Beantwoord

Keuzemenu gebelde centrale werkt niet.

  • 11 September 2022
  • 88 reacties
  • 1457 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie

Wanneer ik een helpdesk bel met een keuzemenu om naar de juiste afdeling te worden verbonden, werkt dit niet op mijn op mijn Gigaset handset E560.

 

Aan Gigaset gevraagd wat te doen.

 

Antwoord Gigaset:

Dit moet normaal wel mogelijk zijn. 

Als het basisstation van uw Gigaset E560 met een stekker (met 4 pinnen) in de muur verbonden is, verwijder deze eens voor 15 seconden, 

plaats hem terug voor 10 seconden en herhaal dit nog een tweede keer.

(geen resultaat)

 

Is het basisstation rechtstreeks met de router verbonden, controleer de volgende instellingen in de router:

Open het menu van de router.

In de settings, lokaal te benaderen met een browser via de URL moet staan:
Telephony > Telephone numbers > Edit (potlood achter het gewenste nummer, dit moet voor elke telefoonlijn apart) > Kopje ‘Additional settings’ > 'DTMF transmission’ > optie ‘RTP or in-band’ 

(geen toegang tot settings, volgens mij afgeschermd)

 

Wat gaat T-Mobile doen om dit probleem op te lossen?

 

icon

Beste antwoord door Lisa 14 September 2022, 11:48

Bekijk origineel

88 reacties

Reputatie 1

Hoi @Lisa Het probleem met de dooie lijn is niet weg, sterker: meer dan de helft van de telefoontjes |(zowel in- als uitgaand, meestal de eerste poging) geeft een doodse stilte. Hij gaat wel gewoon over.

Patroon: (alleen) van/naar mobiele nummers  lijkt het op. Mijn eigen 06 is schering en inslag.

NB: heb de T40 nogmaals gepowercyclet, tevergeefs, maakt geen enkel verschil.

 

 

@Te Wierik  Ook bij vast naar vast, loopt inmiddels ook weer een apart topic over; 

 

Reputatie 7

Hi @Te Wierik, hartstikke goed dat je hier opnieuw op terugkomt - dit gaan we namelijk voor je fixen! Heel fijn dat @Shilka alvast het bovenstaande topic meestuurt, zo kunnen we dit issue mooi op dezelfde plek houden. Kun je de stappen die in dat topic zijn genoemd volgen @Te Wierik en daar kunnen aangeven of dat heeft geresulteerd in de oplossing? Zo niet, dan hoor ik dat graag in het andere topic en wil ik vragen of je twee voorbeeldgesprekken met mij kunt delen in een privébericht. Hierin zie ik graag de datum en de tijd van twee gesprekken tegemoet waarbij je dit issue ervaarde inclusief de telefoonnummers. Dankjewel alvast!

Hi @Shilka, ook wil ik laten weten dat ik om een nieuwe status update heb gevraagd omtrent het keuzemenu issue! Er is alweer enige tijd overheen gegaan zonder update, dus hier zit ik bovenop voor je. Hopelijk kan ik hier snel meer over vertellen.

 

Dank je wel Lisa dat je hier bovenop blijft zitten. Helaas werkt de vaste telefoon nu met gewoon bellen ook al niet goed meer, dus ik neem aan dat een keuzemenu ook niet werkt als deze vanaf mijn vaste telefoon helemaal geen geluid meer hoort, dus ik hoop dat dat probleem eerder opgelost gaat worden dan dit 😃

Wanneer het bellen weer werkt kan ik weer keuzemenu's gaan testen als het nodig is. Nogmaals bedankt dat je dit zo goed bijhoudt! Gelukkig werkt het via prepaid wel, dus ik heb nog werkende opties 🙂

Reputatie 1

Zul je altijd zien @Lisa … zit je bij de tandarts in de wachtkamer, is de kiespijn over.

Mocht het weer opnieuw voorkomen, zal ik je een PB sturen met 2 gesprekken (datum, tijd, telefoonnummer). En iid, beter gaan we in dat andere topic verder.

 

Reputatie 7

Hi @Shilka, heel graag gedaan! Yes, ik ben het helemaal met je eens dat het andere issue eerst opgelost dient te zijn. Hier heb ik hopelijk wel goed nieuws over. Vanochtend heb ik in het onderstaande topic deze update gegeven:

Hi @Te Wierik, merci voor het melden! Ik hoop heel erg dat dit komt, omdat onze specialisten voor het weekend een aanpassing hebben verricht achter de schermen. Ik spreek jullie daar graag verder als blijkt dat er nog problemen zijn. 

Hey @Lisa ik heb meteen weer even geprobeerd. Ditmaal kwam ik een klein stukje door het keuze menu. Bij de eerste keer (toets 1) kwam ik een stapje verder, bij de tweede keuze (weer toets 1) werd direct de verbinding verbroken.

Daarna heb ik nogmaals hetzelfde nummer geprobeerd, en toen werd bij de eerste keuze meteen weer de verbinding verbroken.

Zelfde nummer als hiervoor en bij jullie bekend. Kom er nog steeds door met het keuze menu dus. (ter controle; via mobiel werkt het wel)

Reputatie 7

Hi @Shilka, hartstikke bedankt voor de aanvulling - topper! 💪 Ik ben op dit moment nog steeds in afwachting van een concrete update omtrent dit issue. Zodra ik hier iets over hoor, dan deel ik het hier direct met jullie. 

Hey @Lisa  Ik heb gisteren een email gehad dat het ticket gesloten is omdat het opgelost zou zijn;

 

Ik heb net geprobeerd, en het keuzemenu werkt nog steeds niet. Ik heb dan ook geen idee waarom het ticket gesloten is. Ga je er weer voor mij achteraan? 

 

Reputatie 7

Hi @Shilka, heel fijn dat je dit meteen bent gaan testen! Je bent mij net voor met jouw berichtje, want ik zie nu ook dat het is opgelost. Jeetje, het blijft wel een hardnekkig probleem zeg. Ik ga hier zeker voor je achteraan, want het hoort ook bij jou weer zonder problemen te werken. Je hebt hier net weer een e-mail over gekregen en ik heb ook gevraagd of mijn collega van de technische dienst dit weer zo snel mogelijk kan terugkoppelen naar onze IT-afdeling. Excuses voor de teleurstelling! 

Hey @Lisa  Ik heb het nieuwe ticket inderdaad al zien verschijnen. Zal ik je anders even in privébericht de exacte gegevens van mijn laatste poging doorgeven zoals dit in het modem VOIP gespreksgeschiedenis terug te vinden is (tijd - nummer-duur). Ik had nu weer dat de eerste keuze wel door kwam, maar bij de tweede keuze de verbinding meteen weer verbroken werd. Misschien kunnen ze er iets aan zien?

 

Reputatie 7

Hi @Shilka, als je dat zou willen - super graag! Heel erg bedankt voor jouw hulp. Ik zeg altijd maar, hoe meer informatie hoe beter. Dus dan zet ik dit gelijk door naar onze specialisten. 

Reputatie 3

Hier ook nog steeds problemen met het keuze menu: Na 1 keer een keuze gemaakt te hebben valt de lijn stil.
Telefoon is een Profoon.

Modem: Draytek Vigor2132F

Het probleem bestaat al maanden, misschien wel langer dan een jaar. Hopelijk komt er snel een oplossing.

Reputatie 3

Nog even een toevoeging: Instellingen VOIP zijn:

Caller IDType:  DTMF (SE/NL/FIN)

DTMF Mode:  Outband

Ik zie inmiddels dat er een modemvervanging voor mij geïnitieerd is in my t-mobile. Ik heb hier over mail verder niets over gehoord, maar ik neem aan dat dit ivm mijn keuzemenu problemen is? Als het vervangende modem er is zal ik kijken of dit de oplossing is voor mijn probleem! Het zou fijn zijn als alles weer werkt zoals het hoort zodat ik het forum weer even kan laten rusten. Misschien beter.

Reputatie 7

Hi @AlyZo, hartstikke goed dat je dit doorspeelt - hier help ik je namelijk graag bij! Ik heb voor jou een verzoek ingediend om het modem te swappen naar een Zyxel. Hier heb je net ook een e-mail over gekregen ter bevestiging. Als je met het nieuwe modem weer gebruik kunt maken van het keuzemenu, dan hoor ik dat graag en maak ik de vergoeding van de afgelopen maanden voor jou in orde. Houd je ons hiervan op de hoogte? 

Hi @Shilka, merci voor het aanstippen! Ik zie inderdaad dat het onderzoek is gesloten en dat er een ander modem jouw kant op komt. Zelf had ik nog wat dagen vrij, dus ik heb deze uitkomst zelf niet eerder gespot - excuus. Het klopt dus als een bus dat mijn collega een ander modem jouw kant heeft gestuurd om dit probleem aan te pakken. Super fijn als je ons weer op de hoogte houdt. Ik hoor graag van je en ben alvast aan het duimen.

Hele mooie jaarwisseling allebei! 🎉

@Lisa  Nu heb ik één zorg over het toesturen van een nieuw modem. Zorgt het plaatsen van een nieuw modem er voor dat ik een nieuw IP adres krijg?

Nu heeft mijn huidige IP meerdere geolocaties (gelderland, friesland, noord-holland, etc) maar die bevinden zich allemaal tenminste binnen Nederland waardoor ik nu geen problemen ondervind. Als ik een nieuw modem aansluit, loop ik dan niet de kans dat ik zo'n aangekocht buitenlands IP toegewezen krijg waardoor ik alleen maar de kans loop nog veel meer problemen te krijgen? Ik begin me nu echt serieus af te vragen of ik het risico van het verkrijgen van een ander IP adres bij t-mobile wel zou moeten willen nemen en of ik dus een nieuw modem wel aan zou moeten willen sluiten… Ik hoop dat je mijn zorgen begrijpt.

Reputatie 3

@Lisa , ik dacht dat ik al op jouw bericht had gereageerd, maar ik zie het niet terug.

Dank voord de acties, maar ik begrijp het niet helemaal. Ik heb namelijk al een Draytek modem. Krijg ik dan een nieuw model? Bovendien heb ik geen mail hierover gehad.

Groet en een gezond en gelukkig 2023 met weinig storingen.

Reputatie 7

Hi @Shilka, goede vraag van je! Ik kan je gelukkig geruststellen. Het plaatsen van een nieuw modem zorgt niet automatisch voor een nieuw IP-adres. Mocht dit zich toch voordoen, dan gebruiken we alleen beveiligde IP-pools en ranges. Een eventueel nieuw IP-adres zorgt zeker niet voor een buitenlandse locatie. Ik heb dit ook bij mijn collega's gecheckt en ook zij geven aan dat jij je hier niet druk over hoeft te maken. 

Hi @AlyZo, woops - excuses voor de verwarring! Ik heb net mijn eerdere bericht aangepast, want ik bedoelde dat het Draytek modem voor een Zyxel modem gewisseld gaat worden. Ik zie nu alleen dat mijn verzoek (nog) niet is goedgekeurd. Mijn collega van de technische dienst vraagt of je eerst nog een factory reset uit kunt voeren. In het onderstaande topic lees je hoe je dit kunt uitvoeren:

Kun je aangeven of het probleem hierna is verdwenen? 🤞

Reputatie 6
Badge

Hi @Shilka, goede vraag van je! Ik kan je gelukkig geruststellen. Het plaatsen van een nieuw modem zorgt niet automatisch voor een nieuw IP-adres. Mocht dit zich toch voordoen, dan gebruiken we alleen beveiligde IP-pools en ranges. Een eventueel nieuw IP-adres zorgt zeker niet voor een buitenlandse locatie. Ik heb dit ook bij mijn collega's gecheckt en ook zij geven aan dat jij je hier niet druk over hoeft te maken. 

 

@lisa een nieuw modem zal een nieuw IP-adres krijgen. De kans dat je hetzelfde adres krijgt is er, maar de kans is klein.  Welk adres zal afhangen welk adres daar vrij is. Er is altijd een kleine kans dat dat in een reeks is die pas in gebruik is. Ik denk dat het ondertussen wel bekend is hoe problemen met pas geïmporteerde adressen opgelost kunnen worden. Ik hoop dat T-mobile ondertussen een proces heeft voor het registreren van nieuwe ranges. Dat mag m.i. geen problemen meer opleveren. 

Maar kun je me vertellen wat een beveiligde IP-pool/range is?

Reputatie 7
Badge +16

Dat klopt niet helemaal @louisL: een nieuw modem zorgt zeker niet in de meeste gevallen voor een nieuw IP-adres. De grootste kans om een nieuw IP gepusht te krijgen, is om het modem 48 tot 72 uur stroomloos te houden. Vaak krijgt het modem daarna een nieuw IP gepusht vanuit de DHCP. Het swappen van een modem zorgt zelden voor een nieuw adres. Ook al maken we gebruik van dynamische IP's, betekent dit niet dat er altijd een nieuw IP komt bij het vervangen van de apparatuur. 

Hallo @Lisa ik heb vandaag het vervangende modem gekregen. In de meegestuurde brief staat dat ik het modem zelf kon aansluiten dus dat heb ik gedaan. Het internet en de wifi werkt in ieder geval, zal het dit weekend monitoren of het stabiel is. Het betreffende keuzemenu kan ik maandag pas testen.

Ik heb wel even naar mijn mobiel gebeld met de vaste telefoon, en daarna geluisterd hoe het toetsen van een nummer klinkt. Ik hoor bij het intoetsen van een toets eerst een luide mechanische klik voordat ik de toon hoor die ik moet horen, dus ik weet het niet of dit gaat helpen…. we zullen het maandag zien. Het klinkt in ieder geval niet helemaal lekker als ik een toets indruk…

Verder zie ik in myt-mobile dat de status staat op wachten op installatie door een guidion monteur, maar aangezien de meegestuurde brief zei dat ik het zelf moest doen is de T-50 modem swap dus al gebeurd en hoeft er dus geen monteur voor te komen. Kun je er voor zorgen dat de status op de terugsturen stap komt te staan? Ik heb het terugzendlabel al binnen, dan stuur ik na het testen maandag het oude modem met de voeding en een zwik kabels terug.

 

P.S.: Heb trouwens toch wel een nieuw IP toegewezen gekregen, ter informatie.

Hallo @Lisa ik heb vandaag het keuzemenu wederom getest en ik heb goed nieuws; het keuzemenu werkt! De modem vervanging heeft dus toch soelaas geboden en mijn telefoon werkt nu naar behoren.

Ik zal het oude modem met voeding en overgebleven kabels vandaag terugsturen, ik zie in my t-mobile dat de bestelling nu ook op de juiste stap (terugsturen) staat.

Zo is het hele verhaal toch nog goed gekomen.. Ontzettend bedankt voor je inzet Lisa, fijn dat we dit tot een goed einde hebben kunnen brengen. Dit is een goed begin van het nieuwe jaar zo! 😊

 

Reputatie 7

Hi @Shilka, yay - wat word ik hier blij van zeg! 😁 Super om dit te lezen. Echt top dat je dit weer zo snel voor ons kon testen, dankjewel. Ik ben ook gelijk gaan kijken naar de status in de My-omgeving en zo te zien staat deze nu helemaal juist. Zie jij dat nu ook? 

Perfect dat het nieuwe modem de oplossing was. Ook voor jou wil ik graag de vergoeding van de afgelopen maanden in orde maken. Kun je aangeven hoe lang je precies last hebt gehad van dit euvel? Dit is zeker een goede start van dit jaar. Heel graag gedaan, jij bedankt voor jouw geduld! 🎈

Hey @Lisa , mijn eerste post in dit topic was op 27 october vorig jaar, dus dat is de datum waar je van uit zou kunnen gaan. 

Mijn status staat nu op de afgerond stap, heb gisteren de boel terug gestuurd, volgens de track en trace doet het retour pakketje er wat langer over om terug te komen en is deze nog niet aangekomen, staat voor morgenochtend in de planning voor aankomst. Maar moet goed komen zou ik zeggen!

Reageer