Beantwoord

Omzetting DSL naar Glas mislukt

  • 22 October 2021
  • 38 reacties
  • 556 Bekeken

Reputatie 1

Weken geleden is eindelijk na jaren door KPNnetwerk glasvezel aangelegd. Uiteraard wil je daar gebruik van gaan maken. Een week of 4 geleden een verzoek ingediend om per 21 okt een netwerkswitch uit te voeren van VDSL naar Glas. 

Gisteren was het dan zover. De Guidion monteur staat netjes om 8:30 op de stoep. Mediaconverter aangesloten. Helaas geen enkel licht op de glasvezel. Monteur vertrokken met de mededeling dat hij om 12:00 zou informeren of er dan wel licht op de glasvezel zou staan. KPN moest immers nog een patch uitvoeren. Het PON ledje zou dan structureel gaan branden. Van de monteur niets meer gehoord. Pas na aandringen bij Guidion rond 16:40 even contact gehad. Nog geen licht op de glasvezel. 

Klantenservice zegt van niets te weten want backoffice probleem. Vouchers heb ik inmiddels in bezit. Had toch al onbeperkt. Status onbekend. Waarschijnlijk gaat backoffice een monteur aansturen . Gaat 3 - 5 werkdagen duren.Maar ja, of dit daadwerkelijk in gang is gezet is onbekend. 

 

Waardeloos dat klantenservice geen benul heeft van wat voor status dan ook.

Ondertussen dien ik thuis te werken voor buitenlandse klanten.

 

Misschien is er hier een forum medewerker die meer kan vertellen hoe het nu wel zit bij backoffice?

icon

Beste antwoord door Boris 25 October 2021, 14:08

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

38 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @ac6693, heb je een goed weekend gehad? Zou je ons morgen op de hoogte willen stellen van hoe de afspraak gegaan is? Ik ben super benieuwd hoe het uiteindelijk opgelost wordt - heb stiekem zo mijn vermoedens natuurlijk. Alvast bedankt en veel succes morgen!

Reputatie 1

>>Zou je ons morgen op de hoogte willen stellen van hoe de afspraak gegaan is? 
Jazeker. Geen probleem. Ben natuurlijk benieuwd naar je vermoedens. Ik ga er vanuit dat het probleem nog steeds aan KPN kant zit. 

Reputatie 1

Bij toeval stonden de KPN monteurs vanmiddag al voor m’n deur ipv morgenochtend. Want ze hadden tijd over en wilde zoveel mogelijk storingen wegwerken.

Het probleem ligt niet bij KPN. Totale glasvezel doorgemeten vanaf PoP naar huisaansluiting. Was prima in orde. Controle van de aansluitingen in centrale op ODF eveneens.

Het probleem ligt bij T-Mobile…. Ik moet ander glasvezel modem hebben. Mijn vermoedt een witte Huawei. 

Wat heeft T-Mobile gedaan, die hebben een Nokia voor de twee keer naar me toegestuurd. Een exact dezelfde als ik al had. Juist daar nog eens over nageteld of dit wel juist was. Vaag verhaal gekregen dat dit de goede was want een Nokia werkte maar op een bepaalde frequentie.  Of te wel: Bij T-Mobile hebben ze echt geen idee wat ze nu uitgeleverd hebben. En klantenservice hangt verhalen op die niet kloppen. Incompetent, te bizar voor woorden. 

Kortom, ik moet nu een witte Huawei hebben ipv Nokia. Dat wordt weer bellen met die klantenservice. Dan moet er natuurlijk weer een Guidion monteur ingepland worden die de stekkertjes in mag gaan pluggen.. En voordat ik die Guidion monteur weer ingepland heb, zijn we weer weken verder want Guidion is eveneens hopeloos om een afspraak op korte termijn in plannen. Prutsers!

 

Man man man wat een bak ellende daar….. 

Ik ga T-Mobile officieel in gebreke stellen. Dit is niet normaal meer te noemen.

 

Reputatie 7
Badge +15

Weet nu dat via de klantenservice het juiste Nokia kastje met het juiste serie nummer aangesloten zit

 

Hallo @ac6693 

Na deze reactie van 5 dagen geleden was het wel duidelijk, een Nokia ONT bij een 1000 Mbps abonnement 😅🤔

Reputatie 1

Weet nu dat via de klantenservice het juiste Nokia kastje met het juiste serie nummer aangesloten zit

 

Hallo @ac6693 

Na deze reactie van 5 dagen geleden was het wel duidelijk, een Nokia ONT bij een 1000 Mbps abonnement 😅🤔

Ik had ook zo mijn twijfels. Twee keer over gebeld met klachtenservice. Maar ze wisten toch echt zeker dat het juist was om dezelfde te sturen..

En inderdaad, Ze hebben me zelfs het ‘juiste’ kastje met het juiste serienummer laten aansluiten.. 

Echt niet te geloven!! En zie nu maar én het juiste kastje te krijgen én dan nog op korte termijn een monteur.. Ho-pe-loos.

 

Reputatie 1

En klantenservice doet weer eens helemaal niets… Snappen het probleem niet. Zeggen er weer spoed achter te zetten. Totaal ongeloofwaardig

Reputatie 1

Gisteravond nog contact gehad met Lisa van Webcare. Lisa schrijft dat technische dienst het gelukt is om de juiste ONT aan te vragen. 
Ben benieuwd wanneer die juiste ONT mijn kant daadwerkelijk op gaat komen. De lijn schijnt al actief te zijn.. 
Stapje voor stapje…. 

Reputatie 7

Hi @ac6693, top dat jij ook via deze weg deelt dat (eindelijk) de juiste ONT jouw kant op is gestuurd! Ik ben van alle markten thuis en bevindt mij ook hier op de Community haha. Zoals ik gisteren ook aangaf bij je, hoor ik heel graag een update van jou zodra jij de juiste ONT in huis hebt. Hij is gisteravond opgestuurd, dus ik vermoed dat jij deze binnen een paar dagen in huis hebt. Laat jij het ons weten? Fingers crossed dat jij snel van jouw nieuwe verbinding kunt gaan genieten! 😊

Reputatie 1

vandaag mijn witte Huawei aangekomen. Heb deze natuurlijk meteen aangesloten. 
En WEER een knipperend PON ledje. WEER geen internet, tv en huistelefoon. 
Begin nu echt compleet gestoord te worden van frustratie.. 

WIE o WIE kan me nu weer verder helpen. Moet dat ding toch weer wel geactiveerd te worden? 

 

Laatste Hulpkreet!!!

Reputatie 7
Badge +15

@ac6693 

Normaal moet deze wel geactiveerd worden door een monteur, wellicht kan een moderator dit doen op afstand.

Reputatie 7

Hi @ac6693, super dat de ONT binnen is en je deze gelijk hebt opgehangen! Ik heb mijn collega van de technische dienst net aan de mouw getrokken en ik heb net het goede nieuws gekregen dat alles bij je werkt. Hij heeft dit zojuist voor je gefixt. Ervaar jij dit nu ook? Zoals ik op Twitter ook aangaf, zou ik je wel willen adviseren om de monteur uiteindelijk nog alles te laten checken aangezien jij de ONT zelf hebt geïnstalleerd. Ik hoor graag van je of alles nu werkt zoals het zou moeten horen! 😁

Reputatie 1

Hoi Lisa,

Jazeker ervaar ik dit ook!! na het aansluiten opnieuw een knipperend PON ledje. Heb toevallig contact gekregen met de KPN monteur die afgelopen maandagmiddag bij mij thuis de glasvezel verbinding heeft doorgemeten tot in de PoP. 


Hij is vanmiddag nog even langsgekomen en heeft samen met T-Mobile technische dienst het probleem definitief kunnen verhelpen. 

Ik heb nu dus weer een mooie glasvezel verbinding… 

Heel erg blij met de hulp die ik van jou en van Cheyenne heb mogen ontvangen. Dankzij jullie hulp waren we vandaag niet zover gekomen. 

Cheyenne gaf verder nog aan op mijn vraag of ik alsnog een monteur moet inplannen mbt garantie dat dit niet verder nodig is. Zij heeft het volgende gemeld: “ Ik heb de technische dienst laten weten wat er precies is gebeurd dus ze zijn op de hoogte en zullen het sowieso administratief aan de achterkant regelen, ook wat betreft de garantie”.

Nogmaals dank!! Ik had tevens het geluk om een monteur van KPN te treffen in samenwerking met jullie. En deze community heeft wederom zijn dienst bewezen.
 

 

 

Reputatie 7

Yay, super om te lezen @ac6693! Namens mij en @Cheyenne: heel graag gedaan. Helemaal perfect, dan is het helemaal goed zo. Dankjewel voor deze fijne terugkoppeling en het mooie compliment. Zojuist heb ik gelijk de vergoeding van de dagen dat jij geen internet had in orde gemaakt. Je kunt dit checken in je My T-Mobile Thuis omgeving: https://thuismy.t-mobile.nl/rekeningen/compensaties. Heel veel plezier met jouw nieuwe snelheid en maak er een mooi weekend van!