Dagelijks packet loss, wifi en bedraad

 • 18 February 2023
 • 68 reacties
 • 1266 Bekeken


Toon eerste reactie

68 reacties

Reputatie 1

Monteur kwam langs om 1900 dit was precies het moment dat de problemen beginnen dus dat hielp.
Ik heb een nieuwe modem gekregen maar dit hielp niet, verder vond hij het ook heel apart dat het probleem specifiek alleen “download/ping en niet upload” was en dat het alleen in de avond gebeurd.
Ook laten zien dat een speedtest naar T-mobile perfect werkt terwijl dezelfde speedtest naar kpn (of elke andere server) niet werkt.


Het probleem is blijkbaar bij minimaal 4 andere mensen in regio deventer het geval en hij gaat het zelf ook doorzetten naar de backoffice aangezien hij het niet kan oplossen. Een andere klant had een probleem waar de tv bleef hangen omdat snelheid onder de 10 mb/s viel. 

Krijg morgen nog een lijnmeting, maar dat is al een keer eerder gedaan (verwacht dat deze dus ook weer “goed” terugkomt) en verder moet ik hem deze week op de hoogte houden van hoe de verbinding het deed.

Dus nogmaals het probleem is heel specifiek maar dus ook niet uniek, Tekes, ik en nu dus minimaal 4 andere klanten hebben dit probleem.
Hoop dus dat jullie ook nogmaals kunnen aandringen dat er actief gekeken/test wordt hoe het kan dat 
​​​inkomende pakketjes van buiten het tmobile netwerk een “overload” creëren waardoor de eindsnelheid effectief nul is.
De monteur gaat dit ook doorgeven via zijn kanalen.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Dylan1997, enorm bedankt voor je update! De monteur heeft inderdaad een notitie gemaakt en gaat dit doorzetten. Wil je mij hiervan op de hoogte houden?

@Dylan1997 @Tekes Ik heb precies het zelfde probleem op de aangegeven tijdstippen, ik woon zelf ook in Deventer, heb meerdere malen contact gehad met t-mobile ze zouden me terug bellen maar helaas ben ik al 2 weken verder zonder enig informatie, De packet loss heeft een grote impact op mijn leven omdat ik geld verdien met gamen. Als dit niet word opgelost moet ik helaas overstappen naar een andere provider dit zou erg jammer zijn want ik ben al jaren tevreden klant bij t-mobile. @Tommie ik hoop dat jullie snel met een oplossing komen.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @QRSN, welkom op onze Community! Mag ik je vragen om een aantal testen uit te voeren op het moment dat je dit ervaart? Dan kan ik met zoveel mogelijke informatie dit doorzetten naar onze techneuten!  Om je snelheid goed te kunnen inschatten en te achterhalen wat er aan de hand is, ontvang ik graag enkele screenshots van snelheidstesten. Zou je onderstaande stappen goed willen volgen? Als de testen niet aan onderstaande eisen voldoen, kunnen we geen onderzoek starten.

 • Ga via een browser naar www.speedtest.net/apps en download de app voor het device waarop je de speedtest wil uitvoeren
 • Sluit alle programma's af voordat je de snelheidstesten start, vergeet niet een eventuele VPN uit te schakelen
 • De computer of laptop dient bekabeld te zijn aangesloten, een speedtest van een TV of spelcomputer kunnen wij niet gebruiken
 • Voer de speedtest uit. Voor een goed beeld is het het beste om op verschillende doelservers te testen. Onder de grote GA knop kun je een server kiezen. Is de snelheid ver onder wat het zou moeten zijn? Voer dan nogmaals een speedtest uit op hetzelfde device met minimaal vijf minuten tussen de speedtests.
 • Maak minimaal twee screenshots, van speedtesten op verschillende doelservers en zorg dat je hele bureaublad zichtbaar is inclusief je verbindingstype (het is belangrijk om te kunnen zien dat er bekabeld getest is)
 • Maak een screenshot van het taakbeheer (Task Manager, op Windows) of activiteitenmonitor (Activity Monitor op iOS): In Windows vind je deze door op CTRL+ALT+DEL te drukken; kies voor meer details als deze niet direct zichtbaar zijn In Apple MacOS kan je zoeken op "Activity Monitor" vanuit het Spotlight zoekvenster
 • Maak een screenshot van de IPconfiguratie: Windows: Via de zoekfunctie onder sneltoets “Windows + R", typ in: ‘’cmd’’ en druk op enter (of zoek naar Opdrachtprompt/Command Prompt in het Startmenu). Typ na het openen in: ipconfig/all en druk op Enter Apple MacOS: Via de Finder of het Spotlight zoekvenster de Terminal app openen. Typ in: /sbin/ifconfig en druk op enter. Dit geeft alle verbindingen weer die het device op dat moment heeft.
 • Wil je mij de screenshots in één keer toesturen en ervoor zorgen dat bovenstaande punten worden gevolgd?

 

Alvast bedankt!

Reputatie 1

tommie kom op nou, ik snap echt wel dat dit de standaard “to do” lijst is maar wanneer gaan jullie nou eens geloven dat er iets mis is met het tmobile netwerk in de regio deventer.
Het is geen toeval dat iedereen hier in deventer woont het is geen toeval dat de monteur in de laatste paar weken al bij 5 andere klanten met exact hetzelfde probleem is geweest. Iedereen gaat dezelfde testen geven en dan krijgen we weer niks te horen en weer van “we gaan kijken”.
 

 

Nogmaals ik snap echt wel dat jij/jullie ons proberen te helpen maar het is weer een week verder en ik heb weer niks gehoord en nu lees ik weer iemand die exact dezelfde problemen heeft en beginnen we weer van voor af aan. QRSN gaat wat testen geven die allemaal prima werken behalve tussen een uur of 7 en 11 op dat moment zullen alle speedtest van buiten het tmobile netwerk een snelheid van effectief nul geven en dan ga ik volgende week weer vragen om een update en krijg ik weer “geen nieuws we houden je op de hoogte”. 
 

Reputatie 7
Badge +9

@Dylan1997, ik ben het helemaal met je eens! Ik heb alleen deze informatie nodig om door te zetten naar onze techneuten. Zonder deze informatie kunnen zij niet aan de slag gaan voor de klant en wordt er vervolgens als nog gevraagd naar deze informatie. Ik heb ook meteen voor je gekeken of er een nieuwe update is over jouw situatie. Deze heb ik jammer genoeg nog niet.

Reputatie 2

@Tommie Ik ben een tijdje niet actief geweest maar zie dat er geen enkel voortgang is gewijzigd, hoe kan dit nou als een provider? Waar gaat het mis? Is er geen SLA binnen jullie ticket systeem?

Hebben jullie tenminste iets gevonden gerelateerd met het probleem die zich binnen Deventer voordoet?

Welke stappen zijn er genomen tijdens het onderzoek?

Hoor graag een antwoord

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Tekes, ik heb dit gisteren doorgezet naar een specialist bij onze Back Office. Hij gaat dit onderzoeken vervolgen en houdt mij hiervan op de hoogte. Hij gaat nu kijken of er een verband zit tussen jullie. Zodra hij voortgang heeft geboekt in het onderzoek, laat ik het jullie direct weten!

@Tommie Met alle respect, ik heb geen zin om de stappen te volgen die je mij hebt opgenoemd want daar zit het probleem echt niet aan. Het zou geen toeval zijn dat iedereen precies op het zelfde moment en tijdstip packet loss heeft, jullie moeten de probleem zoeken bij t-mobile niet bij de klanten, daarnaast moest ik ook via email een video sturen naar t mobile om te ‘bewijzen’ dat ik packet loss heb dat is ook weer leuk alsof ik uit mijn nek zit te lullen :D Mijn geduld raakt ook langzamer hand op, ik zal deze week nog afwachten en zal daarna helaas moeten overstappen naar een andere provider.

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @QRSN, dank voor je reactie.

Net als jij wil ik wil ook graag dat dit wordt opgelost, echter hebben we dan wel wat meewerking nodig! Ik heb je al meegenomen in het onderzoek, graag ontvang ik als nog de stappen die ik in mijn vorige bericht heb voorgelegd op verzoek van onze techneuten. Dit is niet alleen om de snelheden te achterhalen maar ook om te kijken wat er allemaal achter je netwerk zit. Wij kunnen niet alles van een afstandje zien. Dit helpt ons om onze werkzaamheden te versnellen en het euvel te achterhalen. Zou je als nog alle stappen zorgvuldig willen uitvoeren en hier kunnen delen?

Ik stel de moeite zeer op prijs, alvast bedankt!

Reputatie 2

Nou @Tommie,
Aangezien er weer niks vanuit jou kant gekomen is vraag ik het zelf weer.

Is er wat nieuws? Zo nee, wat gaan jullie nou eraan doen? Blijven jullie dezelfde onderzoeken doen?

Als jullie het probleem niet kunnen vinden en jullie ‘specialist’ ook niet. Dan moet er maar extra kosten gegeven worden voor een extern partij die het probleem wel kan vinden.

Snap niet dat dit probleem zich na zoveel maanden nog voordoet. Wordt er helemaal geen prioriteiten gesteld binnen T-Mobile?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Tekes, op dit moment heb ik geen nieuwe update hierover.

We zijn er mee bezig, op dit moment hebben we vijf klanten die het ervaren. Ze zijn nog steeds op zoek of dit met elkaar te maken heeft of niet. 

 

@Dylan1997 & @QRSN, graag hoor ik of de situatie bij jullie ook nog het zelfde is. 

 

Zodra ik meer weet laat ik het direct weten! 

@Tommie de situatie is helaas nog steeds het zelfde, ik ben helaas wel overgestapt naar kpn die ingaat op 25 april. Toch wou ik wel een update melden zodat de probleem van de anderen wel opgelost word. Mvg

Reputatie 1

Nog steeds exact hetzelfde

Reputatie 7
Badge +9

@Dylan1997 en @Tekes, ik heb hopelijk goed nieuws!

Ik heb net te horen gekregen dat het opgelost moet zijn, ik heb alleen confirmatie van jullie nodig. Zouden jullie een complete powerflip kunnen uitvoeren, eigen apparatuur loskoppelen en testen of het is opgelost? Ik hoor het graag!

 • Powerflip
 1. Haal de stekker van het modem en Media Converter/ONT uit het stopcontact.
 2. Wacht minimaal 10 seconden
  • Sluit eerst je Media converter/ONT weer aan en laat die 30 seconden opstarten. Sluit daarna pas het modem weer aan op de stroom.
 3. Doe de stekker terug in het stopcontact van de modem en laat alles volledig opstarten
 4. Controleer of de verbinding stabiel is.
Reputatie 1

@Tommie heb gisteren geen last gehad, ik zal vandaag en morgen nog even in de gaten houden maar het lijkt te werken. 
Bedankt voor de moeite en fijn dat het eindelijk weer lijkt te werken.

Reputatie 2

Was een week op een business trip, nooit verwacht dat het nog opgelost zou worden.
Zal vandaag en komende dagen controleren of het inderdaad is opgelost.

Kan er ook nog uitgelegd worden wat het probleem precies was? Zou dat graag willen weten aangezien het zolang heeft geduurd.

Reputatie 7
Badge +9

@Dylan1997 & @Tekes, bedankt voor jullie reactie!

Als het goed is moet het niet meer voorkomen. Ik wacht jullie reactie de aankomende tijd af. Hopelijk kunnen we eindelijk het boek sluiten. Het enige wat ik kan zien is dat er ergens een fout zat in de hardware. Dit hebben ze vervangen waardoor het opgelost moet zijn.

Reageer