Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3221 reacties

Heb ik wel een goede AB gekregen bij de opname box, wat ik ook probeer, het geluid op de box zelf wil niet harder of zachter met de geleverde AB, ik heb de AB zonder die magenta knop.

Op de Amino werkt die wel trouwens.🙄Nog niet echt een probleem, want de AB gebruik ik niet, is er alleen voor noodgevallen als de Logitech het zou begeven, maar hoop niet dat ik straks voor een verrassing sta en er meer niet werkt als ik hem echt nodig zou hebben, ik heb hem ook nog niet gelinkt aan de TV.
Hi, mijn afstandsbediening doet het niet meer. Ik zou graag een nieuwe ontvangen.
Goedenmiddag we zijn de afstandsbediening kwijt. Zou ik een nieuwe mogen?MvrTahamata
Hi,Mijn afstandsbediening is kwijt geraakt in de verhuizing. Kan ik een nieuwe ontvangen?gr., Stefan
Reputatie 7
@Jantenkate Die kabouters toch 🙂 Er komt een nieuwe afstandsbediening naar je toe!@yahoekstra @Doornekamp33 Jullie kunnen de afstandsbediening koppelen met de TV en de TV Box via de laatste stap in dit topic (zie hieronder). Het kan soms even duren totdat de afstandsbediening gaat knipperen wanneer je de SETUP knop indrukt:Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,

• Druk 1 keer op de MUTE knop

• Druk 1 keer op de TV knopKun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.

• Voer de code 9, 9, 1 in.

• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.

• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!

• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.Je TV is nu gekoppeld met onze afstandsbediening. Je kunt dus nu het volume van de TV bedienen en de TV uitschakelen met onze TV knop. Yes! :D
@sanne002 Er is een nieuwe afstandsbediening onderweg!@stefanw87 Mijn collega Piotr heeft zo te zien gisteren al een nieuwe afstandsbediening voor je besteld, helemaal goed!
@Brian , dat is het nu juist, heb de AB geresset omdat het geluid zo laag is via de toslink om het geluid op de box op max te zetten, wat ik ook probeer met de door jullie geleverde ab, op de box gaat het geluid niet omhoog.

Pak ik mijn eigen universele logitech dan krijg ik het geluid wel hoger op de entone, heeft trouwens geen i vloed op de toslink, zelfs op 0 blijft het geluid even hard als op 100% .
Hai,mijn afstandsbediening is kapot, zou ik een nieuwe mogen?groetjes,Maxime
Reputatie 2
@Doornekamp33 Wij hebben niet op de afstandsbediening een setup knop..........wij hebben die nieuwe met een (roze) magenta knop. Hierbij moet je tv en play tegelijk indrukken en voor reset tv en stop, maar dat lukt dus niet bij beide afstandsbedieningen. Graag snel antwoord want ben het zat met twee afstandsbedieningen 😢
Reputatie 2
Ik heb deze afstand bediening maar kan hiermee mijn televisie niet aan of uit zetten.

in de beschrijving staat een korte handeling echter het magenta lampje reageert niet, in de lange beschrijving, waaronder met code nummers van tv kan proberen staat, druk de setup knop, echter in de handleiding is deze knop totaal niet te vinden.

ik moet dus de tv in of uitschakelen met de afstandsbediening van de tvgebruiken.

Dit probleem heb ik nou ook..................(nog) steeds niet opgelost!! Is vandaag de 9e juli.;-(
@yahoekstra , wat kan ik er aan oplossen, we kunnen hooguit ruilen van AB kijken of ze het dan wel 100% goed doen.Of je schaft ook een Logitech Afstandbediening aan, ik wil niet anders meer, maar ook die gaan soms stuk.

Van mijn vorige provider 1x de AB 2 dagen nodig gehad, want ja hij gaat op zaterdagavond natuurlijk stuk.🙄🙄
Reputatie 2
@Brian sorry, had reactie bij Doornekamp gezet, moest blijkbaar bij jou....maar wij hebben dus de ab met de (roze) magenta knop, dus hebben geen knop setup. Zou met tv en play moeten gaan....niks, en resetten met tv en stop....ook niks. En we hebben twee kastjes, dus ook twee afstandsbedieningen, maar steeds met die van de tv erbij is niks. Oplossing?? Andere afstandsbedieningen....of andere kastjes met afstandsbedieningen? Zie overigens dat die met de magenta knop het ook niet doet bij anderen.
Reputatie 2
@Doornekamp33 sorry foutje, had het bericht voor Brian bedoeld
Geen probleem @yahoekstra , vond hem wel leuk om op te reageren.😁😁
Hai,mijn afstandsbediening is helemaal kapot.

zou ik een nieuwe mogen aub?groetjes Maxime
Goededag, mijn afstandbediening is kapot, zouden jullie een nieuwe kunnen opsturen?
Reputatie 7
@Doornekamp33 Hmm het zit je niet mee wat dat betreft! We zouden de afstandsbediening kunnen wisselen voor een nieuwe om te kijken of het nieuwe type nog verschil maakt?@yahoekstra Ik heb nu ook instructies voor het koppelen en resetten van de nieuwe afstandsbediening toegevoegd. Mocht het hier nog steeds niet mee lukken laat het dan even weten!@Maxime22 @Statisquo Wat is er precies kapot? Reageert de afstandsbediening niet meer (brandt er nog wel een lampje) of is hij echt fysiek stuk?
Mijn afstandsbediening heeft een val niet overleefd ik zou graag een nieuwe willen
@Brian fysiek, het is stukgevallen helemaal uit elkaar.

en nee het valt niet meer in elkaar te maken.

graag een nieuwe z.s.m 🙂
@Brian hij is fysiek stuk door een val. Graag een nieuwe afstandsbediening.
Reputatie 2
@Brian hoi Brian, deze stappen heb ik nu dagelijks al tien keer geprobeerd.....maar niks. Dit staat ook in de handleiding op de site. Dat is het probleem juist.....de magenta knop gaat echt niet knipperen, heb ook al geprobeerd deze minimaal vijf minuten 1 en 3 tegelijk in te drukken. Helaas.
Hoi, mijn afstandbediening is stuk.

Hij reageert alleen als ik de knopjes heel lang en diep indruk. Even lekker zappen zit er niet meer in.

Kan ik een nieuwe krijgen.Groet

Dennis
Goedemiddag,

mijn afstandsbediening doet het niet meer . Ik heb alle stappen op de site gevolgd maar nog doet nog steeds niks.

Kan ik hiervoor een nieuwe krijgen?

Groet,

Dirk-Jan
Reputatie 7
Hey @Elles1982 , @Maxime22 , @Statisquo , @Dennis Buitelaar & @DJBos er zijn splinternieuwe afstandsbedieningen jullie kant op gestuurd! Ze komen volgende week per post bij jullie aan. 😄Hoi @yahoekstra, sommige type TV's zijn jammer genoeg niet koppelbaar aan onze afstandsbediening. Dit kun je zonder problemen oplossen met de aanschaf van een universele afstandsbediening. Misschien is dat een optie?
Reputatie 2
Hoi @Piotr , wij hebben het geprobeerd met drie (!) merken tv's, namelijk LG, Toshiba en Philips, meen je nou echt dat geen van deze drie niet koppelbaar zijn? Geloof dat ik in een eerder topic heb gelezen hierover dat jullie techneuten nog bezig waren met een oplossing hiervoor, vreemd verhaal. Jullie kunnen zeker geen "universele" afstandsbedieningen leveren, stukje service ofzo? Gaat mij er niet om dat ik er dan twee zelf aan moet schaffen, zo duur zijn ze niet, maar het gaat om het principe.
Reputatie 7
Hi @yahoekstra, ik ben bang van niet. We leveren een afstandsbediening specifiek voor de TV Box, niet voor het TV scherm zelf.

Reageer