Beantwoord

Vraag over betekenis waarden HG659 modem

  • 21 November 2017
  • 20 reacties
  • 371 Bekeken

Goedemorgen!

In het Huwaii modem van TMobile thuis wordt er gesproken over "Upstream noise safety coefficient (dB):" en "Downstream noise safety coefficient (dB):". Deze waarden zijn bij mij momenteel respectievelijk *5* en *5.4* (schommelt beide zo rond de 5).

Moeten deze waardes nu hoog of laag zijn voor een goede verbinding?
icon

Beste antwoord door Hidden.nld 25 November 2017, 17:50

Bekijk origineel

20 reacties

Reputatie 7
Hi koeroe, het aantal dB's moeten tussen een bepaalde waarde zitten voor een goede verbinding (de exacte waardes moet ik je op dit moment even schuldig blijven) maar als deze waardes niet goed zijn dan is er vaak wat anders aan de hand. We hebben je verbinding gemonitord naar aanleiding van je melding en deze ziet er de afgelopen twee dagen goed uit. Mocht je toch nog problemen ervaren zou je dan op dat moment een speedtest willen doen, zowel bedraad als via wifi, en mij de screenshots door willen sturen? Dan gaan we dit meteen verder uitzoeken!
Nou stabiel zou ik het niet noemen. Alleen vandaag al is de verbinding er al driemaal uitgeklapt rond 03:35 (toegegeven ik was toen nog niet wakker), rond 08:15 en om 08:37 (zie attachments).

De downstream is rond de 5.3 en de upstream rond de 5.1 (zie ook attachments). Viel mij wel op dat de waardes beter leken te worden als de output power iets is toegenomen (bij output power van rond de 12.5 was de downstream 5.7). Geen idee of het gerelateerd is. Ik ben geen xDSL expert.

Nu heb ik inmiddels tweemaal contact gezocht met de helpdesk maar ik zie geen enkele verbetering of tot nu toe nog enige actie van jullie kant uit. Wat gaan we hier aan doen? Ik ben pas net klant en dit is niet echt de ervaring waar ik op gehoopt had.
En om op je eerdere vraag te reageren (speedtest). De eerste attachment is op de Wifi (5 ghz) en de laatste is bedraad.

Snelheid is prima en daar ben ik verder tevreden mee. Waar ik echter ontevreden over ben: een willekeurig uitvallende verbinding.
Reputatie 7
controleer eerat even de bekabeling in huis. als je bijvoorbeeld de kabel vanaf het isra heb verlengt dan kan dit een instabiele verbinding veroorzaken. het bewte is dan om de interne bekabeling te vervangen voor norm88 bekabeling. afhankelijk van de aansluiting kan je ook de bekabeling in de aansluitdoos even opnieuw aanstrippen.
een modem heeft ongeveer 10 dagen nodig om zich af te stemmen op de lijn. in die tjd kan de verbinding worden verbroken doorgaans 1x per 24h.
Inmiddels weer contact gehad met helpdesk. Modem viel opnieuw uit. Lijkt wel minder frequent dan afgelopen dagen. Een dezer dagen mogelijk contact met monteur om de boel eens te checken thuis!

Dat van bekabeling thuis: is zeker een optie! Isra punt blijkt overigens er oud te zijn (oud PTT 90'er jaren ding). Eerst wil ik samen met monteur Isra punt checken en in ieder geval uitsluiten waar het probleem zit (binnen of buitenshuis).
Reputatie 7
Hi koekeroe, de lijn lijkt aan onze kant weer stabiel, ik heb onze netwerkspecialisten met klem verzocht om hier nogmaals goed naar te kijken en heb de door jou aangeleverde screenshots bijgevoegd met uitleg. Één van mijn collega's neemt contact met je op, we gaan voor je aan de slag!
Het lijkt stabiel maar is het vooralsnog niet. Vandaag (rond 16:00) werd wederom mijn verbinding verbroken. Ook nog niets van TMobile, monteur of KPN vernomen.
En wederom rond 21:50 tijdens TV kijken en online gaming. Het is nu inmiddels al meer dan een week aan de gang en er zit geen schot in de zaak.
Reputatie 7
Hi koekeroe, ik had inderdaad al in de gaten dat het niet daadwerkelijk stabiel is ondanks dat dit aan onze kant zo lijkt 🙂 We gaan daarom een monteur bij je langs sturen om dit op te lossen! De opdracht is vanochtend doorgezet, ik verwacht dat er na het weekend contact met je opgenomen wordt, mocht dit ondertussen nog niet gebeurd zijn. We gaan voor je aan de slag!
Kijk, dat is een goede stap! Ik wacht het weer even af.
Vorige week is er een monteur langs geweest met een nieuw modem. Sindsdien ben ik niet meer offline geweest (nu +6 dagen up). Positief!

Gebeurt dit vaker bij dit type modem?
Reputatie 7
Gelukkig gebeurt dit niet vaker. Maar bij elk modem kan er wel eens iets mis gaan. Zelfs bij modems die gloednieuw uit de fabriek rollen. Hoe dan ook, ik ben blij dat het weer werkt. Bedankt voor de update!
Ook na nieuw modem toch weer problemen gehad. Toen ik mijn ISRA punt controlleerde lijkt het erop dat deze z'n beste tijd heeft gehad (toen ik onder het bovenste kapje keek klapte meteen de verbinding eruit). Op vrijdag 16 feb heb hier contact over gehad met de helpdesk. Ik zou snel meer horen.

Wederom niks gehoord dus afgelopen week (dinsdag 20 feb) weer gebeld . Toen te horen gekregen dat ik uiterlijk vrijdag zou worden teruggebeld. Dat is wéér niet gebeurd.

Tot nu toe niet echt een hele soepele ervaring sinds ik klant ben. Ik had hier toch wel meer van verwacht!
Ter info... zit zijn de waarden op dit moment. De downstream lijkt de laatste dagen hoger te zijn dan voorheen alsmede de output power... geen idee of dat verband met elkaar houdt (was voorheen altijd rond de 5.2). De upstream is een stuk lager (4.9).
Ook vandaag meermaals verbinding verloren. Ik kwam dit topic tegen bij de Consumentenbond en ik vond dit erg herkenbaar klinken: https://community.consumentenbond.nl/computers-elektronica-5/t-mobile-thuis-internet-storingen-na-overgang-vanaf-vodafone-947

Vandaag 3 maal geprobeerd te helpdesk te bereiken maar steeds lang in de wacht gestaan. Ik heb het maar opgegeven.

Kunnen jullie hier aub dieper induiken ipv. "de lijn is gemeten maar goed bevonden", "graag het modem resetten" of "controlleer je bekabeling". Die trucjes kennen we inmiddels. Ik ben een techneut en zou het fijn vinden ook zo behandeld te worden 😉
Inmiddels contact gehad met helpdesk. Van het contact van 20 feb was helemaal geen notitie gemaakt. Inmiddels heb ik een ticket van te technische helpdesk toegewezen gekregen eindigend op ***618.

Wellicht ten overvloede, maar dit is een impressie van mijn huidige ISRA punt. Ik heb gemerkt dat de verbinding wegvalt als je er bijv. perongeluk tegen aan stoot. Dat lijkt er haast op dat de draadjes intern er niet meer lekker inzitten.
Reputatie 7
Hi koekeroe, bedankt voor de uitgebreide informatie! Ik heb het meteen nagekeken en ik zie dat mijn collega gisteren een opdracht heeft uitgezet naar de netbeheerder (KPN) om de aansluiting te onderzoeken en het probleem te verhelpen! Het ISRA-punt is namelijk de verantwoordelijkheid van de netbeheerder en wij mogen hier zelf geen werkzaamheden aan verrichten maar zijn je natuurlijk graag van dienst zijn om dit op te lossen! 🙂
Yes. Ik kreeg een SMS van KPN met daarin een afspraak link. Afspraak staat voor morgen. Fingers crossed!
De KPN monteur is langsgeweest en constateerde een los geraakt draadje in het ISRA punt. Daarnaast heeft het ISRA punt een upgrade gegeven. So far so good. Nu hopen dat de problemen nu wegblijven!

For future reference: de SNR moet idealiter tussen de 5 en 6 zijn volgens KPN.
Reputatie 7
Hi koekeroe, goed om te horen dat het allemaal gelukt is en mooi dat ze de ISRA meteen ge-upgrade hebben! Één uit het tijdperk van de PTT was misschien ook wel aan een upgrade toe 😉

Reageer