Stotterend beeld na overgang nieuw TV platform

  • 14 August 2020
  • 92 reacties
  • 4279 Bekeken

Gisteren ben ik overgezet naar het nieuwe TV platform van T-Mobile op een glasaansluiting. Bij stilstaand en traag bewegende beelden is het beeld prima, echter zodra er meer beweging inkomt dan gaat het beeld stotteren. In de oude omgeving had ik daar geen last van. Vanmorgen ben ik het e.e.a. aan het uitzoeken geweest en nu kom ik erachter dat de nieuwe software mijn TV koppelt op 1080p60hz. In de oude omgeving was dit 1080i50hz. Kan dit het probleem veroorzaken en zo ja, kan de klantenservice mijn ontvangen geforceerd op 1080p50hz zetten? 

Ik hoor het graag.

Gr. Johan


92 reacties

Beste @Jason ,

Deze avond heb ik een email ontvangen dat mijn gemelde probleem is opgelost. Dat is heel plezierig om te horen, echter…. ga ik daar ook iets van merken? Want mijn TV staat nog steeds op 1080p60.

Ik hoor het graag.

Gr, Johan

Reputatie 7

Hi @Johan684, het niet pakken van de juiste resolutie blijkt iets hardnekkiger dan gedacht. We zijn bezig met een permanente oplossing maar hier is echt een software update voor nodig. In de tussentijd helpt het vaak om de TV Box een fabriesreset te geven, de TV Box gaat dan opnieuw de resolutie vaststellen. Dit is echter tijdelijk en het kan zijn dat de resolutie weer terug springt na een update of wanneer je de TV Box niet op standby laat staan maar helemaal uit zet. In dit topic hebben we het issue vermeld en zodra er een oplossing beschikbaar is plaatsen we hier een update. 

Ik heb de TV Box zojuist op afstand weer een reset gegeven zodat de resolutie voorlopig in ieder geval weer goed staat. Excuses voor het ongemak!

Hoi @Alexzander, welkom op de Community en bedankt voor het delen van jouw ervaring!

Ik heb meteen een ticket ingeschoten zodat de experts ook jouw case kunnen oppakken. Wanneer er een update is, zal ik je deze zo snel mogelijk geven - dat geldt natuurlijk voor een ieder in dit topic.

UPDATE: zou je het modem gedurende 20 seconden stroomloos kunnen houden? Dan kunnen we een fout in het modem uitsluiten. Ik ben me er terdege van bewust dat het 99% zeker is dat dit het stotterend beeld issue is waar een aantal andere users ook last van heeft, maar om alles af te vinken, wil ik toch een 100% zekerheid hebben.

Ook jouw TV Box lijkt niet aangesloten op dit moment; als de techneuten deze niet kunnen uitlezen, kan er geen aanpassing in resolutie worden gebracht. Zou je deze willen aansluiten, alsjeblieft. Thanks!

Hallo ik heb alles gedaan de tv box gereset, het internet modem gereset en stroomloos en dit diverse keren. Niks helpt. Ik word er nu wel moedeloos van. Maar moet ik  tv kastje ten alle tijden aan laten?

Ik hoop dat er snel een oplossing komt

Reputatie 7
Badge +16

@Alexzander De oplossing laat inderdaad nog op zich wachten, sorry dat het langer duurt dan we aanvankelijk vermoedden. Wel kan ik je melden dat de oorzaak inmiddels gevonden is. We zijn nu in afwachting van een fix. De exacte datum is nog niet bekend, er is een aantal technische aanpassingen nodig. 

Je kunt het beste ons verzameltopic in de gaten blijven houden, daarin laten we weten wanneer de bugs verholpen zijn. Bedankt voor je geduld en begrip. Stay safe!

Hallo,

Na de overgang naar het nieuwe platform ervaar ik haperend beeld en een zwaar tv-menu.
Het louter schakelen tussen de zenders is een drama, bovendien hapert het beeld elke 10 á 15 seconden. Dat is heel vervelend.
Na met de klantenservice van T-mobile thuis te hebben gebeld, hebben ze een monteur naar mij gestuurd. De monteur heeft de wifi-modem en de bekabeling vervangen. Toch is het probleem nog niet verholpen. Mijn tv is Samsung Smart HUB uit 2013. De tv verkeert in prima staat.
kan je mij aub helpen en het probleem oplossen?
Alvast dank!
met vriendelijke groet,
Serkon

Reputatie 7

Hoi @serkon1985 ,

Welkom op de Community! 🙌 Ik heb geprobeerd om de TV Box vanaf onze kant te checken, maar zonder succes. Kan je ons wat meer vertellen over de set-up die je momenteel hebt? Zit bijvoorbeeld de TV Box direct aangesloten op het modem of zit hier nog bijvoorbeeld een switch tussen? 

Met wat meer inzicht op jouw set-up, kunnen we kijken hoe het komt dat jij met een haperend beeld zit. Let us know! 

 

Hallo Boris,

Dank voor de verwelkoming!

De tv-box is rechtstreeks gekoppeld aan de modem. Er zit geen switch of wat dan ook tussen.

De instellingen van de tv heb ik ook niet gewijzigd. Weliswaar heb ik van de week geprobeerd deze aan te passen hopende dat een aanpassing van de instellingen het probleem zou doen verhelpen, helaas tevergeefs. Ook heb ik de HDMI-kabel vervangen, zonder resultaat.

Laat het me weten als ik iets kan doen van mijn kant zoals; in/uitschakelen of resetten e.d.

Groet,

Serkon

Reputatie 7

Dank je voor de snelle terugkoppeling @serkon1985 en een helder verhaal! Ik wil je vragen het volgende te proberen. Zou je de TV Box op LAN-poort 3 willen aansluiten en de TV Box van een fabrieksreset willen voorzien? Ik heb goede hoop dat dit wel eens kan helpen met het uitlezen. Je doet deze als volgt: Als je met een paperclip (of haarspeld, tandenstoker, naald, cocktailprikker of oorbel) het reset knopje aan de achterkant voor tien seconden indrukt, start de box opnieuw op. Je voelt duidelijk dat je een knopje indrukt. De reset duurt ongeveer drie minuten.

Laat je het ons weten wanneer het zover is? Dan duik ik je TV Box in! 

Hallo Boris,

Dank voor je antwoord.

Ik heb het reset-proces uitgevoerd. En ik heb de kabel in ‘aansluiting 3’ van de modem gezet.

Groet,

Serkon

Reputatie 6
Badge +3

Hoi @serkon1985, ontzettend bedankt voor de moeite! Goed nieuws, want ik kan je TV Box nu wel bereiken én uitlezen. Ik heb dan ook meteen naar de kwaliteit van de stream gekeken, maar deze zit er gelukkig goed uit de afgelopen twee dagen. Kan je mij bevestigingen dat het na deze reset en LAN omzetting inderdaad beter gaat? :smile:

Hallo Cheyenne,

Dank voor je bericht.

Inderdaad ervoer ik in het weekend geen stotterend beeld meer. Het gaat nu prima zo!!

Bedankt voor de moeite en ik hoop dat het probleem definitief verholpen is.

Groet,

Serkon

Hallo,

Zojuist heeft een monteur mijn T-Mobile thuis pakket geïnstalleerd. Internet werkt goed alleen tv lijkt niet helemaal scherp en stottert bij voetbalwedstrijden. Wat kan ik doen?

Mijn tv is een Philips 43pus7202/12 met de nieuwste software geïnstalleerd. De harde reset icm aansluiten op LAN3 heb ik inmiddels gedaan. TV is rechtstreeks met de modem verbonden.

Alvast bedankt. 
 Gr. Daniel 

 

Ik heb hetzelfde probleem. Heb een vrij nieuwe Samsung 4k tv. Internet werkt ook prima. Tijdens Netflix geen last van stotterend beeld. Maar zodra ik tv ga kijken via de tvbox heb ik vaak dat het beeld stottert. Vooral vaak bij voetbal en veel bewegend beeld. Ik heb alles al geprobeerd om het te verhelpen. Alles wat op dit forum is gedeeld heb ik geprobeerd. Alles zonder resultaat. Ik wil dat dit snel opgelost wordt. Anders stap ik weer snel over.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Danielleer en @Ferdinandk, welkom op de Community!

Top dat jullie dit hier melden, er lijkt inderdaad iets niet helemaal lekker te lopen met de nieuwe Amino 7x TV Boxen. Zouden jullie kunnen testen of elke LAN-poort achterop het Zyxel modem dezelfde resultaten geeft? 

@Ferdinandk Ik kan jouw abonnement niet vinden met de opgegeven informatie in je Communityprofiel. Zou je mij alsjeblieft een privébericht kunnen toesturen met daarin de volgende gegevens?

-Postcode

-Huisnummer

-Geboortedatum

-De laatste vier cijfers van jouw IBAN

Het is gemeld bij de onderzoekende specialisten en er wordt elke dag een workaround aangeboden aan een geselecteerde groep gebruikers die deze problemen ervaart. De definitieve fix moet nog gevonden worden, daarom blijft het een onopgelost issue. Sorry voor het ongemak!

Hoi @Danielleer en @Ferdinandk, welkom op de Community!

Top dat jullie dit hier melden, er lijkt inderdaad iets niet helemaal lekker te lopen met de nieuwe Amino 7x TV Boxen. Zouden jullie kunnen testen of elke LAN-poort achterop het Zyxel modem dezelfde resultaten geeft? 

@Ferdinandk Ik kan jouw abonnement niet vinden met de opgegeven informatie in je Communityprofiel. Zou je mij alsjeblieft een privébericht kunnen toesturen met daarin de volgende gegevens?

-Postcode

-Huisnummer

-Geboortedatum

-De laatste vier cijfers van jouw IBAN

Het is gemeld bij de onderzoekende specialisten en er wordt elke dag een workaround aangeboden aan een geselecteerde groep gebruikers die deze problemen ervaart. De definitieve fix moet nog gevonden worden, daarom blijft het een onopgelost issue. Sorry voor het ongemak!

Ja ik heb alle poorten geprobeerd, helaas geven ze allemaal hetzelfde probleem. Kun je uitleggen wat je bedoelt met een workaround bieden aan een geselecteerde groep gebruikers? Of is dat het handmatig omzetten naar een andere resolutie?

En is er daarnaast enige inschatting te maken over hoe lang dit nog zou moeten duren? 
Alvast bedankt voor je reactie.

Ik heb ook alle poorten geprobeerd. Geen resultaat. Ik heb al contact gehad via t-mobile chat. Zij heeft in mijn tv-box meegekeken en er waren geen problemen. Nu komt er donderdag een monteur. Maar ik weet nu al dat hij hier thuis niks kan betekenen. Het ligt niet aan de kabels. Alles is ook gereset. Dus dat is het ook niet.

Ik hoop wel dat er snel een oplossing komt want het is zeer storend. Anders ben ik snel weer weg bij t-mobile. Zowel dan tv als mobiel.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Danielleer​​​​@Ferdinandk, bedankt voor jullie terugkoppelingen.

Ik ga navragen bij de technische dienst in hoeverre het issue met de Aria 7x nu oplosbaar is. Er is inderdaad een tijdelijke workaround, welke dat precies is, wordt nog niet kenbaar gemaakt.

De specialisten updaten elke dag een nieuwe lijst met gebruikers waar die workaround toepasbaar bij is. Hoe de vork precies in de steel zit, is mij ook nog niet duidelijk, maar dat wil zeker uitzoeken. Hier kom ik zo snel mogelijk op terug.

Er is nog iets waar ik me aan stoor. Als ik een programma heb opgenomen en een bepaald stuk verder in het opgenomen programma wil kijken kan er maar maximaal 16x vooruitgespoeld worden. Dit is veeeels te weinig. Dan moet je om 9 minuten verder te kijken 1 minuut op de verderspoelknop drukken. Bij andere aanbieders is de snelheid 64x. Dit heeeel graag aanpassen!!!!

Reputatie 4

@Ferdinandk Wij vinden dat ook hinderlijk inderdaad, maar we hebben een andere oplossing gevonden, door even op ‘ok’ te drukken zie je in welke mn van de opname je bent. Als dat bijvoorbeeld mn 24 is,dan kan je daarna 32 intoetsen, dan ga je direct naar mn 32 in de opname. (Meeste reclameblokken deuren 8 mn hebben we gemerkt.)

Hoi @Danielleer​​​​, bedankt voor jullie terugkoppelingen.

Ik ga navragen bij de technische dienst in hoeverre het issue met de Aria 7x nu oplosbaar is. Er is inderdaad een tijdelijke workaround, welke dat precies is, wordt nog niet kenbaar gemaakt.

De specialisten updaten elke dag een nieuwe lijst met gebruikers waar die workaround toepasbaar bij is. Hoe de vork precies in de steel zit, is mij ook nog niet duidelijk, maar dat wil zeker uitzoeken. Hier kom ik zo snel mogelijk op terug.

Ik had een ander topic aangemaakt om een ander probleem met mijn tv-box te melden. Deze heb je gesloten en dat begrijp ik niet helemaal, want dat probleem blijft bestaan. Wat moet ik daar nou aan doen?

Reputatie 7
Badge +16

@Danielleer Die twee issues zijn in principe beide te herleiden naar de Aria 7x  en moeten als zodoende als één issue opgepakt worden. Dat is de reden dat ik je andere topic gesloten heb. Omdat jij echter de enige lijkt te zijn die ook elke ochtend een harde reset moet uitvoeren om de box aan de praat te krijgen, heb ik jouw uitleg doorgegeven aan de techneuten om er zeker van te zijn dat het euvel in de box zit.

Dit wordt onderzocht en zal meegenomen worden in de workaround. Sorry voor mijn verlate reactie!

Reputatie 7
Badge +16

@Danielleer en @Dennis25 Ons TV team heeft een aanpassing gedaan in jullie instellingen. Zouden jullie kunnen nagaan of dit geholpen heeft? Thanks voor de medewerking!

@Ferdinandk Zou je mij een privébericht willen sturen met daarin je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN, alsjeblieft? Dan checken we ook bij jou of de aanpassing succes zal hebben.

Reputatie 4

@Jason dank voor de terugkoppeling. Is het na te gaan of de wijziging is doorgevoerd op beide boxen of op maar 1 box? Er stond namelijk opeens 1 box aan...

Wat is er precies gewijzigd in de instellingen?

ik zal vanavond even op onderzoek uitgaan en kijken of er verbetering is. Dank in elk geval voor de assistentie. 

Hoi Jason. Ik heb een privebericht gestuurd met mijn gegevens.

 

Morgen komt er een monteur bij me langs. Kan hij ook zulke instellingen aanpassen?

Reageer