[REVIEW] OnePlus 8T: Thankfall upgrade

  • 9 November 2020
  • 4 reacties
  • 1033 Bekeken
[REVIEW] OnePlus 8T: Thankfall upgrade
Reputatie 7

Het is herfst. Dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe versie van de OnePlus. Zoals ieder jaar wordt er een T versie van de toestelrange uitgebracht. in tegenstelling tot eerdere jaren is er dit jaar geen upgrade van de PRO versie, maar blijft het enkel bij een upgrade van de reguliere OnePlus 8. In die zin niet erg gezien het geringe verschil er doorgaans is tussen een reguliere OnePlus PRO en de T-versie. De upgrade van de reguliere versie is doorgaans groter, maar of dat bij de OnePlus 8T ook is….

 

 

Nieuw seizoen

Dit keer geen uitpakfestijn. Enkel een toestel. Maar dat drukt de pret niet. Het toestel oogt degelijk met een platte voorzijde voorzien van AMOLED scherm en een matte, metalen achterzijde en niet matte zijkant in dezelfde kleur. De enorme puist met camera's is inmiddels standaard bij nieuwe smartphones en geeft al goede moed voor een mooi plaatje. Toch is dit een aardig verschil met de reguliere OnePlus 8, want er is een camera toegevoegd. Het aanzetten van het toestel geeft het vertrouwde OnePlus logo en tot zover weinig bijzonders. Al direct pronken er meerdere updates op het scherm. Standaard staat hierop Android 11 met een nieuwe versie van de OxyGen laag, waarbij helaas Facebook en Netflix voor geïnstalleerd zijn. Helaas, want met name Facebook blijft, ondanks deïnstallatie altijd op de achtergrond aanwezig. Het is iets dat vaker gedaan wordt bij smartphonemaker, maar waar OnePlus juist een heerlijke uitzondering was. Commercieel gezien is het te begrijpen, want het biedt ook zeker voordelen, maar het zorgt voor een minder schone Android versie.

Colors of the wind

De herfst staat bekend om zijn prachtige kleuren. Bomen tonen zich bij het winterklaar maken in de meest mooie, warme kleuren. Dat is niet anders bij een Amoled scherm, zoals de OnePlus biedt. Amoled toont eveneens warme kleuren. In die zin is er weinig veranderd ten aanzien van de OnePlus 8, maar toch zit er een significant verschil. Het scherm kent een hogere verversingsfrequentie. Daar waar de OnePlus 8 - en recenter de OnePlus Nord - het moesten doen met een 90Hz, heeft de OnePlus 8T 120Hz. Daarmee blijven teksten nog helderder bij het scrollen en vertonen filmpjes en games vloeiendere bewegingen. Een waardevolle feature, die echt een toegevoegde waarde heeft. Het zorgt ervoor dat het beeld strakker blijft ogen bij beweging. Qua resolutie is er niets veranderd.

 

Hoofdcamera dichtbij

Herfstplaatje

Ook op cameragebied is er het een en ander veranderd. De puist op de achterzijde is dan ook prominenter aanwezig. De wedloop naar meer pixels en betere foto's is ook OnePlus niet ontgaan, zoals we ook recent bij de OnePlus Nord konden zien. Ook bij de OnePlus 8T is het nodige veranderd. Daar waar OnePlus in het verleden nog achter bleef, doen ze nu veel om de camera's verder te optimaliseren. En dat heeft effect. De plaatjes ogen steeds beter. Zeker met de 48 Megapixel hoofdcamera. Dat wil niet zeggen dat er niet nog werk aan de winkel is. Het haalt nog niet het niveau van bijvoorbeeld een OnePlus 8PRO. Soms ogen plaatjes in deze wat flets, zoals bij close up foto's. De macrolens lijkt dan ook meer problemen te hebben met stabilisatie, dan bij vorige versies. Het kostte daarmee meer pogingen om een goed shot te krijgen. Ook groothoeklens is veranderd en is er weer een optimalisatie van de nachtmodus geweest. Deze lens een nog bredere hoek. Voor dagelijks gebruik zijn de foto's goed tot goed genoeg.

 

Macrolens

Opladen na een herfstwandeling

Onder de motorkap is ook de accu verbeterd, waardoor deze 200mAh meer capaciteit heeft. En eerlijk is eerlijk. Alle beetjes helpen. Daarmee kun je doorgaans prima een dag door komen, zonder in het nauw te komen. Even afgezien dat als je een zware game, uren aan het bingewatchen bent of een zware app gebruikt het altijd lastig kan zijn. Gelukkig kun je in die gevallen snel opladen. Ook hier een upgrade. Daar waar de OnePlus 8 Pro nog gebruik moest maken van de WARP30, wordt bij de OnePlus 8T versie de WARP65 toegevoegd. Dit houdt praktisch in dat je nog sneller kunt laden, waarbij OnePlus claimt dat je binnen 40 minuten een volle accu hebt. De lader was echter niet aanwezig voor de test. 

 

 

En nu een herfsttaartje

We naderen het einde van de review, dus nu snel aanschuiven voor een heerlijk Frans appeltaartje. Maar natuurlijk niet voordat er teruggeblikt is naar de OnePlus 8T. Het toestel oogt en voelt solide en past daarmee prima in het midden-hoge segment. In tegenstelling tot eerdere upgrades naar de OnePlus T variant is dit toestel wel een wat grotere stap, waarbij de specificaties net weer een stap scherper zijn. Zeker de 120Hz verversingssnelheid, grotere accu, cameraoptimalisatie en de snellere laadmogelijkheid bieden een mooi pakket aan upgrades, die het weer een pak steviger maken. Tel daarbij de mogelijkheid tot 5G op en je hebt een mooi toestel tegen een nette prijs. Dus als je toch nog een toestel wil aanschaffen en twijfelen tussen de OnePlus 8 en OnePlus 8T, dan is die keuze niet zo moeilijk. 

 

Wat is er top?

V Net, degelijk ontwerp
V Kracht en snelheid
Amoled scherm met 120Hz
V Snel laden is nog sneller
V Geluidsweergave door Dolby Atmos
V Ondersteuning en updates
V Grotere accu
V 5G

 

Wat kan er beter?

X OxyGen bevat pre-installed apps als Facebook, die niet volledig te verwijderen zijn
X Notch
X Sommige foto's ogen wat flets en macro stelt niet altijd makkelijk scherp


4 reacties

Reputatie 7
Badge +13

👍🏻👋📲Duidelijk @TAVL mooi Toestel.

Reputatie 6

Fijne review zeg en ook erg leuk geschreven! Thanks @TAVL!  :raised_hands:

Reputatie 7
Badge +14

@TAVL 

Ik heb al jaren een Samsung maar alle OnePlus reviews van je die ik lees, ben ik echt geneigd een OnePlus te nemen 😉

Geweldige review nogmaals 🙂

Reputatie 7

@TAVL

Ik heb al jaren een Samsung maar alle OnePlus reviews van je die ik lees, ben ik echt geneigd een OnePlus te nemen 😉

Geweldige review nogmaals 🙂

 

Binnenkort ook met watch...

Reageer