Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Goedenavond,

Kinderen en afstandsbedieningen gaan niet samen!😬 Graag zou ik een nieuwe willen bestellen, want hij is helaas niet meer te repareren met plakband..🙈 

Groetjes Xavera

Reputatie 7

Hi @WesleyUitendaal, yay wat fijn om te lezen! Heel graag gedaan en veel zap-plezier. Geniet van het weekend! 🎈

Hi @X. VERWEY, haha woops dat kan gebeuren natuurlijk! Je hoeft gelukkig niet lang zonder te zitten, want de nieuwe afstandsbediening is al naar je onderweg. Binnen een paar dagen valt dit pakketje door de brievenbus. En nu maar hopen dat jij dit pakje eerder vindt dan de kids! 😋 Maak er een mooi weekend!

Hoi!

Wij zijn helaas onze afstandsbediening kwijt. Onze kleine heeft deze ergens heel goed opgeborgen, en de lange zoektocht heeft tot op heden niets opgeleverd :sweat_smile:

Graag willen we een nieuwe bestellen. Thanks!

Hallo,

Na 5 jaar intensief zappen is onze afstandsbediening helaas op sterven na dood.

Graag ontvangen wij een vers exemplaar zodat wij weer up to speed kunnen komen met het zappen. 


Alvast bedankt!

Helaas is mijn afstandsbediening overleden na meerdere jaren trouwe dienst.

Graag ontvang ik een nieuwe.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @SPU, er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal drie tot vijf werkdagen levertijd. In de tussentijd kun je gebruikmaken van de workaround-tips op pagina één van dit topic! 😉

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Bos.sie en @renate_34, ook bij jullie komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal drie tot vijf werkdagen levertijd. In de tussentijd kunnen jullie ook gebruikmaken van de workaround-tips op pagina één van dit topic! 😉

 

Ik wil graag een nieuwe afstandsbediening.  Hij maakt slecht contact met de box en mijn tv.

Hey mensen van T-Mobile, 

Ik heb pas sinds 2 maanden mijn hom abbo, helemaal top. Alleen is de afstandsbediening al overleden 😞.(. verschillende batterijen geprobeerd, de rest geprobeerd maar er komt totaal geen signaal. Graag zou ik een nieuwe willen ontvangen. Verder is alles goed!

 

Met vriendlijke groet, Stefan

Reputatie 7

Hi @stefanwegman, super leuk om te horen dat je helemaal blij bent met jouw abonnement! Oh no, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heel goed dat je dit hier aangeeft. Ik hoop dat je volop hebt genoten van de twee maanden die jullie samen hadden! 😜 Ik heb in ieder geval gelijk een nieuw voor je aangevraagd. Binnen enkele dagen kun jij weer volop in de rondte zappen. Goed om te weten is dat het pakketje gewoon door de brievenbus past. 

Reputatie 1

Afgelopen woensdag over gestapt op glasvezel inclusief TV. De bijgeleverde afstandsbediening is niet te bedienen. De knoppen reageren niet ondanks dat het lampje op de box wel rood signaal geeft. Alleen door heel hard met een nagel te drukken, gebeurt er af en toe wat. Zappen lukt op deze manier totaal niet. Is het mogelijk een nieuwe te ontvangen? 
 

Hi,

Helaas is onze oude afstandsbediening van de T-Mobile box overleden. Nieuwe batterijen werken niet helaas. Is het mogelijk een vervanging te ontvangen?

Beste Heer/Mevrouw, 

 

Van de week heeft mijn zoontje per ongelijk een beker melk over de afstandsbediening gegooid en deze werkt nu helaas niet meer. Na contact met een medewerker zou er een nieuwe opgestuurd worden en ik zou hier in de mail een bevestiging van krijgen. Helaas hebben wij nog geen bevestiging gehad dus ik vraag me af of alles goed is gegaan? Momenteel kunnen we helemaal geen tv meer kijken dus het zou fijn zijn als we binnenkort een nieuwe hebben hahaha.

 

Met vriendelijke groet, 

Mandy 

Reputatie 6

Hoi @Mariannescout, goed dat je dit aangeeft. Heb je de afstandsbediening al gekoppeld aan je tv? In de allereerste post van dit topic zie je hoe je dat kunt doen.

@frankmeeuwsen en @Mandje1990 er is naar jullie een nieuwe afstandsbediening onderweg. Je kunt hem binnen enkele dagen op de mat verwachten!

Hai, 

De hond had z'n bot blijkbaar op en is toen overgestapt op de afstandsbediening, compleet overleden (de afstandsbediening, niet de hond)

We zouden dus graag een nieuwe toegestuurd krijgen :)

Thanks alvast! Groetjes Susan

Reputatie 7

Hi @Svdwal, haha je moet wat als je zin hebt om te snacken! Liever de afstandsbediening die is opgegeten dan jij natuurlijk. Super dat je dit topic hebt gevonden, want ik heb zojuist gelijk een nieuwe voor je aangevraagd. Binnen enkele dagen kan jij hier dan ook weer van genieten en ik hoop dat deze uit handen weet te blijven van jouw hond. Enjoy en een mooie avond voor nu! 😁

Reputatie 2

Hi, het is onmogelijk de ab te koppelen aan de tv, combjnatie toetsen 1 en 3 indrukken lukt niet en met 1+6 om te resetten lukt ook niet, elker keer gaat de magenta knop 5x knipperen ipv 2x. Wat kan ik nog proberen? Mvg

Reputatie 7

Hi @hettty, top dat je zelf al zo goed aan de slag bent gegaan! Ik had gehoopt dat dit was gelukt, dus ik wil graag bij je checken of jij de volgende manier hebt aangehouden. Heb je de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening wel tegelijkertijd ingedrukt? Zodra het magenta lampje nu twee keer knippert, voer je snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Voor de zekerheid heb ik alvast een nieuwe afstandsbediening aangevraagd die jouw kant op komt. Ik hoor graag of het hier wel mee lukt! 💪

Reputatie 2

Hi @Lisa , ik heb de toetsen idd tegelijkertijd ingedrukt 🙂 Ben benieuwd of het met de nieuwe wel gaat lukken, bedankt voor het opsturen!

Reputatie 7
Badge +16

@hettty Houd ons op de hoogte alsjeblieft en veel kijkplezier toegewenst straks! 😄

Reputatie 2

Hi, nieuwe ab ontvangen maar helaas heeft het niet geholpen,ik krijg nog steeds ipv 2x geknipper 5 x geknipper van het lampje. Is er nog iets anders dat ik kan proberen om dit probleem op te lossen?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @hettty, bedankt voor je terugkoppeling! In dit geval ben ik er vrij zeker van dat het opnieuw koppelen niet helemaal goed gaat, probeer het eens zoals het op de website staat (zie hieronder):

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

 

Check ook voor alle gemak de video op de website, dat helpt vaak enorm: Afstandsbediening koppelen. Hiermee gaat het 100 procent lukken, dat weet ik zeker! 😄

Beste,  onze afstandsbediening heeft kuren. Het is die met de roze knop. 
 

groet Bram

Reputatie 2

Hoi @hettty, bedankt voor je terugkoppeling! In dit geval ben ik er vrij zeker van dat het opnieuw koppelen niet helemaal goed gaat, probeer het eens zoals het op de website staat (zie hieronder):

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

 

Check ook voor alle gemak de video op de website, dat helpt vaak enorm: Afstandsbediening koppelen. Hiermee gaat het 100 procent lukken, dat weet ik zeker! 😄

 

Hi @Jason, dit zijn idd de stappen die ik probeer te volgen, alleen ik kom niet ver want bij stap 1 gaat het al fout, ipv “tot het magenta knopje twee keer knippert” knippert het 5x. Heb het wel 50x geprobeerd en niks, het werkt gewoon niet. Weten jullie zeker dat de instructies juist zijn?

Reputatie 7
Badge +16

@hettty De instructies zijn zeer zeker juist, maar betwijfel ik nu of je wel de juiste afstandsbediening gebruikt. Je voert dit uit op de ab van T-Mobile toch, met het magenta (roze) knopje? 

 

@kokkkkkk Heb je alle stappen op pagina één al doorgenomen? Zo ja: ik stuur je met alle plezier een nieuwe ab toe. Laat het me weten alsjeblieft! 😉

Reageer