[Info] PIN uitzetten op Huawei B2368

  • 9 July 2021
  • 0 reacties
  • 528 Bekeken

Reputatie 7
  • Oud-Moderator
  • 9719 reacties

Brandt het statuslampje van de buitenrouter rood? Hoogstwaarschijnlijk is er dan sprake van een PIN-beveiliging op de SIM, middels onderstaande stappen is dat te controleren en op te lossen.


Om onderstaande stappen te doorlopen is het belangrijk dat je bij de router kan en het “bankpasformaat”-kaartje hebt waar de SIM in geleverd werd. Op deze kaart staat namelijk de PIN-code.

Stap 1: Verbind een apparaat met de buitenrouter. Bij voorkeur een PC/laptop via internetkabel; maar de stappen werken ook via een smartphone middels WiFi.

Let op! Ook al is er geen sprake van een internetverbinding, er is nog wel een lokaal netwerk. Dat hebben we nodig voor de volgende stappen, controleer dus goed of je apparaat niet automatisch overschakelt naar een ander (WiFi) netwerk waar wel internet beschikbaar is.

Stap 2: Open een internetbrowser, navigeer naar de beheerpagina van de router en log in. Weet je niet hoe dat moet? Volg dan eerst de stappen in dit topic.

Stap 3: Je komt nu in het volgende scherm terecht. Als er inderdaad een PIN beveiliging actief is, zie je dit ook onderaan de pagina als melding naar voren komen. Klik op ‘OK’ om naar de juiste pagina te gaan (of kies voor ‘Network Setting’ -> Broadband)

 

Stap 4: Je krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij ‘Input PIN’ de 4 cijferige code in zoals die omschreven staat op het bankpas formaat kaartje waar de SIM in geleverd werd. Bevestig de invoer door ‘Apply’ te kiezen aan de rechterzijde.

 

Stap 5: Als stap 4 succesvol uitgevoerd is, krijg je nu het volgende scherm te zien. De SIM is op dit moment actief en zal een netwerkverbinding opstarten.

 

Stap 6: Om te voorkomen dat je bij een herstart van het apparaat deze stappen opnieuw moet doorlopen, is het verstandig om deze PIN beveiliging uit te zetten. Dit doen we door bij ‘PIN verification’ te kiezen voor ‘Disable’ in plaats van ‘Enable’. Voer nu nog 1 keer de PIN in bij ‘Input PIN’. Bevestig je keuze door ‘Apply’ te kiezen aan de rechterzijde.

 

Gefeliciteerd! Je buitenrouter zal vanaf nu verbinding maken met ons netwerk zonder eerst een PIN verificatie nodig te hebben, zelfs na stroomuitval of een reset van het apparaat. Mocht je nog vragen hebben kun je die hier natuurlijk als reactie achterlaten!


0 reacties

Geen reactie

Reageer