Info

TV (Box) foutmelding codes

 • 6 February 2017
 • 85 reacties
 • 67135 Bekeken
TV (Box) foutmelding codes
Reputatie 7
Badge +9

Als je tv kijkt via Odido maak je gebruik van een interactieve TV Box van het merk Entone of Amino. Deze TV Box geeft misschien weleens een foutmelding op je scherm. Wat betekent die foutmelding en, belangrijker, hoe krijg je 'm weg?

Eerste check

In principe komen alle meldingen neer op een communicatiefout tussen de TV Box en het modem. Je gaat daarom uitsluiten waar het euvel zit.

- Geef het modem (en/of de zwarte Media Converter als je die hebt) een reset en wissel de internetkabel van poort 3 naar 4 of andersom.
- Sluit de TV Box rechtstreeks aan op het modem. Koppel dus alle switches, adapters of andere verlengstukjes los. Er zit dan alleen een internetkabel tussen de TV Box en het modem.
- Geef de TV Box een reset of zelfs een fabrieksreset als dat kan.
- Is het hiermee verholpen, dan kun je weer een switch of adapter aansluiten. Komt de foutmelding terug, dan weet je precies waar het probleem zit.

 

Foutmeldingen:

 

 Kinderslot

Wordt er steeds aan je gevraagd om een pincode in te vullen bij bepaalde zenders? Het kan zijn dat het account met een andere leeftijdsclassificatie wellicht nog actief is. Het is altijd slim om te testen of je op het juiste profiel kijkt. Zo niet, dan kun je de volgende stappen volgen. Stel je leeftijd in op ‘18’ via de ‘menu-knop afstandsbediening’, categorie ‘Thuis’, klik op 'Wissel profiel’, kiest het gewenste profiel en kies dan ‘18’ als leeftijdsgrens. Zo ben je van dit probleem af. 

 

Geen Signaal || No Input || No Signal

De tv krijgt geen inkomend signaal van onze TV Box. Als deze aanstaat (het lampje brandt constant) en de HDMI-kabel zit goed aangedrukt in de tv en onze TV Box, dan staat de tv niet op het juiste bronkanaal. Selecteer dan het juiste kanaal (waarschijnlijk is dit een HDMI kanaal) door middel van de afstandsbediening van de tv zelf. Dit doe je met de knop "Source", "Input", "AV", "Ext" of het symbool "➞☐".


Geen internetverbinding gevonden || Ethernet not detected, please connect Ethernet Cable

Reden van het probleem is dat de UTP-kabel (internetkabel) niet of niet correct is aangesloten. Controleer of de UTP-kabel (internetkabel) goed in de tv-poort zit. Als de UTP-kabel (internetkabel) bij het modem goed aangesloten is, zal er een groen lampje knipperen. Het kan zijn dat er een draadbreuk zit in de UTP-kabel (internetkabel) waardoor deze niet herkend wordt. Test hierom met een andere kabel.


Ophalen van IP-adres is niet gelukt || Server Connection Completed || Unable to connect to DHCP server

Reden van het probleem is waarschijnlijk dat de UTP-kabel verbonden is met de internetpoort in plaats van de tv-poort.
Voer de volgende stappen uit:

 • Haal de TV Box van de stroom.
 • Haal de UTP-kabel uit poort 1 of 2 van het modem en verbind deze met met poort 3 of 4 van het modem.
 • Sluit de TV Box weer aan.
 • Komt de melding terug? Controleer dan of de TV Box rechtstreeks op het modem is aangesloten. Verwijder eventuele andere apparatuur (zoals een switch of devolo).


Unsupported BBL version 2.7.4-bbl || Onjuiste BBL versie

Deze melding is erg onschuldig. Het kan dan ook geen kwaad en de TV Box zal na een minuutje gewoon doorstarten. :)


Synchronizing system clock of systeemklok meldingen || Geen NTP server, systeemklok niet gelijk gezet

Deze melding kan geen kwaad. De TV Box zit op een verkeerd spoor. Door hem even van de stroom te halen en opnieuw te laten opstarten, zal deze zich herstellen.


Unable to get upgrade firmware

[2-6-2019] Op dit moment komt deze melding naar voren bij nieuwe klanten. We werken hard aan een oplossing voor deze foutmelding. Excuus voor het ongemak. Zodra het verholpen is, plaats ik hier een update. Een korte check kun je uitvoeren door de TV Box kort van de stroom te halen en opnieuw te laten opstarten. Oorspronkelijk betekent deze melding dat er onbekende apparatuur is aangesloten tussen de TV Box en het modem. Zorg ervoor dat je test met onze Internetkabel die direct (zonder powerline adapters of devolo's) de TV Box aan het modem op poort 3 of 4 verbindt. Herstart vervolgens de TV Box.


Error, er heeft zich een fout voorgedaan...

Er komt wel een signaal binnen, maar dit is niet van de kwaliteit die we willen en verwachten. Het betekent dat de TV Box zegt: "dit beeld is blokkerig en haperend, er gaat iets mis". Hiervoor hebben we een apart topic gemaakt: Blokkerig of haperend beeld op TV. Hier kunnen we dan iets specifieker dit probleem aanpakken.


Authenticatie mislukt

De registratie is mislukt door verkeerd ingevoerde gegevens. Let op, er wordt gevraagd om een tv-klantnummer. Dit verschilt van je klantnummer voor T-Mobile voor thuis (beginnend met drie letters). Het tv-klantnummer bestaat uit tien cijfers en kreeg je bij het pakket. De tv-pincode bestaat uit vier cijfers en kreeg je bij de bevestiging van je abonnement. Ben je deze gegevens kwijt, dan kan je in Mijn Odido deze gegevens terugvinden bij instellingen // tv.


Helpt deze informatie niet bij het oplossen van je probleem? Laat het ons weten.

Succes met het oplossen van de foutmelding! 🆒

 


85 reacties

Reputatie 1
Hallo,Vandaag ineens geen tv meer. ophalen IP adres is niet gelukt. Gebeld, werd doorgeschakeld met de technische dienst. Nou niet dus kreeg de klantenservice. Alle resetmogelijkheden geprobeerd, gewisseld met onze tv box van boven. deze deed het overigens ook niet. Kabel vervangen niks werkt. Ze zou een melding maken bij de TD en die zouden nadenken wat het zou kunnen zijn. Duurt gewoon 10 werkdagen dat is echt onacceptabel. Ligt niet aan de tv box aangezien het bij beide boxen is. zou zeggen kan die modem niet gewisseld worden. maar dat kon niet want het moest volgens de procedure. snap ik maar zelfs mijn zoontje heeft door dat het niet aan de boxen kan liggen wel toevallig dan dat ze allebei tegelijk stuk zijn. Kan dit nou echt niet anders.
Hallo,Ik heb sinds kort een glasvezel kabel met Zyxel modem en een abonnement met 3 tv boxen (amino); de 3 tv boxen staan op begane grond , 1e etage en 2e etage en de bedoeling was bij iedere tv box een switch om 1 kabel in de tv box te stoppen en 1 in tv - en in geval van 1e en 2e etage ook nog een kabel naar de wifi versterker. Volgens Guidion monteur zou dat moeten werken.

Bij het pakket zat 1 switch, en daarmee lijkt het inderdaad te werken, maar met de 2 extra gekochte switches voor 1e en 2e etage werkt het niet - de tv box geeft dan de melding "error er heeft zich een fout voor gedaan tijdens het afspelen".

Stop ik de kabel op 1e of 2e rechtstreeks in de tv box dan kan ik tv kijken, maar geen netflix of wifi versterker, plaats ik de switch er tussen - dan kan ik op het eerder geselecteerde kanaal doorkijken, maar bij selecteren van een ander kanaal komt genoemde foutmelding. Uiteraard werkt netflix wel gewoon via de extra switches en de wifi versterker ook.

Als ik op de begane grond de meegeleverde switch vervang door een nieuwe - dan ontstaat daar hetzelfde probleem.

Het lijkt dus specifiek de combinatie van de Amino box en de switch.De meegeleverde switch zou een Niveo NGS 5 zijn - maar dit type lijkt niet los te koop.Iemand een idee hoe ik dit werkend ga krijgen?alvast bedankt!
Reputatie 4
Geen foutmelding, maar hier werken de afleveringen van S.W.A.T. 12-09 niet via programma gemist veronica op de decoder. De afleveringen duren maar een paar minuten.Kunnen jullie hier naar kijken?
Reputatie 7
@Ann1980 Op 12 september hadden we een verstoring van de TV dienst in een aantal specifieke postcode gebieden maar gelukkig was dit van korte duur, excuses voor de overlast!@RGvdS Hmm dat klinkt inderdaad als een probleem met de switch. Is dit een managed of unmanaged switch? Die eerst kan voor problemen zorgen met de doorgifte. Een simpele unmanaged switch werkt het beste (bijvoorbeeld van Sitecom). We komen de TP-Link TL-SG105 ook veel tegen maar deze werkt helaas dan weer niet.@WhySoSerious Helder, ik heb het doorgezet naar onze technische dienst!
@Brian,ik heb vandaag zowel contact gehad met Guidion als Tmobile over dit probleem. Van Guidion kreeg ik te horen dat de hierboven genoemde switch zou moeten werken - en als niet, dan zou er een monteur gestuurd moeten worden. Van jouw Tmobile collega kreeg ik te horen dat er geen problemen bekend zijn met specifieke switches in combinatie met de amino box en ze wisten me dus ook niet te vertellen welke ik zou moeten proberen...Toevallig had ik de genoemde TPlink besteld - dus dat is mogelijk in lijn met jouw reactie. Maar welke dan wel (en waarom dus de TP Link niet) - ik neem aan dat dit om specifieke eigenschappen van de switch gaat die bij TP link anders zijn?Bij een andere provider zag ik dat werd aangegeven dat er in combinatie met de Amino box alleen een Netgear GS105E ondersteund werd. Dus mogelijk is dat ook een goede keuze voor TMobile?

Heb je voor Sitecom een specifiek type dat zou moeten werken?alvast bedankt.
goedendag, gister ben ik begonnen met mijn nieuwe aansluiting, het aansluiten van de modem was geen probleem, echter het probleem zijn de 2 ENTONE tv boxen die beide een foutmelding geven : No NTP Server found en vervolgens op het ENTONE logo blijven staan met onder in het scherm : Server Connection Complete APP:2.9.3.1-etv-vma--glop de modem is een ZYXEL T-50 na het lezen van het forum heb ik reeds de modem en tv box uitgehad en eerst de modem op laten starten daarna de stb en na medling dat er geen ethernet verbinding was de ethernet kabel bevestigd helaas met dezelfde uitkomst. met WIFI en Internet geen problemen alleen met de STB, tevens heb ik naast de meegeleverde kabels ook mijn eigen kabels getest maar helaas met het zelfde resultaat.
Reputatie 7
@RGvdS Ik merk inderdaad dat er wat verwarring is over wat niet en wat wel wat betreft het gebruik van switches. We gaan zorgen dat hier één lijn in komt. Het beste is een simpele unmanaged switch die slechts als 'doorgeefluik' dient. De TP-Link TL-SG105 staat als unmanaged switch online maar ik vermoed dat deze misschien toch aan IGMP snooping doet waardoor hij problemen geeft. Ik heb op het moment nog geen specifieke switches die ik aan kan raden maar ik hoop hier in de toekomst wel een een topic voor te kunnen maken met een aantal switches die we zeker weten aan kunnen bevelen. Het advies op dit moment is eigenlijk om een zo éénvoudig mogelijke Gigabit switch aan te schaffen (met een goede doorlaat snelheid).@RHoutman Voor jou staat er inmiddels een melding uit bij ons TV Team waarom de TV Boxen geen verbinding maken en je ontvangt snel bericht van ons!

Als je TV kijkt via T-Mobile Thuis maak je gebruik van een interactieve TV Box van het merk Entone of Amino. Deze TV Box geeft misschien weleens een foutmelding op je scherm. Wat betekent die foutmelding en, belangrijker, hoe krijg je 'm weg?
 

Unable to get upgrade firmware [6-6-2019] Deze melding komy naar voren bij een aantal nieuwe klanten. Zie jij deze foutmelding staan na het aansluiten van jouw TV Box? Laat het dan weten in dit topic, dan gaan we dit op afstand voor je verhelpen.

 


Eerste check
In principe komen alle meldingen neer op een communicatiefout tussen de TV Box en het modem. Je gaat daarom uitsluiten waar het euvel zit.
- Geef het modem (en/of de zwarte Media Converter als je die hebt) een reset en wissel de internetkabel van poort 3 naar 4 of andersom.
- Sluit de TV Box rechtstreeks aan op het modem. Koppel dus alle switches, adapters of andere verlengstukjes los. Er zit dan alleen een internetkabel tussen de TV Box en het modem.
- Geef de TV Box een reset of zelfs een fabrieksreset als dat kan.
- Is het hiermee verholpen, dan kun je weer een switch of adapter aansluiten. Komt de foutmelding terug, dan weet je precies waar het probleem zit.

Geen Signaal || No Input || No Signal

 

De TV krijgt geen inkomend signaal van onze TV Box. Als deze aanstaat (het lampje brandt constant) en de HDMI kabel zit goed aangedrukt in de TV en onze TV Box, dan staat de TV niet op het juiste bronkanaal. Selecteer dan het juiste kanaal (waarschijnlijk is dit een HDMI kanaal) door middel van de afstandsbediening van de TV zelf. Dit doe je met de knop "Source", "Input", "AV", "Ext" of het symbool "➞☐".


Geen internetverbinding gevonden || Ethernet not detected, please connect Ethernet Cable

Reden van het probleem is dat de internetkabel niet of niet correct is aangesloten. Controleer of de internetkabel goed in de TV poort zit. Als de internetkabel bij het modem goed aangesloten is, zal er een groen lampje knipperen. Het kan zijn dat er een draadbreuk zit in de internetkabel waardoor deze niet herkend wordt. Test hierom met een andere kabel.


Ophalen van IP-adres is niet gelukt || Server Connection Completed || Unable to connect to DHCP server

Reden van het probleem is waarschijnlijk dat de internetkabel verbonden is met de internetpoort in plaats van de TV poort.
Voer de volgende stappen uit:

 • Haal de TV Box van de stroom.
 • Haal de internetkabel uit poort 1 of 2 van het modem en verbind deze met met poort 3 of 4 van het modem.
 • Sluit de TV Box weer aan.
 • Komt de melding terug? Controleer dan of de TV Box rechtstreeks op het modem is aangesloten. Verwijder eventuele andere apparatuur (zoals een switch of devolo).


Unsupported BBL version 2.7.4-bbl || Onjuiste BBL versie

Deze melding is erg onschuldig. Het kan dan ook geen kwaad en de TV Box zal na een minuutje gewoon doorstarten. :)


Synchronizing system clock of systeemklok meldingen || Geen NTP server, systeemklok niet gelijk gezet

Deze melding kan geen kwaad. De TV Box zit op een verkeerd spoor. Door hem even van de stroom te halen en opnieuw te laten opstarten, zal deze zich herstellen.


Unable to get upgrade firmware

[2-6-2019] Op dit moment komt deze melding naar voren bij nieuwe klanten. We werken hard aan een oplossing voor deze foutmelding. Excuus voor het ongemak. Zodra het verholpen is, plaats ik hier een update. Een korte check kun je uitvoeren door de TV Box kort van de stroom te halen en opnieuw te laten opstarten. Oorspronkelijk betekent deze melding dat er onbekende apparatuur is aangesloten tussen de TV Box en het modem. Zorg ervoor dat je test met onze Internetkabel die direct (zonder powerline adapters of devolo's) de TV Box aan het modem op poort 3 of 4 verbindt. Herstart vervolgens de TV Box.


Error, er heeft zich een fout voorgedaan...

Er komt wel een signaal binnen, maar dit is niet van de kwaliteit die we willen en verwachten. Het betekent dat de TV Box zegt: "dit beeld is blokkerig en haperend, er gaat iets mis". Hiervoor hebben we een apart topic gemaakt: Blokkerig of haperend beeld op TV. Hier kunnen we dan iets specifieker dit probleem aanpakken.


Authenticatie mislukt

De registratie is mislukt door verkeerd ingevoerde gegevens. Let op, er wordt gevraagd om een TV klantnummer. Dit verschilt van je klantnummer voor T-Mobile Thuis (beginnend met drie letters). Het TV klantnummer bestaat uit tien cijfers en kreeg je bij het pakket. De TV pincode bestaat uit vier cijfers en kreeg je bij de bevestiging van je abonnement. Ben je deze gegevens kwijt, dan kan je in My T-Mobile Thuis deze gegevens terugvinden bij instellingen // TV.


Helpt deze informatie niet bij het oplossen van je probleem? Laat het ons weten.

Succes met het oplossen van de foutmelding! 🆒

Alles is goed aangesloten. Vanaf 14 uur vanmiddag is het signaal weg. Zowel op de grote box als de kleine. Is er een storing in gebied 2401HT ?

We hebben wel internet.

Met vriendelijke groet,

Joyce

Reputatie 7
Badge +16

Hoi@Familie pollewop,

 

Hoe gaat het momenteel met de aansluiting? Werkt jullie beeld op beide TV Boxen weer naar behoren? We hebben namelijk een bekende issue/storing in combinatie met de Zyxel. Klanten kunnen wegvallend beeld ervaren, dit resulteert in een error rechtsboven. Gelukkig is deze storing in onderzoek bij alle verantwoordelijke afdelingen. De specialisten verwachten dat dit zo spoedig mogelijk opgelost zal zijn. Het is niet specifiek gerelateerd aan een bepaald gebied, maar echt aan het Zyxel modem zelf. Zou je me in een privéberichtje willen vermelden welke andere apparatuur je aangesloten hebt op het moment dat het beeld wegviel? Denk aan telefoons, tablets, Smart Tv, Smart home appartuur enzovoort. Thanks alvast voor je medewerking!

Na een keer of 3 opnieuw stekkers eruit en opnieuw opstarten deed hij het weer. Odd een zyxel modem. Dit gebeurt wel vaker.

Wij ervaren de verbinding sowieso als zeer slecht. Wij waren gewend de radio de hele dag aan te hebben ook als we niet thuis zijn voor de honden. Dit kan bij T- mobile thuis niet meer, omdat na een uur of 4 er geen geluid meer uit de radio komt. Dan moet de mediabox uit en aan gezet worden en speelt hij weer een poosje.

Reputatie 7
Badge +16

@Familie pollewop Bedankt voor de uitleg, dat is inderdaad niet fijn! Heb je de fabrieksreset ook geprobeerd? Mocht dit ook niet lukken, dan verneem ik graag nog in een privébericht welke apparaten aangesloten zijn wanneer de verbinding valt. Dan zet ik het door naar de technici die ermee aan de slag gaan.

Hallo. 
Mijn modem is uitgegaan en na een paar peer proberen te herstarten gaat het niet aan. 

Al een week had ik problemen met de tv gids die niet werkte. Sinds eergisteren werkte opeens maar de helft van de zenders. Ik probeerde het stappenplan te volgen en een reset uit te voeren. Nadat ik het kastje van de stroom haalde deed het niets meer. Het lampje blijft blauw maar het beeld zwart. Reageert niet op de knoppen van de afstandbediening verder. Je ziet het blauwe lampje knipperen maar het doet niets. 
 

Ik heb gebeld naar de klantenservice en die is echt belabberd. Het vrouwtje dat ik aan de lijn had gaf zelf al aan dat ze nieuw is en er nu niet veel mensen werken dus ze kan niks navragen. Ze kon niet doorverbinden. Ze kon als compensatie 20 euro crediteren maar als ik later bel zou dat meer kunnen zijn.
 

Ik mocht kiezen of een nieuw kastje of een monteur laten komen. Ja, weet ik veel wat dan werkt. Ik wil gewoon dat zo snel mogelijk gemaakt word. Ik zit nu in de kerstvakantie zonder televisie en daar kan ik ook nog een week op wachten tot het gemaakt is. Ben pas een maand klant maar televisie van t-mobile is echt waardeloos. Internet is prima, complimenten daarvoor. 

Een simpele mail sturen of iets dergelijk kan dus niet. Vandaar mijn klacht hierop. Verbeter je klantenservice en zet er professionele mensen neer. Bij Guidion is het wel goed geregeld. Je snapt waarschijnlijk wel dat die 20 euro compensatie mij geen zak kan schelen en dat ik gewoon tv wil kijken. Het moet zeker geregeld worden voor de eredivisie weer begint. En opzeggen ging ook lekker moeilijk want zit nog een jaar vast aan die waardeloze tv.

 

 

Ik vond alles hopeloos van TM behalve de TV, ouderwets systeem idd, maar beter beeld en meer zenders dan bij Telfort, dus mij hoor je daar niet over.

 

Maar hoe is die box aangesloten op het modem, netjes via een kabel of via stopcontact adaptors, daarmee gaat het meeste mis, zeker als de gids niet bereikbaar is.

Reputatie 7

Hi @elseady,

Daar moeten we iets aan gaan doen! Welke stappen heb je al doorlopen om dit probleem op te lossen? En welke lampjes branden er momenteel op je modem? Ik hoor het graag!

Hey @J.S.D.,

Ik baal dat je met zo'n gevoel bent komen te zitten! Nu zie ik gelukkig dat er hulp aanstaande is komende donderdag. Een compensatie van € 20,- euro gaat je probleem niet oplossen, de monteur van Guidion gaat er wél alles aan doen om dit euvel voor je op te lossen. Ik heb alle vertrouwen dat je vanaf donderdag probleemloos TV kunt kijken. Sorry voor het ongemak! Laat je ons weten hoe het bezoek is verlopen? 

Je TV-pakket kun je overigens iedere maand aan- en uitzetten, hier zit je dus niet een jaar aan vast. Wel zo fijn!

Hallo @Piotr,

Bedankt voor je reactie.

Er is inderdaad een monteur langs geweest maar die heeft het probleem niet op kunnen lossen. Het kastje zou kapot zijn. Dus daar wacht ik nu op, dat zou deze week binnen komen als het goed is. Zoals ik eerder vermeldde is het internet wel in orde, modem doet het en het kastje start op alleen daarna blijft het scherm zwart. Kabels e.d. daar lag het dus niet aan.

Helaas nog geen tv…..

Ik zal volgende week nog wel een keer bellen als het kastje niet binnen is gekomen en omdat, zoals die klantenservicemedewerker vermeldde, er een passende compensatie kan worden geregeld. Hopelijk zijn dan alle ervaren collega's terug van een welverdiende vakantie.

PS: wel jammer dat er nu twee verschillende dingen werden gecommuniceerd over het tv-pakket. Ben blij dat ik het per maand aan en uit kan zetten, al heb ik liever wel een werkende televisiepakket.

Reputatie 7
Badge +16

@J.S.D. Goedemiddag en beste wensen, hopelijk heb je een prachtige jaarwisseling gehad! Ik zie ons systeem dat de monteur 22 uur geleden de aanvraag voor een vervangende TV Box heeft ingediend. De doorlooptijd van onze technische dienst is momenteel 3 tot 5 werkdagen. Jij zult volgende week inderdaad de Box op de stoep kunnen verwachten. Zodra deze gearriveerd is, kun je weer optimaal genieten van TV! De besproken compensatie is door het credit-team goedgekeurd en zal in mindering worden gebracht op de factuur van januari of die van februari. :wink:

ik ken deze tips inmiddels uit mijn hoofd en geef toe dat ze werken, ik ben klant vanaf oktober en moet minstens 1 x per week alles resetten,  ik kijk heel weinig tv, dus als ik drie dagen niet gekeken heb dan krijg ik vaak de melding dat de netwerkkabel niet in de goede poort zit.  Soms red ik het met herstarten van de tvbox alleen maar vaak moet ik ook de router herstarten hetgeen niet in goede aarde valt bij zoonlief die een belangrijke Fifawedstrijd speelt of dochterlief die midden in haar netflixserie zit.

Ik kijk nog minder tv, en dan vaak nog via de app op de laptop en dan via hdmi naar het tv scherm. het beeld is iets minder maar voldoet.  Ik ben blij met het snelle glasvezelinternet maar de tv-box bevalt mij  absoluut niet. Blijkbaar is het bekend probleem, de klantenservice komt ook niet verder dan het advies, reset en geduld.

Reputatie 7
Badge +16

Goedemiddag @jfneve,

 

Welkom op de Community, hier helpen we elkaar graag aan oplossingen! Fijn om te horen dat je blij bent met onze Glasvezelverbinding, het zou mooi zijn als we je hetzelfde gevoel kunnen geven met de TV Box. Heb je al geprobeerd om een volledige (factory reset) reset uit te voeren? Dit lost al vaak veel issues op. Ik kan me goed voorstellen hoe pijnlijk het kan zijn wanneer je net in een lekkere Fifa-match zit en alles uitvalt. Zeker wanneer je online speelt, dan verlies je de wedstrijd ook direct en hop daar gaan je eventuele spelerspakjes en FUT punten. :rolling_eyes: Afijn, genoeg over voetbal. 

Ik heb direct een lijnmeting gedaan en zie eigenlijk niets dat afwijkt van het normale. Mag ik een factory reset proberen? Dan wordt wel alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen en wordt je eventueel gewijzigde Wifi wachtwoord weer het standaard wachtwoord achterop het modem. Heb je geprobeerd een andere netwerkkabel aan te sluiten op de box vanuit het modem? Het kan namelijk ook gebeuren dat de melding die je krijgt veroorzaakt wordt door een zogeheten ‘kink in de kabel’ - in dit geval in je utp (netwerkkabel). Voor het gemak, heb ik een nieuwe van 15 meter jouw kant op gestuurd. Laat me weten wat ik nog meer kan doen. De Community zit altijd voor je klaar. Samen komen we er uit! :smile:

Ik heb een Entone TV-decoder met opname mogelijkheid en sinds gisteravond (9-5) werkt deze niet meer. ik heb de decoder al opnieuw laten opstarten, de stekker er uit gehad maar mijn TV blijft zwart, stekkers en alles nagekeken, alles wat ook maar iets ermee te maken kan hebben gereset.

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @GJM Vos, daar gaan we wat aan doen zodat het ook bij jou weer 100% werkt! Goed dat je zelf al wat stappen ondernomen hebt. Nu gaan we uitzoeken waar het precies misgaat en wat of wie de boosdoener is. 

Ik heb direct een lijnmeting gedaan om na te gaan waar het euvel zit, maar kan geen TV Box uitlezen. Kan het zijn dat je de Entone Amulet ontkoppeld hebt? Zo ja: zou je deze alsjeblieft willen aansluiten zodat ik kan achterhalen hoe het ervoor staat met het signaal en de verbinding? Heb je overigens ook geprobeerd om je box in een ander stopcontact te pluggen? Gaat de box überhaupt wel aan of blijft het lampje op de box rood? 

Check onderstaand stappenplan, mocht dat niet werken dan schiet ik je natuurlijk weer te hulp. Samen komen we er altijd uit! 💪😎

 

1. Eerste checks
Bij iedere verstoring is het altijd handig om eerst de TV Box voor tien seconden van de stroom te halen. Controleer ook of je internetverbinding nog werkt. Werkt deze niet, dan is er iets anders aan de hand. Haal dan eerst het modem voor tien seconden van de stroom. Blijft het probleem op Internet èn TV, volg dan deze stappen

2. Het signaal van buitenaf
Je hebt de TV Box even van de stroom gehaald, maar het probleem speelt nog steeds. Dan krijgen we het grote uitsluitspelletje: wat veroorzaakt de storing? We beginnen bij de bron. Het kan zijn dat er een snelheidsprobleem is. Er is dan niet genoeg bandbreedte om het TV signaal door te geven met blokjes tot gevolg. Test met een laptop of PC met een bekabelde verbinding direct op het modem in LAN1 of LAN2 welke snelheid je haalt. Is dit meer dan 12 Mb/s? Dan ligt het niet aan de verbinding van buitenaf. Is de snelheid lager? Laat het ons weten!

3. Het modem
Misschien is het modem ergens van in de war geraakt. Je hebt deze al even van de stroom gehaald. We pakken het nu grootser aan! Haal de Internetkabel voor de TV Box bij LAN3 of LAN4 uit het modem. Nu voeren we een 
fabrieksreset van het modem uit. Als het modem volledig is opgestart (de lampjes branden weer constant) en de TV meldt "ethernet is not detected", dan sluiten we de Internetkabel weer aan bij LAN3 of LAN4. Geen verschil? Dan gaan we door.

4. De kabel
Veruit de meeste problemen komen door de spreekwoordelijke kink in de kabel. Zorg voor een directe verbinding tussen het modem en de TV Box met een Internetkabel. Maak je gebruik van 
homeplugs, devolo's, verlengstukjes of andere adapters, koppel deze dan los en gebruik de meegeleverde kabel. Nog niet opgelost? Volgende stap.

5. De TV Box
Er kan natuurlijk ook iets mis zijn met de TV Box zelf. Heb je een TV Box zonder opnamefunctie? Voer dan 
een fabrieksreset uit. Heb je een TV Box met opnamefunctie, controleer dan of de schijfruimte niet (bijna) vol zit en verwijder enkele opnames. Dit vind je in het Menu // On Demand // Opnames // Geplande opnames. Heb je toevallig nog een tweede TV Box, wissel deze dan om. Blijft de storing dan bij de TV Box of bij de TV? Als het aan de TV Box ligt, neem dan contact met ons op.

6. De televisie
Als je bij bovenstaande kruistest (het omwisselen) zeker bent dat het niet aan de internetkabel ligt (die je hebt vervangen), dan kan het aan de TV zelf of aan de HDMI kabel liggen. Vervang de HDMI kabel daarom, dat is makkelijker dan de TV. Heb je een Philips TV? Zorg dan voor 
de laatste update van je toestel. Geeft ook het menu een verstoord beeld weer, dan is er iets mis met het toestel. Vraag het dan na bij de leverancier. 

Ik heb nog wat langer gewacht, uiteindelijk deed de Entone het weer, ik heb geen idee wat er de reden van was.

 

ondertussen had ik ook het modem al gereset, en daarna de entone nog een keer.

mijn zoon zei opeens dat de TV het weer deed, na ca 1 uur. de entone is continue gekoppeld geweest, heb dan ook geen idee waarom je 'm niet kon vinden

Reputatie 7

Hey @GJM Vos,

Super dat je het probleem zelf hebt weten op te lossen! Blijkbaar had zowel je modem als TV Box nét dat extra zetje nodig. :smile: Mocht hij alsnog kuren vertonen dan weet je ons te vinden!

Reputatie 1

Goededag,

Telefonisch wordt ik aan het lijntje gehouden met verschillende verhalen. Zo doende een poging via dit forum alvorens ik t-mobile in gebreken stel en binnen 14 dagen m'n contract ga ontbinden.

verleden:
13 mei 2020 ben ik aangesloten op t-mobile thuis (internet en interactieve tv)
rond middag uur werkte het internet, televisie kijken is tot op de dag van vandaag niet mogelijk.
13 mei en 14 mei uren lang telefonisch bezig geweest met jullie klanten service. uit eindelijk er niet uitgekomen en een externe firma Guidion ingeschakeld. Daarmee een on-site afspraak bij gemaakt voor de dag erna op 15 mei. Dit ging ook niet soepel, buiten het tijd venster werd ik gebeld met de mededeling dat er een nieuwe tv ontvanger wordt verstuurd wat ik binnen 5 dagen in huis zou hebben.

Zojuist heb ik gebeld met de klantenservice over de status. Mij werd verteld dat t-mobile een achterstand had van 17 dagen, nu nog 10 dagen. ik moet nog een week wachten. een ander verhaal dan afgelopen week. wie jokt hier?
 

De fout:

Bij het starten van de TV box heb ik de eerste keer netjes m'n klantnummer en pincode moeten invullen vanuit t-mobile thuis account. daarna kreeg ik de fout ‘Zenders niet beschikbaar’.
Van alles geprobeerd, waaronder kastje zonder netwerk opstarten, resetten met paperclip, tig keer herstarten e.d. allen zonder effect.

Ik vind het heel bizar dat t-mobile nieuwe klanten zo in de kou laat staan, ik heb geen minuut een werkende tv ontvanger gehad en nu komen ze met een ‘smoes’ dat ik nog eens 2 (misschien 3) weken moet wachten op een tv ontvanger die ergens nieuw in doos ligt opgeslagen en alleen maar verstuurd hoeft te worden. Ik heb mijn twijfel of een nieuwe tv ontvanger de oplossing is.
de Firma Guidon komt de on-site afspraak niet na en de medewerker die ik zojuist sprak was erg onbeleefd en zei dat ik maar moet wachten en begrip moet hebben omdat ze het zo druk hebben.

Heeft iemand een idee wat ik nog kan proberen om het issue op te lossen?
Of hoe ik sneller een ontvanger in huis kan hebben?

bedankt voor het meedenken in een mogelijke oplossing

 

groet,

Jeffrey

 

 

 

 

Reputatie 6

@jeffvest89 allereerst oprechte excuses dat jouw eerste ervaring zo verlopen is, dit is absoluut niet onze bedoeling! Ik zie dat je al een hoop dingen geprobeerd hebt met je TV Box, stappen die een groot deel van de problemen normaal gesproken oplossen. Jammer genoeg heeft dit voor jou niet gewerkt, waarop de situatie door Guidion is doorgezet naar onze technische dienst. De monteur had jou echter nooit de toezegging mogen doen dat je binnen vijf dagen een nieuwe TV Box in huis hebt. Er wordt sowieso eerst gekeken of we dit op afstand kunnen oplossen voordat we eventueel overgaan tot het sturen van een nieuwe TV Box. 

Momenteel is jouw situatie in onderzoek bij de techneuten. De verwerkingstijd hiervan loopt door de enorme drukte en huidige crisisprotocollen op naar maximaal 10 dagen. Het spijt me enorm dat ik dit aan je mededeel, maar ik wil wel eerlijk zijn. Er wordt dus echt naar een oplossing gezocht, maar we vragen je, hoe lastig het ook is, nog om extra veel geduld. Sorry voor het ongemak! 

Reageer