Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Reputatie 7
Badge +2

@Hendrixenflierman Super, ik heb het meteen in orde gemaakt! 😀

Je ontvangt hierover een e-mail ter bevestiging en instructies om de oude TV Box terug te sturen. Ik wens je alvast veel kijkplezier! 

Beste, de diverse stappen doorlopen maar helaas wekt de afstandsbediening nog niet naar behoren. 

Graag zou ik een nieuwe willen ontvangen.

Mvg jordie 

 

Reputatie 7
Badge +4

Dat ga ik voor je regelen @jwgoeseije, ik zie je graag genieten van een werkende afstandbediening! Ik zorg ervoor dat er snel een afstandsbediening mee gaat met de post. Ik wens je er alvast veel plezier mee!

@Teresa van Odido 

 

ik heb tot op heden ook nog steeds geen nieuwe box ontvangen. Daarnaast werkt de dhl link naar de track and trace niet en kent het pakket niet.

 

kunt u dit uitzoeken voor ons? Op deze manier wordt het erg vervelend..

 

hoor het graag.

 

mvg, Tim

Ik heb een Android-mediabox om TV te kijken. De afstandsbediening is hopeloos en eigenlijk alleen geschikt voor babyvingertjes. De knoppen zijn te klein en zitten te dicht bij elkaar, waardoor het heel moeilijk is om maar één knop tegelijk te raken, met allerlei onbedoelde gevolgen. Ik ben daarom op zoek naar een alternatief. De meeste ab’s werken op RF, maar deze is vebonden met Bluetooth; wat zou ik dan kunnen gebruiken?

Reputatie 7
Badge +9

De Mediabox is nog onderweg @Hendrixenflierman. Houd de T&T goed in de gaten!

 

Hi @jjavanasten, welkom op onze Community!

Ik weet dat het mogelijk is maar we kunnen niet garanderen dat alle toetsen zullen werken. Ik gok dat @peter-keetfm je hier wellicht een handje mee kan helpen. Aangezien zijn expertise hierover. Hopelijk kun je een goed alterenatief vinden! 

 

@jjavanasten hoi

Helaas is dit het geval bij de meeste afstandsbedieningen.

Misschien is de Kpn+ afstandsbediening een optie voor jou.

Deze is te gebruiken met de Odido TV box.

En werkt via bluetooth.

(Uiteraard kunnen functies anders zijn bij het gebruik van een andere afstandsbediening)

Zie mijn topic daarover.

 

Ha Odido,

 

Helaas is onze mediabox afstandsbediening kapot gegaan. zou ik een nieuwe mogen ontvangen?

 

groeten,

Klaas

Reputatie 5
Badge +5

Hi @Klaasoudman, dat is zeker mogelijk. Ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toe gestuurd. Deze wordt als brievenbuspakketje verzonden en zal over enkele dagen bij je bezorgd worden! 

 

Mijn afstandsbediening is kapot. Graag zou ik een nieuwe willen bestellen.

Ik heb de TV box Aria.

 

groet

Niels

Reputatie 7
Badge +2

@NB1983 Ik heb gelijk een nieuwe voor je besteld, deze komt snel jouw kant op! 

@NB1983 Ik heb gelijk een nieuwe voor je besteld, deze komt snel jouw kant op! 

Dank je wel.

Reputatie 7
Badge +2

@NB1983 Heel graag gedaan! 

Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen, mijn afstandsbediening is kapot

 

mvg patricia

Hallo, de afstandbediening van mijn tvbox werkt niet meer. 

De baterijen heb ik vervangen en ik heb geprobeerd hem te resetten met de aangegeven handelingen,  echter zonder enig resultaat. 

Zou ik een nieuwe toegestuurd kunnen krijgen? 

Reputatie 7
Badge +2

@passion1958 @FdBrdm Tuurlijk! Ik heb jullie allebei gelijk een nieuwe afstandsbediening toegestuurd. 

Top , dankjewel. 

Beste, 

Ik ben mijn afstandsbediening helaas kwijtgeraakt. Niet zo handig natuurlijk, want nu kan ik geen TV meer kijken. 

Zou ik een nieuwe afstandsbediening kunnen krijgen? 

Met vriendelijk groet 

Reputatie 7
Badge +4

Ik help je graag om snel weer een afstandsbediening bij de hand te hebben @java6! Ik zal ervoor zorgen dat er snel eentje voor je verpakt wordt en de afstandsbediening zal binnenkort bij je op de mat ploffen. Ik wens je alvast veel kijkplezier toe! 😄

Goedeavond, ik ben zojuist thuis weer en probeerde de 2e mediabox aan te sluiten.

helaas doet de 2e remote controller het niet, deze wilt niet communiceren met de box of met de 1e box.

ik heb ook geprobeerd deze met de werkende media box te laten communiceren, ook heb ik met de werkende RC gekoppeld met de 2e mediabox en dit werkt prima.

Lampje gaat wel knipperen op de RC maar verbindt niet.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Irfwong, welkom op onze Community!

Heb je ook al geprobeerd om de Mediabox bedraad aan te sluiten en met andere batterijen te koppelen? Na een reset van de Mediabox? Werkt dit niet dan stuur ik je graag een nieuwe op!

@Tommie van Odido heb ik zojuist geprobeerd met nieuwe batterijen, bedraad en na het resetten van de mediabox.

helaas zonder het gewenste resultaat.

Reputatie 7
Badge +9

Bedankt voor het testen @Irfwong, ik heb je een nieuw exemplaar opgestuurd. Je kunt hem binnen een paar dagen door de brievenbus verwachten! 

Hallo, ik krijg reactie op mijn vorige bericht, nogmaals , afstandsbediening is een drama ,elke dag resetten en dan werkt ie nog maar half , source knop doet het nog steeds niet,.

Graag een nieuwe afstandsbediening aub.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @chantalthijssen, het klopt dat de sourceknop niet goed werkt. Dit is bekend en wordt opgelost in een volgende update. Voor nu dien je de sourceknop van de afstandsbediening van je tv gebruiken.

 • Na het indrukken van de [Source] knop op de afstandsbediening kan het voorkomen dat de andere knoppen tijdelijk (10 tot 90 seconden) niet meer lijken te werken. Update 20/3: oorzaak is gevonden en er wordt nu gewerkt aan een nieuwe softwareversie. Update 11/6: Wordt in volgende update opgelost.

We houden je in dit topic op de hoogte:

 

Reageer