[Food Friday] De favoriete pasta van George Clooney is nasty

  • 16 July 2021
  • 1 reactie
  • 67 Bekeken
[Food Friday] De favoriete pasta van George Clooney is nasty
Reputatie 7
Badge +9

Mamma Mia wat is Italiaans eten toch lekker! Helemaal als je het in Italië eet. Ik was het afgelopen weekend in Venetië zoals je ook in dit topic kan lezen en wat heb ik toch lekker gesmuld. Ik ben echt een pasta lover dus overal waar ik was bestelde ik een pasta gerecht.

 

In Venetië is de Spaghetti Vongole erg populair. Een local dish die ik moest proberen volgens de ober. Ik vind spaghetti erg lekker, maar vongole (schelpdieren) iets minder. De smaak van de vongole is erg overheersend and just not my cup of tea. Ik heb de overpriced pasta gegeten bij Da Ivo restaurant die erg populair is bij Hollywood sterren. Note to self: don’t believe everything you see and read on social media..just because George Clooney likes it doesn’t mean you will. ( Ja ja, noted!) :rolling_eyes:

Spaghetti Vongole, Da Ivo restaurant

Als je echt lekker wilt eten in Venetië dan moet je naar local tentjes gaan. Ik ben zo goed verrast door een restaurant naast ons hotel. Ik heb daar zonder te overdrijven de lekkerste, meest simpele en frisse pasta gegeten. Het gerecht heeft 3 ingrediënten; pasta met rode en gele cherry tomaten en mozzarella. Erg simpel maar believe me dit is oh zo lekker! Voor 2 tientjes een top gerecht waar je goed vol van zit. That’s amore!

Paccheri ai due pomodori e mozzarella, Ristorante Da Raffaele 

 

Nu ben ik terug in Nederland, maar ik zit nog steeds in mijn Italian food mood. Dus ik ga hieronder 2 restaurants in Nederland delen waar je heerlijk Italiaans kan eten.

Merano, Nijmegen

Voor heerlijk Italiaans eten kun je terecht in de oudste stad van Nederland. Ze hebben een divers menukaart die nooit teleurstelt. Plan snel een dagje Nijmegen en laat jezelf verwennen door dit eten.

Restaurant Onesto, Den Bosch

Eenvoudige, pure Italiaanse gerechten die je hart verwarmen en je buikje vullen. Daar staat Onesto voor. Wil je lekker eten voor een goed prijsje? Breng dan een bezoekje aan Brabant en geniet lekker van je dagje uit!

Weet jij nog leuke restaurants waar je heerlijk kan eten? Deel het in dit topic! Dit is de laatste Food Friday topic dus heb je zelf nog heerlijke recepten die je wilt delen? Deel ze in het grote recepten topic en laat ons lekker mee smullen!


1 reactie

Reputatie 7
Badge +16

Wat een mooi en vooral lekker verblijf heb je daar in Venetië gehad Hajar, supertof! 😁 Italië + eten kan eigenlijk al niet stuk natuurlijk, maar mooi dat je het ook eens in levende lijve in het land zelf hebt mogen ervaren. Ik moet eerlijk bekennen dat die pasta met schelpdieren er ook niet bepaald smakelijk uitziet, maar schijn kan (soms) bedriegen - George Clooney zal wel idolaat zijn van schelpdieren I guess haha.

Tips voor restaurants waar ik geweest ben:

Marea - Rijswijk

Mocht je ooit in de buurt van het gezellige, pittoreske Rijswijk (vlakbij Den Haag) zijn, pleeg dan zeker een bezoekje aan deze bazen. De eigenaar is een superaardige gastheer die elke eter persoonlijk verwelkomt in zijn prachtige, Italiaanse restaurant. Zoals de naam allicht doet vermoeden, is Marea deels gespecialiseerd in zeevruchten (mare = zee) en hun pasta's smaken geweldig. In weerwil van jouw bovengenoemde distaste voor de schelpdierenpasta @Hajar, kan ik stellen dat deze wel echt overheerlijk zijn - maar dan zonder schelpdieren en vooral met veel garnalen. Ik heb oprecht nog nooit zulke lekkere pasta alla frutti di mare gegeten. Hun pasta marea (kost maar € 15!!!) is bijzonder lekker (huisspecialiteit). Hun lamskoteletjes zijn trouwens ook echt een dikke aanrader; perfect gezouten en op smaak gebracht met een soort van boterige vinaigrette die doet vermoeden dat het net iets te lang in de boter gelegen heeft, maar des te lekkerder (en ongezonder)! 

 

Los Argentinos - Utrecht

Ondanks de matige reviews die dit restaurant toebedeeld krijgt online, heb ik bizar lekker gegeten hier. Een keer of drie de mixed grill genomen en die was op elk front fabelachtig lekker: mals vlees, zo van het bot en met die perfecte rokerige smaak waar sommige BBQ-fanaten al jaren naartoe werken. Het kan zijn dat ik toevallig net de goede chef trof, maar ben er een keer of vijf geweest en heb nog nooit klachten gehad. Sterker nog, ik raad iedereen die in de regio Utrecht is aan om hier zo snel mogelijk te dineren. Aardige mensen, goed vlees en een gezellige bijna ouderwets bourgondische ambiance; wat meer wil je? 😁

Reageer