Beantwoord

Trage SMS

  • 4 May 2024
  • 9 reacties
  • 50 Bekeken

Al een langere tijd verzenden mijn smsjes ontzettend traag of soms voor enkele uren helemaal niet.

Google Messages resetten heeft weinig invloed gehad.

RCS berichten gaat zonder moeite alleen smsjes blijven vaak ontzettend lang op afwachten staan.

 

Mocht het relevant zijn;

Google Pixel 5, laatste android 14 update.

icon

Beste antwoord door Pharwin van Odido 7 May 2024, 11:56

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hi Wolfie, wat apart dat het versturen van SMS'jes zo langzaam gaat - ik ga m'n best doen om dit voor je op te lossen! Gaat het (ook) om 'normale’ SMS-berichten of alleen om Google Messages? Heb je verder wel een goede verbinding als SMS'jes op afwachten staan? Bijvoorbeeld met bellen en internetten? Of zou je dit eens voor me willen testen? Zie je ook nog iets anders in beeld/gebeurd er verder nog iets of zie je alleen afwachten staan?

Ik hoor het graag van je! 😄

Hi,

 

Dit gaat puur om SMSen.

De smsjes blijven op afwachten van versturen staan ook terwijl ik aan het bellen ben.

Het lijkt ook extra lang te duren als ik een link probeer te versturen.

Het lijkt het langst te duren als ik onderweg ben maar daar ben ik niet 100% zeker van.

 

Hopelijk kun je daar iets mee.

Reputatie 6
Badge +6

Hallo @MPWolfie, ik help je ook graag verder hiermee! Het zou kunnen dat het aan de dekking ligt  Ik heb gelijk een kijkje genomen op onze dekkingskaart: https://www.odido.nl/netwerk/dekking en ik zie geen storingen en/of werkzaamheden bij jou in de buurt, waardoor je dit ervaart. Had je toevallig al je telefoon opnieuw opgestart? Vaak wil dit nog wel eens helpen! 

Zou je voor me kunnen controleren of de software van je toestel up-to-date is? Daarnaast kun je ook de instellingen van je netwerk van je telefoon resetten. Bij een Android toestel doe je dit op de volgende manier: Instellingen > Algemeen beheer. Kies vervolgens voor Resetten en daarna voor Netwerkinstellingen resetten. Indien je een iPhone hebt dan doe je dit zo: 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'.  

Ik verneem graag een reactie of dit helpt! 

Hi,

 

Ik zet mijn telefoon elke nacht uit en mijn systeem is helemaal up to date.

De netwerkinstellingen zijn inmiddels ook al gereset alleen blijft het probleem het zelfde.

Een kwartier na de netwerk reset heb ik geprobeerd te smsen en 10 minuten later zijn ze pas verzonden.

Mijn telefoon heeft overigens een eSim in gebruik, ik weet niet of dit probleem vaker voorkomt bij eSim dan normaal.

 

Hopelijk kun je hier iets mee.

Reputatie 6
Badge +6

@MPWolfie dank voor de toelichting! In dat geval, ga ik een case voor je doorzetten naar één van onze technische specialisten om het uit te laten zoeken. Om ze alvast een goed beeld te geven van de situatie, heb ik nog wat informatie van je nodig. Zou je drie recente voorbeelden met mij kunnen delen met tijdstip, locatie en het nummer waar de SMS naar toe wordt verstuurd? Mocht je een foutmelding of iets tegenkomen bij het versturen, zou je dan hiervan een screenshot met mij willen delen? Dan kan ik het voor je doorzetten! 

 

Waar kan ik dit privésturen?

Overigens ben ik er vandaag achter gekomen dat de tegenpartij mij wel direct smsjes kan sturen. Deze komen ook per direct aan. Alleen kan ik niet naar de tegenpartij sturen. Erg vreemd.

Hopelijk heb je een prive email adres waar ik dit naar kan sturen.

Reputatie 7
Badge +9

Hoi MP, je kan de voorbeelden simpelweg in dit topic reageren. Het gaat alleen om datum, tijdstip en locatie. De SMS zelf hoeft er uiteraard niet bij. Een screenshot kan ook alleen via een reactie hier gestuurd worden en niet via een privébericht. Zorg er hier wel voor dat er geen persoonlijke gegevens in staan - alleen de foutmelding mocht je die krijgen. Wil je het toch liever privé sturen, dan kan je op deze link klikken om naar Pharwin zijn profiel te gaan. Klik dan op 'Stuur bericht’. Mag ook naar mij, dan klik je op mijn foto hier links boven. We zien je bericht met de voorbeelden graag tegemoet! 😄

Bij deze een screenshot. Zoals je kunt zien is het bericht verstuurd om 14:12. De foto word via Google Messages omgetoverd tot een google.photos.com link of iets dergelijks.

Dus in de transcriptie zal deze niet als foto zichtbaar zijn maar als een URL.

Weet dat het bericht waarschijnlijk later dan 14;12 in de transcriptie komt te staan aangezien deze nogsteeds niet verstuurd is.

Ik heb vandaag een nieuwe eSim gehaald bij een Odido winkel en het probleem blijft het zelfde.

Wat ik heb vernomen is dat ik gewoon kan SMSen.

Losse tekst berichten versturen gewoon direct.

Linkjes in het algemeen versturen ook per direct.

Alleen zodra ik een foto probeer te sturen, en Google daar automatisch een linkje van maakt, verstuurd hij pas na enkele minuten of uren.

Dus ik denk dat het probleem bij de foto functie van Google Messages ligt.

Aangezien alles werkt tot ik een foto stuur. En alles wat ik daarna stuur moet afwachten tot de foto verstuurd is.

 

Ik ga hier gelijk een ticket voor starten bij Google maar vraag nogsteeds of jullie mee kunnen kijken of jullie iets zien aan jullie kant.

 

Hopelijk was dit behulpzame informatie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Martin 

Reputatie 6
Badge +6

@MPWolfie bedankt voor de informatie! Ik heb gelijk een case voor je doorgezet naar ons IT-team (casenummer: 70752768). Zij zullen dit voor je onderzoeken en binnen enkele dagen bij je terugkomen met meer duidelijkheid of alles vanuit onze kant goed staat ingesteld en er niks geks te zien is. De verwerkingstijd is momenteel 5 dagen. Het zou best kunnen dat ze binnen een paar dagen contact met je opnemen, maar houd er rekening mee dat het maximaal 5 dagen kan duren. Ze zullen telefonisch contact met je opnemen en als dat niet lukt, dan per e-mail. Het is voor nu even geduldig afwachten! 

Mocht je in de tussentijd nog andere vragen hebben, laat het dan gerust weten! 

Reageer