[REVIEW] T-Mobile Thuis TV: Lights, Camera... Action!

[REVIEW] T-Mobile Thuis TV: Lights, Camera... Action!
Reputatie 7
Badge +4

Enige jaren geleden heeft T-Mobile het thuisproduct overgenomen en onder eigen vlag gelanceerd. Na een frisse rebranding kwam vanuit de community al snel de vraag om meer functionaliteiten; meer interactiviteit, uitbreiding van de terugkijk mogelijkheden, tv programma's opnemen in de cloud en apps. Dit heeft geleid tot het nieuwe T-Mobile TV product. Maar wat is het nu precies? Welke functionaliteiten heeft het? Is het compleet? En werkt het snel en prettig? 

 

Na installeren kun je kijkprofielen aanmaken

Specificaties

Het thuisproduct is allerminst gelijk aan het oude product. Het valt direct op dat het product zich volledig in de cloud bevindt. Daarmee heeft T-Mobile meer mogelijkheden tot het aanbieden van diensten en een eigen TV aanbod. In het verleden kon dit enkel op plekken waar T-Mobile eigen apparatuur op het glasvezelnetwerk heeft. Deze gebieden zijn te herkennen aan de beschikbaarheid van 1Gbps internet. Op DSL en in andere gebieden was T-Mobile gebonden aan het aanbod van NetwerkNL. Door het TV platform via de cloud aan te gaan bieden lost dit de afhankelijkheid met NetwerkNL op en maakt dit T-Mobile flexibeler. 

 

Menu zoeken

De oude TV dienst kende na de overname een nieuwe look & feel, waarbij een zwarte achtergrond gecombineerd werd met magenta en wit. Het was een snelle omschakeling om te passen bij de nieuwe eigenaar. Het was over het algemeen simpel en had weinig mogelijkheden. In de periode erna is weinig veranderd. Tenminste tot de lancering van de vernieuwde T-Mobile Thuis TV. Het oogt een stuk frisser en meer bij deze tijd. Bepaalde menustructuren zijn onveranderd, terwijl er wel veel meer mogelijkheden bij zijn gekomen. Het zal wennen zijn, omdat de bedieningswijze veel vrijer is en meer mogelijkheden kent. Dit betekent dat de menu's uitgebreider zijn en je meer klikmogelijkheden hebt. Dit resulteert soms in een laag te veel, waardoor je net iets te veel moet doorklikken om bijvoorbeeld een instelling moet wijzgen. Qua gebruiksvriendelijkheid is hier nog een slag te maken. Een voorbeeld hierbij is radio. Deze staat onder het TV product en dat lijkt niet helemaal de meest logische plek.

 

 

Een nieuwe kijk

Bij de TV dienst gaat het primair natuurlijk om de kijkervaring. Het kijken lijkt ogenschijnlijk niet anders, maar dat is het wel. Zeker nu de streams rechtstreeks geleverd worden door T-Mobile. In tegenstelling tot de streams op het eigen ODF netwerk zijn deze streams wel hergecodeerd. Hier is T-Mobile niet uniek in, want ook de meeste andere aanbieders doen dit om ruimte op het netwerk te besparen. Dit hoeft niet per definitie slechter veel slechter te zijn. In dit geval is gedurende de testperiode de kwaliteit van streams verbeterd. Toch ben ik wat terughoudend en vind ik het erg jammer. Zeker omdat hercoderen altijd verlies in kwaliteit betekent. Hoewel de streams op de meeste kanalen goed genoeg ogen, is het beeld soms minder stabiel in het geval van snelle beeldwisselingen. Dit viel vooral op bij lichtshows tijdens muziekoptredens. Dit is zeker voor verbetering vatbaar, maar daar wordt ongetwijfeld verder aan getweaked. Net zoals tijdens de testperiode. 

Het beeld wordt - afhankelijk van beschikbaarheid - doorgegeven in SD of HD. 4K is bij de release niet aanwezig. Gezien de geringe adapatie van 4K is dat op zich een logische keuze, maar toch jammer. Zeker met het oog op groter wordende schermen met steeds hogere resolutie en mogelijkheden tot HDR. Zonde als dat niet uitgenut kan worden.

Nieuw - voor WBA en DSL gebruikers - is ook dat je keuze hebt in audio en ondertiteling. Zo kun je zenders als Disney Channel, Cartoon Network en Boomerang kijken met de Nederlandse of originele audio. Dus heb je Bugs Bunny liever in het Engels, dan is dat mogelijk. Dit soort instellingen is wel afhankelijk van de contentaanbieders. 

Via instellingen is de voorkeur in te stellen voor stereo of 5.1. Dit is een instelling voor alle kanalen. Het zou mooi zijn als je vervolgens bij het kanaal zelf ook kunt kiezen voor het type track. Zeker als een 5.1 slecht gemixt is, dan is het fijn snel over te kunnen schakelen naar stereo. Dit is nu enkel mogelijk via het menu instellingen. Enigszins omslachtig.

 

Via de gids kan tot 7 dagen terug gekeken worden. Zoeken is ook mogelijk via het hoofdmenu

Net te laat

Interactiviteit wordt steeds belangrijker. Vroeger was er enkel een analoog TV signaal en een bijbehorende VHS recorder. In het digitale tijdperk is dit veel meer geregiseerd door de leverancier. Hier is dan ook een grote stap gemaakt. Net voor het einde van het jaar werd het mogelijk om - na lange tijd van ontbreken - via de programmagids een uitzending opnieuw te starten bij de RTL zenders. Een mooi voorproefje van de nieuwe dienst. Hier geldt Begin gemist voor de 90+ zenders en tot 7 dagen terug. Ook zijn er meer mogelijkheden gekomen om van diverse kanalen series en andere content terug te kijken. Tijdens de testperiode was dit nog beperkt, maar dit zal ongetwijfeld snel aangevuld worden. Om bij deze service te komen moet wel gezocht worden. Dit is zo'n punt, waar de logica van de nieuwe TV dienst wennen is.

 

Video On Demand kanalen (VOD)

Een andere veelgehoorde wens van veel gebruikers is om het opnemen van programma's via de cloud te introduceren. Deze wens is eveneens ingewilligd. T-Mobile volgt hiermee de concurrentie, die voornamelijk via cloud opnemen. Hier zijn voors- en tegens, maar het is een onherroepelijke trend op het gebied van opnames. Nadeel van cloud is dat opnames vervallen als bijvoorbeeld een pakket uit gezet wordt, een zender stopt of na verloop van tijd. Bij een fysieke box heb je hier doorgaans zelf meer in de hand. Aan de andere kant ben je met cloud wel flexibeler en kun je vaak ongeacht de plek in huis naar de opname kijken en vaak vele opnames naast elkaar opnemen. Zo kun je straks ook via de nieuwe app kunnen opnemen en vice versa, waarna je de opname zowel mobiel als via de decoder kunt bekijken. Je kunt zowel een enkele opname starten als een serie opnemen. Iets dat via de oude, lompe  harddisk decoders enigszins knullig werkte. Opnames worden 1 jaar bewaard en de capaciteit van het opnemen pakket is 200 uur.

 

 

Bingewatchen

Streamingservices zijn niet langer weg te denken bij het hedendaagse TV kijken. Niet iedereen heeft daarbij een Chromecast, AppleTV of smartTV. Om die reden is er geregeld via deze community gevraagd om diensten als Netflix en Videoland beschikbaar te maken via de decoder. Hier laat T-Mobile een kans liggen. Dit wordt niet aangeboden. Zonde.

Naast de eerder besproken VOD diensten is ook de videotheek meeverhuisd. Deze werkt niet anders, maar brengt ons wel naar een verbeterpunt; de zoekfunctie. De zoekfunctie kan af en toe wat onoverzichtelijk zijn in de resultaten. Zeker als een gedeelte van de zoekopdacht gebruikt wordt of het zoeken naar een aflevering van een serie.

Ook á la carte is aanwezig. Die optie was al op de oude omgeving aanwezig. Een klant kon hiermee het TV pakket aanvullen met enkele losse zenders. Een voortvloeisel uit de oude KNIPPR dienst. Het aanbod is wel beperkt en mag zeker nog verdere uitbreiding.

 

 

Ra-di-oooo

Radio is enigszins verstopt onder TV. Radio is daarentegen nu ook voorzien van een programmagids, waardoor er meer informatie is rond de uitzendingen. Verder is hier eigenlijk weinig veranderd, maar dat is niet eens zo erg. Het doet wat het moet doen. Al zou ik hier ook graag een podcast app zien als aanvulling. Een aantal radiozenders is met dit opkomende medium flink in de weer en dat geeft interessante achtergronden. Een mooie interactieve aanvulling op de dienst.

Prijs (2020)

De prijs voor T-Mobile Thuis TV is € 15 per maand en maandelijks aan of uit te zetten.

  • TV decoder: eerste gratis, iedere volgende decoder € 5
  • Opnemen: € 5 ongeacht aantal decoders

Extra zenders, themapakketen, premiumpakketten en videoshop content zijn extra diensten en hier zijn kosten aan verbonden. Zie T-mobile.nl. 

Fin

T-Mobile Thuis heeft een lange lijst aan wensen opgebouwd op deze community. De roep om verbetering was groot en een belangrijk deel is met het nieuw T-Mobile Thuis TV product ingewilligd. Het TV product oogt prettig en werkt goed. Is het daarmee perfect? Zeker niet. De soms wat onlogische menustructuren, het ontbreken van derde apps (Netflix, Videoland, etc) en de zoekfunctie kunnen zeker nog beter. Ook de streams kunnen nog wat beter getweaked worden.

Over het algemeen is dit TV product een behoorlijke stap voorwaarts en is T-Mobile Thuis TV weer bij de tijd met een solide basis. Zeker in combinatie met de nieuwe TV app, die verwacht wordt. Maar daarover later meer. 

Wat is er top?

V Net ontwerp
V Cloud opname
V 90+ zenders Begin gemist via guide
V Meer beeld- en geluidopties per zender
V Favorieten instellen
V Diverse VOD kanalen
V Kijkprofielen

Wat kan er beter?

X Zoekfunctie
X Geen Technicolor streams, maar compressie. Soms wat instabiel
X Geen 4k
X Geen derde apps
X Menustructuren soms wat onlogisch


111 reacties

Reputatie 1

Hmmm… navraag leert dat je AC3 (of stereo) kunt activeren, maar dit niet betekent dat er ook een Dolby Digital 5.1 track geleverd wordt. Het ziet er naar uit dat er niet meer dan 2.0 surround uit zal komen en het puur als codeertechniek gebruikt wordt. Zonde. Heb aangekaart dat dit vreemd is aangezien Dolby wel door de zenders geleverd wordt en er eerder wel sprake was dat dit kwam.

Zie mijn reactie hier:

https://community.t-mobile.nl/t-mobile-thuis-televisie-493/info-geniet-van-het-nieuwe-tv-anywhere-325233?postid=1574454#post1574454

Is er al meer bekend over de DD 5.1 stream? Ik heb gisteren getest met mijn Sonos Arc + 2 Sonos One's in 5.1 opstelling en had toch het idee dat ik met de TV Box een 5.1 stream kreeg. De Sonos liet dat in ieder geval zien als input en het klonk ook duidelijk meer ‘surround’ als wanneer ik Stereo had geselecteerd.

GEEN DD 5.1 is voor mij echt een dealbreaker, ook omdat me vooraf verteld is dat dit geleverd zou worden… Op de Apple TV zie ik het momenteel al helemaal niet, dus daar moet ook nog wat gebeuren om het als ‘volwaardig’ alternatief te zien…

24 uur geleden aangesloten, maar vooralsnog bijna spijt van mijn beslissing...

Reputatie 3

Is er al een update over de problemen met beeld kwaliteit en vertraging in het beeld?

Reputatie 1

Er gebeurd helemaal niks hier, Tmobile reageert nergens op, app wordt niet verbeterd. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik hieraan begonnen ben...

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @D-Vine en @mjagers, het is volkomen begrijpelijk dat jullie hierom vragen. Een aantal bugs is echter zeer lastig te fixen omdat de oorzaken vaak ingewikkelder in elkaar steken dan we aanvankelijk gedacht hadden. Er spelen nogal veel issues op dit moment, daarvan dient elk issue onafhankelijk van de ander aangepakt en onderzocht te worden. Dat zorgt er ook voor dat ons TV team langer de tijd nodig heeft dan bedoeld. 

Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel: onze TV experts hebben aangegeven op zeer korte termijn met (een) update(s) te komen in de verzameltopics. Dit neemt niet weg dat het te lang geduurd heeft natuurlijk, daarom hebben wij als moderators ook gevraagd of er schot in de zaak kan komen en dat lijkt nu eindelijk te gebeuren. Bedankt voor jullie feedback en geduld, ik weet dat de wachttijd niet makkelijk geweest is. Helemaal niet in deze barre tijden. We spreken elkaar snel in de verzameltopics, beloofd!

Verzameltopics: Feedback nieuwe TVA en Feedback nieuwe TMTV.

Reputatie 3

Hoi @D-Vine en @mjagers, het is volkomen begrijpelijk dat jullie hierom vragen. Een aantal bugs is echter zeer lastig te fixen omdat de oorzaken vaak ingewikkelder in elkaar steken dan we aanvankelijk gedacht hadden. Er spelen nogal veel issues op dit moment, daarvan dient elk issue onafhankelijk van de ander aangepakt en onderzocht te worden. Dat zorgt er ook voor dat ons TV team langer de tijd nodig heeft dan bedoeld. 

Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel: onze TV experts hebben aangegeven op zeer korte termijn met (een) update(s) te komen in de verzameltopics. Dit neemt niet weg dat het te lang geduurd heeft natuurlijk, daarom hebben wij als moderators ook gevraagd of er schot in de zaak kan komen en dat lijkt nu eindelijk te gebeuren. Bedankt voor jullie feedback en geduld, ik weet dat de wachttijd niet makkelijk geweest is. Helemaal niet in deze barre tijden. We spreken elkaar snel in de verzameltopics, beloofd!

Verzameltopics: Feedback nieuwe TVA en Feedback nieuwe TMTV.


bedankt voor de info.

kleine tip.

houd ons op de hoogte welke bugs als eerste worden gefixed en een road map welke fixes er aan zitten te komen. Zo begrijpen we als klant beter de problemen die getackeld moeten worden en wordt ons geduld niet zo op de proef gesteld.

 

 

Reputatie 3

Enige jaren geleden heeft T-Mobile het thuisproduct overgenomen en onder eigen vlag gelanceerd. Na een frisse rebranding kwam vanuit de community al snel de vraag om meer functionaliteiten; meer interactiviteit, uitbreiding van de terugkijk mogelijkheden, tv programma's opnemen in de cloud en apps. Dit heeft geleid tot het nieuwe T-Mobile TV product. Maar wat is het nu precies? Welke functionaliteiten heeft het? Is het compleet? En werkt het snel en prettig? 

 

Na installeren kun je kijkprofielen aanmaken

Specificaties

Het thuisproduct is allerminst gelijk aan het oude product. Het valt direct op dat het product zich volledig in de cloud bevindt. Daarmee heeft T-Mobile meer mogelijkheden tot het aanbieden van diensten en een eigen TV aanbod. In het verleden kon dit enkel op plekken waar T-Mobile eigen apparatuur op het glasvezelnetwerk heeft. Deze gebieden zijn te herkennen aan de beschikbaarheid van 1Gbps internet. Op DSL en in andere gebieden was T-Mobile gebonden aan het aanbod van NetwerkNL. Door het TV platform via de cloud aan te gaan bieden lost dit de afhankelijkheid met NetwerkNL op en maakt dit T-Mobile flexibeler. 

 

Menu zoeken

De oude TV dienst kende na de overname een nieuwe look & feel, waarbij een zwarte achtergrond gecombineerd werd met magenta en wit. Het was een snelle omschakeling om te passen bij de nieuwe eigenaar. Het was over het algemeen simpel en had weinig mogelijkheden. In de periode erna is weinig veranderd. Tenminste tot de lancering van de vernieuwde T-Mobile Thuis TV. Het oogt een stuk frisser en meer bij deze tijd. Bepaalde menustructuren zijn onveranderd, terwijl er wel veel meer mogelijkheden bij zijn gekomen. Het zal wennen zijn, omdat de bedieningswijze veel vrijer is en meer mogelijkheden kent. Dit betekent dat de menu's uitgebreider zijn en je meer klikmogelijkheden hebt. Dit resulteert soms in een laag te veel, waardoor je net iets te veel moet doorklikken om bijvoorbeeld een instelling moet wijzgen. Qua gebruiksvriendelijkheid is hier nog een slag te maken. Een voorbeeld hierbij is radio. Deze staat onder het TV product en dat lijkt niet helemaal de meest logische plek.

 

 

Een nieuwe kijk

Bij de TV dienst gaat het primair natuurlijk om de kijkervaring. Het kijken lijkt ogenschijnlijk niet anders, maar dat is het wel. Zeker nu de streams rechtstreeks geleverd worden door T-Mobile. In tegenstelling tot de streams op het eigen ODF netwerk zijn deze streams wel hergecodeerd. Hier is T-Mobile niet uniek in, want ook de meeste andere aanbieders doen dit om ruimte op het netwerk te besparen. Dit hoeft niet per definitie slechter veel slechter te zijn. In dit geval is gedurende de testperiode de kwaliteit van streams verbeterd. Toch ben ik wat terughoudend en vind ik het erg jammer. Zeker omdat hercoderen altijd verlies in kwaliteit betekent. Hoewel de streams op de meeste kanalen goed genoeg ogen, is het beeld soms minder stabiel in het geval van snelle beeldwisselingen. Dit viel vooral op bij lichtshows tijdens muziekoptredens. Dit is zeker voor verbetering vatbaar, maar daar wordt ongetwijfeld verder aan getweaked. Net zoals tijdens de testperiode. 

Het beeld wordt - afhankelijk van beschikbaarheid - doorgegeven in SD of HD. 4K is bij de release niet aanwezig. Gezien de geringe adapatie van 4K is dat op zich een logische keuze, maar toch jammer. Zeker met het oog op groter wordende schermen met steeds hogere resolutie en mogelijkheden tot HDR. Zonde als dat niet uitgenut kan worden.

Nieuw - voor WBA en DSL gebruikers - is ook dat je keuze hebt in audio en ondertiteling. Zo kun je zenders als Disney Channel, Cartoon Network en Boomerang kijken met de Nederlandse of originele audio. Dus heb je Bugs Bunny liever in het Engels, dan is dat mogelijk. Dit soort instellingen is wel afhankelijk van de contentaanbieders. 

Via instellingen is de voorkeur in te stellen voor stereo of 5.1. Dit is een instelling voor alle kanalen. Het zou mooi zijn als je vervolgens bij het kanaal zelf ook kunt kiezen voor het type track. Zeker als een 5.1 slecht gemixt is, dan is het fijn snel over te kunnen schakelen naar stereo. Dit is nu enkel mogelijk via het menu instellingen. Enigszins omslachtig.

 

Via de gids kan tot 7 dagen terug gekeken worden. Zoeken is ook mogelijk via het hoofdmenu

Net te laat

Interactiviteit wordt steeds belangrijker. Vroeger was er enkel een analoog TV signaal en een bijbehorende VHS recorder. In het digitale tijdperk is dit veel meer geregiseerd door de leverancier. Hier is dan ook een grote stap gemaakt. Net voor het einde van het jaar werd het mogelijk om - na lange tijd van ontbreken - via de programmagids een uitzending opnieuw te starten bij de RTL zenders. Een mooi voorproefje van de nieuwe dienst. Hier geldt Begin gemist voor de 90+ zenders en tot 7 dagen terug. Ook zijn er meer mogelijkheden gekomen om van diverse kanalen series en andere content terug te kijken. Tijdens de testperiode was dit nog beperkt, maar dit zal ongetwijfeld snel aangevuld worden. Om bij deze service te komen moet wel gezocht worden. Dit is zo'n punt, waar de logica van de nieuwe TV dienst wennen is.

 

Video On Demand kanalen (VOD)

Een andere veelgehoorde wens van veel gebruikers is om het opnemen van programma's via de cloud te introduceren. Deze wens is eveneens ingewilligd. T-Mobile volgt hiermee de concurrentie, die voornamelijk via cloud opnemen. Hier zijn voors- en tegens, maar het is een onherroepelijke trend op het gebied van opnames. Nadeel van cloud is dat opnames vervallen als bijvoorbeeld een pakket uit gezet wordt, een zender stopt of na verloop van tijd. Bij een fysieke box heb je hier doorgaans zelf meer in de hand. Aan de andere kant ben je met cloud wel flexibeler en kun je vaak ongeacht de plek in huis naar de opname kijken en vaak vele opnames naast elkaar opnemen. Zo kun je straks ook via de nieuwe app kunnen opnemen en vice versa, waarna je de opname zowel mobiel als via de decoder kunt bekijken. Je kunt zowel een enkele opname starten als een serie opnemen. Iets dat via de oude, lompe  harddisk decoders enigszins knullig werkte. Opnames worden 1 jaar bewaard en de capaciteit van het opnemen pakket is 200 uur.

 

 

Bingewatchen

Streamingservices zijn niet langer weg te denken bij het hedendaagse TV kijken. Niet iedereen heeft daarbij een Chromecast, AppleTV of smartTV. Om die reden is er geregeld via deze community gevraagd om diensten als Netflix en Videoland beschikbaar te maken via de decoder. Hier laat T-Mobile een kans liggen. Dit wordt niet aangeboden. Zonde.

Naast de eerder besproken VOD diensten is ook de videotheek meeverhuisd. Deze werkt niet anders, maar brengt ons wel naar een verbeterpunt; de zoekfunctie. De zoekfunctie kan af en toe wat onoverzichtelijk zijn in de resultaten. Zeker als een gedeelte van de zoekopdacht gebruikt wordt of het zoeken naar een aflevering van een serie.

Ook á la carte is aanwezig. Die optie was al op de oude omgeving aanwezig. Een klant kon hiermee het TV pakket aanvullen met enkele losse zenders. Een voortvloeisel uit de oude KNIPPR dienst. Het aanbod is wel beperkt en mag zeker nog verdere uitbreiding.

 

 

Ra-di-oooo

Radio is enigszins verstopt onder TV. Radio is daarentegen nu ook voorzien van een programmagids, waardoor er meer informatie is rond de uitzendingen. Verder is hier eigenlijk weinig veranderd, maar dat is niet eens zo erg. Het doet wat het moet doen. Al zou ik hier ook graag een podcast app zien als aanvulling. Een aantal radiozenders is met dit opkomende medium flink in de weer en dat geeft interessante achtergronden. Een mooie interactieve aanvulling op de dienst.

Prijs (2020)

De prijs voor T-Mobile Thuis TV is € 15 per maand en maandelijks aan of uit te zetten.

  • TV decoder: eerste gratis, iedere volgende decoder € 5
  • Opnemen: € 5 ongeacht aantal decoders

Extra zenders, themapakketen, premiumpakketten en videoshop content zijn extra diensten en hier zijn kosten aan verbonden. Zie T-mobile.nl. 

Fin

T-Mobile Thuis heeft een lange lijst aan wensen opgebouwd op deze community. De roep om verbetering was groot en een belangrijk deel is met het nieuw T-Mobile Thuis TV product ingewilligd. Het TV product oogt prettig en werkt goed. Is het daarmee perfect? Zeker niet. De soms wat onlogische menustructuren, het ontbreken van derde apps (Netflix, Videoland, etc) en de zoekfunctie kunnen zeker nog beter. Ook de streams kunnen nog wat beter getweaked worden.

Over het algemeen is dit TV product een behoorlijke stap voorwaarts en is T-Mobile Thuis TV weer bij de tijd met een solide basis. Zeker in combinatie met de nieuwe TV app, die verwacht wordt. Maar daarover later meer. 

Wat is er top?

V Net ontwerp
V Cloud opname
V 90+ zenders Begin gemist via guide
V Meer beeld- en geluidopties per zender
V Favorieten instellen
V Diverse VOD kanalen
V Kijkprofielen

Wat kan er beter?

X Zoekfunctie
X Geen Technicolor streams, maar compressie. Soms wat instabiel
X Geen 4k
X Geen derde apps
X Menustructuren soms wat onlogisch

Als dit over dezelfde versie gaat als die we nu hebben, is dit wel erg postief gekleurd: De menustructuren zijn zeer onlogisch, Tekst is niet duidelijk (te klein en te vaag), wie heeft er wat aan kijkprofielen? (onzinnig), je moet nu bij elke opname instellen of je extra tijd wilt en staat standaard op serieopname (zeer vervelend), begin gemist via de guide kon met de oude versie ook al. M.a.w. deze versie heeft alleen maar nadelen. Bovendien is blijkbaar na al die jaren niet goed getest en  bugs van de oude versie zitten hier ook weer in. (klok te helder en niet in te stellen). Ook kun je maar 1 zender tegelijk opnemen. Dit gaat t-mobile klanten kosten.

Reputatie 6
Badge

Wat is er Twee jaar na de introductie van het vernieuwde T-Mobile TV allemaal al verbeterd? Volgens mij is het onderstaande lijstje nog steeds van toepassing. Dat is wel erg treurig. Zeker de beeldcompressie en het gemis aan third-party apps is nog steeds niet aangepakt en zijn een doorn in het oog van vele klanten. Daarmee blijft T-Mobile ver achterop de concurrentie. Pak het aan T-Mobile!
 

juni 2023

X Geen Technicolor streams, maar compressie. Soms wat instabiel

X Geen 4k

X Geen derde apps

Menustructuren soms wat onlogisch

Wat is er Twee jaar na de introductie van het vernieuwde T-Mobile TV allemaal al verbeterd? Volgens mij is het onderstaande lijstje nog steeds van toepassing. Dat is wel erg treurig. Zeker de beeldcompressie en het gemis aan third-party apps is nog steeds niet aangepakt en zijn een doorn in het oog van vele klanten. Daarmee blijft T-Mobile ver achterop de concurrentie. Pak het aan T-Mobile!
 

juni 2023

X Geen Technicolor streams, maar compressie. Soms wat instabiel

X Geen 4k

X Geen derde apps

Menustructuren soms wat onlogisch

@stefan.1997 Na twee jaar is T-Mobile TV aangepast. Meest zichtbare verandering: gekozen zender wordt dwars door tv-gids getoond, zowel gids als zender minder bruikbaar. De hele update van een paar maanden geleden heeft weinig positiefs opgeleverd. Gewoon jammer hoe dit wordt gedaan door Tmob, waarschijnlijk komt er over twee jaar weer een wijziging, misschien is het dan beter.

Bottom line: met de keuzes in ontwikkeling denk ik dat de dingen die je noemt niet worden gerealiseerd.

Reputatie 6
Badge

Toch zal T-Mobile wel iets moeten gaan doen om mee te kunnen met zijn twee grootste concurrenten. Vooral de beeldkwaliteit moet omhoog, en streamen wordt alsmaar belangrijker. 

Reputatie 7
Badge +5

Voor een volgende wijziging hoef je geen twee jaar meer te wachten. Ze zijn druk bezig met een nieuwe update. Daarbij komt het TV-beeld niet meer door de gids heen. Of menustructuren onlogisch zijn, is natuurlijk persoonlijk, maar de interface wordt compleet veranderd, dus hopelijk is het een verbetering. De ‘voorkant’ is eigenlijk gewoon een nieuw platform, maar zal wel dezelfde ‘achterkant’ gebruiken als nu, dus de beeldkwaliteit en vertraging blijven hetzelfde.

Voor een volgende wijziging hoef je geen twee jaar meer te wachten. Ze zijn druk bezig met een nieuwe update. Daarbij komt het TV-beeld niet meer door de gids heen. Of menustructuren onlogisch zijn, is natuurlijk persoonlijk, maar de interface wordt compleet veranderd, dus hopelijk is het een verbetering. De ‘voorkant’ is eigenlijk gewoon een nieuw platform, maar zal wel dezelfde ‘achterkant’ gebruiken als nu, dus de beeldkwaliteit en vertraging blijven hetzelfde.

 

Ah, het zou erg fijn zijn als de gids terug ging naar de versie begin dit jaar, die was wel goed bruikbaar. Er waren vast dingen voor verbetering vatbaar maar die boot is wel een beetje gemist.

Naast de vertraging van livestreams en gemis aan 4K zou het niet zo moeilijk moeten zijn om een goede gebruikerservaring te realiseren, zeker van voor de hand liggende dingen als de gids, programma-informatie, ondertiteling (dovenondertiteling, wie verzint dat)

Als je in een ontwikkeltraject allerhande geslaagde oplossingen om zeep helpt - wat goed werkte stuk maakt - dan ben je bezig je klanten te frustreren. (en je bent jezelf werk aan het verschaffen)

Reageer