Upliving volume via nieuwe media box afstandsbediening

  • 7 February 2024
  • 23 reacties
  • 211 Bekeken

Reputatie 1

Ik zou graag het volume van de Upliving  soundbar met de afstandbediening van de nieuwe Android media box willen regelen.

Pieter 😀😀

 

Cheyenne van Odido 2 maanden geleden

Hi @horssenp, dank voor de toevoeging! Demi is druk voor je bezig, samen met het TV team. Er lijkt namelijk iets aan de hand met de instelling in het menu waarmee we dit kunnen oplossen. Ik moet er dus nog even een speld in zetten, we komen hierover zo snel mogelijk bij je terug zodra er informatie is!

Bekijk origineel

23 reacties

Reputatie 7
Badge +8

Hi @horssenp, ik kan mij goed voorstellen dat je van de Mediabox wilt genieten met top geluid vanuit de soundbar! Dit is zeker mogelijk om de volume te regelen wanneer je de soundbar koppelt aan de Mediabox. Je kunt dit het makkelijkste doen via Bluetooth. Je gaat dan in de Mediabox rechtsboven naar Instellingen > Afstandbedieningen en accesoires > Accesoires toevoegen. Zorg wel dat de soundbar dan ook in de koppelstand staat zodat de Mediabox de soundbar kan herkennen. Laat je weten of het hierna gelukt is? 😁

Reputatie 1

De BT verbinding gebeurd wel maar de volume regeling reageert niet. Als ik naar Accessories ga en op de mediabox klik krijg bovenstaande gegevens . Dat geeft aan dat de volumeregeling nog niet ingesteld is. Enig idee waar de kink 😀 zit ?

Reputatie 7
Badge +8

@horssenp Super dat dit gelukt is met koppelen! Merk je geen verschil in geluid wanneer je de volume regelt via de afstandsbediening ook met de soundbar gekoppeld niet? Vaak gaat dit namelijk wel automatisch. Ik vraag het voor de zekerheid ook nog even na bij ons tv-team. Hopelijk kan ik je snel meer vertellen hierover! 😊

Reputatie 1

Nog even een kleine toevoeging. Ik gebruik de HDMI-ARC kabel connectie op jullie advies om de TV/Soundbar automatisch op te starten en dat werkt ook. Ik weet niet of dat het  bluetooth advies voor het regelen van het volume van de soundbar in de weg zit..

Wat is overigens het merk/type van de afstandsbediening? 

Reputatie 1

Ik moet even iets corrigeren. De foto en text die ik eerder stuurde had te maken de volume bediening van de tv en is dus niet belangrijk.

Het gaat dus om het bedienen van het volume van de Upliving soundbar . Zoals eerder gezegd is de bt verbinding tot stand gebracht maar kan het volume nog niet worden bediend met de media box afstandsbediening .

Sorry voor de mogelijke verwarring van mijn kant.

Reputatie 7
Badge +5

Hi @horssenp, dank voor de toevoeging! Demi is druk voor je bezig, samen met het TV team. Er lijkt namelijk iets aan de hand met de instelling in het menu waarmee we dit kunnen oplossen. Ik moet er dus nog even een speld in zetten, we komen hierover zo snel mogelijk bij je terug zodra er informatie is!

Reputatie 1

Hi @horssenp, dank voor de toevoeging! Demi is druk voor je bezig, samen met het TV team. Er lijkt namelijk iets aan de hand met de instelling in het menu waarmee we dit kunnen oplossen. Ik moet er dus nog even een speld in zetten, we komen hierover zo snel mogelijk bij je terug zodra er informatie is!

Is er al enige vooruitgang met dit probleem?

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @horssenp, zeker! We zijn bezig met het testen van een oplossing. We zullen het meteen laten weten wanneer het opgelost is! Groetjes, Ishana

Reputatie 1

Opnieuw na 4 weken de vraag of er iets gebeurd met dit issue …..

Reputatie 7
Badge +9

Hey @horssenp, sorry dat ik hier zomaar uit de lucht kom vallen! 

Maar het een en ander is mij niet helemaal duidelijk. Is het inmiddels gelukt om de soundbar te verbinden met je televisie en Mediabox en kun je de volume daar regelen? 

Is je vraag nu of je de soundbar kan bedienen met de afstandsbediening zonder de Mediabox te gebruiken? Of gaat het wel in combinatie met de Mediabox? Dus je tv zenders etc. 

Reputatie 1

Als je de eerdere posts terugkijk zul je zien dat het nog alleen om de volume regeling gaat. De rest is allemaal prima in orde.

Reputatie 7
Badge +9

Ik vraag dit omdat het een beetje verwarrend overkomt allemaal @horssenp. Maar de vraag is, gaat het om de volume regeling van je televisie in combinatie met de Mediabox?

De afstandsbediening werkt namelijk niet voor de volumeregeling van de soundbar zonder de Mediabox. Dus alleen in combinatie met de Mediabox.

Reputatie 1

Nog even voor de duidelijkheid dan 😀. Het gaat om de volumeregeling van de Upliving soundbar met ingeschakelde mediabox via de afstandsbediening van de Mediabox.

Reputatie 7
Badge +9

Heb je de soundbar via bluetooth verbonden of via HDMI-ARC @horssenp? Als je naar een andere app schakelt op je tv en je gebruikt de standaard afstandsbediening, werkt de soundbar dan wel zoals het moet? 

Reputatie 1

De soundbar is via  HDMI-Arc aangesloten.  De volume regeling met de standaard afstandbediening van de soundbar werkt . Zo gebruik ik het nu.

Reputatie 7
Badge +9

Werkt de soundbar wel met de standaard afstandsbediening van je televisie @horssenp?  

Reputatie 1

De soundbar werkt met zijn eigen afstandsbediening prima en niet met de afstandsbediening van de tv omdat dit nooit mijn uitgangspunt geweest is.

De diepere gedachte achter het geheel is omdat ik alles met de afstandsbediening van de media box regel het ook fijn zou zijn als ik daarbij ook nog het volume van de soundbar zou kunnen regelen.

Reputatie 7
Badge +9

De soundbar werkt dus niet met de standaard afstandsbediening van de televisie @horssenp? Hoe heb je de soundbar dan aangesloten? Dit zou te bedienen moeten zijn met de afstandsbediening van de televisie als je hem in de HDMI-ingang van je televisie gestoken hebt. Kan je het type van je Upliving soundbar eens doorsturen? Dan kan ik wat meer onderzoek doen.

Reputatie 1

Upliving  type Asw150-2.1u .

De media box is via hdmi aangesloten op de tv en de upliving is voor het geluid met Hdmi-arc aangesloten aan de tv.

Dit is op jullie advies zodat alles aan en uit gaat met een druk op de knop van de afstandsbediening van de media box. Dat werkt prima. Ik moet echter de afstandsbediening van de upliving gebruiken om het volume van dat aan te passen.

Reputatie 6
Badge +2

@horssenp Wil je het volgende eens proberen?

Ga naar Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > TV Box 4K Remote > Volumeregeling aanpassen > Heb je dan de optie om voor de soundbar te kiezen? 

Ik verneem het graag!  

Reputatie 1

Bij die instelling staat alleen de keuze voor volume regeling via tv of media box.

Reputatie 7
Badge +9

Dan ben ik bang dat we de soundbar niet ondersteunen of dat de soundbar dit zelf niet ondersteund @horssenp. Ik mis alleen nog antwoord op mijn vorige vraag: Werkt de standaard afstandsbediening van de televisie wel om het volume te regelen?  

Reputatie 1

Ja, sorry vergeten te melden maar dat werkt gewoon ….in ieder geval bedankt voor de moeite

Reageer