Beantwoord

Telefonie op Fritzbox 7590AX

  • 16 December 2022
  • 36 reacties
  • 685 Bekeken

Reputatie 1

Bij deze wil ik graag om hulp vragen bij het aansluiten van een Fritzbox 7590 AX op T-mobiles glasvezel.  Dit wil niet lukken: hoe ik ook mijn telefoonnummer in het ding kwakt, ik blijf dezelfde melding krijgen.

 

Eerst heb ik AVM’s guide gevolgd tot geen succes, daarna alles wat in deze post te vinden viel geprobeerd, tot geen succes.


Ik heb contact met AVM gehad, en op hun aanraden de nieuwste beta firmware geïnstalleerd. Hierdoor zou ik vrijwel niets meer zelf instellen, maar ook hiermee geen succes.

Volgens AVM zou het dan ook meer aan T-mobiles kant. Ik weet het niet. Heeft iemand ideeen en/of oplossingen zodat ik dit probleem kan oplossen?

icon

Beste antwoord door TMTV 18 December 2022, 16:43

Bekijk origineel

36 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @AtrumVesica,

Welkom op de Community!

Bij de FritzBox-routers gaat het vaak wel goed, maar soms ook niet. Wat daar de reden van is, is niet helemaal duidelijk. Eén verkeerde instelling kan er al voor zorgen dat het niet werkt. Zou je daarom screenshots kunnen delen van de pagina's met de settings? Zorg ervoor dat je persoonlijke informatie (telefoonnummers, klantnummers) onleesbaar maakt, maar dat nog wel zichtbaar is hoe je ze hebt ingevoerd. Misschien valt mij of iemand anders iets op waardoor het nu niet werkt.

Reputatie 1

@TMTV Dank u dank u.

Ik zal zoveel mogelijk informatie proberen te delen.

Ik gebruik de “normale” manier van internet connectie maken via de optie in fritzbox, dus niet zelfstandig de VLAN instellen.

 

Hierna ga ik naar invoeren van telefoonnummer en

 

Mijn gegevens zijn

Dus dan krijgen we zover ik begrijp: Landnummer+Stadnummer+nummer.

 

Helaas doet dit het niet, noch doet stadsnummer+nummer, of nummer alleen.

Ook zag ik dat de volgende optie soms wil helpen
 

Maar dat werkt ook niet.

Reputatie 1

ook op deze manier wil het niet werken

de melding blijf hetzelfde
 

Locatiegegevens staan goed.

Reputatie 7
Badge +6

@AtrumVesica Ik heb je instellingen vergeleken met andere topics. Helaas wordt niet altijd duidelijk of een suggestie heeft geholpen, maar er misschien kun je nog proberen om bij ‘Authenticatienaam’ ook je klantnummer met P007 in te vullen. Het kan ook helpen om de hele internetverbinding handmatig in te stellen, dus met VLAN 300. Heb je TV en zo ja, gebruik je het oude of het nieuwe platform? Voor het oude worden 2 LAN-poorten gereserveerd die onbruikbaar zijn voor internet. Zonde als dat niet nodig is. Zou je tot slot eens vanaf je computer bijvoorbeeld kunnen pingen naar voip.t-mobilethuis.nl? De foutmeldingen wekken de indruk dat de server geheel onbereikbaar is.

Reputatie 1

@TMTV 
Ik heb dat van Authentiecatienaam ook geprobeerd. De VLAN had ik eerst geprobeerd, maar daar ik toch maar twee porten gebruik zag ik het nut er niet van in; ook lijkt het dat met de nieuwe beta van fritzbox alle porten gebruikt kan worden.

Ik heb TV en ik “denk” dat ik het nieuwe platform heb; glasvezel is nieuw hier en ik heb een andere interface dan ik zie in uw “Terug naar oude tv platform”-topic.

Ik kan voip.t-mobilethuis.nl bereiken, ook als ik de zyxel aansluit dan heb ik gewoon telefonie. Helaas vind unraid dat ding niets en wil ik daarom over op de fritzbox.
  

@AtrumVesica 

Ik heb de telefoon instellingen zo gedaan.

Misschien heb je er wat aan 

 

Reputatie 1

@TMTV@peter-keetfm  Dank u voor uw tijd en moeite. Helaas het antwoord op mijn probleem  weer is “*scheldwoord* T-MOBIIIIIIILE”, de kreet van de afgelopen kwartaal.

Geen idee wat er veranderd is en/of het weer terug komt. Zag dat er geen storing was waneer ik Peter-KeetFM suggestie wou proberen.

 

Moderator edit - afbeeldingen verwijderd: een afbeelding als tekst kopiëren uit een ander bericht/topic werkt niet goed. 

Reputatie 1

Wat. De images staan zelfs nog open bij me in Paint.net.

 

 

Reputatie 7
Badge +6

@AtrumVesica Begrijp ik goed dat het nu weer werkt? Heb je nog iets aangepast of deed alles het ineens weer? Misschien is er naar aanleiding van andere topics over verbindingsproblemen en keuzemenu's gesleuteld aan VOIP en was er daardoor sprake van een tijdelijke storing.

Reputatie 1

@AtrumVesica Begrijp ik goed dat het nu weer werkt? Heb je nog iets aangepast of deed alles het ineens weer? Misschien is er naar aanleiding van andere topics over verbindingsproblemen en keuzemenu's gesleuteld aan VOIP en was er daardoor sprake van een tijdelijke storing.

Niets aangepast, vanochtend werkte het spontaan. Weet niets van enige tijdelijke storingen; mijn internet lag er al dik 2 maanden uit door problemen en is pas vorige week opgelost, daarna kreeg ik dit probleem met telefonie.

Reputatie 7

Hi @AtrumVesica, wat ontzettend fijn om te lezen dat het probleem is opgelost! Hartstikke top hoe jij meteen te hulp bent geschoten @TMTV. Dankjewel voor het melden dat je weer probleemvrij bent en klop gerust weer aan als je nog andere vragen hebt. Wat exact de boosdoener hiervan was, dat durf ik je niet te zeggen. Maar ik ben heel blij dat het uit zichzelf weer is gaan werken. 

Reputatie 2

Ik heb sinds vandaag ook een Fritz!Box 7590 en krijg de telefonie instelling voor geen mogelijkheid werkend. De klantenservice kan me ook niet verder helpen en verwijst mij naar dit forum.


Hoe gaat het ooit lukken dat ik mijn vaste telefonie werkend krijg op dit modem?

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Svlijmen 

Met de instructies op deze pagina zou het moeten lukken 👍

@Svlijmen 

Heb je het sip wachtwoord al aangepast in mijn T-mobile.

Zie voor de config. Mijn screenshots in dit topic.

Als het goed is moet het dan werken.

 

 

Reputatie 2

Uiteraard heb ik dat gedaan. Ook alle instellingen ingevuld zoals Fritz dat zelf op zijn website invulde, maar de telefoon kan zich niet aan melden 

@Svlijmen 

Heb je dit ook goed staan.?

 

Reputatie 7
Badge +15

@Svlijmen 

Had je de AX versie of niet en heb je het via de VLAN 300 methode geprobeerd en ook met het T-Mobile profiel?

Post anders eens wat foto's van de instellingen.

Reputatie 2

Ik heb de standaard Fritz!box 7590.

Reputatie 2

Ik heb het telefoonnummer op verschillende manieren ingevoerd; +3172..., 3172...., 72.... Niks werkt echter 

@Svlijmen 

Er zijn wat problemen met sip wachtwoord.

Zie dit bericht van @TMTV 

In dit topic.

Ik moet wel zeggen dat ik zelf geen probleem heb met huistelefoon met een Fritzbox 5590.

Topic.

 

Ik heb het telefoonnummer op verschillende manieren ingevoerd; +3172..., 3172...., 72.... Niks werkt echter 

Gewoon met het netnummer dat heb ik.

 

Reputatie 2

Weet niet wat er dan misgaat, maar het lukt niet. Wachtwoord van SIP via de tmobile site gewijzigd maar helpt ook niet

@Svlijmen 

Ik denk niet dat het helpt maar kun je proberen.

Haal de stroom stekker uit de Fritzbox en het glasvezel kastje.

Wacht 1 minuut dan de stroom stekker van het glasvezel kastje er in en dan de stroom stekker van de Fritzbox.

 

Reputatie 2

Hahahah adsl hebben we hier. In deze nieuwe wijk hebben we nog geen glasvezel, lang leve tmobile die dit pas eind dit jaar gaat aanleggem

Reputatie 2

Ik word gewoon niet aangemeld op de SIP server telefonie. Als ik mijn eigen nummer bel krijg ik te horen dat het nummer niet in gebruik is

Reageer