

Reputatie 1

Hoi @Cal 

Ja de belofte dat het over een paar werkdagen opgelost zou moeten zijn heb ik al meer malen gehoord, dus ik heb moeite om dat te geloven. Gelukkig blijven jullie wel positief over het feit dat het goed komt dus ik blijf enigszins geduldig wachten.

Tijdens mijn lunch ga ik de boel weer even van het stroom halen om te kijken of het heeft geholpen. 

Reageer