Beantwoord

Lange termijn oplevering glasvezel


Reputatie 2

Goedendag community,

Even een ventilerend relaas vanuit mijn zijde :

Eind 2021 is er bij ons in de straat glasvezel aangelegd in de middenstraat ( onder de stoep, Rotterdam-ijsselmonde) en ligt er bij de erf afscheiding ( grens stoep/tuin) bij elke woning een glasvezel kabel.

Op 9 februari 2022 hebben we de adviseurs gesproken van t-mobile aan de deur en de overstapt gemaakt naar t- mobile thuis en dat het 8 tot 12 weken zou gaan duren.

Tot op heden nog geen aansluiting / verbinding met het glasvezelnetwerk van T-mobile

Verbazings wekkend ook zeer weinig communicatie vanuit t-mobile, omtrent status en eventueel uitloop mbt aansluiten en/of werkzaamheden, waarbij een enkele maal contact is opgenomen in hoeverre het er voor staat, waarbij eigenlijk gesteld werd geduld te hebben.

Half april stonden er onaangekondigd 2 Oost-europese heren voor de deur met nihil kennis van de Nederlandse taal, welke de glasvezel buiten tot aan de fundering hebben getrokken en zover met de bewuste “handen en voeten” duidelijk was geworden, was dat er de volgende dag een binnen aansluiting zou worden gerealiseerd.

Het is, buiten de onaangekondigd bezoek van de 2 Oost-Europese heren, zéér stil gebleven in de communicatie en hebben we verder weinig vernomen.

Her en der wel berichten tegen gekomen dat klanten zelf contact met volker wessels telecom en/of guidion opnemen om informatie en/of vaart achter de aansluiting te krijgen.

In mijn optiek ( mening) een beetje vreemd, T-mobile beschouw ik als de opdrachtgever richting vwt (volkerwessels telecom) en guidion voor aanleg en de aansluitingen en die horen ( t-mobile) dit soort problematiek via de juiste wegen te verhelpen als zij van ( nieuwe ) klanten signalen krijgen dat e.e.a niet helemaal lekker gaat

En vraag ik mij hardop af wanneer er uberhaupt de verbinding daadwerkelijk wordt aangelegd in de woning en de verbinding er is, het punt dat de aanvraag 20 weken geleden is gedaan komt wel dichterbij

En begrijp mij niet verkeerd, enerzijds is er begrip voor enige vertraging in oplevering als er praktisch een hele wijk overstapt, anderzijds zou het wel chique zijn als er enige communicatie zou zijn als er bijna 5 maanden na de overstap nog geen verbinding is bij een nieuwe klant

Lees ook her en der negatieve reactie, meestal gerelateerd aan de stabiliteit van de verbinding.

 

Concrete vraag zou kunnen zijn wanneer er nu daadwerkelijk een werkende glasvezel verbinding beschikbaar is in het postcodegebied met de cijfers 3079

 

 

 

 

icon

Beste antwoord door VincentB01 30 June 2022, 17:25

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

81 reacties

Reputatie 7

Hi @VincentB01, merci dat je hier zo helder jouw verhaal deelt! Ik vind het super leuk om te lezen dat jij de overstap bent gaan maken naar T-Mobile voor thuis. Weet dat ik me volledig voor kan stellen dat je wilt weten waar je aan toe bent, dus ik neem met liefde deze taak op mij. Zojuist wilde ik alvast een kijkje achter de schermen nemen om dit te chasen, maar aan de hand van jouw e-mailadres kom ik niet op je abonnement uit. 

Zou je mij een privébericht kunnen sturen (door op mijn naam te klikken) met daarin je volledige postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN? Dan ga ik graag voor je aan de slag. Excuses voor de ervaring die je tot nu toe hebt, hier wil ik graag iets aan veranderen! 😊

Reputatie 2

Goedendag,

 

Inmiddels prive bericht gestuurd 👍 en nu even 🤞dt hulp geboden kan worden

Reputatie 7

Hi @VincentB01, super fijn dat je zo snel alle gegevens door kon zetten in het privébericht! Voor de volledigheid laat ik je hier ook weten wat ik daar zojuist heb getypt. Ik zie dat de status on hold staat momenteel, dus ik heb aangeklopt bij één van mijn collega's met het vriendelijke verzoek of hier zo snel mogelijk een heldere status update voor kan komen. Zodra ik hier iets over hoor, dan meld ik dat hier. Hopelijk kan ik je snel van een duidelijke terugkoppeling voorzien. Ik ga dit chasen!

Reputatie 2

@lisa ook de reactie van mijn kant hier, in ier geval heel hartelijk dank voor de reactie.

 

Reputatie 7

Hi @VincentB01, heel graag gedaan! Ik heb goed nieuws: mijn collega neemt morgen contact met jou op om je meer duidelijkheid te geven. Ze belde vanmiddag al even, maar gaf bij mij aan dat dit niet helemaal goed uitkwam. Ik kan je alvast laten weten dat de verwachting is dat eind juni de boringen voor de kabels naar de PoP (wijkcentrale) klaar zijn. Zij bespreekt dit morgen verder met je. Dus als je dan nog aanvullende vragen hebt, stel die dan morgen gerust. Ik hoop dat je jouw vader zo ook (eindelijk) meer duidelijkheid kan geven morgen. Maak er nog een hele mooie dag van! 😊

Reputatie 2

Goedendag,

 

Inmiddels is er contact geweest met T-Mobile vanmorgen om 09:45, helaas zelf gemist maar moeders heeft de boel beantwoord...en is er e.e.a aan update gegeven.

als de update klopt zoals vertelt is aan mij dan is het verkrijgen van de toestemmingen aangaande de boringen in mijn optiek wel een beetje laat verkregen of laat aangevraagd mede omdat er vorig jaar al met glasvezel aanleg is begonnen  en andere postcode gebieden in dezelfde wijk ( rotterdam ijsselmonde) wel al kunnen beschikken over een glasvezelverbinding.en blijf ik hopen dat de boringen ( en aansluitingen) naar de PoP volgende week inderdaad afgerond zijn omdat we dan al op eind juni zitten (ivm wat boodschappen heb ik niet echt werkzaamheden hiervoor in de omgeving geconstateerd)

Heb daardoor  voor nu een aanvullende vraag helaas niet via zelf niet kunnen Stellen via de telefonische wijze en doe dit maar even via deze weg, in hoeverre kan de zyxel t-50 modem een t-54 modem worden? mede omdat deze ( de t-54 ) een sfp (+) module heeft en in mijn optiek beter is mbt de glasvezel aansluiting.

Laten we hopen dat we snel van t-mobile thuis kunnen genieten en dank voor nu voor de update 👍, zal als er een update is of vraag deze nog wel stellen en /of neerzetten hier.

Reputatie 7
Badge +14

De sfp module van de t-54 wordt door het modem met de T-Mobile software niet gebruikt. Er wordt een ONT geleverd welke dus met koper op de WAN aansluiting van het modem wordt aangesloten.

Reputatie 2

Dan is die vraag dus overbodig geworden...

Reputatie 2

De laatste week van juni is in gegaan en blijf hopen dat deze week de werkzaamheden naar de wijkkast afgerond zijn en dat we binnenkort mogen genieten van de glasvezel aansluiting

Reputatie 7

Hi @VincentB01, dat hoop ik ook enorm! Ik ga zeker duimen dat jij en je ouders deze week het goede nieuws krijgen. Super dat je ons via deze weg op de hoogte houdt! ❤

Reputatie 2

Even een update…

Zowaar actie in de straat mbt glasvezel.

Reglematig vandaag 2 heren in de straat gezien ( ook een heer met hesje met t-mobile erop) met een busje van een glasvezeltechniekbedrijf, samen met iemand met bus met compressor achter zijn bus.

Naar wat ik heb gezien op diverse locaties in de straat 1 a 2 stoeptegels verwijderd zand weggegraven en lijkend op zwarte kabels Geschoten ( ? ) in ieder geval zo als het zich laat aanzien wat aan bekabeling geschoten.

Zou het toch zowaar gebeuren dat we van de glasvezel kunnen gaan genieten op kort termijn….

Reputatie 7

Hi @VincentB01, thanks voor deze update! Dit klinkt veelbelovend zo vlak voor het weekend. Super om dit te lezen. Hopelijk kan je snel meer vertellen! 🎈

Reputatie 7
Badge +16

@VincentB01 Fijn om te lezen! Ik heb jouw antwoord voor nu als beste antwoord gemarkeerd zodat meelezers direct kunnen zien wat de status is. Mocht dit wijzigen, dan passen we het natuurlijk gelijk aan. Houd ons op de hoogte, alsjeblieft!

Reputatie 2

goedendag,

Even een korte update na een week ( zal niet elke week updaten maar eens in de 2-4 weken).

Na de (veelbelovende) werkzaamheden vorige week in de straat ( bij ouders), verder geen actie gezien of gehoord.

Krijg het onderbuikgevoel dat het in een slakken tempo gaat.

Waarbij ik wel inmiddels heb vernomen dat glasvezel aanleg is begonnen / gaat beginnen in Rotterdam-Charlois met oplevering in Juni 2023… als ik de aanleg hier bij mijn ouders bekijk, arme mensen in die wijk, mogen hopen dat ze met kerst een glasvezel verbinding hebben gezien het aanleg tempo

Suggestie van mijn kant zou kunnen zijn aan alle betrokken partijen dat zij de nodige administratie (toestemmingen, vergunningen etc.) tijdig te regelen zodat zij minimale ( of geen ) vertraging  hebben tijdens de aanleg.

En voor dat de vraag komt hoe ik het weet van de aanleg… heb inmiddels mijn eigen koopwoning in deze wijk en kijk reikhalzend er naar uit om een glasvezelverbinding af te nemen zelf.

Reputatie 7

Hi @VincentB01, nogmaals bedankt dat jij de moeite neemt om deze updates hier te delen! ❤ Merci voor het meedenken. Ik blijf echt met je mee duimen en hoop dat de volgende update er eentje is met goed nieuws en meer duidelijkheid. Maak er een mooi weekend van! 

Reputatie 2

goedendag community,

even een update vanaf deze kant.

En helaas geen positieve…..het is geheel stil nog na +/- 4 weken.

Heb wel in de wandelgangen vernomen dat men in de tuin is geweest om te kijken of dat er licht op de glasvezel staat, maar dit is niet te bevestigen of te ontkennen of dit daadwerkelijk het geval is.

Even hypothetisch gesproken, stel dat ze daadwerkelijk gecontroleerd hebben of er licht is, zou het dan nog lang duren eer dat de kabel naar binnen gebracht wordt en er genoten kan worden van de glasvezel verbinding.

Al met al blijft het een zeer lang traject….

Reputatie 7

Hi @VincentB01,

Ik ga dit graag voor je achterna! Nu heb je al eerder je privégegevens gedeeld met Lisa, maar zij is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie. Wil je mij een privébericht sturen met je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer? Dan kunnen we hier direct werk van maken, zodat je meer duidelijk kan krijgen. 

Reputatie 2

@Boris je hebt inmiddels prive bericht ontvangen van mij

Reputatie 7

Hi @VincentB01,

Dank je wel voor de gegevens. Ik geef je graag via deze weg meer informatie. Zoals eerder is vermeld, zijn er nog boorwerkzaamheden nodig om de aansluiting en installatie te realiseren. We krijgen hierover bijna om de week een update, waarvan de laatste een week geleden is geweest. We kunnen daarom stellen dat de aannemer er net zo kort op zit als wij dat zijn, maar dat er voor nu een update uitblijft. De werkzaamheden duren langer dan gepland en daar kan ik alleen mijn excuses voor aanbieden. Nogmaals excuses voor de ervaring, dit is niet wat we voor ogen hebben.

Reputatie 2

@Boris

Hartelijk dank voor de update en excuses vooralsnog aanvaard en we wachten af.

Maar ben wel van mening dat dit geen schoonheidsprijs verdient en dat de werkzaamheden langer duren dan gepland een standaard zin is ( smoes) want dit hoor ik al sinds eind april.

 

 

Reputatie 2

Goedendag community,

 

Ondanks dat de wens blijft voor een glasvezel connectie van t-mobile, toch even een ventilerende gedachte op deze community.

De mening en standpunt vanuit mijn zijde is dat ik het van de zotte vind hoe het proces verloop is bij het verkrijgen van de glasvezelconnectie, mede ondersteunend door de verschillende ( negatieve ) ervaringen / reacties en reacites vanuit de verscheidende organisaties, mede op dit forum

Het sturen van kast naar muur gevoel begint wel verder omhoog te borrelen, de ene keer lees je dat de werkzaamheden langer duren ( wat ik overigens al langer hoor, dus in mijn optiek een standaard smoes) of je leest dat vwt tot na de bouwvak geen has-aansluitingen verzorgt in de wijk en dan later lees je weer wat anders, dus ik zeg kom op zeg, wetend dat ook bv in de wijken Segbroek en Loosduinen te Den Haag de glasvezel kabels al 2 jaar uit de grond steken en dit ook een en al drama is.

In mijn mening en optiek is er de bewuste teveel hooi op de vork genomen en krijg ik het gevoel dat het een wedstrijd is  geworden welke grote provider als eerste in een wijk in een stad de glasvezelkabels in de grond stampt en het over teveel schijven loopt waardoor het risico op miscommunicatie vrij groot is ( de een weet niet wat de ander doet) en op fouten ( aanvragen van benodigde toestemmingen / vergunningen te laat) en dat men teveel overlaat aan klanten terwijl dit de verantwoording van de provider zelf is

Ben van mening dat je als provider zijnde, met een intensieve campange ten aanzien van klantenbinding, dit  als een zeer negatieve werking kan zien mbt tot service en klantgerichtheid en geloofwaardigheid, waardoor men meer en meer afhaakt of de bewuste provider links( of recht 🤣) laat liggen.

Begrijp me goed dat elke provider voor- en nadelen heeft, maar als er een goede basis ligt kan dat slechts een verkeersdrempel zijn en geen complete betonnen muur van 3 meter hoog.

Ik hoop dat die verdomde werkzaanheden ( wat in mijn mening veel te lang duurt, wat de oorzaak ook mag zijn en in mijn mening is er te late aanvraag cq aanvang gedaan met betrekking tot de boringen naar de pop) nou is op kort termijn afgerond zijn en dat de huisaansluiting en verdere aansluiting nou is wordt voltooid, ben van mening dat het van de zotte is dat je, op basis van principe, al vanaf 9 februari 2022 zit te wachten op een glasvezelconnectie terwijl andere bewoners in de wijk glasvezel  hebben of dit recent is of wordt aangesloten (zelfde wijk andere postcodegebieden).

Dit kan heel frustrerend werken!

Reputatie 7

Hoi @VincentB01,

Thanks voor je bericht en dank voor het delen van een update. Ik begrijp je sentiment en wil daarbij ook jouw verhaal meenemen, zodat we dit in de toekomst eventueel kunnen voorkomen. Dit is natuurlijk niet de ervaring die wij graag zien en kan daar ook echt alleen mijn excuses voor aanbieden. Ik begrijp aan je verhaal dat er inmiddels contact is geweest. Ben je helemaal op de hoogte wat er nu gaat gebeuren? Mocht het niet het geval zijn, dan ga ik hier nog graag voor je achteraan. Ik hoor het graag.

Reputatie 2

@Boris

Na mijn laatste berichten is er nog steeds radio stilte dus dat je had begrepen dat er contact was geweest, dit is verkeerd begrepen en ik begrijp ook dat je niets anders kan doen dan excuses aanbieden, maar leuk is anders zeg maar

En weet wel hoe dit komt, het verkeerd begrijpen, door het zinnetje in mijn relaas “en reacties vanuit verscheidende organisaties", hiermee bedoel ik echter de reactie welke ( nieuwe) klanten krijgen wanneer er met een vwt of guidion contact wordt op genomen, welke weer her en der worden gedeeld, terwijl eigenlijk in mijn optiek nooit de bedoeling kan zijn dat iemand contact opneemt met een bijv. vwt (tenzij aangeschreven voor het maken van een afspraak), zoals iemand ( geloof op dit forum) schreef, we zijn klant van t-mobile, niet van een open dutch fiber of volker wessels telecom of een guidion, t-mobile legt glasvezel aan met de door ingehuurde partijen, dus heeft zij ook in eerste instantie de verantwoording hierin van het verloop en dat men eigenlijk alleen contact hoeft op te nemen als zij bericht krijgen van een partij om een afspraak te maken in de trend van vanuit t-mobile hebben wij de opdracht gekregen om bij u een has-installatie te maken ( of modem te installeren), graag willen wij hiervoor een afspraak met u maken u kunt contact met ons opnemen via ...en dit kan dan via diverse contact mogelijkheden ( mail, brief, telefoon)

Ik vind dat als ik een van de weinige zou zijn waar dingen zou gebeuren ( lees mis gaan), ok so be it, dat is een gewoon een beetje pech hebben op dat moment, maar het aantal (negatieve), hier op dit forum en ook op social media, aan berichten en ervaringen is gewoon afschrikwekkend te noemen.

en gesproken vanuit de zakelijke ik perspectief, met wat ik lees en wat ik ervaar, vind ik dat dit een project is met teveel kinderziektes en ipv beter maken, wordt het zieker en zieker en blijf ik van mening dat t-mobile te gretig glasvezel wil aanleggen, zoals ik in mijn relaas zei, het wedstrijdje wie als eerste in een wijk in een stad glasvezel in de grond stampt en elke willekeurige provider heeft geen baat bij het feit om te investeren in technologieën indien door wat voor redenen dan ook er geen gebruik van wordt gemaakt en/of alles weer verwijderd dient te worden, dit is gewoon pure kapitaalvernietiging.( teveel hooi op de vork).

Zoals ik al in eerdere relaas aangaf, dat de werkzaamheden langer duren is in mijn optiek de welbekende ****smoes omdat ik dit al een paar keer heb te horen gekregen, maar er treed ook geen verbetering op en is er geen zicht wanneer nou daadwerkelijk de glasvezelverbinding werkend opgeleverd is, duurt het nog 1 week, 2 maanden of zijn we na 6 maanden nog bezig ( wat feitelijk te lang is).

 

 

 

Reputatie 2

Ik woon ook in Rotterdam-Ijsselmonde om precies te zijn in Beverwaard, op advies van een T-Mobile moderator/medewerker hebben we zelf contact moeten opnemen met VWT, en werden doorgestuurd naar EH Infra, daar inmiddels een afspraak mee gemaakt voor 15 augustus tussen 1 en 5. dus ben heel benieuwd, nu maar hopen dat de werkzaamheden aan de wijkkast goed gaan.

Reputatie 7

Hi @VincentB01,

Thanks voor je snelle terugkoppeling! Ik lees je bericht terug en kan begrijpen dat je deze impressies heb opgedaan. Wel wil ik meegeven dat je, ondanks dat het anders lijkt, op Community en socials vooralsnog uitzonderingen ziet, waarbij er een vertraging is opgelopen door verschillende redenen. In veel gevallen is het principe “geen bericht, goed bericht” van kracht. Wanneer wij niks horen, dan gaat het vooralsnog goed met de oplevering.

Verder zie ik de signalen aan ons als feedback die ik graag doorzet naar de juiste afdelingen, waardoor we de service, maar ook duidelijkheid kunnen bieden die je van ons mag verwachten. We zijn hier mee aan de gang gegaan en werken er hard aan om de oplevering, zoals deze bij jou gaat, te verbeteren. Mocht je daarbij een vraag hebben, laat het mij vooral weten. Dan ga ik dit graag voor je na.