Top 5 onbekende smartphone merken actief in Nederland

  • 25 February 2023
  • 2 reacties
  • 247 Bekeken

Op de Nederlandse Markt zijn tientallen smartphone merken actief. Bekende merken zijn Samsung, Apple en Xiaomi. Maar er zijn ook merken actief waar je nooit van gehoord hebt. In dit artikel bespreken we 5 onbekende smartphone merken actief in Nederland.

1. Nothing

Nothing is opgezet door een van oprichters van OnePlus genaamd Carl Pei. Het merk onderscheid zich in het transparante design in haar producten. Zo zijn bij de Nothing Ear (1) een deel van de oordoppen en oplader houder transparant. Hierdoor zijn een deel aantal interne onderdelen zichtbaar. Ook heeft het bedrijf vorig jaar een toestel uitgebracht. De Nothing Phone (1) Het toestel heeft een transparante achterzijde met Glyph LEDs. Dit zijn kleine LEDs dit in een patroon licht kunnen geven.

2. Realme

Onderdeel van hetzelfde bedrijf als OPPO en OnePlus. Realme is vooral bekend in Aziatische landen als India. Voor het uitbrengen van budget toestellen en IoT apparaten. Maar brengt nu ook high-end toestellen als de Realme GT Neo 3 uit. Sinds een aantal jaar is Realme ook actief in Nederland. Het merk brengt in ons land o.a toestellen uit in de Realme C, GT en Narzo series. 

3. Blackshark

BlackShark is een gaming sub merk van Xiaomi. Het merk brengt vooral high-end gaming toestellen en accessoires voor smartphones uit. Enkele voorbeelden zijn een smartphone cooler, gaming sticks. De toestellen van BlackShark draaien op aangepaste versie van MUI gemaand JOYUI met extra functies voor mobiele games. Als een game Center, opties om de processor over te klokken.

4. Google Pixel 

Al jaren vragen Pixel fans of Google haar eigen toestellen officieel naar Nederland brengt. En vorig jaar was het zover. De Google Pixel toestellen zijn nu officieel beschikbaar in Nederland. Google's toestellen onderscheiden zich door de standaard versie van Android. Geen onnodige functies die je niet gebruikt of apps waar je niet op zit te wachten. En een snel update beleid, Pixel toestellen krijgen direct de nieuwste versie van Android wanneer Google deze uitbrengt. Daarnaast zijn camera's van Pixel toestellen het beste in hun prijsklasse dankzij de camera processen van Google. Pixel toestellen zijn beschikbaar in 3 opties. Pixel 6a, 7 en 7 Pro.

 

5. FairPhone

Een duurzaam merk gevestigd in Amsterdam. De focus van FairPhone is om een zo eerlijke mogelijke smartphone uit te brengen. Door het minimaliseren bij klimaatimpact bij productie, eerlijk aan grondstoffen te komen. O.a door gebruikers een mogelijkheden te geven om de levensduur van haar toestellen te verlengen. Als het zelf eenvoudig kunnen plaatsen van een nieuwe accu, scherm en het installeren van alternatieve software.

 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +9

@RobindeVries

Wat een leuk topic! Tof dat je ook andere toestellen belicht. Maak je toevallig zelf gebruik van een van deze toestellen?

Reputatie 7
Badge +9

Hey Robin, wat gaaf om over deze merken te lezen! Nothing, Realme en BlackShark kende ik nog niet en ik vind vooral de designs van Nothing en BlackShark heel tof. Ben inderdaad ook benieuwd of je zelf een van deze toestellen hebt, lees er graag meer over. Hopelijk zien we je vaker met dit soort topics!

Reageer