Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3216 reacties

Reputatie 7
Ah! Dat kan natuurlijk ook. Fijn om te lezen dat jullie snel weer lekker TV kunnen kijken.
Beste moderator, mijn afstandsbediening werkt niet naar behoren (cijfer 1 en harder/zachter). Reset van de afstandsbediening is niet mogelijk omdat ik het cijfer 1 van de resetcode niet kan invoeren. Hoe nu verder? Graag uw reactie.
Onze afstandsbediening is nu een week kwijt, alle kinderen grondig verhoord, maar ze balen flink nu de vakantie er aan komt. Kunnen we een nieuwe afstandsbediening bestellen?
Beste moderator, mijn afstandsbediening werkt niet naar behoren (cijfer 1 en harder/zachter). Reset van de afstandsbediening is niet mogelijk omdat ik het cijfer 1 van de resetcode niet kan invoeren. Hoe nu verder? Graag uw reactie.Met wat toch heel wat geduld; bellen is sneller! Vandaag 26-2-2018 de toezegging ontvangen dat ik over 4-8 werkdagen een nieuwe afstandsbediening kan verwachten. Ik ben benieuwd!
Onze afstandsbediening doet helemaal niets meer... batterijen vervangen, alle setup stappen geprobeerd maar tell sell blijft proberen om mij te overtuigen van hun producten... hoe kan ik een nieuwe bestellen?
Reputatie 7
Hi Yllek en Mousse85!Graag stuur ik jullie allebei snel een nieuwe afstandsbediening op. Kunnen jullie mij een privébericht sturen met daarin jullie postcode, huisnummer, geboortedatum en laatste vier cijfers van het bij ons bekende rekeningnummer? Dan zorg ik dat jullie weer snel lekker TV kunnen kijken!
Reputatie 7
Beste moderator, mijn afstandsbediening werkt niet naar behoren (cijfer 1 en harder/zachter). Reset van de afstandsbediening is niet mogelijk omdat ik het cijfer 1 van de resetcode niet kan invoeren. Hoe nu verder? Graag uw reactie.Met wat toch heel wat geduld; bellen is sneller! Vandaag 26-2-2018 de toezegging ontvangen dat ik over 4-8 werkdagen een nieuwe afstandsbediening kan verwachten. Ik ben benieuwd!
Fijn dat er een afstandsbediening voor je besteld is, J.A.M. Excuses dat we je via deze weg niet snel hebben kunnen helpen. Veel zapplezier!
Ik ben er nu ook een beetje klaar mee. Ik kon nog wel mn televisie aan en uit doen en volume beheren maar niet zappen. De stappen ondernomen om de AB te onkoppelen en weer te koppelen en nu kan ik helemaal niets meer. Ook geen volume veranderen. Gebeld met de klantenservice 30 min in de wacht. Bijdehandte vrouw die mij nog meer codes wilt doormailen om uit te proberen waar ik eigenlijk niet op zit te wachten. 20 minuten geleden en he nog steeds geen mail gehad.
Hier kom ik dus ook niet verder.. dan maar weer bellen
Hello ,I have a new T-mobile subscription that came with a Akamai 510b STB, I want to enable HDMI CEC on the STB in order to use only one remote control and that is the TV remote control. is that possible ? thanks
Beste T-mobile,Ik heb exact hetzelfde als SaaaraKon niet zappen, maar wel het volume regelen. Hierna de afstandbediening gereset, maar nu kan ik ook het volume niet meer regelen. Graag met spoed een oplossing hiervoor!!!
@ T-MobileInmiddels kan ik weer zappen (tv box gereset), maar nu krijg ik de afstandsbediening niet aan de tv gekoppeld (Volume en aan/uit knop tv werken niet)... IK heb exact gedaan wat er bij "=>> Koppelen TV en TV Box // Volume problemen " vermeld staat.
Mijn ab doet niks meer, alles wat hier staat al geprobeerd. Kan iemand mij helpen?
Reputatie 7
@Saaara, @robkuh84 en @Sam2911

Sinds gisteren (27-02-2018) kampen we met een storing waarbij de TV Box niet goed reageert op de afstandsbediening, excuses voor het ongemak! Het onderzoek hiernaar loopt op volle toeren. De oplossing is in ieder geval een reset uitvoeren van de TV Box. In dit topic lees je hoe je dat doet.
Reputatie 7
Hoi robkuh84,Het is natuurlijk veel fijner als je alles met één afstandsbediening kunt regelen. Als bovenstaande koppelactie (met 9, 9, 1) niet werkt, hebben we nog een tweede manier. Die is iets ingewikkelder, daarom hebben we dit in een e-mail uitgelegd. Deze e-mail zou nu in je mailbox moeten zitten.Succes! Laat je ons nog even weten of het gelukt is?
Hallo,Wij hebben al een tijdje ruzie met onze afstandsbediening. Door veelvuldig gebruik (vooral door onze jongste zoon, die de afstandbediening nogal vaak lekker vond) is deze een beetje uitgeput en toe aan vervanging. Meerdere knopjes doen het niet meer goed en dat is best irritant...Zouden jullie ons een nieuwe toe kunnen sturen?
Reputatie 7
Hoi Linda BT!Ruzie met de afstandsbediening, dat klinkt ingewikkeld! Zo te horen speelt het probleem van de kapotte knoppen al een langere tijd. Daarom heb ik zojuist een nieuwe afstandsbediening voor jullie besteld. Binnen 5 werkdagen is 'ie binnen! Ook deze afstandsbediening wordt graag veelvuldig gebruikt, kunnen jullie hiervoor zorgen? 🙂
Goedemorgen!Onze afstandbedieningen doet erg vreemd. Ik kan er niet mee zappen maar wel volume mee regelen. Is er iets aan te doen of is tie gewoon kapot?

Groetjes samantha
Hoi Samantha, welkom op het klantenforum.Het kan zijn dat je nog last hebt van de storing die van de week gaande was, o.a. zappen gaat niet echt. (Zie dit topic voor info rondom de storing.)Je zou even een powerflip kunnen doen: haal de stroom voor 10 seconden van de decoder af, dan reset de decoder zichzelf en is het hopelijk opgelost.Laat je weten of dat de oplossing was? 🙂
Mijn afstands bediening werkt niet meer, er zijn een paar knopjes lam, kan ik een nieuwe bestellen?
Reputatie 7
Mijn afstands bediening werkt niet meer, er zijn een paar knopjes lam, kan ik een nieuwe bestellen?Hoi Joke! Ik heb zojuist in jouw eigen topic gereageerd. Zie je daar!
Onze afstandsbediening is kapot. Graag een nieuwe opsturen.
Ik heb een kapotte afstandsbediening g
Reputatie 7
Hey AlmaHesseling, doet de afstandsbediening echt helemaal niets meer of werken bepaalde functies niet meer? Zie je nog wel een lampje branden wanneer je een knopje indrukt? Als dit het geval is dan kan je proberen om de afstandsbediening te resetten via de stappen in dit topic. Mocht de afstandsbediening echt helemaal niets meer doen laat het dan even weten, dan stuur ik graag een nieuwe naar je op!
Ik geloof dat mijn afstandsbediening pootjes heeft gekregen, ik kan hem nergens meer vinden! Ik kan nu dus niet zappen etc., niet echt ideaal. Zou ik een nieuwe opgestuurd kunnen krijgen? Alvast bedankt!

Reageer