Beantwoord

esim transfer iphone

  • 6 October 2022
  • 7 reacties
  • 1081 Bekeken

Reputatie 1

Even een vraag.

ik zie dat iOS 16 (misschien 15 ook al) transfer van de esim ondersteunt.

Afgelopen week kon ik via mijn Tmobile.nl geen nieuwe esim aanvragen (foutmelding op de pagina) en moest ik daarom helaas fysiek dus naar de shop :(

Maar gaat het via de iPhone overzetten van de esim in de toekomst ook in NL ondersteunt worden ?

op de Amerikaans site van Tmobile is deze instructie te vinden:

https://www.t-mobile.com/support/tutorials/topic/esim/transferring-an-esim-using-quick-start/device/apple/iphone-11-pro
 

mij lukte het in ieder geval niet met mijn 13 naar 14, om heb om te zetten. Zou super handig zijn en een rit naar de shop besparen. Zeker wanneer er online problemen zijn. 

icon

Beste antwoord door Pharwin van Odido 7 October 2022, 10:55

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @SebasM, welkom op de Community! Ik geef je graag meer duidelijkheid hierover. Het klopt dat je afgelopen week inderdaad geen eSIM kon bestellen. Dit was een storing vanuit onze kant en onze IT-afdeling was hier al op van op de hoogte. Het is voor nu opgelost en je kunt vanaf nu weer een eSIM bestellen in je My T-Mobile account. Als iemand aangeeft snel een nieuwe eSIM te willen hebben, dan konden we dit doorzetten als een case naar onze IT-specialisten. Hier zouden dan wel 14 dagen overheen gaan en dat vonden we zonde. Vandaar dat we als een sneller alternatief een bezoekje aan onze T-Shops hebben voorgelegd. Daar liggen de eSIM's klaar en helpen mijn collega's dan ook direct met het activeren en overzetten van de eSIM. Het is ook zeker mogelijk om een simswap van een fysieke sim naar een eSIM te maken voor je iPhone in Nederland. Je dient hiervoor wel te beschikken over een smartphone die de eSIM ondersteunt. 

 

Mocht je nog vragen hebben, laat het dan gerust weten!

 

Groetjes, 

Pharwin 

Reputatie 1

Ha @Pharwin  fijn te horen dat de storing is opgelost.

mijn probleem is afgelopen week ook verholpen door een  bezoekje aan de Tmobile shop. 

Mijn vraag was eigenlijk meer dat of en zo ja wanneer het overzetten (stappen) van een esim op de iPhone ondersteunt gaat worden in NL.

iPhone zelf geeft deze mogelijkheid  bij het overzetten van je gegevens naar een nieuwe iPhone.

In Amerika is dit al een tijdje mogelijk, gaan jullie dit voor de iPhone ook ondersteunen in Nederland?

Reputatie 1

Meer info over wat ik bedoel is hier te vinden (esim quick transfer)

https://support.apple.com/nl-nl/HT212780

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @SebasM het overzetten van je fysieke sim naar een eSIM, wordt bij ons al ondersteunt. Normaals gesproken kan je dit zelf, door een eSIM te bestellen in je My T-Mobile account. Je krijgt dan vanzelf de stappen te zien om je fysieke sim over te zetten naar je eSIM. Omdat dit door een storing niet mogelijk was, was de beste optie om even langs één van onze winkels te gaan. Dan maken mijn collega's het gelijk voor je in orde en superfijn dat het nu is verholpen! 😁

 

Mocht je nog andere vragen hebben, hoor ik het graag van je!

 

Groetjes, 

Pharwin 

Reputatie 1

Beste @Pharwin 

dat is wel een lang verhaal om uit te leggen dat jullie Quick transfer van de esim niet gaan ondersteunen.

Reputatie 5
Badge +6

Hoi, @SebasM ik verwacht dat we dit wel zullen gaan ondersteunen, maar is voor nu nog niet mogelijk. Wanneer we dit precies zullen gaan ondersteunen, durf ik je niet precies te zeggen. Maar de verwachting is dat we dit wel zullen gaan doen!

 

Groetjes, 

Pharwin 

Reputatie 5

Is er al een update over eSIM Quick Transfer? Mijn vader heeft een nieuwe iPhone 15 en het overzetten van de eSIM van zijn bestaande iPhone werkte niet. We moesten echt een nieuwe eSIM aanmaken in Mijn Odido. Het zou natuurlijk veel makkelijker zijn als die eSIM mee kon verhuizen.

 

Ik zie trouwens op de website van Apple dat nog geen enkele Nederlandse provider eSIM Quick Transfer ondersteunt. Een mooie kans voor Odido om de eerste te zijn? 😉

Reageer