Magenta Must-Sees

Magenta Must-Sees
Reputatie 7
Badge +9

Binge watchers, where you at?! :sunglasses: Heb jij een goede film gezien waar je echt over wilt kletsen? Of volg je een serie die wij direct moeten gaan volgen? Deel dan al je tips in ons movie, serie en docu topic! Daarnaast vind je hier de beste Netflix, Videoland of Prime Video tips en hebben we ook nog iets heel cools! 

 

Must see van de week 

Deel je must see film, serie en docu in dit topic en dan nomineren wij die als MUST SEE VAN DE WEEK en de wekelijkse winnaar maakt kans op iets heel tofs!

We hebben allemaal gelachen om de kroonprins van Zamunda gespeeld door de hilarische Eddie Murphy. En hij is weer terug om ons te entertainen in Coming to America 2! Wie is er ook zo enthousiast om deze film te zien? Vanaf 5 maart alleen te zien op Prime Video. Don’t miss it! 


Kijktips van de maand

Er is zó veel te zien op de 60 zenders die we standaard aanbieden! Daarom helpen we je graag een handje. We hebben kijktips voor je op een rijtje gezet in de categorieën: FilmSerieSportInformatief en Amusement. Ook kiezen we iedere maand een Zender van de maand uit met programma's die je niet wilt missen!
 


Netflix

Biggie: I Got a Story to Tell ( 1 maart)

LEGO Marvel Spider-Man: Vexed by Venom ( 1 maart)

Bombay Begums   (8 maart)                       

The Houseboat  (9 maart)                           

Marriage or Mortgage   (10 maart)                  

Paper Lives    (12 maart)

YES DAY  (12 maart)

The Blacklist: Seizoen 7 (14 maart)

Simply Black  ( 17 maart)

Get the Goat (Cabras da Peste)    (18 maart)

One Small Problem    (19 maart)

Caught by a Wave   ( 25 maart)

A Week Away     (26 maart

Bad Trip   ( 26 maart)

The Irregulars   (26 maart)

Haunted: Latin America (31 maart)

 

Videoland nu verkrijgbaar via T-Mobile

Into The Dark: Treehouse ( 1 maart)

Kiss the Girls ( 1 maart)

SING ( 3 maart)

Temptation Island US seizoen 3 ( 4 maart)

Bridget Jones’s Baby ( 6 maart)

Keepers  ( 8 maart)

Trolls ( 14 maart)

The Hunger Games ( 19 maart)

Runaway Jury ( 20 maart)

The Danish Girl ( 21 maart)

The Nice Guys ( 24 maart)

It’s Complicated  ( 27 maart)

Rain Man ( 31 maart)

 


Prime Video

The terminal ( 1 maart)

TRECX ( 1 maart)

Taken 1, 2 en 3 ( 1 maart)

Human capital ( 2 maart)

Coming to America 2 ( 5 maart)

Dora and the lost city of Gold ( 8 maart)

Playing with fire ( 22 maart)

Sonic ( 29 maart)

Veel kijkplezier en remember...NO SPOILERS!! :grin:


151 reacties

Reputatie 5

Mon Frère (2019, Netflix)

In deze film speelt Franse rapper MHD (muziek is overigens aan te raden!) de rol van Teddy. Hij komt uit een gezin met een gewelddadige vader en probeert zijn broertje voor hem te beschermen. Als zijn vader overlijdt, wordt Teddy beschuldigd van de moord op zijn padre en naar een gesloten inrichting gestuurd. Daar wacht hij de rechtszaak af en raakt hij verwikkeld in een wereld waarvan hij de regels niet kent. 

 

Da 5 Bloods (2020, Netflix)

Scherpe wisselingen van toon en stijl, de mix van bestaand en fictief beeld. Geen onbekend terrein in films van Spike Lee. Zo ook in zijn met historisch beeld van principieel dienstweigeraar Muhammad Ali ingeleide oorlogsfilm Da 5 Bloods, waarin vier Afro-Amerikaanse veteranen decennia na de verloren strijd terugkeren naar Vietnam. In de eerste sprong terug in de tijd zie je die herkenbare Huey-helikopter vliegen boven de jungle, als silhouet afgezet tegen de grote roodgele zon terwijl de filmmuziek tromroffelt – pure Vietnamfilm-iconografie en deed mij denken aan de serie Tour of Duty. 

 

Mocro Maffia (2018-, Videoland)

Romano Tevreden heeft een goed lopend drugsimperium in de cocaïnehandel. Jaouad ook wel ‘De Paus’ heeft ruzie gehad met Romano Tevreden en is voor zichzelf begonnen. Romano Tevreden werkt samen met Gauki ook wel ‘Potlood’ genoemd. Wanneer er een beroving misgaat vanuit de organisatie van De Paus en twee man van hem worden omgelegd neemt De Paus wraak en de oorlog tussen de twee groepen in de Amsterdamse onderwereld is begonnen. Muis is by far mijn favoriete personage in de serie. ‘Komt goed’ is wat er voortdurend wordt gezegd, maar het komt niet goed. Dit was de eerste serie sinds The Punisher (zware must see ook btw > Netflix) die ik binnen een week of twee heb gekeken. Twijfel je nog? Ben je gek oulleh? 

 

 

Reputatie 7
Badge +5

Wat een leuke tips! Met al deze adviezen heb ik tot aan december 2022 genoeg op mijn kijk-lijst staan!  :heart_eyes: Ik deel ook graag wat persoonlijke Netflix pareltjes. Alvast veel kijkplezier! 

Gomorra

'’Sul bordo del sedile!'’ Oftewel: op het puntje van je stoel! Gomorra is een waanzinnig spannende Italiaanse serie die ik iedereen aan wil raden. De serie speelt zich hoofdzakelijk af in de voorsteden van Napels, met name Secondigliano en Scampia en neemt je mee in de wereld van de familie Savastano. Gangsters, drugsdealer, verraad en zinderende spanning, maar vooral een serie met één van de beste soundtracks!

The End of the F***ing World

Deze Britse drama-komedieserie is een echte aanrader! Op een originele manier wordt het verhaal van de zeventienjarige James vertelt, die denkt dat hij een psychopaat is. Nadat hij talloze dieren heeft gedood, wil hij graag eens proberen om een mens te vermoorden. De eveneens zeventienjarige Alyssa vindt iedereen die ze kent stom en saai. Ze laat op school haar oog vallen op James omdat hij anders lijkt. Wanneer ze hem vraagt om er met zijn tweeën vandoor te gaan, stemt hij in.

Unsolved Mysteries

Aan deze serie ben ik nét begonnen, maar deel hem graag met jullie. Unsolved Mysteries is een reboot van een populaire reportageserie uit de jaren tachtig. In het origineel werden uiteenlopende zaken behandeld en aan het einde van de aflevering werd de kijker gevraagd of ze nog meer informatie hadden. Wat wisten ze van een onopgeloste moordzaak? Hadden ze ook die vreemde lichten aan de lucht gezien? Denk Opsporing Verzocht, maar dan met mysteries waar Scooby Doo jaloers op zou zijn. Een aanrader!

 

Reputatie 7
Badge +9

Pardon my French maar de film Mon Frère lijkt ons très bon AF! De Magenta Must-See van deze week is de Franse drama film Mon Frère. De film is nu te zien op Netflix! Merci @Mitch! Jij hebt een schitterende prijs gewonnen! :heart_eyes: Wij nemen daarvoor contact met je op.

Reputatie 7
Badge +16

Superveel mooie kijktips en Must-Sees! 😁 

Een paar dagen geleden heb ik stiekem best wel hard genoten van de spannende thriller Stepfather (2009).

***Kleine spoiler onder de verborgen content***

Behoudens de openingsscène, is het op eerste gezicht een vrij onschuldige, B-film-esque ogende misdaadthriller. Dit wordt echter vrij snel weerlegd wanneer het losbarst en all hell breaks loose! ☠️

 

Penn Badgley, bekend van onder meer You (ook een huge aanrader op NETFLIX), levert prima acteerwerk als Michael. Michael is een wat onrustige tiener met een verleden vol agressie die thuiskomt na een tijdje gebivakkeerd te hebben op een militaire school. Zijn moeder Susan (gespeeld door Sela Ward) is sinds een halfjaar hoteldebotel op haar nieuwe vriend David (Dylan Walsh) en ze wonen sinds kort samen in haar huis. Naarmate Michael en David elkaar leren kennen, wordt Michael steeds wantrouwiger naar de man die altijd klaarstaat voor zijn nieuwe gezin. Is David echt de man van Susans dromen of verbergt hij een duistere kant?

De film is een remake van de jaren 80 thriller met dezelfde naam. Over het algemeen kun je bij een remake weinig aan originaliteit verwachten, maar dat is ook best logisch. De overdreven en vaak onnodige puberdialoog, neigen ertoe de kwaliteit van Stepfather naar beneden te halen. Als je voorbij dat en het gebrek aan originaliteit kunt kijken, dan zul je een zeer vermakelijke film vinden die de 1 uur en 41 minuten speeltijd absoluut waard is.

 

 

Reputatie 5

Pardon my French maar de film Mon Frère lijkt ons très bon AF! De Magenta Must-See van deze week is de Franse drama film Mon Frère. De film is nu te zien op Netflix! Merci @Mitch! Jij hebt een schitterende prijs gewonnen! :heart_eyes: Wij nemen daarvoor contact met je op.


https://tenor.com/view/its-friday-then-happy-walking-weekend-feels-gif-16096064

Reputatie 7
Badge +15

Gefeliciteerd @Mitch 💐💐💐

Reputatie 7

Narcos

Plata o Plomo? Bij velen waarschijnlijk al bekend, maar de serie ‘Narcos’ is ook een absolute must-see. Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte Pablo Escobar over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia.

 

Reputatie 7
Badge +4

Onward - T-Mobile Thuis Videostore

Deze Pixar - Walt Disney Studio's animatie film heeft de pech om zijn release net voor de totale lockdown te krijgen. Al vrij snel werd hij in de USA gereleased op Disney+, maar in Nederland moesten we langer wachten. Deze film is wel beschikbaar via de T-Mobile videotheek van T-Mobile Thuis. 

De film draait om 2 broers; Ian & Barley. Zij zijn outsiders in een mythische wereld. Ian krijgt op zijn 16de verjaardag een cadeau van zijn overleden vader. Met dit cadeau kunnen de broers hun vader voor 1 dag terugbrengen. Een vurige wens die in vervulling gaat. Bij het uitvoeren gaat het mis en moeten ze alles op alles zetten om hun fout recht te zetten. Ze bevinden zich zo in een roadtrip waarin ze zichzelf en elkaar moeten leren kennen om hun vader te kunnen ontmoeten en hem nog 1 keer spreken. Zijn zij op tijd?

Een mooie aanvulling op het Pixar portfolio, van waaruit eerder klassiekers als Toy Story, Finding nemo en Monsters & Co kwamen. Deze film verdient meer dan een halve Covid release. Zeker omdat ik met een brok in mijn keel achter bleef.

Reputatie 7
Badge +14

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 
“The Boy Who Harnessed the Wind” op Netflix 

The boy who harnessed the wind is gebaseerd op het levensverhaal van William Kamkwamba. Deze dertienjarige jongen uit Malawi ziet bezorgd hoe de droogte in het Afrikaanse land om zich heen grijpt en vreest voor een hongersnood in zijn dorp.

Uitvinding

Tijdens het prutsen aan een fietsdynamo komt hij op een slim idee dat een einde aan de dit probleem zou kunnen maken. Hij neemt het heft in eigen hand, maar lang niet iedereen in het dorp is overtuigd van zijn uitvinding.

 

 

Reputatie 7
Badge +4

Goede tip. Heb hierover gelezen. Mooi ondernemerschap. Inspirerend

Reputatie 7
Badge +4

Here's Johnny… 1 van de grootste klassiekers aller tijden. Na jaren is eindelijk het boek Dr Sleep verfilmd als ijzingwekkende aanvulling op the Shining. Een must see voor iedere filmliefhebber.

Dr Sleep - Amazon Prime Video

Reputatie 7
Badge +9

Wil je ook heerlijk genieten van een Disney/Pixar film met het gezin? Of kijk je liever solo? Wat misschien nog wel een betere optie is, want met de Magenta Must-See van deze week zal je zeker een traantje moeten wegpinken.:cry: De Magenta Must-See van deze week is de geweldige animatiefilm Onward. Deze tip komt van @TAVL en de film is nu te zien via T-Mobile Thuis Videostore. Congrats Tim met je win! Jij hebt een schitterende prijs gewonnen!:heart_eyes: Wij nemen daarvoor contact met je 

Reputatie 7

Bij Film1 zijn ze gestart met Wensfilm Woensdag. Je kunt hierbij stemmen op jouw favoriete film (keus uit drie titels). Bekijk de winnende Wensfilm op woensdag 5 augustus om 20:30 uur op Film1 Premiere! Klik hier voor meer informatie: Film1 Wensfilm Woensdag.

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Bij Film1 zijn ze gestart met Wensfilm Woensdag. Je kunt hierbij stemmen op jouw favoriete film (keus uit drie titels). Bekijk de winnende Wensfilm op woensdag 5 augustus om 20:30 uur op Film1 Premiere! Klik hier voor meer informatie: Film1 Wensfilm Woensdag.

 

 

TEAM SNATCH! Wat een masterpiece van Guy Ritchie :heart_eyes: Staat sowieso in mijn top 10 beste films allertijden!

Reputatie 7
Badge +14


 Famille Bélier - Pathé Thuis
De familie Bélier heeft een boerderij. De zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar doofstomme ouders en broer. Haar muziekleraar, Monsieur Tomasson, ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen. Daarna beslist Paula om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd in Parijs voor de Maîtrise de Radio France; de koorschool van de Franse publieke omroep.
Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.

Genre

Humoristische roman, Fictie 😊🤷‍♀️🤣

 

 

Reputatie 7
Badge +14

Maandag 20-07-2020 Net 5 

Pearl Harbor! Deze film is zeker de moeite om te kijken. 

De beste vrienden Rafe McCawley en Danny Walker groeien op in Tennessee. Ze moeten hun thuis verlaten, wanneer ze zich in 1941 aanmelden voor het leger. Rafe wordt ingedeeld in Engeland en Danny wordt gestationeerd op Hawaï in Pearl Harbor, samen met ziekenverzorgster Evelyn, de vriendin van Rafe. Daar lijkt het alsof de oorlog nooit zal uitbreken. Wanneer bekend wordt dat Rafe overleden is, ontstaat er een relatie tussen Danny en Evelyn, wanneer zij troost bij elkaar zoeken. Maar dan blijkt dat Rafe nog in leven is en er ontstaat een driehoeksverhouding. Dan vallen de Japanners op een rustige ochtend in december Pearl Harbor plotseling aan.

Tekst bron Net5 
 

 

 

Reputatie 7
Badge +9


 Famille Bélier - Pathé Thuis
De familie Bélier heeft een boerderij. De zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar doofstomme ouders en broer. Haar muziekleraar, Monsieur Tomasson, ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen. Daarna beslist Paula om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd in Parijs voor de Maîtrise de Radio France; de koorschool van de Franse publieke omroep.
Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.

Genre

Humoristische roman, Fictie 😊🤷‍♀️🤣

 

 

Super leuk al die franse tips! Ik houd er zelf ook echt van! :heart_eyes:

Reputatie 7
Badge +4

Langzaam komen er naast films en series ook meer muzikale producties naar streamingplatformen. Zo heb ik eerder al gewezen op Hamilton en live optredens rond de films Coco en de Kleine Zeemeermin op Disney+

Sindskort is voor de liefhebbers ook een concert van Taylor Swift op Disney+ te bewonderen. 

Voor mij is echter bij Amazon Prime Video een nog grotere muzikale verrassing. Je moet ervan houden, maar dat doe ik dan ook. Wat ooit begin met een klik tijdens een roadtrip van twee groepen mondde uit in 1 van de grootste muzieksensaties allertijden; Rammstein. Een concert is in enkele minuten uitverkocht. Zo ook het concert in de Kuip vorig jaar, maar ook het inmiddels verplaatste concert in Nijmegen. Rammstein kenmerkt zich door een maatschappijkritische kijk, die menig keer de media haalde. Deze industrial metal shock rock band maalt dan ook niet om een beetje aandacht. In tegendeel. De shows zijn ware sensationele spektakel vol energieke rock vergezeld met een enorme lichtshow, vuurwerk en vuur. Veel… nee, heel veel vuur. Ook al hou je niet van de muziek, dan nog is dit een gigantische showproductie die zijn weerga niet kent. De grootsheid van hun shows is alom bekend en ongeëvenaard. Op Amazon Prime kun je 3 titels vinden:

Rammstein in Amerika - Documentary: Hoe is de band ontstaan? Hoe werden ze zo groot? Hoe braken ze wereldwijd door en kunnen ze stadions in zowel Europa, de VS, Canada, Mexico en elders vullen? Een achtergronddocumentaire over de band.

Rammstein in Amerika - Live from Madison Square Garden: Registratie van een inmiddels ouder concert (2015) in New York.

Rammstein: Paris. Dit concert is wat chaotisch opgenomen, waardoor het onrustig kijkt. Ook zijn er enkele onnodige visuals toegevoegd. Dat heeft de band niet nodig. De shows zijn al spectaculair genoeg. Toch weer een vele recentere nummers met dito performance van pyro, licht en stevig geluid. Deze release heeft zelfs de bioscopen gehaald.

Coldplay: A head full of dreams: Ook Coldplay kwam ik tegen op Amazon Prime. Een documentaire afgewisseld  met live optredens. 

Yesterday - Amazon Prime: Muziekgerelateerd ook goed? Al eerder was de muziek van de Beatles inspiratie voor film met Across the Universe. Een visuele filmmusical. In Yesterday gaat Jack Malik als worstelende songwriter een nieuw leven tegemoet. Hij ontdekt dat hij de enige is die zich de Beatles kan herinneren. Tot zijn grote verbazing. En dat brengt hem roem, maar roem komt altijd met een keerzijde waarmee hij veel te verliezen heeft.

Amy - Amazon Prime: Haar stem was uniek en dat maakte haar tot een icoon. Daar waar Amy Winehouse een succesvolle carrière had, worstelde ze ook met verslavingen. Deze documentaire blikt terug op haar levensverhaal van deze veel te vroeg overleden artieste.

Reputatie 7
Badge +4

Nog eentje dan. Dat ik die vergeten ben. Op Netflix staat een mooie documentaire over Keith Richards. Toppertje hoor. 

Reputatie 7
Badge +9

Als we documentaires of music legends gaan delen dan kan de documentaire van Frank Sinatra niet ontbreken. Ik heb gelachen en gehuild, maar vooral heel erg genoten van zijn levensverhaal. They don't make 'em like that anymore, the most charming performer who truly did it His way! 

I present to you Sinatra’All or Nothing at all nu te zien op Netflix! :heart_eyes:

 

Reputatie 7
Badge +14

Als we documentaires of music legends gaan delen dan kan de documentaire van Frank Sinatra niet ontbreken. Ik heb gelachen en gehuild, maar vooral heel erg genoten van zijn levensverhaal. They don't make 'em like that anymore, the most charming performer who truly did it His way! 

I present to you Sinatra’All or Nothing at all nu te zien op Netflix! :heart_eyes:

 

Dank die ga ik zeker kijken. 

Reputatie 7
Badge +9

Als we documentaires of music legends gaan delen dan kan de documentaire van Frank Sinatra niet ontbreken. Ik heb gelachen en gehuild, maar vooral heel erg genoten van zijn levensverhaal. They don't make 'em like that anymore, the most charming performer who truly did it His way! 

I present to you Sinatra’All or Nothing at all nu te zien op Netflix! :heart_eyes:

 

Dank die ga ik zeker kijken. 

Krijg nu weer kippenvel bij het zien van de trailer. Je gaat genieten @CrisTien:blush:

Reputatie 7
Badge +9

Deze week is er wederom een mooie filmtip "binnengewaaid"! Wie houdt er nou niet van een waargebeurd verhaal? De Magenta Must-See van deze week is de inspirerende film The Boy Who Harnessed the Wind. Deze tip komt van @CrisTien en de film is nu te zien op Netflix. Congrats met je win! Jij hebt een schitterende prijs gewonnen!:heart_eyes: Wij nemen daarvoor contact met je op.

Reputatie 7

Undone [Prime Video]

Dit weekend deze mini-serie gebingewatched. “Undone is een indrukwekkende animatieserie voor volwassenen waarin een jonge vrouw de dood van haar vader ongedaan probeert te maken. De Nederlandse animator en schilder Hisko Hulsing deed de regie.” De serie is prachtig vormgegeven in een olieverf/schilderachtige setting en bestaat uit acht korte afleveringen die ongeveer 20 minuten duren. Aanrader!

 

Reputatie 7
Badge +14

Als groot fan van Queen mag dit niet ontbreken.

“The Show Must Go On”


Was vanavond te zien op NPO 3) Herkansing op Netflix

Het deed mij echt iets om Queen zonder Freddie Mercury te zien, maar deze documentaire moet je gezien hebben om Queen weer in je Muziek-hart te sluiten en deze keer met de fantastische zanger Adam Lambert  Queenonline.👍🏻

In mei 2021 komen ze naar NL helaas uitverkocht 🙈 

 

 

Reageer