Info

Problemen Internet verbinding van Internet + TV van Odido

Problemen Internet verbinding van Internet + TV van Odido
Reputatie 7
Badge +16

Ervaar je problemen met je internetverbinding? Dan is dit topic dé wegwijzer naar de oorzaak en oplossing! 

 

Met vijf simpele checks kom je erachter wat er aan de hand is. Heb je alleen problemen met je wifi, kijk dan bij: ons grote wifitopic.

 

1: Check de kabels

Als eerste lopen we de bekabeling na. Zitten de kabels bij het modem en eventueel de media Converter er goed ingedrukt? Twijfel je of de bekabeling nog wel in de goede poort zit en je maakt gebruik van DSL, bekijk dan de installatievideo.

2: Haal het modem (en eventueel de Media Converter) van de stroom

Vele problemen worden verholpen door het modem voor korte tijd van de stroom te halen:

  1. Haal de stroomstekker uit het stopcontact en de kabels uit LAN 1-4 uit het modem.

  2. Haal de strromstekker en de UTP-kabel (internetkabel) uit de Media Converter.

  3. Wacht minstens 10 seconden, voordat je de stroomstekkers weer in het stopcontact steekt. Wacht tot het modem en de Media Converter volledig is opgestart (ongeveer 3 minuten).

  4. Verbind het modem weer met de Media Converter door de UTP-kabel (internetkabel) aan te sluiten.

  5. Steek de kabels bij poort 1 of 2 (internet) en 3 of 4 (TV) terug in het modem. (Bij Zyxel maken de poorten niet uit)

3: De schakelaars op de Media Converter

 Op de Media Converter zitten schakelaars, de zogenoemde dipswitches. Er zijn twee combinaties die je kunt gebruiken. Schakel kanaal 1 en 6 ‘on’ en de andere kanalen ‘off'. Je kunt ook kanalen 3 en 4 ‘on’ schakelen en de rest ‘off'. Herstart de Media Converter opnieuw, terwijl de UTP (internetkabel) los is.  In dit topic vind je meer uitleg hoe je dit het beste kunt aanpakken: 

 

4: Fabrieksreset modem

In sommige gevallen is een Factory Reset van het modem nodig om de verbinding te herstellen. Je kunt met een paperclip of tandenstoker het knopje ‘Factory Reset’ op het modem indrukken. Let op: hierdoor worden mogelijk instellingen van het modem aangepast. In dit topic vind je meer uitleg hoe je dit het beste kunt aanpakken: 

 

5: Check het storingstopic

Gaat het om een lokaal probleem, dan plaatsen we een melding in Mijn Odido. Log in en ga naar de optie ´Actuele storingen´. 

  

 

 

Werkt het internet weer, maar is er nog een ander probleem? Dan helpt onderstaand stappenplan je verder:
Wifi | Volg deze stappen voor een snelle en stabiele wifi-verbinding.
Wegvallend internet | Volg deze stappen als de verbinding niet stabiel is.
Traag internet | Volg de stappen om de juiste snelheid te verkrijgen.
Televisie | Volg de stappen uit de video om het tv-beeld weer terug te krijgen.
Telefonie | Volg deze stappen om je vaste telefoon weer aan de praat te krijgen.

Heb je alle bovenstaande stappen geprobeerd en ervaar je nog steeds problemen? Maak dan een topic aan of laat het hieronder weten, dan helpt de Community je graag verder!


903 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @Mija53, graag raad ik je aan om je eigen topic hiervoor aan te houden: Geen internet in Uden. Hier heb ik ook op je gereageerd en de oplossing komt er snel aan met de monteur van Guidion! 

Ik heb een afspraak gemaakt met Guidon, maar er is veel tijd tot dinsdag en ik zit zonder internet en tv 😞

Reputatie 6
Badge +3

Hoi @Mija53, om je uit de brand te helpen kun je gratis gebruik maken van internet via ons 4G netwerk. Dit is mogelijk als je een Odido/Ben simkaart hebt. Natuurlijk heb je niet alleen internet op je mobiele telefoon nodig. Geen nood! Stel je telefoon in als hotspot om een wifi-netwerk te maken voor je laptop en andere apparaten. Op onze website kun je de stappen vinden om jouw telefoon als hotspot in te stellen: https://www.odido.nl/toestelhulp. Laat je me weten of je een van deze simkaarten hebt? Dan stuur ik meteen een vouchercode op voor onbeperkt internet! Groetjes, Ishana

Ja ik heb

Reputatie 6
Badge +3

Ik zal je een privébericht sturen met een vouchercode! 😊 Groetjes, Ishana

Sinds een half uur geen internetverbinding meer. Alle resets gedaan, helpt niet. Lampje van de mediaconverter brandt niet zoals het hoort.

 

Ik zou graag een code krijgen voor de data zodat ik kan overbruggen tot ik morgen iemand kan spreken.

Zoveelste keer in korte tijd dat de verbinding ineens niet meer werkt..

Reputatie 5
Badge +5

Hi @iarvl, ik zie dat het inmiddels gelukt is om contact met ons op te nemen en dat mijn collega een vouchercode naar je toe heeft gestuurd. Ook is dit gelijk voor je doorgezet naar mijn collega's van de technische dienst, zodat we dit voor je kunnen onderzoeken en ervoor kunnen zorgen dat je zo snel mogelijk weer online bent. Mocht je nog vragen hebben, start hier dan gerust een nieuw topic voor! 

Reputatie 1

Helaas al vrijwel de hele dag tot op heden geen internet thuis. Ik ben bang dat er weer wat verkeerd is gegaan in de centrale, het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een andere aansluiting gebeurt het helaas vaker dat ze de verkeerde stekker eruit trekken :(.

Reputatie 5
Badge +5

Hi @plofkonijn, ik ben gelijk met je mee gaan kijken en ik zie dat je al telefonisch contact hebt gehad met ons. Mijn collega die je gesproken hebt, heeft dit gelijk voor je doorgezet naar onze technische dienst zodat zij kunnen onderzoeken wat hier aan de hand is en je zo snel mogelijk weer online kunnen krijgen! Zodra er een update is, zul je hier gelijk bericht van krijgen. 

Reputatie 1

@Nora van Odido Goedemiddag, goed om te horen dat de melding is doorgezet, ik zit nu al meer dan 24 uur zonder service, ik was benieuwd of jullie al wat meer weten. Het begon gisteren al begin middag, en heb later pas de melding doorgegeven. Ik dacht dat er wellicht werkzaamheden waren. Nu is mijn ervaring van eerder, dat er een stekkertje niet goed zit in de wijkcentrale wellicht hebben ze mij er uitgetrokken of verplaatst toen een ander een aansluiting kreeg. Mijn overbuurman heeft gewoon diensten, dus ik verwacht zoiets. 

 

Is er inmiddels als een monteur naar de centrale onderweg?

Reputatie 7
Badge +9

Het ticket is nog niet opgepakt @plofkonijn. Ik ga er vanuit dat onze techneuten het ticket zo spoedig mogelijk oppakken en gaan onderzoeken. Dan kunnen we de juiste aansturing bieden! 

Reputatie 1

Ik ben hier een beetje verbaasd over. We zijn bijna 24 uur verder sinds de eerste officiële melding. Je zou zeggen als groot bedrijf, waar nu klantenservice op nummer één zou staan, je er zo snel mogelijk achteraan zou zitten om een storing waar geen één van de diensten werken, probeert op te lossen. Maar de ticket moet nog in behandeling worden genomen... Gezien het tijdstip, verwacht ik nu ook geen monteur meer in de richting van de wijkcentrale.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @plofkonijn, ik zie dat er zojuist een monteur geweest is en een nieuw ticket voor je heeft ingeschoten voor de onderaannemer. De switch in de wijkcentrale blijkt defect te zijn en zal vervangen moeten worden. 

Reputatie 1

Hey @Tommie van Odido , bedankt voor de terug koppeling! Dan wachten we rustig af. Maar gelukkig is er nu iets bekend. :)

Reputatie 1

@Tommie van Odido Goedemorgen Tommie / Odido,

 

Hebben jullie een indicatie wanneer de switch vervangen wordt? Het hele huis laten werken via een hotspot is ook niet echt ideaal. 😅

 

Ook niet voor de batterij van mijn telefoon.. 🤓

 

Bedankt alvast.

Reputatie 7
Badge +9

Dat begrijp ik helemaal @plofkonijn, ik durf niet te zeggen wanneer ze het komen oplossen maar ik hoop heel snel! 

Reputatie 1

Goedemiddag,

 

Ik was benieuwd of er inmiddels al weer een update is m.b.t geen diensten hier in huis. 

Als ik inlog op mijn personlijke odido zegt hij namelijk dat er geen storing is.

Echter is dit helaas nog steeds het geval.

 

Alvast bedankt.

 

 

Reputatie 7
Badge +5

Hi @plofkonijn, het onderzoek loopt nog! Ik kan momenteel nog geen nieuwe ontwikkelingen delen. We zijn achter de schermen heel druk voor je bezig. Je zult dit inderdaad niet in Mijn Odido terug kunnen vinden, hier plaatsen we enkel algemene storingen vanuit de netwerkbeheerder. Bij jou gaat om een ander issue. Weet dat we je niet vergeten zijn en je het meteen laten weten als we nieuwe informatie hebben. Voor nu moet ik je om geduld vragen. Weet dat we een vergoeding aanmaken voor deze periode zodra je weer online bent!

Heb de afgelopen paar weken telkens last van tijdelijke uitval van mijn internet, heb de router al gereset dit fixt niks, heb aan uit zetten daarvoor gedaan dit helpt ook niet. En elke keer als het zo is is het in het weekend aangezien ik doordeweeks geen tijd heb om achter mijn pc te zitten. Kan hierdoor ook nooit contact op nemen met iemand behalve die bot die altijd me hier naartoe stuurt wat niks helpt. Heb net de andere posts hier gelezen en gevonden dat hun 6 jaar geleden dit zelfde kut probleem hadden. Ik wil gewoon graag dat het verholpen word of dat ik in iedergeval met iemand over een mogelijke oplossing kan praten.

Met vriendelijke groet 

Rick Witte

 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Rick Witte 

Heb je thuis een glasvezel of DSL aansluiting en welke modem heb je?

Valt het internet alleen via de WiFi weg of ook bedraad en brandt het internet lampje dan rood op de modem?

Hallo @Rick Witte 

Heb je thuis een glasvezel of DSL aansluiting en welke modem heb je?

Valt het internet alleen via de WiFi weg of ook bedraad en brandt het internet lampje dan rood op de modem?

Heb dsl aansluiting de modem is een zyxel t-54 het is men bedraade internet die weg valt telkens voor 30 sec tot 10 min het internet lampje zie ik niet rood worden aangezien de modem beneden staat en mijn pc boven. Heb de kabels vervangen dit hielp niet. Een paar straten verder zijn ze glasvezel aan het leggen maar naar mijn weten zou dat niks aan mijn verbinding moeten veranderen. 

Met vriendelijke groet

Rick witte

Reputatie 7
Badge +15

@Rick Witte 

Is de modem rechtstreeks aangesloten op het KPN ISRA punt waarop ook de KPN kabel is aangesloten en zou je alle andere bekabeld aangesloten apparatuur eens kunnen verwijderen dus alleen met je pc testen?

@Rick Witte

Is de modem rechtstreeks aangesloten op het KPN ISRA punt waarop ook de KPN kabel is aangesloten en zou je alle andere bekabeld aangesloten apparatuur eens kunnen verwijderen dus alleen met je pc testen?

De modem is direct aangesloten. Heb alleen een mediakastje die aangesloten was op men modem heb die er vanochtend afgehaald heb nu geen volledige uitval gehad sinds dat ik dat heb gedaan maar heb op momenten minder download snelheid, heb normaal gezien maar 3 mb/s ik weet is nie veel maar ja het is wat het is. Bij een terugval moment daalt dit naar 500kb/s

@Rick Witte

Is de modem rechtstreeks aangesloten op het KPN ISRA punt waarop ook de KPN kabel is aangesloten en zou je alle andere bekabeld aangesloten apparatuur eens kunnen verwijderen dus alleen met je pc testen?

Internet licht er nu volledig uit zowel WiFi als bekabeld er was geen rood lampje

Reputatie 7
Badge +15

@Rick Witte 

Kan je eens een foto delen van het aansluitpunt waarop de modem is aangesloten?

Reageer