Beantwoord

nieuwe tv box werkt niet goed


Reputatie 2

Ik heb een nieuwe tv box gekregen, de amino. De installatie gaat goed, dan heb ik beeld en geluid. Zodra je de tv echter uitzet, en later weer aandoet, krijg ik zwart beeld en de melding ‘geen video signaal’. De HDMI en Utp zitten goed en pas door de tv box te resetten, krijgen we weer beeld. Dit kan niet de bedoeling zijn. Wat is er mis? Dank

icon

Beste antwoord door TMTV 13 March 2023, 17:21

Bekijk origineel

57 reacties

Reputatie 2

Kan iemand misschien naar mijn issue kijken? Anders bel ik vanochtend maar de klantenservice.

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @dianakriegroo , welkom bij de community.

Het klinkt toch meer als een probleem met jouw TV. De TVbox blijft gewoon HDMI signaal sturen, maar blijkbaar triggert jouw TV daar niet op. Probeer eens nadat je jouw TV weer hebt aangezet te schakelen naar een ander HDMI poort en dan weer naar de HDMI poort waar de TV box op is aangesloten?

Reputatie 2

Dank. Bedoel je dat ik via source bijv HDMI2 moet kiezen ipv standaard HDMI1 of moet ik de HDMI kabel fysiek wisselen?

Reputatie 2

Het lijkt mij trouwens stug dat het aan mijn tv ligt want bij de net vervangen entone box werkte het wel. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @dianakriegroo, @eric bedoelt inderdaar dat je van source wisselt. Mag ik je vragen om ook een andere HDMI kabel te proberen? Dit kan soms ook de oorzaak zijn. Ik hoor graag van je terug. 

Reputatie 2

Dank je. Heb het geprobeerd, en ook met andere HDMI kabel maar geen succes. Ik denk dat het in de nieuwe media box zit, gezien het aantal vergelijkbare issues? Wat kan ik nu doen, klantenservice / monteur bellen? 

Reputatie 7
Badge +6

@dianakriegroo Kun je op de TV-box in het menu naar Account > Instellingen gaan? Als je door de lijst scrolt, zie je ergens ‘HDMI-modus’ staan. Kies daar voor HDMI-modus 1 en sla de instelling op. Werkt het nu wel goed?

Reputatie 2

Ik zie geen HDMI in deze lijst staan? Zie foto. 

 

Reputatie 7
Badge +6

@dianakriegroo Ik ging er ten onrechte van uit dat je al was overgezet naar het nieuwe tv-platform, maar zo te zien is dat nog niet het geval. Op het oude platform zit deze instelling niet. Een moderator zou je kunnen overzetten zodat je deze instelling wel hebt, al kan de omzetting zelf het probleem wellicht ook oplossen. Ze lezen mee en zullen hier vanzelf reageren.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @dianakriegroo, zoals @TMTV ook al zegt ben je nog niet overgezet naar ons nieuwe platform. Ik kan dit meteen voor je aanvragen, dit duurt ongeveer een week of twee voordat je overgezet bent, dit is een indicatie en kan dus sneller gaan. Kan ik dit voor je in gang zetten? In de tussentijd kan je gebruik maken van onze TV Anywhere App! Hier lees je meer over in dit topic:  

 

 

Hoor graag van je terug.

Reputatie 2

Ja, graag! Ik heb gisteren avond met Tmobile klantenservice gebeld en die gaan de backoffice inschakelen, ik zou graag zien dat dit zsm gewoon tv kan kijken. De app is voor mij geen oplossing. Dank.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @dianakriegroo ik heb de aanvraag meteen voor je ingedient! Je ontvangt een e-mail voordat ze je gaan overzetten naar het nieuwe platform. Je dient dan ook opnieuw in te loggen met je inloggevens. Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.

Reputatie 2

Ik heb nog niets gehoord en zou graag normaal tv kunnen kijken. Kan er urgentie aan gegeven worden? Dit speelt nu al ruim een week. Bedankt

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @dianakriegroo, ik heb het meteen dubbel gecheckt voor je! De aanvraag is uitgezet en de verwerkingstijd is aangegeven in het berichtje van Tommie. Je zal echt zo snel mogelijk gecontacteerd worden. Mocht je nog vragen hebben, dan sta ik natuurlijk voor je klaar! 😊 Groetjes, Ishana

Reputatie 2

Twee weken? Dan zou ik deze ellende 3 weken hebben. Ik ga maar eens naar alternatieven kijken.

@Tommie @Ishana ik heb hetzelfde probleem als Diana.. Animo box vandaag ontvangen, alle mogelijke resets gedaan, modem eraf blabla. Nog steeds enkel en alleen npo 1 tot en met 3. Geen opname niks.. source knop op de afstandbediening doet ook niks..

Moet ik hiervoor een aparte topic starten? Of is het hier ook oke? 

Groet Kim

 

@Tommie @Ishana ik heb hetzelfde probleem als Diana.. Animo box vandaag ontvangen, alle mogelijke resets gedaan, modem eraf blabla. Nog steeds enkel en alleen npo 1 tot en met 3. Geen opname niks.. source knop op de afstandbediening doet ook niks..

Moet ik hiervoor een aparte topic starten? Of is het hier ook oke? 

Groet Kim

 

Is het een optie om mijn oude box weer aan te sluiten totdat ik 'aangemeld' ben?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Budje1975, goed dat je dit aankaart! Ik ben meteen voor je gaan kijken in mijn systeem. Ik zie dat we nog confirmatie moeten ontvangen dat de TV Box is geleverd. Dan wordt hij automatisch in ons systeem geactiveerd, dan zal alles het moeten doen! Ook zie ik dat je nog op het oude platform zit. Dit heb ik ook direct voor je aangevraagd! Je ontvangt een e-mail hierover wanneer je wordt overgezet naar ons nieuwe TV Platform.  

Reputatie 2

Die zogenaamde oplossing door de upgrade naar dat nieuwe platform is volledig mislukt. Heb nu helemaal geen tv meer, en na het bellen met de klantenservice wordt er nu (na 4 weken ellende door een nieuwe tv box) naar mijn tv versterker gewezen als de oorzaak van dit alles. Volledige onzin en ook aantoonbaar niet correct; de tv box en de afstandsbediening zijn niet in orde. Als er geen monteur langskomt om dit nu eindelijk te fixen stap ik volgende week over naar een provider die me wel helpt. Dit alles is begonnen met de nieuwe Amino box, en Tmobile lijkt het nu bij de klant te leggen. En geen enkele urgentie om het op te lossen na weken van geen tv..

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @dianakriegroo, ik zie dat je hiervoor al contact hebt gehad met onze klantenservice. Wil je mij op de hoogte houden van het verloop? Ben benieuwd naar de oplossing! 

Reputatie 2

Een grote cluster fuck bij Tmobile; na 5 weken, twee nieuwe modems, twee nieuwe media kastjes en twee monteursbezoeken is de conclusie; tv werkt nog altijd niet en het ligt (nog steeds!) aan de media box. Het tweede boxje zou van een nieuwe serie zijn met update maar de monteur constateerde dat ook dit media boxje van ‘de batch met problemen is’, er zat zelfs stof op het laatste geleverde kastje! 

 

guidion heeft het nu geëscaleerd want kan niets meer doen (modem vervangen, kabel rechtstreeks van modem naar media kastje, internet gecheckt, HDMI kabel gecheckt, harde reset etc).
 

Als er nu niet met grote spoed een WEL werkende media box wordt toegestuurd, dan mogen ze alle dozen op komen halen en stap ik deze week nog over op een concurrent. En ik verwacht in elk geval een financiële compensatie voor de ellende en de weken dat ik nu betaal maar geen tv kan kijken door T-Mobile’s falen. Ik ben 5 weken extreem geduldig geweest maar dat is nu klaar. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @dianakriegroo, vrolijk pasen!🐣

Het euvel is inderdaad doorgezet, onze techneuten gaan hier een blik op werpen. Uiteraard zul je hier voor gecompenseerd worden. Dit kan ik alleen pas in orde maken als het is opgelost, dan heb ik de precieze periode dat er geen tv is kunnen kijken. Excuses voor het ongemak.

Reputatie 2

Dank voor je reactie Tommie.
 

Ik krijg nu een melding dat ik binnen 5 dagen wat hoor, het lijkt me zaak dat jullie per ommegaande dit gaan oplossen, dit is immers al week 6 van deze ellende. Guidion heeft het geëscaleerd en naar jullie backoffice doorgezet, jullie standaard proces lijkt me niet gepast. 

Reputatie 7
Badge +14

Tijdens de paasdagen is er alleen wat bezetting van de klantenservice.  De backoffices zijn gesloten. Maar als het 'alleen'  een kastje sturen is dan is de oplossing nabij!

Reputatie 2

Ik hoop dat er voor de 3e keer dat er een kastje wordt gestuurd nu wel heel goed gekeken wordt dat 1) deze 100% zeker van een batch is die geen problemen geeft  en 2) de update naar het nieuwe platform daar ook op is geactiveerd.
 

Als een 3e nieuw kastje niet werkt, kan ik niet anders dan naar een andere provider overstappen. Heb me daar inmiddels ook op georiënteerd doordat ik geen enkele urgentie bij Tmobile voel na deze structurele  wanprestatie.

Reageer