Alles over 'bridge taps'

Alles over 'bridge taps'
Reputatie 7
Badge +16

Ervaar je problemen met je verbinding en hebben wij vastgesteld dat een bridge tap de oorzaak is? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat een bridge tap nu precies is? In dit topic vind je meer informatie over de zogenaamde ‘bridge tap’ en hoe je deze kan verwijderen!

Wat is een bridge tap?
In jouw woning is een aansluitpunt aanwezig waar het internet binnen komt. Dit is het zogenaamde ISRA-punt. Dit ISRA-punt moet het eindpunt zijn van de telefoonlijn die vanuit de wijkcentrale onder de grond naar jouw huis loopt. In het geval van een bridge tap is het ISRA-punt niet het eindpunt, maar loopt er vanaf hier nog een vertakking verder. Door deze vertakking ontstaat er storing op de lijn waardoor het modem niet (meer goed) online komt.

De meest voorkomende vorm van een bridge tap is een oude telefoonaansluiting die niet meer gebruik wordt. Vroeger had men vaak meerdere telefoons in huis, bijvoorbeeld een toestel op de slaapkamer. Hiervoor werd een kabel doorgetrokken, zodat op elk punt in huis de telefoon over ging wanneer er iemand belde. Als deze kabel niet meer gebruikt wordt maar nog wel aangesloten is dan kan dit zorgen voor een verstoring van je internetsignaal.

Hoe werkt een bridge tap?
In de afbeelding hieronder zie je het effect van een bridge tap. Het signaal komt van onder binnen, en gaat naar boven. Je ziet dat er een aftakking naar links is, waardoor het originele signaal eigenlijk een “afslag” neemt naar links. Dat geeft in de eerste plaats een stukje verlies, maar dit hoeft niet altijd voor grote problemen te zorgen. Maar, aan het einde van de aftakking kan het zijn dat het originele signaal wordt teruggekaatst. Wat er dan gebeurt, zorgt in de praktijk voor de meeste problemen. Dit zorgt er namelijk voor dat niet alleen het originele signaal bij het modem terecht komt maar ook een echo van datzelfde signaal. Het modem kan dan het originele en het “echo” signaal niet meer goed van elkaar onderscheiden. Daardoor wordt het modem onstabiel en valt het signaal weg omdat het modem geen goed onderscheid meer kan maken tussen de twee signalen.

3a15ddd2-9349-49b3-963f-c6259e36127f.jpg

 


Kan Odido mijn bridge tap verwijderen?
Odido helpt je graag bij het instellen van je diensten en het aansluiten van het modem op het ISRA-punt. Alles ná het ISRA-punt is onderdeel van de woning, hier kan onze monteur dus niet mee aan de slag. Maar niet getreurd, je kan deze aftakking zelf verwijderen!

Hoe kan ik dit zelf verhelpen?
Odido maakt gebruik van telefonie via een internetaansluiting dus de oude aftakking van de telefoonlijn is hiervoor niet nodig en kan je zelf verwijderen. Door het ISRA-punt te openen en hierachter de lus weg te halen of de aangesloten stekker los te halen kan je de bridge tap in de meeste gevallen simpel afkoppelen.

Toch hulp nodig?
Uiteraard is niet iedereen even technisch aangelegd, maar gelukkig biedt onze Community hulp! In dit topic vind je een overzicht van de verschillende soorten ISRA-punten.
Zo kan je zelf met de foto’s zien welke situatie bij jou van toepassing is en hoe je deze kan verhelpen. Durf je het zelf niet aan? Dan kan onze installatiepartner Guidion of een installatiebedrijf bij jou in de buurt je verder helpen. Zij brengen hiervoor wel kosten in rekening. Vragen? Stel ze gerust hieronder!

 


181 reacties

Reputatie 1

Hoi Tmobile, 

Ik wil graag mijn modem/router die ik van Tmobile heb, laten bridge zodat deze provider-router alléén een output geeft op de LAN 1 lijn  (zelfde als bij Ziggo). en deze vervolgens te koppelen aan mijn eigen aangeschafte router. Is er dan een Bridge tap nodig?

Reputatie 7
Badge +14

Nee, dat is bridge mode. Dat wordt niet ondersteund bij t-mobile. Er zijn wel diverse topics waar je jouw eigen router achter het t-mobile modem hangt in DMZ.

Beste medewerker/community,

Op afstand is geconstateerd dat er een bridge tap in mijn aansluiting zit. Via een email link ben ik hier terecht gekomen en heb mijn isra punt gecontroleerd op ‘lussen’.

Volgens mij zit er niet zoveel anders aan het isra punt dan zou moeten? Er is een half jaartje terug een monteur geweest van Gideon vanwege ruis op de verbinding en deze heeft dat toen verholpen.

Weet iemand wat ik door moet/kan knippen of wat hier niet aan klopt?

Alvast bedankt

 

Die kabel die vanaf die losgehaalde lasdop wegloopt naar rechts hoe lang is die en waar loopt die heen.

Die behoor je op max 15 cm af te knippen en dan het meegeleverde aansluitdoosje te gebruiken en daar de DSL kabel in en naar het modem.

 

@Doornekamp33 
Dank je wel voor je reactie en informatie!

De kabel loopt ongeveer 1 meter verder door een redelijk dun schot en komt uit in het dsl aansluitpunt (met bijgeleverd  aansluitdoosje/verloopkastje) dat naar de modem gaat. Dit is zo door een monteur geinstalleerd.
Wat ik nu begrijp kan ik de modem dan het beste zo dicht mogelijk bij het isra-punt aansluiten.

Ik heb het vermoeden dat er nog een ander israpunt binnenkomt (door de witte plastic buis) die naar de bovenburen leidt, kan misschien ook het probleem geven.

Ik ga in ieder geval proberen de kabel in te korten op max 15 cm.:v:

Die andere kabel naar de bovenburen kan geen problemen geven, die loopt apart naar de centrale.

Haal in ieder geval niks los aan de ISRA kant, gaat het mis kunnen de kosten voor jezelf zijn, kabel zo kort mogelijk maken kan al een boel.schelen.

Reageer