[FAQ] Slechte of geen verbinding 4G voor Thuis

  • 5 December 2016
  • 32 reacties
  • 12056 Bekeken

Reputatie 5
Heb je geen of een slechte verbinding met 4G voor Thuis? Graag helpen we je op weg om dit te verbeteren!

Heb je momenteel een trage of haperende verbinding, of heb je helemaal geen verbinding?

Ik heb een trage/haperende verbinding

Dit kan verschillende oorzaken hebben. We gaan kijken wat er mogelijk fout gaat.

1 Zijn er storingen?
Op onze Dekkingskaart kun je zien of er momenteel storingen zijn op ons netwerk. Is dit niet het geval? Ga dan verder naar stap 2.

2. Hoeveel streepjes bereik heb je op het modem?
In het rood omlijnde gebied zie je hoeveel streepjes bereik je hebt. Dit zijn er maximaal 3:1 streepje: Je bereik is niet sterk. Mogelijk ervaar je hierdoor een trage of haperende verbinding. Ga door naar stap 3.
2 streepjes: Je bereik is redelijk goed, dus je zou een stabiele verbinding moeten kunnen ervaren. Werkt het toch niet goed? Ga dan naar stap 4.
3 streepjes: Je hebt een prima bereik! Mogelijk ben je verbonden met 3G in plaats van 4G. Op 3G is een lagere snelheid mogelijk dan op 4G, dus wellicht is dit de oorzaak dat je verbinding traag werkt of hapert. Ga door naar stap 4.

3. Plaats je modem dichterbij het raam
Omdat je bereik niet sterk is, is dit waarschijnlijk de oorzaak van je langzame of haperende verbinding. Probeer je 4G-modem dichterbij een raam te plaatsen en controleer of het bereik dan verbetert. Is dit niet het geval? Ga dan door naar stap 4.

4. Van welk netwerktype maak je gebruik?
We gaan nu controleren met welk netwerk je verbonden bent: 3G of 4G. Volg de volgende stappen:

- Verbind met je 4G voor Thuis netwerk (met WiFi of een kabel).
- Open je browser en ga naar http://192.168.8.1. Dit is de startpagina van je 4G voor Thuis modem.
- Je ziet nu de signaalsterkte en het netwerktype in beeld:


Onder de verbindingsstreepjes zie je 3G of 4G.
Staat er 3G? Dan helpt het om je modem vast te zetten op 4G. Het 4G netwerk van T-Mobile is landelijk dekkend, dus het zou ook op jouw locatie beschikbaar moeten zijn. Klik hier voor een uitleg om je modem vast te zetten op 4G.

Staat er 4G? Ga dan door naar de volgende stap.

5. Herstart het 4G-modem
Helpen de andere tips niet? Probeer dan je modem te herstarten. Dit bouwt de verbinding met ons mobiele netwerk opnieuw op en verhelpt het probleem in veel gevallen.

6. Nog steeds problemen?
Dien dan een Netwerkklacht in. Onze netwerkspecialisten controleren dan de verbinding op jouw locatie en kunnen je eventueel adviseren om een buitenantenne te bestellen.


Ik heb helemaal geen verbinding

Probeer eerst je modem te herstarten door de stekker eruit te halen en deze er na 10 seconden weer in te doen. Het modem zal dan opnieuw verbinding proberen te zoeken met ons netwerk.

1. Kleur van het "Mode" lampje
Wat is de kleur van het "Mode" lampje? Dit is het tweede lampje in onderstaande afbeelding.


1A (rood lampje): Er is geen verbinding met het T-Mobile netwerk. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
- Er zit geen simkaart in je modem;
- De pincode van de simkaart is niet uitgezet. Je word bij installatie al gevraagd om deze uit te schakelen. Hoe dat moet lees je in dit topic;
- Er is geen dekking, bijv. door een storing. Check je dekking en of er storingen zijn op de Dekkingskaart. Probeer ook om je modem dichterbij een raam te plaatsen;
- Je simkaart is (nog niet) actief. Controleer of de simkaart wel werkt als je deze in een ander toestel stopt (zoals je mobiele telefoon).

1B (blauw lampje): Er is verbinding met het T-Mobile netwerk. Controleer het volgende:
- Is je databundel wellicht op? Je kunt dan helemaal geen verbinding meer maken met internet. Ga naar My T-Mobile en controleer of je nog data over hebt uit je bundel.
- Brandt het WiFi lampje op het modem (lampje 3)? Zo niet, druk dan heel kort (minder dan een seconde) op het knopje "Wi-Fi" aan de rechterkant van het modem. Het WiFi lampje zou nu moeten gaan branden en je zou verbinding moeten kunnen maken met het modem. Werkt dit niet? Dan is je modem mogelijk kapot. Reageer in dat geval in dit topic, zodat onze technische specialisten nog een aantal tests met je uit kunnen voeren en eventueel het modem kunnen vervangen.
- Ben je verbonden met je 4G voor Thuis netwerk (via WiFi of een kabel)? Zo niet, maak er dan verbinding mee.

Werken deze tips niet? Ga dan door naar stap 2.

2. Verbindingsstatus controleren
Zorg dat je verbonden bent met je 4G voor Thuis-verbinding (WiFi of kabel) en ga naar http://192.168.8.1 in je browser. Je krijgt nu het volgende scherm in beeld met daarin één van de volgende statussen:
- Connected
- Disconnected
- No service
- Anders


2A. Connected
Er is mogelijk iets mis met het modem als er "Connected" staat en je nog steeds geen verbinding hebt. Reageer in dit topic, zodat onze medewerkers kunnen controleren of alles goed staat in onze systemen. Zij kunnen eventueel zorgen dat je door één van onze Technische Specialisten wordt teruggebeld, en zij kunnen eventueel het modem voor je omruilen als blijkt dat het aan het modem ligt.

2B. Disconnected
Je modem is niet verbonden met het T-Mobile netwerk. Probeer te verbinden met de stappen in dit topic. Werkt dit niet? Reageer dan in dit topic, zodat onze Technische Specialisten contact met je op kunnen nemen om dit verder te onderzoeken.

2C. No service
Het lijkt erop dat er geen dekking is. In een eerdere stap heb je al gecontroleerd of er storingen bekend zijn en dit bleek niet het geval. Mogelijk heb je ook al geprobeerd om je modem dichterbij het raam te plaatsen. Krijg je nog steeds de melding "No service", reageer dan in dit topic, zodat onze Technische Specialisten contact met je op kunnen nemen om dit verder te onderzoeken.

2D. Anders
Reageer dan in dit topic, zodat onze Technische Specialisten contact met je op kunnen nemen om dit verder te onderzoeken.


Mocht je naar aanleiding van dit topic nog vragen hebben over je 4G voor Thuis verbinding, laat het dan weten in een reactie op dit topic. We helpen je dan graag verder!

32 reacties

Reputatie 1
Ik krijg geen verbinding met mijn 4G voor thuis modem. Het wifi lampje knippert en het mode lampje knippert rood. Wie kan mij helpen? Afgelopen zondag heb ik verbinding gehad en vanmiddag heb ik minder dan 5 minuten contact gehad met het modem.
Reputatie 5
@hwejp

Vervelend dat je geen verbinding hebt! Heb je de stappen in dit topic al doorlopen? Wel vreemd dat het Mode lampje rood knippert, dit zijn we nog niet eerder tegen gekomen.We zijn benieuwd of het met de stappen in dat topic lukt om weer verbinding te krijgen. Zo niet, lukt het dan wel om het modem te benaderen op http://192.168.8.1, zoals in de instructie staat, of werkt dat ook niet?
Reputatie 1
Beste Dennis,

De stappen in dit topic heb ik doorlopen, geen resultaat. Vanmiddag heb ik de klantenservice gebeld en zij gaf mij een link door om de pincode van de simkaart uit te zetten. Deze was al uit. Het modem heb ik benaderd met een kabel, het resultaat was 'no service'. Waar kan het verder aan liggen?
Reputatie 1
Verder zijn er veel momenten dat het modelampje helemaal niet brandt of knippert. Het wifi lampje blijft wel knipperen.
Reputatie 5
Als je een melding krijgt "No Service", dan geeft het modem aan dat er onvoldoende 4G-bereik is om een goede verbinding op te kunnen zetten. Ik zie dat je op redelijke afstand van onze mast zit (zo'n 1,2 km). Merk je verschil als je het modem dichter bij een raam plaatst?
Reputatie 1
Ik heb meerdere ramen aan alle kanten van het huis geprobeerd. Ook op een ander adres met een goed bereik volgens de 4G bereikkaart op de website. Op alle plaatsen reageert het modem hetzelfde. Via WiFi is het modem niet bereikbaar, dat moet met de meegeleverde utp kabel. Is het modem wel goed?
Reputatie 5
Hallo Hweijp,Het lijkt erop dat er iets mis is met je modem, dus heb ik een omruiling voor je aangemeld. Je krijgt binnen 2 werkdagen een e-mail van de koerier om zelf een omruil afspraak in te plannen. Je krijgt dan een nieuw vervangende modem. Laat je ons weten of het met de nieuwe modem wel goed werkt?Als je in de tussentijd andere vragen of verzoeken hebt dan horen we het graag van je!
Reputatie 1
Hallo Issam,

Het nieuwe modem eind vorige week ontvangen en 4G voor thuis werkte direct zoals het hoort. Geen storing meer. Bedankt voor de support!
Reputatie 5
Hoi hwejp,Helemaal top! Bedankt voor je terugkoppeling. :DJe weet ons te vinden als je verder nog vragen hebt!
Hallo Dennis, ik heb het modem net ontvangen en aangesloten. Alles lijkt in orde, verbinding met modem is goed, lampje is blauw maar er staat geen 4G onder de streepjes maar 3G, en ik heb geen verbinding met het internet. Wat kun je me aanraden?

Groeten, René
Open je browser en ga naar http://192.168.8.1. Dit is de startpagina van je 4G voor Thuis modem.

ik kom niet op die startpagina. hij zegt: duurt te lang. Zit naast de modem en heb op deze plek in mijn huis uitstekende verbinding. Ik ben in de weer met wifi versterker...
plaatje erbij
Reputatie 6
@ivonia

Als je een wifi versterker wilt installeren lijkt het me beter om de modem via ethernetkabel te benaderen. Anders kom je veel te gemakkelijk in de situatie waarin je nou zit. WiFi van de modem kan crashen en/of in de problemen komen. WiFi van deze modem is niet erg stabiel is mijn ervaring.
snap ik maar wil niet aan een draadje zitten. Daarom wil ik wifi. toch bedankt
Reputatie 1
Aangezien in het TS staat, dat ik hier moet melden als er geen verbinding is, bij deze een verwijzing naar mijn topic omtrent geen 4G:

https://forum.t-mobile.nl/installatie-en-andere-technische-vragen-480/loosdrecht-3g-maximaal-haalbaar-geen-4g-281807/index1.html#post1398102Kunnen jullie technici hier naar kijken?
Reputatie 7
Hi Vanwijnen,Zo te zien is het al in orde! 🙂
Ik krijg mijn 4g modem niet werkend, Het mode lampje brand niet en het wifi lampje knippert. Het gekke is dat de modem een paar minuten werkte maar sindsdien niet meer. als ik de kabel van het modem op mijn computer aansluit krijg ik de no service melding.
Reputatie 6
@coensch

'no service' is iest met de mobile verbinding. De 4GvoorThuis SIMkaart moet ook werken in een smartphone. Probeer dat e.v.t. eerst en kijk of je buiten wel internetverbinding kan krijgen.Maar zorgen dat de 4Gmodemrouter op zolder voor raam staat in richting van mast zou moeten werken. Je kan via kabel op via http://192.168.8.1/ wel zien wat WiFi doet, e.v.t eerst even uitzetten als je toch aleen eest kabel gebruikt.
@tmoesel

Ik heb de simkaart in een smartphone gebruikt maar daar gaf het ook aan dat het geen signaal heeft.
Reputatie 6
@coensch

Je zei dat de modem eerst wel een paar minuten werkte, maar ik neem aan dat er nog noit een mobile verbinding tot stand is gekomen. T-Mobile bellen en kijken of SIMkaart wel actief is etc. Ik neem aan dat je het 4GvT pas hebt. Of SIMkaart is kapot gegaan in eerste minuten, maar lijkt me onwaarschijnlijker.
@tmoesel het bleek dat de smartphone die ik gebruikte niet geschikt was voor 4g, en nadat ik het in een andere smartphone heb getest bleek de 4g verbinding wel te werken. dus voor de duidelijkheid werkt de simkaart wel in een smartphone maar niet in het modem. mijn excuses voor de onduidelijkheid.
Goedemorgen,

Ik heb de boel aan de gang (geloof ik) en gisteren even een rondje door het huis gedaan, de bovenste 6 zijn van de B618S

Dit is met de wifi van zonder externe antenne en die lijk ik ook niet nodig te hebben.

Het enige vreemde is dat mijn downloadsnelheid veel lager is dan mijn upload, hebben jullie daar misschien een verklaring voor?Reputatie 6
@tmpst Het lijkt het meest waarschijnlijke dat het rond het tijdstip van testen op jouw locatie simpelweg te druk is voor downloads. In 'spitsuur op het mobile netwerk' kan de snelheid flink lager zijn dan wat het netwerk op jouw locatie in theorie zou moeten kunnen.

Verder is de kans groot dat jouw smartphone qwa 4G LTE transceiver een stuk geavanceerder is en beter presteert dan de B618.

4GvT is gelimiteert op 25Mbps/25Mbps DL/UL, maar kijk niet vreemd op als onder omstandigheden DL tot zo'n 10Mbps terugvalt. De gedachte is vaak dat zo'n groot apparaat met mogelijk tot externe antenne enz wel veel sneller zou moeten zijn dan een kleine smartphone, maar het is eerder andersom.

In meer rurale gebieden heeft de B618 een nadeel op het TMO NL netwerk t.o.v. een (highend) recente smartphone.
Elke avond valt de verbinding opeens weg van 22uur ongeveer tot s ochtends. Sinds 5 dagen. Niks veranderd in huis. Alles doorlopen zoals boven aangegeven alles gereset, pin veranderd . Modem geeft aan verbonden maar toch geen internet zowel via LAN als via wifi. Graag u hulp

Met vriendelijke groet

Frits
Reputatie 6
Elke avond valt de verbinding opeens weg van 22uur ongeveer tot s ochtends. Sinds 5 dagen. Niks veranderd in huis. Alles doorlopen zoals boven aangegeven alles gereset, pin veranderd . Modem geeft aan verbonden maar toch geen internet zowel via LAN als via wifi. Graag u hulp

Met vriendelijke groet

Frits


Om welk typenummer 4Gmodemrouter gaat het?

Het kan zijn dat de dagelijkse reset voor jou 4Gmodemrouter naar 22:00 verschoven is en dan blijft dat elke dag zo. Maar je moet dan binnen 5 minuten wel weer verbinding hebben, dus zal er nog iets anders aan de hand zijn. Wat meldt de datateller sent/received?

Reageer