Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3098 reacties

Hallo, mijn afstandsbediening is defect. Toetsen werken niet, ik denk printplaatje defect. Kan ik een nieuwe krijgen.

Reputatie 7
Badge +16

Nieuwe afstandsbediening gekregen maar in de envelop zat niets om de oude retour te sturen,hoe nu verder?

Goedemorgen @destugge, we sturen inderdaad geen retourdozen of enveloppen meer mee. Dat doen we sinds vorig jaar mei niet meer omdat we het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Je mag elke doos gebruiken waar de afstandsbediening in past; denk bijvoorbeeld aan een doos van de supermarkt of een oude schoenendoos. Je kunt het dan naar onderstaand adres retourneren. Alvast bedankt voor het terugsturen! 😄

T-Mobile Thuis
Antwoordnummer 15021
1117 ZZ Schiphol

Retournummer: “Is bij afstandsbedieningen niet relevant”

Natuurlijk hoef je voor de zending niets te betalen. Dankzij het antwoordnummer is de retourzending helemaal gratis. Vergeet niet het verzendbewijs goed te bewaren!

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Mark Freriksen, binnen maximaal zeven werkdagen ontvang je je nieuwe afstandsbediening. Stay safe en alvast mooie dagen toegewenst!

Vergeet niet om de tips te gebruiken onderaan pagina één in de originele post van Sander! 😉🎄

Beste T-Mobile,

Na ruim 3 jaar goede dienst is mijn afstandbediening overleden. Er werken diversen knoppen niet meer. Deze is nog uit de oude tijd van Vodafone haha.


Kan ik een nieuwe opgestuurd krijgen?

 

Reputatie 1

Hallo, gelukkig heb ik mijn nieuwe afstandsbediening binnen. Helaas lukt het niet zo met het installeren. Deze werkt wel gewoon om de tv aan/uit te zetten, alleen de volume knop werkt dan niet. Wanneer ik de afstandsbediening heb gekoppeld via 1 en 3. En alle codes geprobeerd via 1 en 6 voor de samsung tv's geen enkele code werkt met het volume. Wanneer de afstandsbediening is ontkoppeld werkt de volume knop wel gewoon. Enige idee voor een oplossing?

Goedendag,

Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen. Die van ons doet het niet meer en is nog van de Vodafone tijd (2015).

Vriendelijke groeten,

R.R. Sahit

 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @S. van Hamond & @MarielleG, zo te horen hebben beiden jullie afstandsbedieningen een mooie staat van dienst achter de rug! Ik ga ervoor zorgen dat er voor jullie allebei een nieuwe afstandsbediening aankomt, en dit keer met een veel mooier logo erop. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Houd er graag rekening mee dat PostNL momenteel een fikse achterstand heeft, en hierdoor kan het langer dan normaal duren voordat de nieuwe afstandsbediening binnen is. Onze excuses voor het ongemak. Ik hoop natuurlijk dat het kerstcadeautje er snel is. :wink:  In ieder geval alvast een mooie kerst gewenst.

 

Hi @car0la, slim dat je ons op de hoogte brengt! Is er geen enkele code die je handmatig invoert waarbij het lampje niet 5 keer knippert? Normaliter werkt bij Samsung een van de eerste codes al, maar het kan zijn dat het toch een andere is. Mocht je toch de juiste code vinden, vergeet dan niet om de instelling op te slaan door op de stop knop te drukken.

In ieder geval raad ik je aan om de afstandsbediening te resetten en het opnieuw te proberen. Synchroon onder elkaar vind je de snelle methode, de specifieke invoercodes methode, en hoe je de afstandsbediening kan resetten op de volgende pagina: Je afstandsbediening. Hiermee moet het sowieso lukken! :relaxed: Ik wens je nog veel kijkplezier toe. 

Reputatie 1

@Cal  de codes die werken wel, alleen de volume knop en mute doet het dan niet. Bij de "oude" (vorig model) afstandsbediening deed die het wel dus vandaar dat ik het vreemd vind dat geen enkele code ook de volume kan regelen. Nu heb ik de afstandsbediening maar gewoon niet gekoppeld omdat dan de volume knop wel werkt. Maar is fijner als er maar 1 afstandsbediening gebruikt hoeft te worden.

Hoi,

 

mijn afstandsbediening is er mee opgehouden. Zowel reset geprobeerd als ook nieuwe batterijen. Maar het lampje van de afstandsbediening gaat niet meer aan.

Gelukkig is er nog een box in huis en kunnen we deze gebruiken. Kunnen we een andere afstandsbediening krijgen?

 

Reputatie 1

Hoi ik zou graag een nieuwe afstandbediening willen de ab valt uit elkaar omdat hij al een aantal gevallen is

Graag nieuwe afstandsbediening. Nieuwe batterijen helpt niet. Ene keer doet het knop wel en andere keer niet. Moet echt keihard drukken om iets te doen. Zo werkt het niet goed.

Reputatie 3

Beste,

Graag een nieuwe afstandbediening.

Deze begint kuren te krijgen.

 

Met vriendelijke groeten,

Marcel

Beste T-Mobile,

Na een aantal jaar is mijn afstandsbediening gesneuveld. Heb van alles geprobeerd maar het is helaas over en uit.

Reputatie 7

Hoi @car0la, ik doe nog een gooi naar de oplossing. reset eerst de afstandsbediening:

Zorg er nu voor dat het volume van de TV Box zelf op het hoogste niveau staat met onze afstandsbediening. Koppel nu de afstandsbediening aan de TV door middel van één van deze codes:

Je kunt de T in de codes negeren. 

Werkt dat nog niet, kun je dan aangeven welk merk en type TV je hebt? Heb je eventueel nog externe (geluids)hardware aangesloten?

 

Hoi @jwrijswijk, @ro112 , @Barmatrix72 en @jwmelgers: welkom op de Community! Er is een nieuwe afstandsbediening naar jullie onderweg!

 

Hoi @MarcelUitNederland, de eerste stap tegen een afstandsbediening met kuren is dit stappenplan: zeven stappen EHBO voor afstandsbediening. Helpt dat niet, stuur dan je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) naar mij. 

 

Reputatie 1

Onze hond heeft inderdaad zijn bot met de afstandsbediening verwisseld. Daarom zou ik graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen.

Reputatie 7

Hoi @bjornontwerp,

 

Er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Reken op 1 à 2 weken in verband met drukte bij PostNL. Zie de oorspronkelijke post voor alternatieven (TV Anywhere en een muis aansluiten). 

 

Tot slot: zou je een foto willen posten van de boosdoener? Hondenliefhebber hier! :dog:

Reputatie 1

Bedankt! Tja, dit is het resultaat…

En de boosdoenert:

 

Reputatie 3

Wij hebben last van een knipperende magenta knop bij een aantal handelingen. Bv zender omhoog/omlaag, daarna knippert het lampje 4 keer. Iemand die weet wat er dan mis is?

Reputatie 1

Ik zou een afstandbediening   opgestuurd krijgen maar heb een patchkabel gekregen .

 

Graag alsnog een afstandbediening 

 

Mvg ronald

Reputatie 1

Zojuist is onze afstandsbediening (met grijze knop) overleden. Alle stappen al geprobeerd maar niets helpt. Het rode lampje linksboven blijft non stop knipperen. Graag ontvangen we een nieuw exemplaar. 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @ChristiaanL, dat klinkt alsof de batterijen bijna leeg zijn. Maar om alles uit te sluiten, zou je het volgende kunnen proberen:

 1. Druk <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in. 
 2. Wacht tot het magenta knopje twee keer knippert.
 3. Druk <9>, <9>, <6> snel achter elkaar in. Na elk cijfer knippert het magenta knopje. Aan het einde knippert het magenta knopje twee keer.
 4. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet gelukt. 

Hiermee reset je de afstandsbediening. Probeer ook meteen een nieuw setje batterijen. Indien beiden niet helpen, laat het weten. Dan stuur ik je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar toe!

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @ro112, sorry voor het ongemak! Er is nu echt een nieuwe ab naar je onderweg. Houd alsjeblieft rekening met maximaal één week levertijd wegens drukte.

Hoi @NielsGroot, ook jij krijgt een vervangende afstandsbediening toegestuurd. Dit gaat om de ab met magenta knop; de functionaliteit is nagenoeg hetzelfde, maar neem voor alle zekerheid een kijkje op onze website: Afstandsbediening met magenta knop.

Veel kijkplezier toegewenst en vergeet de tips op pagina één in de originele post niet te gebruiken! 😉

Hallo Sander,

 

Zaterdag heb ik je een privébericht gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen.

Onze afstandsbediening is kapot. Na meerdere keren te zijn gevallen is het einde verhaal. Graag vraag  ik een nieuwe aan. Is dat mogelijk?

 

Met vriendelijke groet,

Mirjam 

Beste, 

 

Onze afstandbediening is defect, ligt helemaal uit elkaar. Kunnen wij een nieuwe krijgen? 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Mirjam van Heuvelen, in principe is het niet de bedoeling om moderators een privébericht te sturen tenzij daar door één van ons specifiek om gevraagd wordt in een topic. Dat gezegd hebbende, begrijp ik je 100% dus ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening besteld. Houd alsjeblieft rekening met maximaal twee weken levertijd - in de praktijk ligt het doorgaans op drie tot zes werkdagen. Veel kijkplezier toegewenst alvast! 😉

Hoi @stefan kruts, ook naar jou is een nieuwe ab onderweg. Deze zal zoals gezegd is binnen twee weken arriveren. Veel kijkplezier toegewenst en vergeet de tips op pagina één in de originele post niet te gebruiken! 😉

Reageer