Beantwoord

Halve downloadsnelheid (500Mbit) tov uploadsnelheid (940Mbit)


Reputatie 1

Hoera het kon, in februari kon ik maar een 1Gb lijn, dus direct gekozern. Vanaf die tijd puinhoop, downloadsnelheid maar rond de 500 Mbit (heb 1 keer de 750 aangetikt) en upl0ad steeds rond de 940. Guideon nu iets van 6 keer geweest en KPN drie keer. Alles zou moeten werken maar er veranderd niets.. KPN: Check glasvezel ok, port switch geen effect, nieuwe glasvezel aansluiting in huis, geen effect. Guideon: nieuwe modem, omzetter, geen effect, nog een weer langs komen kijken (kijken helpt niet\) geen effect, Weer meten, geen effect, nieuwste modem, geen effect, weer langs om te meten, gebeurd niets. Nu zou jet bij een speciaal team terecht komen, maar ik heb de hoop verloren. Weet iemand hier wat het kan zijn?

Ow en als ik toch even klagen mag, dat prutbandje als je belt, als je inspreekt internetsnelheid als probleem krijgt je steeds de oplossingen voor wifi, ik praat over vaste verbinding ja, stop daar een mee en stuur niet iedere keer dat prut smsje grr.

icon

Beste antwoord door Boris 2 August 2022, 10:46

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

228 reacties

Reputatie 4

@Tommie,

De monteur heeft meerdere screenshots genomen, ook één van de snelheid tov een t-mobile server en die is goed. Da's ook vrij logisch, eigen netwerk/intern netwerk, geef d'r maar een naam aan.

De snelheid tov andere ookla servers is echter te laag en komt er grofweg op neer dat de download snelheid grofweg de helft is van de upload. Ik heb collega's die bij jullie hetzelfde product afnemen en die hebben daar zeker geen last van.

Ik heb bij hem aangegeven dat mij dit lijkt op een routering probleem, zodra ik het netwerk van T-mobile verlaat, is het klaar. Hij heeft nog geprobeerd om in de wijkcentrale mijn verbinding op te bouwen, maar dat ging niet ivm de apparatuur die daar hangt. 

Reputatie 1

@Tommie @Dolphin 

Dat is bij mij dus net zo…..

Ik heb ook dus die probleem
 


en dan naar een andere server:

 

Reputatie 7
Badge +16

Bedankt voor jullie meldingen en screenshots! Ik zet het door naar Tommie zodat hij het kan oppakken met de verantwoordelijken. 

@florisVries @Tommie @Dolphin . Zojuist stond er totaal onverwacht een monteur aan de deur om naar het probleem te kijken. Hij heeft bij mij in de meterkast alles vervangen om te testen. Het resultaat was nog hetzelfde. De monteur gaf ook aan, dat de snelheid niet geweldig was. Hij is naar de wijkcentrale vertrokken en na ongeveer een half uur was hij terug. De snelheid daar was wel in orde. Hij heeft het glasvezelkabeltje van de switch naar de patch van onze verbinding vervangen en daarmee is het probleem direct verholpen. Hij is dit netjes komen testen nog een keer en nu is de snelheid zoals je zou verwachten. De ping roundtrip is ook ineens stukken beter. Vuile kabel dus, of een begin van een breuk.

Ik ben er blij mee, vindt het alleen jammer dat ik in dit forum 10 maanden geleden al had geschreven dat een monteur deze acties zou moeten gaan doen. Dus ja… he.. Beetje jammer. Maar wellicht voor de andere klanten met soortgelijke issues. Monteur sturen met een stapel glasvezelkabeltjes ;-)

gr, Edwin

Ik hou me aanbevolen :)

top dat het bij jou nu wel opgelost is!

@Tommie kan je voor mij svp ook een afspraak inplannen met de bovengenoemde informatie voor de monteur? 

Reputatie 1

@EdwinBrokx 

@Tommie 

goed om te horen, misschien hier ook nog wat nieuwe kabeltjes proberen??

@Tommie kan je nog kort reageren ?

Reputatie 7
Badge +16

@EdwinBrokx Heel mooi dat het met die patchwisseling toch verholpen is. Ik zal de techneuten aansporen om dit ook bij de rest te laten onderzoeken! 

@florisVries en @tyson Het lijkt erop, in de lijnmeting althans, of jullie van netwerkpoort veranderd zijn. Misschien heeft netbeheer op afstand één en ander aangepast en zien we dat nu pas terug. Kunnen jullie nog eens een tweetal speedtests plakken in dit topic? Ik wil checken hoe zich dit verhoudt ten overstaande van de eerdere metingen. Alvast bedankt - wederom!

Hoi Jason, hierbij de screenshots

 

Reputatie 1

@Jason @tyson 

hierbij mijn testen, de enige goede verbinding is de eigen t-mobile server, daarna gaat het fout

 

Reputatie 7
Badge +9

@florisVries, @Dolphin, @tyson en @Gurlerkaratas, bedankt voor alle screenshots!

Ik heb dit allemaal doorgezet naar mijn collega van de technische dienst die het hele incident heeft bijgewoond. Hij is op dit moment op vakantie, volgende week is hij terug. Ik verwacht dan direct een terugkoppeling van hem. Ook heb het bericht van @EdwinBrokx doorgestuurd. Hopelijk kan dit behulpzaam zijn voor de fix. Ik houd jullie hiervan op de hoogte! 

Reputatie 1

@Tommie @Dolphin @tyson 

En ja het was weer zover, na een onverwachtse uitnodiging voor een bezoek, stond afgelopen vrijdag 16/6 mijn grote vriend van Guidion weer voor de zoveelste keer, hoofdschuddend voor mijn deur. Inderdaad alles bij mij staat goed en na het nog maar een vervangen van het glasvezelkastje weer tot dezelfde conclusie komend, niets veranderd en hier ligt het niet, ze moeten jou op een ander netwerk zetten(naam ben ik kwijt). 
 

T-mobilethuis kan nu wel vaker Guidion sturen maar het probleem ligt mijn inziens elders. Mij een overzetten naar een andere server? Netwerkgroep?

Reputatie 7
Badge +9

@florisVries dankje voor de terugkoppeling. Ik heb alle cases doorgezet naar de specialist die dit vanaf het begin opgepakt heeft. Hopelijk komen we nu eindelijk dichter bij de eindstreep. Ik houd jullie op de hoogte zodra ik nieuws heb!

Reputatie 1

Hallo @Tommie 

nog nieuws van het front??

 

groet Floris

Reputatie 7
Badge +9

Hi @tyson, ik zag je privébericht voorbij komen. Op dit moment is kan ik hier geen update van inzien omdat het doorgezet is. @florisVries dit geldt ook voor jou. Als het goed is is het naar KPN NetwerkNL doorgezet. Ik heb alleen geen toegang tot de systemen van KPN NetwerkNL.

 

Wel heb ik wederom een update gevraagd, zodra ik hier antwoord op heb, ik hoop vanmiddag, zal ik dit aan jullie laten weten!

Reputatie 7
Badge +9

@tyson ik zie dat Guidion opnieuw voor je is aangestuurd!

 

@florisVries er is nog geen gevolg geweest na het bezoek van Guidion, hier gaan we direct achteraan!

Reputatie 1

@Tommie 

@Dolphin @tyson 

jammer, hopelijk wordt het snel opgepakt. De nan van Guidion gaf nog aan dat ik op een ander netwerk zou kunnen?

groet

Floris

@tyson ik zie dat Guidion opnieuw voor je is aangestuurd!


@Tommie ik heb niets meer gehoord van Guidion. Case nummer staat in de PM die ik je gestuurd heb. Binnen drie dagen wilde T-Mobile een update sturen..maar helaas weer helemaal niets.

Reputatie 1

@Tommie @tyson 

Guidion komt nu vrijdag weer bij mij langs, ze geven aan iemand te sturen met meer kennis die in de schakelkast wat kan aanpassen, ik ben benieuwd 🤨 

groet

Floris

 

@Tommie @tyson 

Guidion komt nu vrijdag weer bij mij langs, ze geven aan iemand te sturen met meer kennis die in de schakelkast wat kan aanpassen, ik ben benieuwd 🤨 

groet

Floris

 

Stuur m maar meteen door naar mij, @florisVries! 😁 Ik duim dat dit de oplossing wordt voor jou!

Reputatie 1

@tyson @Tommie 

ik laat het jullie zsm weten😁

Reputatie 1

@Tommie @tyson 

ook wel weer fraai, zijn we al anderhalf jaar bezig om de snelheid goed te krijgen gaan ze nu ook nog eens vertellen dat ze stoppen met de mailserver. Ik denk dat we maar massal t-mobilethuis moeten opzeggen, wat verschrikkelijk slecht!!🤬👎niet waarom maar gewoon we stoppen ermee en u wordt bedankt, pens vol werk om iedereen die die mailadressen gebruikt te waarschuwen, maar reken er maar niet op dat dat straks scheelt in de kosten. Ik ben hevig teleurgesteld. 

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @florisVries , 

Het is inderdaad werk, maar neem dan ook gelijk een provider onafhankelijk adres. Dan hoef je dit daarna nooit meer te doen. Bij voorkeur een eigen domeinnaam! 

Reputatie 1

@eric 

dat klopt wel maar als je providervast bent verwacht je dit niet, je wordt nu gedwongen en dag vindt ik op zijn zachts gezegd niet netjes