Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3093 reacties

Ik wil een nieuwe afstandsbediening bestellen
Reputatie 7
Hey @A3atHome & @Gvem er zijn splinternieuwe afstandsbedieningen naar jullie onderweg! Zap ze!
Reputatie 3
Op donderdagavond 28 februari ging de afstandsbediening stuk.

Vrijdagochtend meteen een nieuwe besteld.

Bij mijn weten hebben we nu nog geen nieuwe.

Gebruikt T-Mobile trekschuiten voor het vervoer ervan of wat?

Ik vind dit, als klant, een hele slechte ervaring, dat het zo lang duurt eer er een nieuwe afstandsbediening is.

Het is ook onbegrijpelijk aangezien allerlei webwinkels hun spullen een dag later al leveren.

Het is temeer onbegrijpelijk, omdat er in den lande veel t-mobile winkels zijn waar men een aantal AB's op voorraad zou kunnen hebben zodat iemand dezelfde dag nog een nieuwe zou kunnen ophalen.

Echt goed waardeloos, dit.
Reputatie 1
Hoi,

kan ik een nieuwe afstandsbediening bestellen voor het kastje met opnamefunctie? De mijne is kwijt... dank je wel alvast!

met vriendelijke groet, Koos
Kunen wij een nieuwe afstandbediening krijgen? die van ons is versleten door ouderdom
Na meer dan 7 jaar intensief TV kijken werken de meest gebruikte knoppen niet meer op de afstandbediening werken niet meer. (Batterijen zijn al vervangen) Hoe kan ik een nieuwe krijgen?Ik weet niet wat de afschrijvings tijd is van de TV-BOX plus afstandbediening. (Of moet ik dan eerst overstappen naar een andere provider 😋)
Na meer dan 7 jaar intensief TV kijken werken de meest gebruikte knoppen niet meer op de afstandbediening werken niet meer. (Batterijen zijn al vervangen) Hoe kan ik een nieuwe krijgen?Ik weet niet wat de afschrijvings tijd is van de TV-BOX plus afstandbediening. (Of moet ik dan eerst overstappen naar een andere provider 😋)


Update: Na het lezen van alle berichten, lijkt het een algemeen ouderdom probleem 🤔Suggestie om ze allemaal preventief te vervangen misschien?
Reputatie 1
Hallo!Wij hebben 2 boxen, en toen ze (de kaketoes)van die van beneden onder andere de begin gemist toets hadden verwijderd heb ik die boven gelegd. Nu heb ik vandaag helaas de afstandsbediening weer op de bank laten liggen en ben ik ook bij die van beneden knoppen kwijt. .Groetjess familie Oomen
Hallo!onze afstandsbediening is na jaren gebruikt te zijn op, de cijfer knoppen werken niet meer net als de volume knoppen, we zouden graag een nieuwe willen bestellen!groetjes chris
@Sander : Na het resetten werkt mijn afstandsbediening nog steeds niet naar behoren. Zouden jullie een nieuwe kunnen opsturen? Ik hoor graag van je!
Hoi!!!Ik ben mijn afstandsbediening kwijt. Hoe kan ik een nieuwe bestellen?
Reputatie 7
Hoi @MarcelUitNederland, ik zie dat de afstandsbediening op 5 maart bij PostNL is aangeboden. Ik hoop dat deze inmiddels bij jou is aangekomen?Hoi @kooszoeteweij, @chrislaene Ik ga er eentje voor jullie bestellen! Wil je mij hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht (klik op mijn naam) sturen?Hoi @renzokokhotmail.com, @marcbrokken en @Wdebruijn, ik begrijp dat er al een afstandsbediening onderweg is!Hi @mariska3009, OMG! Kaketoes! Je zou mij dolblij maken met een foto van de boefjes! Uiteraard heb ik zojuist twee afstandbedieningen opgestuurd. 🤞🏼Hi @Sahit, er is nu een nieuwe zapper naar jou onderweg!
Reputatie 1
@Sander , bedankt hè!

Ik zou graag ook een nieuwe afstandsbediening ontvangen! Tijdens de verhuizing is die van ons kwijt geraakt.
Beste Sander,Helaas zijn wij de afstandsbediening kwijt geraakt.

Er is nogal een schoonmaak geweest in het huis dit weekend en de afstandsbediening is nu al 4 dagen nergens te bekennen.

Wij zouden heel graag een nieuwe bestellen.Met vriendelijke groet,

Patrick
Beste T-mobile,Mijn beide afstandsbedieningen zijn kapot door mijn nieuwe konijntje. Zou ik nieuwe kunnen bestellen?Met vriendelijke groeten,Julia Hof
Hey @A3atHome & @Gvem er zijn splinternieuwe afstandsbedieningen naar jullie onderweg! Zap ze!Vandaag de vervangende afstandsbediening ontvangen. Alles werkt weer als vanouds.Hartelijk dank!
Reputatie 3
Hoi @MarcelUitNederland, ik zie dat de afstandsbediening op 5 maart bij PostNL is aangeboden. Ik hoop dat deze inmiddels bij jou is aangekomen?Ja, maar dat kan(lees moet) echt veel sneller.😴Btw, wat kost zo'n zappertje?
Hey T-Mobile,is de zapper al onderweg? Zitten namelijk al een aantal dagen naar RTL4 te kijken, begint me toch aardig te vervelen om niet van zender te kunnen wisselen.
Reputatie 1
Ik krijg mijn nieuwe afstandbediening niet gekoppd met mijn tv. Ik heb een Sony tv en heb alle codes geprobeerd die in de handleiding staan. Helaas zonder succes. Kan iemand mij helpen?
Reputatie 4
Hallo @Vergeer! Afstandsbedieningen en sokken raken altijd kwijt, vooral bij een grote schoonmaak! Gelukkig kan ik een nieuwe afstandsbediening naar je opsturen. Wil je mij hiervoor je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN in een privébericht sturen? Dit kun je doen door op mijn naam te klikken.Ik heb de zapper voor je besteld, @SebastiaanS90! Deze zal binnen enkele werkdagen op de mat vallen. Geen zorgen, je kunt in de tussentijd gebruik maken van TV Anywhere. Even wat anders dan RTL4! 😉Twee nieuwe afstandsbedieningen zijn onderweg, @Julia Hof! Deze zul je in 4 à 5 dagen ontvangen. Mag ik dan in ruil een foto van je konijntje ontvangen? 😍 Ook de tip voor jou, je kunt in de tussentijd gebruik kunt maken van TV Anywhere. Zo kun je toch nog van alle zenders genieten!Als ik het zelf had kunnen bezorgen, stond ik op dezelfde dag bij je voor de stoep met je gloednieuwe afstandsbediening, @MarcelUitNederland! Is PostNL al langs geweest inmiddels? De afstandsbediening is overigens gratis als je bij ons een abonnement hebt met TV. Deze hoort namelijk daarbij!Ik wil je graag hierbij helpen, @MarysevM! Allereerst zou ik graag willen weten of er knoppen zijn die wel gekoppeld zijn. Lukt het bijvoorbeeld wel met het aan/uit zetten van met deze afstandsbediening of reageert de afstandsbediening helemaal nergens op? Zou je mij wat meer willen vertellen welke stappen je al ondernomen hebt? Dan krijg ik een betere beeld bij hoe ik jou kan helpen aan het gewenste beeld op TV. Ik wacht je antwoord af!
Reputatie 1
Het aan/uit zetten van de tv werkt niet, de inputknop en het geluid van de tv. Voor de rest werkt de afstandbediening wel op het kastje. Alleen de tv knoppen doen het niet. Wat kan kloppen, aangezien ik hem nog niet gekoppeld heb. Dta heb ik geprobeerd met de verschillende codes maar zonder succes.
We zijn al vanaf vrijdag onze afstandsbediening kwijt. Het begint nu wel erg vervelend te worden 😞
De afstandsbediening destijds gekregen bij Vodafone werkt niet meer. Af en toe doet hij het nog maar meerdere knopjes werken niet gied meer. Hoe/waar kan ik een nieuwe bestellen ?
Reputatie 1
Hallo!Helaas heeft de hond hier inderdaad de afstandsbediening te pakken gehad :(

Hoe bestellen we een nieuwe?Groeten, Iris

Reageer